Orijinalini görmek için tıklayınız : Honda Honda NC700X / 750x & NC700S / 750S Kullanıcıları Bilgi Paylaşım Başlığı
mete_han
10 Aralık 2020, 00:54
Arkadaşlar merhaba . NC DCT de manuel moduna aldık diyelim. 40 ile gidiyoruz diyelim. vites küçültmedik. 20 e geldik. Kendisi ben küçültmesem küçültecek mi ? yoksa manuel'e aldığım için devir yeterli olmadığından dolayı stop mu edecek bi anda ? Yada virajlarda yatarken manuel e aldık diyelim nasıl oluyor deneyen var mı ?
S DCT motorumu ben aldığım günden beri manuel kullanıyorum...(Mart 2018 den beri)
dediğin gibi şanzıman senin adeta kankan..o senin yerine otomatik düşürüyor manuelde olsan bile...virajdada olsan düzdede olsan kontrol hep sende ama yükseltme babıbda..düşürme işide tabiki sende ama düşük devirde hızın azalınca o kendisi yine atıyor..hatırladım 3 de ise 20-25 km/h lerde 2 ye 15 km hızda 1 e atıyor...yani düşürmek için biraz direniyor aslında...göze batmayan rahatsız edici olmayan bir şanzıman...
Drıve Modunda kullanan hayata küser veya nc den nefret eder...sport modlar gayet kullanışlı..mesela s1 modda 150 lerde 6 ya atıyor..genelde herkes s2 modda kullanır..D modunu nadiren kullanırım..elimde poşet yük vs varsa sol elimi o an kullanıyorsam vs çok istisna...
dct kullanıcıları eğer MANUEL kullanıma alışırsa nc gerçekten çok keyifli hal alıyor..birde devir kontrolü tamamen senin eline geçince hızlanmalarda her zaman bir adım öndesin...
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:49 ----------
Motor işine yeni baslayinca bu sele rahatsızlığının sadece NC ye özel bir şey gibi görmüştüm. Fakat sonradan her motorda GS de bile bunun olduğunu insanların bundan şikayetçi olduğunu defalarca okudum.
En konforlu motorda bile belki bir süreden sonra bu rahatsızlık oluyor. Bu metabolizma ile alakalı. Ha NC de biraz daha fazla olabilir.
Ben seleyi yaptırdım.airhawk kullandım uzun süre. Ama yinede azalmakla birlikte oluyor.
En son turumda termal içliği paçalı don haline getirdim ve iç çamaşırı olarak kullandım. Biraz daha rahatlık sağladı.
Sonuç olarak eğer kicinizda sorun var ise çok uğraşmayın bu işin çaresi yok...
ATP Bey merhaba tanışabilirmiyiz :P
arkadaşlar NC si olan mutlaka ATP yağ aparatını taktırsın...yani keyfe keder değil..elzem..3 ay önce X sattım ATP ile beraber gitti makina...s dct aldım yine AHmet Turan Peker Abimi ziyaret edip tekrardan taktırdım...kesinlikle bu bir lüks değil..rahatlık bir yana zincir dişli ömrünüzü ikiye katlarsınız...2015 Nisan ayından beri aralıksız 5 nc kullanmış ve aktif kullanıcı bir kardeşiniz olarak yazıyorum bunları...ne yapın yapın motorunuza atp taktırın...
manifest
10 Aralık 2020, 01:12
2021 modeli, şimdiye kadar çıkanların en yakışıklısı olmuş.
https://dengeliyorum.com/honda-nc750x-yorum-fiyat/
https://www.youtube.com/watch?v=uW5vA8ttt2U
verdik bakalim siparisini.
2021 mart teslim
dct model
mete_han
10 Aralık 2020, 03:15
verdik bakalim siparisini.
2021 mart teslim
dct model
sadece bir listeye adını yazdırdın..fuarda bu yeni kasanın Türkiyeye geleceğine inanmıyorum..nedeni Honda Türkiyenin lakayıtlığı ve gevşekliği..geldiğinde 115-120 bin olsa bu rakamı ödemek isteyecekmisin mesele bu...o gün geldiğinde aynı paralara 2019-2020 Afrika Twinler vs görünce belki vazgeçersin...yerinde olsam şu an piyasa durgunken 80-85 bin bandında bir dct almak...özellikle mavi aşkı var bende...bunlar öngörülerim ve nacizane düşüncelerimdir..zevk ve para senin..sadece bu zevki Mart ayına ve Honda Türkiyenin keyfe keder tutumuna bırakma...bence...
bu arada dipnot...(her sene aynı şeyi yaparlar yeni model geldiğinde)
yeni model geldiğinde bayilere 2 şer adet yollarlar...sen muhtemelen o iki adatten birini alamazsın..o ikişer adet de yemdir...bayiler onuda çok özel müşterilerine satarlar veya sattık diye yalan söyleyip stoklarında tutmaya devam ederler..yeni model rüzgarına kapılan siz sipariş verenler ve fuarda gezip beğenip bende bundan istiyorum müşterilerine Haziranda gelicek deyip yazın ortasına kadar bekletirler...bana sor Honda Türkiyeyi...yaz ortasına gelene kadar zam üstüne zam yer model...sende soğursun başka motor almak istersin bu sefer bütün marka modeller anlaşmalı olarak ortak fiyat yükseltirler...
