PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Honda Honda NC700X / 750x & NC700S / 750S Kullanıcıları Bilgi Paylaşım Başlığı

Sayfa : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 [140] 141 142 143 144 145 146 147 148 149

sheriff87
21 Mart 2020, 13:54
3,4 litre

Filtre değişmezse 3,1 litre

Motor sökülüp toplanırsa 3,7 litre
teşekkür ederim sayın Moderatör

oialdemir
21 Mart 2020, 14:36
Arkadaşlar Yan çanta setinin bir kez kullandım satıyorum.

https://letgo.onelink.me/O2PG?pid=af_app_invites&c=product-detail-share&af_siteid=web&af_channel=link&position=top&af_dp=letgo://products/9416fd7d-d659-440b-bbcb-7e6fd55b1489&utm_medium=link&utm_source=web&utm_campaign=product-detail-share&af_sub4=top&af_web_dp=https%3A%2F%2Fwww.letgo.com%2Ftr-tr%2Fi%2Fadventurer-motosiklet-yan-canta-seti-38-litre_9416fd7d-d659-440b-bbcb-7e6fd55b1489&af_channel=link&utm_source=web&utm_campaign=product-detail-share&utm_content=button_top

haluka28
02 Nisan 2020, 00:29
Herkese merhabalar,

Yan çanta olarak shad sh36 kullanan veya kullanmış varmı acaba ve yan çanta için ne önerirsiniz? Tesekkür ederim

nc 750 x dct

Ahmet Turan Peker
02 Nisan 2020, 01:29
Herkese merhabalar,

Yan çanta olarak shad sh36 kullanan veya kullanmış varmı acaba ve yan çanta için ne önerirsiniz? Tesekkür ederim

nc 750 x dct

Size tavsiyem çanta demiri yaptırıp bez çanta kullanmanız hem ekonomik hem de kullanışlı

Motosiklet çantası olarak Facebook tan bakarsın konya Ali Osman usta

tkalfaoglu
03 Nisan 2020, 19:37
> Bu kablonun bir de çok havalı 08A70-MJL-D30 Sub Harness'i var .
> HondaTR ''Alt Kablo Demeti Kiti'' demiş ...hmmmm ! ::cekic::
> Bildiğin kablo çoklayıcı Fiyatı 59 TL , ister al istersen kendin çokla .

Merhabalar..
Honda bu harness+cakmak+röle için 650TL ve 6 hafta bekleme süresi diyince kendim üreteyim dedim. Harness konektörlerinin marka modelini bilen var mı? Veya nereden bulabileceğimi?
Çok teşekkürler
-t

tkalfaoglu
14 Nisan 2020, 12:52
Bir dakikada o kadar ısınamaz. 10 dakika veya daha fazla herhalde çalıştırdınız. Motor fazla ısınınca genleşti ve genleşme kabında su yükseldi ve dışarı taştı. Taştığı yerlere damlayarak buharlaştı duman dediğiniz buhar oluştu.. Yani benim tahminim bu yönde..

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:55 ----------

Garanti için içiniz rahat olsun, ülkemizde takılan aksesuardan dolayı garanti dışı bırakılan motor duymadım hiç. Bazı arkadaşlarımız da garantiden yararlandı, eminim ki hepsinde orjinal olmayan aksesuar vardı.
Çok kıllanırsanız garantiden işlem yaptırmaya gitmeden önce aksesuarları sökersiniz.

Bana Honda'nın geçen hafta dediği: "şayet elektrik aksamında bir değişiklik yaparsanız (aksesuar hatlarını çekmeyi planlıyorum) elektrik ve elektronik kısımlar garanti kapsamından çıkar.."

Yani dikkat - bir bahane bulunca garantiden çıkaracaklar motoru..

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:33 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:58 ----------

2018 nc 750s dct kullanıyorum. Gazı verdiğinizde, arabada yüksek viteste kalırsanız bir titreme veya pat pat ses çıkar ya ona benzer bir durum oluyor. Acaba bu nc 750 nin karakteri mi? Birkaç aydır bende motor.