Mete_han merhaba.
Görünmüyordun uzun bir süredir, Dönüşün muhteşem olmuş sanki.
Bakalım bana Honda aldırabilecek misin?
manifest
14 Aralık 2020, 00:56
yorum icin tesekkürler.yanliz ben tr de yasamiyorum.eski motorum cb500x i verdim üzerini ekleyip ödemeyi yaptim.sadece mart ayinda teslim almayi bekliyorum.
tesekkürler
Ahmet Turan Peker
14 Aralık 2020, 09:10
S DCT motorumu ben aldığım günden beri manuel kullanıyorum...(Mart 2018 den beri)
dediğin gibi şanzıman senin adeta kankan..o senin yerine otomatik düşürüyor manuelde olsan bile...virajdada olsan düzdede olsan kontrol hep sende ama yükseltme babıbda..düşürme işide tabiki sende ama düşük devirde hızın azalınca o kendisi yine atıyor..hatırladım 3 de ise 20-25 km/h lerde 2 ye 15 km hızda 1 e atıyor...yani düşürmek için biraz direniyor aslında...göze batmayan rahatsız edici olmayan bir şanzıman...
Drıve Modunda kullanan hayata küser veya nc den nefret eder...sport modlar gayet kullanışlı..mesela s1 modda 150 lerde 6 ya atıyor..genelde herkes s2 modda kullanır..D modunu nadiren kullanırım..elimde poşet yük vs varsa sol elimi o an kullanıyorsam vs çok istisna...
dct kullanıcıları eğer MANUEL kullanıma alışırsa nc gerçekten çok keyifli hal alıyor..birde devir kontrolü tamamen senin eline geçince hızlanmalarda her zaman bir adım öndesin...
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:49 ----------
ATP Bey merhaba tanışabilirmiyiz :P
arkadaşlar NC si olan mutlaka ATP yağ aparatını taktırsın...yani keyfe keder değil..elzem..3 ay önce X sattım ATP ile beraber gitti makina...s dct aldım yine AHmet Turan Peker Abimi ziyaret edip tekrardan taktırdım...kesinlikle bu bir lüks değil..rahatlık bir yana zincir dişli ömrünüzü ikiye katlarsınız...2015 Nisan ayından beri aralıksız 5 nc kullanmış ve aktif kullanıcı bir kardeşiniz olarak yazıyorum bunları...ne yapın yapın motorunuza atp taktırın...
Uzaktan tanışalım. Sigara yok koltuğa dokunma yasak....vs kahve olsan içilmez sin 😅😅😅😅
mete_han
15 Aralık 2020, 01:14
Uzaktan tanışalım. Sigara yok koltuğa dokunma yasak....vs kahve olsan içilmez sin
yakında Moderatör olucam buraya..ilk işim seni atmak olacak ATP Bey...:queen:
Mete_han merhaba.
Görünmüyordun uzun bir süredir, Dönüşün muhteşem olmuş sanki.
Bakalım bana Honda aldırabilecek misin?
bi bakınayım dedim kim napıyor diye...Honda gerçekten benim için ayrıcalıklı bir motor..Samsung ve Iphone gibi..Yamaha ve Honda iki farklı dünya...neyle başlarsan onunla devam ediyorsun...Türkiyede aklın yolu bir...hiç bir üst cc makinaya aşık olacağımı benimseyeceğimi sanmazdım..NC sahibi olunca o rahat ve huzur oluyor sahibinde...
yorum icin tesekkürler.yanliz ben tr de yasamiyorum.eski motorum cb500x i verdim üzerini ekleyip ödemeyi yaptim.sadece mart ayinda teslim almayi bekliyorum.
tesekkürler
ok..
Ahmet Turan Peker
15 Aralık 2020, 21:16
yakında Moderatör olucam buraya..ilk işim seni atmak olacak ATP Bey...:queen:
bi bakınayım dedim kim napıyor diye...Honda gerçekten benim için ayrıcalıklı bir motor..Samsung ve Iphone gibi..Yamaha ve Honda iki farklı dünya...neyle başlarsan onunla devam ediyorsun...Türkiyede aklın yolu bir...hiç bir üst cc makinaya aşık olacağımı benimseyeceğimi sanmazdım..NC sahibi olunca o rahat ve huzur oluyor sahibinde...
ok..
Çok korktum
ok..
O rahat ve huzuru ben de yaşamak istiyorum ama çok ümidim yok. Belki birkaç yıl sonra. ..
viper08
27 Aralık 2020, 19:08
Dostlar yılbaşı yasaklarinda hava filtresi değiştireyim diyorum . Ne marka önerirsiniz? Deneyimleriniz nasıl bu konuda ?
Cyan
27 Aralık 2020, 19:48
Dostlar yılbaşı yasaklarinda hava filtresi değiştireyim diyorum . Ne marka önerirsiniz? Deneyimleriniz nasıl bu konuda ?
Allah kolaylık versin; NC'lerde hava filtesi değiştirmek epeyice meşakatli. (Benim CB500F'te 5dk'lık iş...) Ben olsam orijinal filtre kullanırdım.
MODALI
30 Aralık 2020, 12:18
herkese selamlar tekrar.daha önce de yazdığım gibi nc750 x imi sattım ama ilgilenen olursa trexes üçlü çanta seti ve orijinal ön cam mevcut.eğer almak isteyen olursa sahibinden com da ilan numaralarını aşağıda yazıyorum.
çanta seti 876582898
ön cam 876582179
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:12 ----------
ön cam demişim . cam yani :)
Ahmet Turan Peker
02 Şubat 2021, 20:52
Vay ve Türkiye'de muhtemelen en çok sayıdaki NC motor ve çok canlı halden ölüye döndü başlık...
Olcay biraz yaşatmaya çalıştı ama o da bıktı herhalde. Bir de gevezeler hep başka motor aldı çoğu Afrika ya kaydı bir ben kaldım NC den başka binmem diyen
oguncelik
02 Şubat 2021, 21:16
Vay ve Türkiye'de muhtemelen en çok sayıdaki NC motor ve çok canlı halden ölüye döndü başlık...
Olcay biraz yaşatmaya çalıştı ama o da bıktı herhalde. Bir de gevezeler hep başka motor aldı çoğu Afrika ya kaydı bir ben kaldım NC den başka binmem diyen
Parayı bulursam bende afrika alacağım ahmet abi :) bulamayacağım için NC candır :)
Yenisini 90.000'e alan olursa şenlenir buralar.
Ahmet Turan Peker
02 Şubat 2021, 21:55
Parayı bulursam bende afrika alacağım ahmet abi :) bulamayacağım için NC candır :)
Sıralama xmax - NC - Afrika
oguncelik
11 Mart 2021, 00:20
Herkese selamlar
Nc nin aküsü bitti maalesef, hangi marka akü önerirsiniz
Olcay Avşar
11 Mart 2021, 18:05
Ben bu yaz sattım bir de motoru, uzun bir süre binmem herhalde motora sıkıldım.
Ama eski bir chopper alıp kurcalayasım var.
Herkese selamlar
Değerleri karşılayan, bilinen markalardan en ucuzu şu an hangisi ise ben onu alırdım.
Kaç yıllık akü seninki? Yani orjinal akü ise motor kaç model?
Benim akü 6 yıllıktı hala tık dememişti satana kadar, belki bu kış teklemiştir.
oguncelik
11 Mart 2021, 18:52
Ben bu yaz sattım bir de motoru, uzun bir süre binmem herhalde motora sıkıldım.
Ama eski bir chopper alıp kurcalayasım var.
Değerleri karşılayan, bilinen markalardan en ucuzu şu an hangisi ise ben onu alırdım.
Kaç yıllık akü seninki? Yani orjinal akü ise motor kaç model?
Benim akü 6 yıllıktı hala tık dememişti satana kadar, belki bu kış teklemiştir.
Vlm takmıştım mayıs 2017 de, 1 haftadır tıklamaya başlamıştı, 2 gün önce hiç basmadı.
Ahmet Turan Peker
12 Mart 2021, 00:14
Vlm takmıştım mayıs 2017 de, 1 haftadır tıklamaya başlamıştı, 2 gün önce hiç basmadı.
Bir kez basmadı diye hemen akü alma önümüz yaz her şartta gider. Şarj edin toparlarsa yazı çıkarır
oguncelik
12 Mart 2021, 02:17
Bir kez basmadı diye hemen akü alma önümüz yaz her şartta gider. Şarj edin toparlarsa yazı çıkarır
Benimde böyle pis huyum var Ahmet abi, midem bulandı bir kere illa değiştirmem gerekiyor :) cumartesi muayene vardı, eşimin covid testi pozitif çıktı haliyle bende temaslı olduğum için bugün iş yerinden apar topar gönderdiler eve muayene de ertelendi aküde 10 gün yatacağız artık
zapalka
12 Mart 2021, 14:37
Herkese selamlar
denimoto ile irtibata geçerseniz size uygun aküyü önerecektir.