O motorda bir sorun var bence.. bende yenisi var ve hiç öyle birşey yapmadı

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:33 ----------

Arkadaşlar DCT NC için , zincirin çabuk gevşemesinin sürekli vites atıp düşürmesi ile alakalı olma durumu var mıdır ? Ben mesela şehir içinde kısa mesafe ve trafik ortamında kullanıyorum. Haliyle dur kalklar vites geçişlerini çoğaltıyor. Zincir sürekli vites atıyor diye daha çabuk bozulur mu ? Bozulur ise daha az vites değişsin diye S modunda kullanmak mı gerekir ? Şİmdiden teşekkürler

Yoo olmaz. Zinciri gevşeten şeyler: Bakımsız kalması - yağsız veya kirli, Kalitesiz olması, ve Aşırı abanmak (ani fazla gaz vermeler).. Aksine spor modu daha çok abanacaktır zincire..

Ahmet Turan Peker
14 Nisan 2020, 13:06
Bir dakikada o kadar ısınamaz. 10 dakika veya daha fazla herhalde çalıştırdınız. Motor fazla ısınınca genleşti ve genleşme kabında su yükseldi ve dışarı taştı. Taştığı yerlere damlayarak buharlaştı duman dediğiniz buhar oluştu.. Yani benim tahminim bu yönde..

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:55 ----------

Bana Honda'nın geçen hafta dediği: "şayet elektrik aksamında bir değişiklik yaparsanız (aksesuar hatlarını çekmeyi planlıyorum) elektrik ve elektronik kısımlar garanti kapsamından çıkar.."

Yani dikkat - bir bahane bulunca garantiden çıkaracaklar motoru..

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:33 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:58 ----------

O motorda bir sorun var bence.. bende yenisi var ve hiç öyle birşey yapmadı

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:33 ----------

Yoo olmaz. Zinciri gevşeten şeyler: Bakımsız kalması - yağsız veya kirli, Kalitesiz olması, ve Aşırı abanmak (ani fazla gaz vermeler).. Aksine spor modu daha çok abanacaktır zincire..

Dct nin öyle bir etkisi yok ama ayarı bozuk zincirde vites geçişleri çok sesli oluyor

3rd3m35
17 Nisan 2020, 14:44
Mrb nc700x sahibiyim akü konusunda kafam epey bir karıştı.
ytz12s modeli aküler uygun fakat birisi 2013 e kadar 12s kullanıldığını artık ytz14s kullanıldığını benimde ytz14s alabileceğimi söyledi sizce ne yapmalıyım sizdeki model nedir acaba

tkalfaoglu
23 Nisan 2020, 12:51
Mrb nc700x sahibiyim akü konusunda kafam epey bir karıştı.
ytz12s modeli aküler uygun fakat birisi 2013 e kadar 12s kullanıldığını artık ytz14s kullanıldığını benimde ytz14s alabileceğimi söyledi sizce ne yapmalıyım sizdeki model nedir acaba

Selam.. sanki 2014 te degismis.. mesela su 12 aku nc700 2014 e kadar diyor.. https://www.amazon.com/Mighty-Max-Battery-2012-2014-Product/dp/B00ZUZXPLQ

Hmm. bu siteye girdim 2016 NC700 dedim.. bana hala model 12 yi tavsiye ediyor:
https://www.batteriesplus.com/battery/motorcycle/honda/nc700x/700cc/2016

Model 12 sanki daha garantili o zaman.. ama arasindaki farki da bilmiyorum.. boyutlari ayniysa neden olmasin?

MODALI
07 Mayıs 2020, 10:48
Herkese selamlar.Benim bir sorum var.Kitapçıkta lastik hava basıncı artçılı yada artçısız ön 36 arka 42 olarak yazıyo.Dikkat etmeye çalışıyorum tabii ki. Geçen gün benzincide havayı kontrol ediym dedim ama hem ön hem arka em az 5 bar fazlaydı ve haliyle havayı boşalttı tabii ki. Lastik sıcak olduğu için mi böyle oldu acaba. Yani ben inik lastikle mi biniyorum motora şu durumda ? Eğer öyleyse tekrar gidicem ama bu sefer beklemem gerekecek.Tahminen ne kadar beklemem gerek? Teşekkür ederim . Tekeriniz düz bassın.

sallami
07 Mayıs 2020, 11:28
Lastik soğukken ayarlanır ısındığı zaman içindeki basınç artar. Ama bu basıncı indirmemelisiniz. soğuyunca aynı seviyeye gelir.

tkalfaoglu
07 Mayıs 2020, 12:05
Selam.. EVET ısınan hava genişler. O yüzden lastiğiniz ısınınca daha yüksek basınç gösterir..
Hatta ben denedim -- evde soğukken ölçtüm sonra ısınınca tekrar ölçtüm, arada 4 PSI fark oluyor..
Yani arka lastiğiniz 42 olsun istiyorsanız ama lastik sıcaksa, 46 hava basın. Yaklaşık olarak tam 42 ye denk gelecektir.