blueway2
07 Nisan 2021, 10:41
2020 nc750x de arka amörtisör ayarını en yumuşağa aldım,konfor çok güzel oldu 70 kiloyum,ama tümsek ve çukurdan geçince tak diye bişey vuruyor.orta ayağı routech ten almıştım,omu vuruyor arka amörtisörmü anlayamadım,motoru yeni aldık daha,bu durumun sebebi ne olabilir acaba,ve ne yapmam gerekir?
blueway2
20 Nisan 2021, 14:33
Şehir içinde çok binmeden fan açması normalmi,daha yazda gelmedi zaten düşük devir çalışan sıfır makina
KırmızıGrom
20 Nisan 2021, 15:17
2020 nc750x de arka amörtisör ayarını en yumuşağa aldım,konfor çok güzel oldu 70 kiloyum,ama tümsek ve çukurdan geçince tak diye bişey vuruyor.orta ayağı routech ten almıştım,omu vuruyor arka amörtisörmü anlayamadım,motoru yeni aldık daha,bu durumun sebebi ne olabilir acaba,ve ne yapmam gerekir?
Tak :) dediğinize göre bence arka amortisörünüz vuruyor. Orta ayağın çarpma sesini öyle sert duyar mısınız bilemiyorum. Ama onu anlamak çok zor olmasa gerek.
Arka amortisör ön yükleme ayarı yapılırken genelde şöyle bir metod uygulanıyor. "Static sag" diye aratırsanız yabancı kaynaklarda bulabilirsiniz. Özetle; sürücü bütün ekipmanı ile motosikletin üzerine çıktığında, normal süspansiyon mesafesinin %20-30'u kadar çökecek şekilde ayar yapılıyor. Mesela motosikletin arkada 10cm süspansiyon mesafesi mi var, motoru doğrultuyorsun, arka kuyruktan yerden yüksekliğini ölçüyorsun. Daha sonra motora çıkıyorsun, birinin bu arada motoru dengede tutması gerekiyor, aynı noktadan tekrar ölçüyorsun. Arka kuyruğun 2-3 cm çökmesi gerekiyor. Eğer fazla çöküyorsa ön yüklemeyi arttırıyorsun, az çöküyorsa ön yüklemeyi düşürüyorsun. Tabi bu kabaca tavsiye edilen bir metod. Burdan başlayıp ihtiyacınıza göre gerekirse ön yüklemeyi arttırıp azaltabilirsiniz. Ama fazla düşürürseniz arka süspansiyon sık sık dibe vurur.
oguncelik
23 Nisan 2021, 18:43
Merhabalar
Bugün otoparkta fren sıvılarını değiştirdim bayağı pis çıktı, ön fren gayet güzel olmuşken arka frene hava mı aldırdım acaba, işlem bittikten sonra turladım otopark içinde arka fren tutmuyor gibi hissettim nasıl bir yöntem önerirsiniz
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:31 ----------
Merhabalar
Bugün otoparkta fren sıvılarını değiştirdim bayağı pis çıktı, ön fren gayet güzel olmuşken arka frene hava mı aldırdım acaba, işlem bittikten sonra turladım otopark içinde arka fren tutmuyor gibi hissettim nasıl bir yöntem önerirsiniz
Çıkan yağ
https://www.linkpicture.com/q/IMG_20210423_152242.jpg (https://www.linkpicture.com/view.php?img=LPic6082e90866357143347475)
oguncelik
25 Nisan 2021, 01:34
Merhabalar
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:31 ----------
Çıkan yağ
https://www.linkpicture.com/q/IMG_20210423_152242.jpg (https://www.linkpicture.com/view.php?img=LPic6082e90866357143347475)
Bugün biraz freni pompalayıp içindeki havayı aldım yağıda biraz fazla koymuşum sanırım, antifirizi değiştirdim oda güzel oldu, 3 günlük kapanma bana yaradı. Sipariş ettiğim bagaj kapağı motoru da geldi, sıra geldi Ahmet abinin otomatik bagaj yapımına, öbür hafta onuda hallederim sanırım.
mamutsmoto
17 Mayıs 2021, 10:36
Arkadaşlar selamlar,
2014 NC750D Integra (49.000 km'de) alarak aranıza katıldım. Bizim başlık burası değil biliyorum ama orada çok az hareket olduğu için buraya yazmak istedim sorularımı.
Ön diskimi değiştireceğim bir sonraki bakımda. İnternette gezinirken bir İngiliz sitesinde Brembo marka ön disk buldum :
https://www.nc700shop.com/en/braking/396-brembo-front-brake-disk.html
Bunu alırsam standart kaliperle ilgili bir sorun yaşar mıyım? Daha önce alan var mı? Direk Türkiye'den alabileceğim biri, bir firma vs var mı? Bunu alırsam balataları da Brembo alayım diyorum : https://www.hepsiburada.com/brembo-brembo-nc-750-s-abs-honda-fren-balatasi-on-2014-ve-sonra-07ho41sa-pm-HB00000SQSTE
Hanımla beraber biniyoruz genelde ve tek disk olduğu için zayıf geliyor bana frenler. Bir geliştirme olur en azından.
Ustam arka tork damperini de değiştirelim bir sonraki bakıma dedi. Türkiye'de internette bir türlü bulamadım. Bunun adı bazı yerlerde dişli takozu diye geçiyor ama bizim makineler için olanını bulamadım bir türlü :
https://www.nc700shop.com/en/honda-oem-parts/401-torque-damper-set.html
Üzerinde 45 litrelik Honda orjinal çanta var. Ben Shad SH58X almayı düşünüyorum. Shad plate benim çanta demirine uyum sağlar mı? Yoksa bir de çanta taşıyıcı mı almak zorunda kalacağım?
Aldıktan sonra yaptığımız yağ değişiminde Top 1 10W30 Full sentetik yağ kullandık. Ancak benim makine bu yağı pek sevmedi gibi. Vites değişimleri sarsıntılı ve arasıra viteste takılıp kalma sorunları başladı. Normalden daha erken bir değişim yapmayı düşünüyorum. Motul 7100 10W30 alayım diyorum. Başka bir öneriniz var mı?
İnternette 750D Integra olarak yaptığım aramalarda çok fazla seçenek çıkmıyor parçalarda. NC750'lerin özellikle mekanik parçaları birbirine tam uyumlu mudur?
Bir de aslında direk Integra konusu ama seleyi değiştirmeyi düşünüyorum. Hem ben hem de eşim çok rahat edemedik. Shad'ın bir konfor selesi var ama ısıtmalı vs derken fiyatı yüksek epeyce. Önerebileceğiniz bir sele imalatçısı vs. var mıdır (tercihen Ankara'da)?
Arkadaşlar selamlar,
2014 NC750D Integra (49.000 km'de) alarak aranıza katıldım. Bizim başlık burası değil biliyorum ama orada çok az hareket olduğu için buraya yazmak istedim sorularımı.
Ön diskimi değiştireceğim bir sonraki bakımda. İnternette gezinirken bir İngiliz sitesinde Brembo marka ön disk buldum :
https://www.nc700shop.com/en/braking/396-brembo-front-brake-disk.html
Bunu alırsam standart kaliperle ilgili bir sorun yaşar mıyım? Daha önce alan var mı? Direk Türkiye'den alabileceğim biri, bir firma vs var mı? Bunu alırsam balataları da Brembo alayım diyorum : https://www.hepsiburada.com/brembo-brembo-nc-750-s-abs-honda-fren-balatasi-on-2014-ve-sonra-07ho41sa-pm-HB00000SQSTE
Hanımla beraber biniyoruz genelde ve tek disk olduğu için zayıf geliyor bana frenler. Bir geliştirme olur en azından.
Ustam arka tork damperini de değiştirelim bir sonraki bakıma dedi. Türkiye'de internette bir türlü bulamadım. Bunun adı bazı yerlerde dişli takozu diye geçiyor ama bizim makineler için olanını bulamadım bir türlü :
https://www.nc700shop.com/en/honda-oem-parts/401-torque-damper-set.html
Üzerinde 45 litrelik Honda orjinal çanta var. Ben Shad SH58X almayı düşünüyorum. Shad plate benim çanta demirine uyum sağlar mı? Yoksa bir de çanta taşıyıcı mı almak zorunda kalacağım?
Aldıktan sonra yaptığımız yağ değişiminde Top 1 10W30 Full sentetik yağ kullandık. Ancak benim makine bu yağı pek sevmedi gibi. Vites değişimleri sarsıntılı ve arasıra viteste takılıp kalma sorunları başladı. Normalden daha erken bir değişim yapmayı düşünüyorum. Motul 7100 10W30 alayım diyorum. Başka bir öneriniz var mı?
İnternette 750D Integra olarak yaptığım aramalarda çok fazla seçenek çıkmıyor parçalarda. NC750'lerin özellikle mekanik parçaları birbirine tam uyumlu mudur?
Bir de aslında direk Integra konusu ama seleyi değiştirmeyi düşünüyorum. Hem ben hem de eşim çok rahat edemedik. Shad'ın bir konfor selesi var ama ısıtmalı vs derken fiyatı yüksek epeyce. Önerebileceğiniz bir sele imalatçısı vs. var mıdır (tercihen Ankara'da)?
Disk için Denimoto'dan (http://www.denimoto.com.tr/) Galfer sorabilirsiniz. Ayrıca yerli SBS Brakes (https://sfsbrake.com/) markası var, onları da arayabilirsiniz.