Ahmet Turan Peker
18 Mayıs 2020, 20:52
Herkese selamlar..

Bana öğrettiği, bu işi Türkiye'de ilk yapan OLCAY gardaşım sen başlattın. Ben de birazcık kolaylaştirdim.

Otomatik bagaj açma için farklı bir yöntem uyguladım. Videosu linklerde.

https://youtu.be/nqjh-5NOCo0

https://youtu.be/qzwjtusMlfU

Malzemeler bagaj motoru dışında aşağı yukarı aynı video da görüp kendini de yapabilirsiniz.

Grenaj sökmeyi bilmeyen denemesin.

oguncelik
18 Mayıs 2020, 22:45
Ahmet abi eline sağlık, çok güzel bir çalışma olmuş

mete_han
21 Mayıs 2020, 01:25
Herkese selamlar..

Bana öğrettiği, bu işi Türkiye'de ilk yapan OLCAY gardaşım sen başlattın. Ben de birazcık kolaylaştirdim.

Otomatik bagaj açma için farklı bir yöntem uyguladım. Videosu linklerde.

https://youtu.be/nqjh-5NOCo0

https://youtu.be/qzwjtusMlfU

Malzemeler bagaj motoru dışında aşağı yukarı aynı video da görüp kendini de yapabilirsiniz.

Grenaj sökmeyi bilmeyen denemesin.

iyiki bi yağlama sistemi icat ettin abicim ya havandan geçilmiyor :queen: zamanında sana dedim iban at taksit taksit yollayım dedim parayı..nerden bilirdim ki atp fiyatını dolara endkeslediğini...250 iken yaptırmadık 500 oldu :pale: sen gel para mühim değil dedin yalan oldu bizim montaj...:salut:

BurakBoztepe
25 Mayıs 2020, 00:53
Merhaba arkadaşlar. 2014 nc750s ile aranıza katıldım. Alır almaz yağ değişimi, hava filtresi temizliği, arka balata değişimini yaptım. Dişli durumu iyi, ancak zincirin oringleri kopmaya başlamış. Onu şimdilik temizledim ve yağladım. Müsait bir zamanda değiştirmeyi planlıyorum. Baya rüzgar aldığımı düşünüyorum ve rüzgar önden değilde yandan geliyor gibi hissediyorum. Motosikletin performansını çok beğendim. Gitmiyor gibi yorumlar yapılıyordu ama torku muazzam. 4000 üstünde devir çevirirken adeta altımda bir kaplan varmış gibi hissettim. Tabiki daha güçlü motosiklet kullananların yorumu farklı olabilir. Yakıt tüketimi çok ideal. 80 km şehir dışı turumda trafik kuralları çerçevesinde kullanarak (bir kaç kez 120-130 bandı hariç) 3.2 lt ortalama tüketim gösterdi ekranda. Yakıt tüketimi çok iyi geldi bana. Titreşim neredeyse yok. Sadece sele filesi olsa daha konforlu olabilirdi yolculuğumuz. Artçı koltuğu dahi çok konforlu. İlk başlarda biraz ağır gelmişti bana ama alıştım sanırım. 2.viteste seyretmek için hızınızın minimum 20-25 olması gerekiyor. Daha alt hızlarda titreme yapıyor. Ancak 20nin altına inmedikçe şehir içinde 3.vitesi gerektirmeyecek kadar geniş bir 2.vites var. Sesi gayet güzel. Görmeden önce sesinden şüphe etmiştim ancak stok egzoz olmasına rağmen bana yeterli geldi. Beklentisi yüksek olanlar daha iyi egzozlara geçiyor. Frenleri harika diyemem ama kötü de değil. Sanırım motor ağır diye geciken durma birazcık puan kırdırtabilir. Abs hemen devrede oluyor ve kilitleme yaptırmıyor. 30 km hızda ve 60 civarında tamamen iki frene de abanarak denedim ve kaymadı(lastikleri michelin pilot road 4). Genel olarak hoşuma gittiğini içime sindiğini söyleyebilirim. Bu kadar bilginin arasında çok işe yaramayabilir ama kendi tecrübemi paylaşmak istedim. Tekeriniz düz bassın..
https://i.hizliresim.com/pKKdLT.jpg (https://hizliresim.com/pKKdLT)
https://i.hizliresim.com/5bH4v4.jpg (https://hizliresim.com/5bH4v4)
https://i.hizliresim.com/VvkWYa.jpg (https://hizliresim.com/VvkWYa)