Gösterdiğiniz parçaya kaplin lastiği diyorlar sanırım. Eğer sizinkinde boşluk az ise içine iç lastik parçaları sıkıştırıp bir müddet daha eski kaplin lastiği ile devam edebilirsiniz. Bunun için Honda Esengül (https://www.hondaesengul.net/) vb. yetkili servisleri de arayabilirsiniz. (Ben parçaları genelde Esengül'den alıyorum...)
NC750X için Motul 7100 10W-30 gayet güzel çalışıyordu. Integra için de (başka bir sorun yoksa) düzgün çalışacaktır...
Şehir içinde çok binmeden fan açması normalmi,daha yazda gelmedi zaten düşük devir çalışan sıfır makina
30 k nc kullandım hiç fan açtığını bilmem uzun yol şehir içi hiç duymadım hiç fan çalışmadı desem yalan olmaz
ama tenere ile toprak yola gireyim 2 km olmadan har har başlardı afrika da aynı sanırım 1. vites gitmeyi pek sevmiyor
yamaha bu konu da daha iyi di fan açması kötü birşey değil ama fakat bi baktır bence
blueway2
18 Mayıs 2021, 14:02
30 k nc kullandım hiç fan açtığını bilmem uzun yol şehir içi hiç duymadım hiç fan çalışmadı desem yalan olmaz
ama tenere ile toprak yola gireyim 2 km olmadan har har başlardı afrika da aynı sanırım 1. vites gitmeyi pek sevmiyor
yamaha bu konu da daha iyi di fan açması kötü birşey değil ama fakat bi baktır bence
motoru sıfır aldım daha 3000 km de su seviyesi normaldi
Abiler merhabalar kısmet olursa inşallah önümüzdeki haftalarda aranıza katılacağım, uzun zamandır beklediğim günler yakın:) motor çıplak olacak, aksesuar olarak yardımlarınıza ihtiyacım var. Ahmet abiden zincir yağlama almak şart, büyük kolaylık... Çanta demirleri, çantalar, koruma demiri, uzatmalar daha başka tavsiye edeceğiniz ne varsa aldığınız yerle beraber söylerseniz çok yardımcı olursunuz. Hepinize çok selamlar, teşekkürler
https://pasteboard.co/K4gyPRW.jpg
Merhabalar geçtiğimiz Eylül ayında 2017 model 16.500km de iken aldım şuan 20.000 e yaklaştım. Lastikler, zincir dişli, tekerlek rulmanlari,radyatör soğutma suyu ve fren hidroliklerini değiştirdim. Yag olarak motul 10w40 7100 konulmuş gayet iyi durumda fakat vites geçişleri diğer motorlara göre biraz sert. Debriyaj ayarı ile biraz denedim fakat yine de kemikli geçiyor. Çok ilginç bir şekilde yan çantaları takip eşya yükleyince geçişler pamuk gibi oluyor ama tek ve yük yokken baya bi kemikli. Motosikletten çok memnunum şehir içi 3.6-3.8 arası tüketimi var çok agresif kullanmıyorum zaten. Herkese selamlar.
hunter26
08 Haziran 2021, 14:52
2021 model nc750x yarın teslim alıyorum, 2020 modeller için malum sitede 110k isteyen arkadaşlar var)) makyajlı kasa 102k ya aldım. Motor koruma demiri için servis 3.300 istedi, bunu daha uyguna nasıl çözebilirim?
blueway2
08 Haziran 2021, 15:40
2021 model nc750x yarın teslim alıyorum, 2020 modeller için malum sitede 110k isteyen arkadaşlar var)) makyajlı kasa 102k ya aldım. Motor koruma demiri için servis 3.300 istedi, bunu daha uyguna nasıl çözebilirim?
hayırlı olsun,gp kompozit kullanabilirsiniz 575 tl
Cyan
08 Haziran 2021, 17:02
https://pasteboard.co/K4gyPRW.jpg
Merhabalar geçtiğimiz Eylül ayında 2017 model 16.500km de iken aldım şuan 20.000 e yaklaştım. Lastikler, zincir dişli, tekerlek rulmanlari,radyatör soğutma suyu ve fren hidroliklerini değiştirdim. Yag olarak motul 10w40 7100 konulmuş gayet iyi durumda fakat vites geçişleri diğer motorlara göre biraz sert. Debriyaj ayarı ile biraz denedim fakat yine de kemikli geçiyor. Çok ilginç bir şekilde yan çantaları takip eşya yükleyince geçişler pamuk gibi oluyor ama tek ve yük yokken baya bi kemikli. Motosikletten çok memnunum şehir içi 3.6-3.8 arası tüketimi var çok agresif kullanmıyorum zaten. Herkese selamlar.
Yüklüyken vites geçişleri yumuşuyor ise zincir gerginliği ayarında bir sorun olabilir. Kitapçıkta bahsedilen şekilde olduğunu kontrol edin. Bir de 10W-30 kullansanız daha iyi; kitapçıkta yazan o çünkü; başka alternatif belirtilmiyor. Bu iki konu da düzgün + debriyaj boşluğu da normal ölçüde ise (manet ucunda 1-2cm arası), sorun olmaması lazım...
blueway2
08 Haziran 2021, 17:14
Yüklüyken vites geçişleri yumuşuyor ise zincir gerginliği ayarında bir sorun olabilir. Kitapçıkta bahsedilen şekilde olduğunu kontrol edin. Bir de 10W-30 kullansanız daha iyi; kitapçıkta yazan o çünkü; başka alternatif belirtilmiyor. Bu iki konu da düzgün + debriyaj boşluğu da normal ölçüde ise (manet ucunda 1-2cm arası), sorun olmaması lazım...
servisler ısrarla 10-40 kullanıyor bu durumu nasıl çözeceğiz bilmiyorum
Cyan
08 Haziran 2021, 17:47
servisler ısrarla 10-40 kullanıyor bu durumu nasıl çözeceğiz bilmiyorum
Okmeydanı - Şark Kahvesi'nde Honda Esengül'e giderseniz orada Motul 7100 10W-30 koyuyorlar :) Ben de aynı motoru 2 yıl kadar Motul 7100 10W-30 ile kullandım, vites değişimlerinde hiç sıkıntı yaşamadım.
hunter26
08 Haziran 2021, 20:11
2021 modellere uyumlu mudur acaba?
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:11 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:25 ----------
blueway2
09 Haziran 2021, 16:31
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:11 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:25 ----------
evet uyumlu taktıranları gördüm faceebok grubunda
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:31 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:30 ----------
Okmeydanı - Şark Kahvesi'nde Honda Esengül'e giderseniz orada Motul 7100 10W-30 koyuyorlar :) Ben de aynı motoru 2 yıl kadar Motul 7100 10W-30 ile kullandım, vites değişimlerinde hiç sıkıntı yaşamadım.
Afyondayım eskişehire sordum ankaraya sordum hepside 10-40 koyuyor benimkinede 10-40 koydular,sıkıntı olurmu bu durum?2020 dct motorum
Cyan
09 Haziran 2021, 16:43
...
Afyondayım eskişehire sordum ankaraya sordum hepside 10-40 koyuyor benimkinede 10-40 koydular,sıkıntı olurmu bu durum?2020 dct motorum
Ben @xcom'a cevap yazdığımı düşünmüştüm :) Madem öyle, yağı siz alın ve sizin aldığınız yağı kullanmalarını isteyin. Kitapçıkta belirtilen standartları karşılıyorsa kabul etmeleri beklenir...
hunter26
09 Haziran 2021, 22:46
Bugün teslim aldım, metzeller lastik var üzerinde, çok keyifli makina. Daha önce çok kısa süreli yeni kasa mt25 kullandım, tren gibi çekiyor Nc750x.
nahzuvay
10 Haziran 2021, 01:37
Herkese merhabalar,
Bende aranıza yeni katıldım.
2020 model dct aldım arkadaşımdan, 10 bin km de.
Uzun süreden sonra motora geri dönem arkadaşınız olarak soruları ardarda yapıştırıyorum:
1- Avrupa yakasında 10 bin bakımı için hangi servisi önerirsiniz?
2- motor çıplak🤣 koruma demiri, çamurluk uzatması, bagaj demirleri ve bagajlar, uzun ön cam, egzos takozu gibi ekipmanları nereden alıp taktırmamı önerirsiniz? Malum baya masraf tutuyorlar.
3- yaklaşık 1000km oldu alalı, orjinal arka teker takılı, bazen sanki kayıyor gibi hissediyorum, acemilik mi, yoksa tekeri değişeyim mi?
4- orta sehpa ihtiyacı var gibi hissettim, kullanan arkadaşlar önerir mi?
Şimdidem teşekkürler
Yavuzhan Baş
blueway2
10 Haziran 2021, 10:39
Herkese merhabalar,
Bende aranıza yeni katıldım.
2020 model dct aldım arkadaşımdan, 10 bin km de.
Uzun süreden sonra motora geri dönem arkadaşınız olarak soruları ardarda yapıştırıyorum:
1- Avrupa yakasında 10 bin bakımı için hangi servisi önerirsiniz?
2- motor çıplak koruma demiri, çamurluk uzatması, bagaj demirleri ve bagajlar, uzun ön cam, egzos takozu gibi ekipmanları nereden alıp taktırmamı önerirsiniz? Malum baya masraf tutuyorlar.
3- yaklaşık 1000km oldu alalı, orjinal arka teker takılı, bazen sanki kayıyor gibi hissediyorum, acemilik mi, yoksa tekeri değişeyim mi?
4- orta sehpa ihtiyacı var gibi hissettim, kullanan arkadaşlar önerir mi?