oguncelik
25 Mayıs 2020, 13:07
Hayırlı olsun kazasız belasız sürüşler

Ahmet Turan Peker
29 Mayıs 2020, 13:43
iyiki bi yağlama sistemi icat ettin abicim ya havandan geçilmiyor :queen: zamanında sana dedim iban at taksit taksit yollayım dedim parayı..nerden bilirdim ki atp fiyatını dolara endkeslediğini...250 iken yaptırmadık 500 oldu :pale: sen gel para mühim değil dedin yalan oldu bizim montaj...:salut:

senden ötürü :)

YERUÇAĞI
29 Mayıs 2020, 22:20
2021 de nc lerin motor hacmini büyütüp beygir gücünü artırarak kasasınıda değiştirecekleri ile ilgili bir haber gözüme ilişmişti,bundan haberi olan varmı,,neticede 9 yıldır aynı kasa ve aynı motor tipiyle satılıyor,değişim ve yenileme zamanı geldide geçti bile

Hırbonen
29 Mayıs 2020, 23:12
2021 de nc lerin motor hacmini büyütüp beygir gücünü artırarak kasasınıda değiştirecekleri ile ilgili bir haber gözüme ilişmişti,bundan haberi olan varmı,,neticede 9 yıldır aynı kasa ve aynı motor tipiyle satılıyor,değişim ve yenileme zamanı geldide geçti bile

2021 de 850 cc euro 5 olarak gelecek.70 hp olmasi bekleniyormus..fakat kasada cok bir degisiklik yok sanirim

YERUÇAĞI
29 Mayıs 2020, 23:31
2021 de 850 cc euro 5 olarak gelecek.70 hp olmasi bekleniyormus..fakat kasada cok bir degisiklik yok sanirim

eğer gerçekse oda yeter,motorun 70 hp güce çıkması çok iyi bir gelişme,nc ler gitmiyor diyenlerin sesi kesilir hiç olmazsa

Hırbonen
31 Mayıs 2020, 22:12
eğer gerçekse oda yeter,motorun 70 hp güce çıkması çok iyi bir gelişme,nc ler gitmiyor diyenlerin sesi kesilir hiç olmazsa

Kesin bilgi,bundan sonra mt 7 dusunsun :p

Cyan
31 Mayıs 2020, 23:17
Kesin bilgi,bundan sonra mt 7 dusunsun :p

NC zayıflamadıktan sonra MT-07 Tracer rakibi olamaz. Honda'nın Yamaha'dan ucuz NC de satması pek olası görünmüyor; Yamaha aynı motoru 3 farklı motosikletinde kullanıyor.

Hırbonen
31 Mayıs 2020, 23:25
NC zayıflamadıktan sonra MT-07 Tracer rakibi olamaz. Honda'nın Yamaha'dan ucuz NC de satması pek olası görünmüyor; Yamaha aynı motoru 3 farklı motosikletinde kullanıyor.

Gayet de rakibi olur.
İlla tracer kadar performansa gerek yok,yaklassin yeter.

Nikkfurie
01 Haziran 2020, 02:43
70 beygir ha iyi olur grup sürüşlerinde NC leri beklemek zorunda kalmayız artık :D

sheriff87
01 Haziran 2020, 09:07
Günaydın gençler. Güncel en iyi fiyat performans ürünü lastik hangisi S modeli için? Benimkiler çok eskimiş kayıyor c.tesi günü büyük kaza atlattım onların yüzüne

F54
01 Haziran 2020, 13:04

eğer kasa değişir tel jant bi 850 cc gelirse 2015 i satar alırım
yoksa şu an kullanılan kasa gibi olur jantlar da çelik olursa katiyen almam

Hırbonen
01 Haziran 2020, 19:41
eğer kasa değişir tel jant bi 850 cc gelirse 2015 i satar alırım
yoksa şu an kullanılan kasa gibi olur jantlar da çelik olursa katiyen almam

Nc de tel jant olmayacak, fakat ayni blok cikartacaklari yeni 850 africa da kullanilacakmis.

zapalka
02 Haziran 2020, 23:23
Günaydın gençler. Güncel en iyi fiyat performans ürünü lastik hangisi S modeli için? Benimkiler çok eskimiş kayıyor c.tesi günü büyük kaza atlattım onların yüzüne

f/p değildir belki ama bu motorun lastiği PR4'tür.
diğerleri maceradır.
özellikle yaz-kış kullanıyorsanız başka lastik almayın, takmayın.

tkalfaoglu
03 Haziran 2020, 08:43
f/p değildir belki ama bu motorun lastiği PR4'tür.
diğerleri maceradır.
özellikle yaz-kış kullanıyorsanız başka lastik almayın, takmayın.
Bence de Pilot Road lar çok iyidir. Hep onları alıyorum.

Cyan
03 Haziran 2020, 08:53
Daha iyisi de var; Road 5 :)

tkalfaoglu
04 Haziran 2020, 09:54
Arkadaşlar üye olmayan varsa diye söylüyorum. Facebook NC grubuna (https://www.facebook.com/groups/nc700turkiye/) orta ayakla ilgili deneyimimi yazdım..

Merhabalar. Orta ayak almayı düşünen varsa GP Kompozit ayakları iyi, ancak rötüş istiyor. Kullandıkları yayların ucundaki halka fazla kapalı - bu haliyle yayları ayağa takmanız mümkün değil (çünkü montaj esnasında yayların diğer ucunu motora takmanız ve bir gergi ile bu güçlü yayları çekmeniz gerekiyor. Halka kapalıysa bu mümkün değil).. Elinize bir canavar alın ve yayın en ucundaki halkaların ucundan 3mm kadar kesin - yani yayı değil yayın bir ucundaki kapalı halkadan biraz keseceksiniz. O tam kapalı olan yayların ucunu 1/4 tur gibi açık hale getirin. Ancak ondan sonra düzgün montaj yapabilirsiniz. Honda'nın yayları da böyle - birer ucu açık. Merak etmeyin kurtulamıyor hep gergin olduğundan. 2 gün uğraştım orta ayakla ama güzel oldu sonuç, motor orta ayağa kolayca kalkıyor. Bir nokta daha: Elinizde gres yağı da olsun - ortaya bir mil takacaksınız - ayağı motora bağlayan bir pim var. Onu takmadan önce iyice gresle yağlayın. O pimi/mili yerinde tutan da bir vida var. O vidayı da takmadan önce loktit veya benzeri ile yapıştırın ki zamanla titreyip çıkamasın..

PS: Facebook post ta fotograflar da var..

leomuel
08 Haziran 2020, 13:39
Merhabalar,

2020 model NC750X ile aranıza katılmış bulunuyorum. Acaba aktif bir whasapp grubu var mıdır?

Ayrıca bir sorum var: Motor henüz rodajda ancak ön tekerde sürtünme sesi gibi bir ses geliyor. Ancak bu ses tiz ve ince bir ses değil. Kapı gıcırtsı vb. de değil. Sesin kaynağı fren balataları mı yoksa teker rulmanı mı olduğunu tam anlayamadım. Baktığımda balata ile disk arasında temas göremiyorum. Zaten aldığım bayiye inceleme için götüreceğim ama benzeri tecrübe yaşanlar varsa diye sormak istedim. Eğer tecrübe eden varsa: sorun kaynağı olarak neresini buldunuz? Ve nasıl bir çözüm uygulandı?

Teşekkür ederim.

yokon
08 Haziran 2020, 15:03
Merhabalar,

2020 model NC750X ile aranıza katılmış bulunuyorum. Acaba aktif bir whasapp grubu var mıdır?

Ayrıca bir sorum var: Motor henüz rodajda ancak ön tekerde sürtünme sesi gibi bir ses geliyor. Ancak bu ses tiz ve ince bir ses değil. Kapı gıcırtsı vb. de değil. Sesin kaynağı fren balataları mı yoksa teker rulmanı mı olduğunu tam anlayamadım. Baktığımda balata ile disk arasında temas göremiyorum. Zaten aldığım bayiye inceleme için götüreceğim ama benzeri tecrübe yaşanlar varsa diye sormak istedim. Eğer tecrübe eden varsa: sorun kaynağı olarak neresini buldunuz? Ve nasıl bir çözüm uygulandı?

Teşekkür ederim.

Yeni motosikletlerde bu tür sesler normal olabilir. 100-200 km sonra hala devam ediyorsa servise göstermek gerekir.

mukt1000
08 Haziran 2020, 15:11
Merhabalar,

Teşekkür ederim.

cok buyuk ihtimal yol/lastik gurultusudur. ben de ilk gunlerde farkedip sasirmistim, baska (ufak hacimli) motorlarda yasamadigim bir sey ama isin ozu bu motorda bu gurultu var. yurtdisi forumlarinda normal oldugu soyleniyordu, sonra da kulagim alisti zaten.

tkalfaoglu
08 Haziran 2020, 18:08
cok buyuk ihtimal yol/lastik gurultusudur. ben de ilk gunlerde farkedip sasirmistim, baska (ufak hacimli) motorlarda yasamadigim bir sey ama isin ozu bu motorda bu gurultu var. yurtdisi forumlarinda normal oldugu soyleniyordu, sonra da kulagim alisti zaten.

Evet çok ilginç. Ben de fark ettim harıl harıl bir ses.. Yol sesi olduğunu düşündüm. Nedense eski motorum 2008 VFR800 de yoktu bu..
Belki Hondanın seçtiği lastiklerden dedim..

-t

sheriff87
10 Haziran 2020, 09:56
Lastikle ilgili cevap veren herkese teşekkür ederim. Arkadaşlar bende iyi olanı biliyorum lakin uygun fiyatlı alternatif varsa öğrenmek istemiştim. Anlas capra RD ve michelin Pilot power 2 ct önerisi aldım. Bunlar hakkında bilgisi olan kullanan var mı?

yokon
10 Haziran 2020, 10:41
Lastikle ilgili cevap veren herkese teşekkür ederim. Arkadaşlar bende iyi olanı biliyorum lakin uygun fiyatlı alternatif varsa öğrenmek istemiştim. Anlas capra RD ve michelin Pilot power 2 ct önerisi aldım. Bunlar hakkında bilgisi olan kullanan var mı?

17.000 km'dir Anlas Capra RD kullanıyorum. Memnunum. Ömrünün bitmeye başladığını, eski güveni vermediğini hissediyorum. Yakın zamanda bir çift daha taktıracağım.

Cyan
10 Haziran 2020, 11:05

Capra RD ile ben de ilgileniyorum, genel olarak iyi olduğu söylenmiş. Şu sıralar Road 5 ile arasında 1.000TL fark var, az değil. Durumlarında göre lastiklerimi kış başı değiştirme ihtimalim var, o anda tekrar değerlendireceğim. Ama şimdiden hissiyatım riske girmeyip Road 5 ile devam etmek yönünde...

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:59 ----------

17.000 km'dir Anlas Capra RD kullanıyorum. Memnunum. Ömrünün bitmeye başladığını, eski güveni vermediğini hissediyorum. Yakın zamanda bir çift daha taktıracağım.

Fiyatı için fena değil. Benim Road'lar da 17.000'de, daha bir 5-10.000 arası yaparım diyorlar.

Bu durumda fiyat olarak Capra RD ile Road 5 arasında çok bir fark yok; Capra fiyatı Road 5'in %57'si, menzili Road 5'in %68'i. Yani Road 5 km başına sadece %10 daha pahalı.

Geçmiş olsun Capra RD, ben Road 5'e devam ederim...

yokon
10 Haziran 2020, 13:17
Capra RD ile ben de ilgileniyorum, genel olarak iyi olduğu söylenmiş. Şu sıralar Road 5 ile arasında 1.000TL fark var, az değil. Durumlarında göre lastiklerimi kış başı değiştirme ihtimalim var, o anda tekrar değerlendireceğim. Ama şimdiden hissiyatım riske girmeyip Road 5 ile devam etmek yönünde...

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:59 ----------

Fiyatı için fena değil. Benim Road'lar da 17.000'de, daha bir 5-10.000 arası yaparım diyorlar.

Bu durumda fiyat olarak Capra RD ile Road 5 arasında çok bir fark yok; Capra fiyatı Road 5'in %57'si, menzili Road 5'in %68'i. Yani Road 5 km başına sadece %10 daha pahalı.

Geçmiş olsun Capra RD, ben Road 5'e devam ederim...

Şuan Road 4 kullanıyorsunuz sanırım. 17.000 + 5-10.000 km ömrünü Road 5 için de kabul edersek (Road 4'e göre tutuş daha iyiyse km daha az olacaktır);

Sadece maliyet olarak baktığımızda:

Capra'ların 20.000 km'de,
Road 5'lerin 25.000 km'de "artık beni değiştir" diyeceğini varsayalım;

Capra'ların km başına 7,5 kuruş,
Road 5'lerin km başına 10 kuruş maliyeti oluyor.

Capra'nın alış maliyeti Road 5'in fiyatının %60'ına isabet ederken,
Km başına maliyet %75'ine isabet ediyor. Capra burada F/P oranını koruyamıyor. Fakat hala %25 daha karlı.

Capra'ların 20.000 km çıkaracağına eminim fakat Road 5'lerin 25.000 km götüreceğini sizin tecrübenize ve kendi tahminime göre yazdım. Eğer Road 5'ler 33.000 km dayanırsa Capra'nın F/P özelliği geride kalır. Sadece maliyet olarak baktığımızda, Capra almak mantıksız olur.

Road 5'in diğer özellikleri aradaki fiyat farkına değiyorsa, götüreceği km dikkate alınmaksızın satın alınabilir.

Fakat bence herkesin Anlas'a şans vermesi gerekiyor. Beklediğinizden daha iyi bir lastikle karşılaşacağınıza eminim.

Forumda Anlas'ı kötüleyen, eleştiren ve beğenmeyenlerin %90'ının gerekçeleri "bir arkadaşları" ya da kulaktan dolma bilgiler. Anlas kullanıp beğenmeyenlerin sayısı benim görebildiğim kadarıyla çok az. Belki kaçırdığım, görmediğim yorumlar/olaylar olabilir.

Kendi tecrübemden eminim sonuçta, kendim yaşadım.

Cyan
10 Haziran 2020, 14:10
Şuan Road 4 kullanıyorsunuz sanırım. 17.000 + 5-10.000 km ömrünü Road 5 için de kabul edersek (Road 4'e göre tutuş daha iyiyse km daha az olacaktır);

Sadece maliyet olarak baktığımızda:

Capra'ların 20.000 km'de,
Road 5'lerin 25.000 km'de "artık beni değiştir" diyeceğini varsayalım;

Capra'ların km başına 7,5 kuruş,
Road 5'lerin km başına 10 kuruş maliyeti oluyor.

Capra'nın alış maliyeti Road 5'in fiyatının %60'ına isabet ederken,
Km başına maliyet %75'ine isabet ediyor. Capra burada F/P oranını koruyamıyor. Fakat hala %25 daha karlı.

Capra'ların 20.000 km çıkaracağına eminim fakat Road 5'lerin 25.000 km götüreceğini sizin tecrübenize ve kendi tahminime göre yazdım. Eğer Road 5'ler 33.000 km dayanırsa Capra'nın F/P özelliği geride kalır. Sadece maliyet olarak baktığımızda, Capra almak mantıksız olur.

Road 5'in diğer özellikleri aradaki fiyat farkına değiyorsa, götüreceği km dikkate alınmaksızın satın alınabilir.

Fakat bence herkesin Anlas'a şans vermesi gerekiyor. Beklediğinizden daha iyi bir lastikle karşılaşacağınıza eminim.

Forumda Anlas'ı kötüleyen, eleştiren ve beğenmeyenlerin %90'ının gerekçeleri "bir arkadaşları" ya da kulaktan dolma bilgiler. Anlas kullanıp beğenmeyenlerin sayısı benim görebildiğim kadarıyla çok az. Belki kaçırdığım, görmediğim yorumlar/olaylar olabilir.

Kendi tecrübemden eminim sonuçta, kendim yaşadım.

Bir üstte Road 5'e devam edeceğim herhalde yazmıştım - yani şu anda Road 5 kullanıyorum. Road 5 beni 25.000'e kadar çok rahat götürür gibi duruyor, alalı 2 seneyi biraz geçtiği için değiştirsem mi artık kafasındayım, yoksa aslında henüz bir şikayetim yok lastiklerden. Çok hafif bir düzleşme olduğu için yol çizgilerini 0 halinden daha fazla hissediyorum o kadar. Fren veya ıslak performansında daha hiç beni korkutmadı, salma falan yapmadı.

Capra RD daha sık değişim gerektirse bile güzel bir alternatif olabilir, ancak Road 5'lerin ıslak performansını verebileceğini hiç zannetmiyorum. Yaz-kış kar/buz hariç sürekli kullandığım için lastiğin ıslak performansı benim için çok önemli. Dolayısıyla riske girmeyeyim diye zamanı gelince gene Road 5 alacağım herhalde diyorum.

Yukarıda sadece Capra RD'nin Road 5'ten göründüğü kadar ucuz olmadığını anlatmak istedim.

Ofiste bir tanıdıkta BMW F7xx model bir motosiklet var, kış başı Capra RD taktırdı; benim gözlemime göre arka lastik çok çabuk düzleşti. Tabi burada kullanım şekli de mühim; agresif kullanılırsa daha çabuk biter + F7xx motosikletler torklu ve arka lastik de motosikletin boyutuna göre ince dolayısıyla arka lastiğe sağlam yük biniyor...

oguncelik
29 Haziran 2020, 22:11
İyi akşamlar herkese, aşağıdaki dekoratif setten arıyorum ama internette bulamadım. Nereden bulabilirim? Bilgisi olan yazarsa sevinirim
https://i.hizliresim.com/ZPh1kx.jpg (https://hizliresim.com/ZPh1kx)

sheriff87
03 Temmuz 2020, 15:19
Arkadaşlar herkese tekrar merhabalar. Lastik olayını hala çözemedim. İki üç haftaya uzun yollara revan olmadan halletmem lazım. Mchelinlerin fiyatlar belli. Anlas Capra RD aklımın bir köşesinde duruyor. Bide Mitas Sport Force+ var kullanan tecrübe eden var mı?

MODALI
07 Temmuz 2020, 11:59
İyi akşamlar herkese, aşağıdaki dekoratif setten arıyorum ama internette bulamadım. Nereden bulabilirim? Bilgisi olan yazarsa sevinirim
https://i.hizliresim.com/ZPh1kx.jpg (https://hizliresim.com/ZPh1kx)

OMC sticker a yaptırabilirsin.

ınstagram facebook yada twitter dan ulaşabilirsin.Ben özel tank pad yaptırmıştım.

Ogretmen
09 Temmuz 2020, 18:49
arkadaşlar xmax den nc ye geçtiğimden beri sırt ağrısı oluyor sürekli. 20 30 km sonra agrımaya başlıyor. Nc nin selesine sırt dayama pedi falan eklesem bu sorun düzelebilir mi ? Düzelirse bunu yaptırabileceğim bir yer var mı bildiğiniz ?

MODALI
10 Temmuz 2020, 09:59
Arkadaşlar herkese selamlar.Ay sonu 10 günlük falan bi trakya ve ege turu düşünüyorum.istanbuldan çıkıp geliboludan bodruma kadar gidicem . bana rota çizip konaklama yerleri önerebilecek kimse var mı acaba.çadır olur pansiyon olur.bu hafta bunu halledip rotayı ve konaklama yerlerini belirlemem lazım.
Tekeriniz düz bassın.

Olcay Avşar
10 Temmuz 2020, 10:51
Oturuş pozisyonuyla alakalıdır bence, gidon yükseltme taktın mı?

ayvazdeniz
10 Temmuz 2020, 21:42
Modalı arkadaşım..şimdiden sana iyi yolculuklar diliyorum..güzergahın cidden keyifli yollara sahip..malkara yamanlar peynircide çift kaşarlı tostu..geliboluda halil abinin dönerini mutlaka denemelisin ve zaferin fırınlanmış peynir tatlısını..
Edremit yolunda Güre ye vardığında Afrodit termal otel de konaklayabilirsin..odalarda termal banyo vardır..şimdilik aklıma gelen bunlar..

Ogretmen
10 Temmuz 2020, 22:22
Oturuş pozisyonuyla alakalıdır bence, gidon yükseltme taktın mı?

Gidon uzatma ve çekme mevcut motorda şuan hocam

Olcay Avşar
11 Temmuz 2020, 15:14
Gidon uzatma ve çekme mevcut motorda şuan hocam

Boyun mu biraz uzun :)