Şimdidem teşekkürler
Yavuzhan Baş
Hayırlı olsun güle güle sağlıkla kullanın,doğru tercih,
esengül servis bayi olarak en çok ismini duyduğum bayi
Gp kompozitten uygun fiyatlara eksiklerinizi tamamlayabilirsiniz
tekerler biraz geç ısınıyor ve sertler ama idare ediyorlar değiştirmeyi düşünürseniz michelin road 4-5 serilerindeki memnuniyet seviyesi hayi fazla.
orta sehpa mutlaka gerekli routechs marka öneririm kendimde kullanıyorum.
nahzuvay
10 Haziran 2021, 16:20
çok teşekkür ederim,
bugün Gp kompozitten alacağım bazılarını, istanbulda karadeniz motor satıyormuş. işyerime yakında olunca canlı canlı görüp alacağım :)
orta sehpa için önerinizi dikkate alacağım.
bugün yaklaşık 100 km kullandım, arka lastik gerçekten tedirgin etti, sanırım ilerleyen günlerde onuda değiştireceğim.
10bin km için bakım yaptırayım dedim, yetkili servislerin hepsinin randevusu yaklaşık 1 ay boyunca dolu maalesef :(
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:20 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:19 ----------
Hayırlı olsun güle güle sağlıkla kullanın,doğru tercih,
esengül servis bayi olarak en çok ismini duyduğum bayi
Gp kompozitten uygun fiyatlara eksiklerinizi tamamlayabilirsiniz
tekerler biraz geç ısınıyor ve sertler ama idare ediyorlar değiştirmeyi düşünürseniz michelin road 4-5 serilerindeki memnuniyet seviyesi hayi fazla.
orta sehpa mutlaka gerekli routechs marka öneririm kendimde kullanıyorum.
çok teşekkür ederim,
bugün Gp kompozitten alacağım bazılarını, istanbulda karadeniz motor satıyormuş. işyerime yakında olunca canlı canlı görüp alacağım
orta sehpa için önerinizi dikkate alacağım.
bugün yaklaşık 100 km kullandım, arka lastik gerçekten tedirgin etti, sanırım ilerleyen günlerde onuda değiştireceğim.
10bin km için bakım yaptırayım dedim, yetkili servislerin hepsinin randevusu yaklaşık 1 ay boyunca dolu maalesef :(
xcom
22 Haziran 2021, 14:41
Yagi 10w30 7100 ile değiştirdim. Kışın soğuğunu görmüş yağı yazın kullanmıyorum genelde. Hersey düzeldi:)
Dr.MZÇ
24 Haziran 2021, 14:18
Merhaba Yavuzhan :)
Hayırlı uğurlu olsun tekerine taş değmesin. Çok güzel bir makine almışsın. 3 yıl geçti hala sattığıma pişmanım. Güle güle kazasız belasız kullan :)
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:09 ----------
1. soru için bir fikrim yok
2. soru için koruma ve çanta demiri kappa'nınkiler vardı eski motorumda tavsiye ederim. onun haricinde GP kompozitten arkadaşlar memnundu.
3. soru için, orjinal lastikten Pirelli MT 60 RS'e geçince 2 yıl orjinal ile kullandığıma pişman olmuştum. O zaman ANLAS yoktu. şimdi ANLAS Capra RD kullanıyorum (motorum enduro olmamasına rağmen aldım) gayet memnunum lastikten yana.
4. soru için, orta sehpa İrf motordan taktırmıştım. Sorun yaşamadım. Kesinlikle orta sehpa gerekiyor.
miDgas
20 Ağustos 2021, 17:14
Ben gerçekten anlamakta artık güçlü çekmeye başlıyorum 2 ilan var ve arasındaki fark sadece arka yan çantaların oluşu, fiyat farkı ise 13.000₺
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-honda-dusuk-km-li-bol-aksesuarli-nc-700x-947218689/detay
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-honda-temiz-kirmizi-nc700x-946890383/detay
piyasa serbest ama saçmalığında daniskası artık abartıldı artık
blueway2
24 Ağustos 2021, 10:16
Ben 2020 aldım hemde bu şubat ayında,sonrasında yeni kasa çıktı bide,bizde fiyat farkı çok olur,3 bg ne farkeder dedik aldık.şimdi testlerde bambaşka motor diye lanse ediliyor.Bu paralara falan motor satılmaz artık,alanın elinde kaldı,almayan karda,250 lik dolacak piyasa onlar dahada değerlenecek.
SavageGarden
25 Ağustos 2021, 15:30
Merhaba,
Nc750S modeli için arka çamurluk (en arka çamurluk sıyırıcı) arıyorum. Yağmurlu günlerde artçım çok fena oluyor da :)
(Belki cep telefon tutucusu da olabilir)
NC750S modeli için uyumlu aksesuar satan İSTANBUL'da bi dükkan ismi biliyor musunuz?
Teşekkürler
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO