Orijinalini görmek için tıklayınız : Honda Honda NC700X / 750x & NC700S / 750S Kullanıcıları Bilgi Paylaşım Başlığı
Cyan
24 Aralık 2018, 10:32
'15 kasaya N86 L sığıyordu, '16 dan itibaren 1 litre büyüdü ön bagaj, sorun olacağını zannetmiyorum. Bir ara bayiye uğrayıp deneyebilirsiniz. '16 video incelemelerde artık kasklar sığıyor diyorlardı...
Tekpiston
24 Aralık 2018, 10:57
anes honda servisine götürdüm motorumu ; özet ,
- yağ ışığı ve arıza ışığı yanan motoru çalıştırdı , test etti
- yağ pompası yada yağ seviyesiyle ilgisi yok arızanın usta debriyaj setinden şüpheleniyor ,motor kontak açıldığında boşa geçmiyordu,
- debriyaj setini söktü , ( çift debriyaj seti var ) 1-3-5 viteslerini çalıştıran tarafın reenginin karardığını ve değişmesi gerektiğini söyledi ,
fatura :3.500 tl civarında ( büyük ihtimalle yaptırmayacağım )
benim anlamadığım konu:
1- debrıyaj seti bitse bile sürüş halinde neden gücü tamamen keser motor ?
2- motor ilk kapandığında yağ ışığı neden yandı o zaman ? (servis : o takılmıştır öyle yaaa )
3- 35.000 km deki motor nasıl debriyaj seti bitirir ?
gerçekten yetkili servise güvenemiyorum artık!!!! , bu yüzden iyi bir NC serisi ustasına ihtiyacım var ....
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:07 ----------
teşekkürler , sanırım ona gideceğim ....
Selamlar,
Debriyaj seti 3.500 tl mi?
Nasıl yani... Değişmesi gereken başka parçalar da mı var, bu nasıl rakam...
demirarch
24 Aralık 2018, 11:06
Selamlar,
Debriyaj seti 3.500 tl mi?
Nasıl yani... Değişmesi gereken başka parçalar da mı var, bu nasıl rakam...
birazdan konu açıp paylaşıcam yaşadıklarımı , servisten aradılar , rakam 8.500 tl ye çıktı :)
zapalka
25 Aralık 2018, 09:39
birazdan konu açıp paylaşıcam yaşadıklarımı , servisten aradılar , rakam 8.500 tl ye çıktı :)
yazıyor musun abi yaşadıklarını :)
harun27
25 Aralık 2018, 10:36
İş bilmeyen adamları yok parasına serviste calıstırırsan deneme yamulma yöntemiyle iş yaparlar. Arıza bulamayan adamlar komple motorun tüm parcalarını değiştirip arızayı giderdik diye geciniyorlar.
banro
25 Aralık 2018, 12:56
Az daha ekleyip YBR 125 alınır bu paraya..:pr: Şaka bir yana, yüksek hacim kullanmanın sıkıntısı burada. Sahtekar herifler, bunda para çoktur deyip Allah ne verdiyse yükleniyor. İş bilen servis elemanı da 3 kuruş maaşa köle gibi çalışacağına, fırsatını bulup kendi yerini açıyor.Allah kolaylık versin. Sonucu hayırlı olur inşallah.
demirarch
26 Aralık 2018, 13:38
yazıyor musun abi yaşadıklarını :)
açtım konuyu ....
http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/195111-honda-debriyaj-balatasindan-8-500-tl-istedi.html
berk_cglr
10 Ocak 2019, 01:26
Aranızda gp kompozitin orta sehpasını kullanan varmı herhangi bir sorun yaşadınızmı birde şu ön gaganın yanına sisleri nasıl monte ediyorsunuz baktım baktım takıcak yer bulamadım ::gazete::
zapalka
22 Ocak 2019, 10:53
malum sitede ilanı olmayıp 700s model motorunu satmak isteyen var mı ?
Olcay Avşar
23 Ocak 2019, 08:25
şu ön gaganın yanına sisleri nasıl monte ediyorsunuz baktım baktım takıcak yer bulamadım ::gazete::
Mutlaka bir braket vardır, kimse grenajı delmez sanırım.
Sen örnek bir foto ver, ben ve bir çoğumuz nasıl montaj yapıldığını anlatalım.
maktama
23 Ocak 2019, 09:17
....birde şu ön gaganın yanına sisleri nasıl monte ediyorsunuz baktım baktım takıcak yer bulamadım
google'da "nc750x sis farı parça" olarak arama yaparsanız çıkıyor hemen.
oguncelik
24 Ocak 2019, 17:02
Sis farı montajı için önerdiğiniz bir elektrik ustası var mı İstanbul’da
zapalka
24 Ocak 2019, 17:10
Sis farı montajı için önerdiğiniz bir elektrik ustası var mı İstanbul’da
http://www.cemogaraj.com/
]-[@LuI{
04 Şubat 2019, 09:20
NC750x kullanıcılarına sele sertliği ile ilgili bir sorum olacak.
Bu motosikletin sürücü ve yolcu selelerinin oldukça sert olduğundan ve uzun yolda özellikle yolcu selesinin ağrıya ve uyuşmaya sebep olduğu bolca söyleniyor.
aynı zamanda kullanıcılar bu durumu aşmak için konfor sele veya jel sele gibi uygulamalar yaparak sele yumuşatma yaptıkları da söyleniyor.
Aranızda sele yumuşatma işlemlerinin yaptıran. bu işlemin özellikle bu motosikletin artçı selesinde işe yarayıp yaramadığını değerlendirebilecek kimse varmı ?
vardı bi zamanlar nc miz hep gezerdik hiç üzmedi beni kıymetini bilin
https://i.hizliresim.com/166MaG.jpg (https://hizliresim.com/166MaG)
-[@LuI{;4435170']NC750x kullanıcılarına sele sertliği ile ilgili bir sorum olacak.
Bu motosikletin sürücü ve yolcu selelerinin oldukça sert olduğundan ve uzun yolda özellikle yolcu selesinin ağrıya ve uyuşmaya sebep olduğu bolca söyleniyor.
aynı zamanda kullanıcılar bu durumu aşmak için konfor sele veya jel sele gibi uygulamalar yaparak sele yumuşatma yaptıkları da söyleniyor.
Aranızda sele yumuşatma işlemlerinin yaptıran. bu işlemin özellikle bu motosikletin artçı selesinde işe yarayıp yaramadığını değerlendirebilecek kimse varmı ?
Yolcu selesini bilmem ama sürücü selesi uzun yolda 1-1,5 saat sonra (alışık değilseniz) kuyruk sokumunda biraz ağrı yapmaya başlıyor. Alışınca o kadar kötü değil. Ben zamanında Touratech sele takımı bakmıştım, o zamanlar 4.000TL'na falan denk geliyordu - şimdi bakmaya bile korkarım. Sürekli uzun yol ve uzun seneler kullanım planlanıyorsa böyle bir yatırım düşünülebilir. (Ama herşeyden önce arka amortisörü değiştirmek lazım, önce o sonra duruma göre sele bakılabilir...)
]-[@LuI{
05 Şubat 2019, 11:17
Aslında NC700 den buyana 3 kere güncelleme görmüş bir motosiklet ve selesi ilk günkü aynı tasarım.
Selesinden dünya kadar şikayet var. honda bunları duymuyormu acaba.
Amerika menşeyli 4 5 çeşit aftermarket konfor sele setleri var. fakat üstte arkadaşın dediği gibi 4500 TL ye geliyor ithal etmeye kalksan.
Blindfire
14 Şubat 2019, 10:47
Fiyat uygun mudur arkadaşlar? Pazarlıkla 47 civarına veriyor, MTV de ödenmiş. Sıfır
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-honda-honda-nc-750x-2018-428-tl-mtv-hediye-645588568/detay
moonspell07
14 Şubat 2019, 19:41
Uygun gibi kimileri 3/5 bin km binip sıfırından fazla para yazmışlar .Sıfır alacaksan paran varsa al geç derim ben.
Motor_Derili
15 Şubat 2019, 00:02
Fiyat uygun mudur arkadaşlar? Pazarlıkla 47 civarına veriyor, MTV de ödenmiş. Sıfır
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-honda-honda-nc-750x-2018-428-tl-mtv-hediye-645588568/detay
Aksesuarli, lastikli az kullanilmis bir NC yi tercih ederdim. Motoru almakla is bitmiyor malum. Koruma demiri, canta, canta demiri, lastik, orta sehpa..... gerisi keyfe keder:)
]-[@LuI{
15 Şubat 2019, 09:17
Aksesuarli, lastikli az kullanilmis bir NC yi tercih ederdim. Motoru almakla is bitmiyor malum. Koruma demiri, canta, canta demiri, lastik, orta sehpa..... gerisi keyfe keder:)
Aynen,
3 Lü çanta seti alıyorsun demiriyle birlikte 7.500 TL
Givi Koruma Demiri 1000 TL
Orta Sehpa Orj. 1200 TL
Radyatör koruma gidon yükseltme vs. 1000 TL tutuyor ortalama.
10.700 TL de aksesuara veriyorsun üstüne.
47,5 motor 10,7 aksesuar. sigorta kasko derken 60 bin lik oluyorsun.
elturcoo
16 Şubat 2019, 03:08
selam arkadaşlar, ben mayıs ayında 10-15 günlük bir balkanlar avrupa turu yapmak niyetindeyim topcase im var ama yan çantada almak istiyorum lakin çok kararsız kaldım hardcase mi softcase mi almalıyım.hardcase lerde taşıyıcı demiride çanta fiyatında maalsef.
hardcase lerin 22lt olanlarına baktım 1000tl civarında givi veya kappa zaten aynı çantalar sadece marka farklı ama dediğim gibi taşıyıcı demiri de bir o kadar para,onun yerine softcase alıp ucuz yollu taşıma demiri alıp veya hiç almadan sadece çantaları almak mı doğru olur?
teşekkürler (motorum nc 750 x 2018)
schumacher__
18 Şubat 2019, 10:57
selam arkadaşlar, ben mayıs ayında 10-15 günlük bir balkanlar avrupa turu yapmak niyetindeyim topcase im var ama yan çantada almak istiyorum lakin çok kararsız kaldım hardcase mi softcase mi almalıyım.hardcase lerde taşıyıcı demiride çanta fiyatında maalsef.
hardcase lerin 22lt olanlarına baktım 1000tl civarında givi veya kappa zaten aynı çantalar sadece marka farklı ama dediğim gibi taşıyıcı demiri de bir o kadar para,onun yerine softcase alıp ucuz yollu taşıma demiri alıp veya hiç almadan sadece çantaları almak mı doğru olur?
teşekkürler (motorum nc 750 x 2018)
Demirsiz soft çanta işini unutun bence, lastiğe sürtüyor, sağa sola kayıyor vs hiç kullanışlı değil, kesinlikle tavsiye etmem. En konforlusu tabii ki hard çanta almak, bi yerde durduğunuzda vs aklınız çantalarda kalmaz, sürekli sağa sola taşımak zorunda kalmazsınız. Konfor istiyorsanız kesinlikle hard çanta, ama ekonomik olsun gerekirse heryere taşırım vs derseniz demirle birlikte soft çanta
elturcoo
18 Şubat 2019, 21:08
teşekkür ederim
Olcay Avşar
19 Şubat 2019, 12:38
Soft çantaların otele varınca valiz gibi kayışını takıp yanınızda götürme lüksü de var ama. Dar yerlerden geçerken diğer araçlra sürtmede hasar riskini de ortadan kaldırıyor.
zapalka
19 Şubat 2019, 16:07
daha öncce başına gelen var mı ?
motor boştayken boş ışığı yanıyor.
motoru vitese takınca boş ışığı sönmüyor.
harekete geçip debriyajı tamamen bırakınca sönüyor.
yani debriyaja basılıyken vites nerede olursa olsun n ışığı yanıyor.
bu neden olur ?
schumacher__
19 Şubat 2019, 17:54
Soft çantaların otele varınca valiz gibi kayışını takıp yanınızda götürme lüksü de var ama. Dar yerlerden geçerken diğer araçlra sürtmede hasar riskini de ortadan kaldırıyor.
ben hepco 30luk alüminyum çantaları da hep yanımda götürüyordum otele varınca :)
sürtme gibi bir tehlike de hiç yaşamadım edirneyi geçince. Motoru gören kenara çekilip yol veriyor hemen :)
]-[@LuI{
23 Şubat 2019, 20:56
nc750x için alçaltma kiti nereden bulabilirim ? arka süspansiyona takılan delikli linklerden arıyorum. en kötü ihtimalle lazerde kestirip statik boyatacağım ama link ölçü nekadar olmalı onu bilmiyorum.
Motor_Derili
23 Şubat 2019, 21:25
-[@LuI{;4442830']nc750x için alçaltma kiti nereden bulabilirim ? arka süspansiyona takılan delikli linklerden arıyorum. en kötü ihtimalle lazerde kestirip statik boyatacağım ama link ölçü nekadar olmalı onu bilmiyorum.
Mevcut olani ölç ve 3-5mm lik araliklarda farkli farkli kestir. Begendigini kullan. Lazerde zaten para tutmaz
]-[@LuI{
05 Mart 2019, 10:36
Yine yardıma ihtiyacım oldu. Bilgi paylaşırsanız sevinirim.
NC750x için koruma demiri satın alıcam. şekli yüzünden koruma işini yeteri kadar yapamayacağını düşündüğümden honda orj demiri satın almadım.
Kalan seçenekler
G..i Marka yabancı
G. K....... Marka Yerli
reklam olmasın diye baş harflerini yazdım ama herkez malum ne olduklarını anlar zaten çok marka seçeneği yok.
Bu demire 1 kere ihtiyaç olur. o zamanda işe yaramasını beklersin.
Bu yerli üretim demirin kalite durumu nasıl ? hiç riske girmeden yabancı marka alıp geçsem mi ?
Yerliyi bilmiyorum ama bende yabancı olan vardı ve motoru çok fazla genişletmeden oldukça iyi koruma sağlıyordu. Tabi ki sağlamlığını deneme fırsatım (çok şükür) hiç olmadı ama marka kalitesi belli ve korumanın konumlandığı yer de motor korumaya yönelik.
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:05 ----------
Yerliye baktım şimdi yabancının neredeyse bire bir kopyasını yapmış, onu da alabilirsiniz bence; malzeme ve özellikle bağlantı yerleri kalitesini görebilirseniz daha iyi olur. Ama bildiğim kadarıyla yerli firma da kötü mal yapmıyor, ben arka çamurluk almıştım onlardan memnun kalmıştım.
]-[@LuI{
05 Mart 2019, 14:38
Yerliyi bilmiyorum ama bende yabancı olan vardı ve motoru çok fazla genişletmeden oldukça iyi koruma sağlıyordu. Tabi ki sağlamlığını deneme fırsatım (çok şükür) hiç olmadı ama marka kalitesi belli ve korumanın konumlandığı yer de motor korumaya yönelik.
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:05 ----------
Yerliye baktım şimdi yabancının neredeyse bire bir kopyasını yapmış, onu da alabilirsiniz bence; malzeme ve özellikle bağlantı yerleri kalitesini görebilirseniz daha iyi olur. Ama bildiğim kadarıyla yerli firma da kötü mal yapmıyor, ben arka çamurluk almıştım onlardan memnun kalmıştım.
Yorumunuz için teşekkür ederim.Kaliteli ve iş gördüğü sürece tabi tercihimiz yerliden yana.
Başka test eden yada bilgi sahibi olan varsa onların yorumlarını da duymak isterim.
schumacher__
06 Mart 2019, 11:50
-[@LuI{;4446531']Yorumunuz için teşekkür ederim.Kaliteli ve iş gördüğü sürece tabi tercihimiz yerliden yana.
Başka test eden yada bilgi sahibi olan varsa onların yorumlarını da duymak isterim.
Ben şekli hoşuma gittiğinden hepco&becker almıştım. Bikaç kez olduğu yerde devrildi motor ve hiçbir yeri temas almadığından oldukça güzel korudu. Fakat motor bloğunun üstünde konumlandığından doğrudan motor bloğuna denk gelecek, taş vs üzerine devirme durumunda bloğu korumayabilir. Şahsen givi tipi koruma demirleri görsel olarak hoşuma gitmiyor, o yüzden tercih etmedim. Hepco'yu tavsiye ederim
3rd3m35
15 Mart 2019, 22:03
Herkese merhaba nc700x ile aranıza katılıyorum.
Blindfire
02 Nisan 2019, 11:04
Arkadaşlar bayiler sıfır 2018 manuelleri kaça bırakıyor şuan, yakın zamanda fiyat alan var mı?
dede17
04 Nisan 2019, 23:54
Merhaba nc 750 x yada dct almak istiyorum ikinci el dikkat etmem gereken konuları yazabilecek arkadaşlar olursa sevinirim yani kronik sorunlar nerde nasıl anlarız bakmamız gereken yerler gibi şimdiden teşekkür ederim
3rd3m35
11 Mayıs 2019, 17:29
https://www.youtube.com/watch?v=Kcy2WON0j9c
Abone olursanız sevinirim.
-Black-
12 Mayıs 2019, 18:16
http://www.youtube.com/watch?v=Cp4nJEoL1ew
ramsay
20 Mayıs 2019, 11:21
arkadaşlar akü ömrünü doldurdu sanırım, değiştiren olmuştur illaki,
tavsiye verebilir misiniz, ne almalı, nereden almalı, fiyat vs.?
DukeRider
20 Mayıs 2019, 20:57
Bende ktm duke 390 sürüyorum ama hanımla zor oldugu icin büyük bir motora gecicem. 750x ile super tenere arası gel gitlerdeyim :/
mukt1000
21 Mayıs 2019, 09:41
Bende ktm duke 390 sürüyorum ama hanımla zor oldugu icin büyük bir motora gecicem. 750x ile super tenere arası gel gitlerdeyim :/
ustad her iki makinayi da aktif kullanan biri olarak derim ki valla hafif olani tercih et :)
ozellikle boy kisaysa. nc'nin o agirligi ve yuksekligi ile hakki bence minimum 1.80.
soyle anektod olsun. benim boy 1.70. daha once kullandigim motorlarda dusup kalktigim vaki degildir (cbr, duke gibi 80cm sele, ~150kg civari makineler) ama bu nc'de kac kere durduk yere dusurdum hatirlamak istemiyorum.
nc'nin selesi 83cm, ama o 3cm ~230kg agirlikla birlesince bayagi bir bela oluyor, denge bozulunca herkul olsan tutamiyorsun.
"nc serisinde agirlik merkezi asagida" geyigi bile kurtarmiyor durumu, o bacaklarin uzun olacak arkadas.
ramsay
21 Mayıs 2019, 09:53
tavsiye verebilir misiniz, ne almalı, nereden almalı, fiyat vs.? ::sos:: ::sos:: ::sos::
mukt1000
21 Mayıs 2019, 10:39
12V 11 amper* herhangi bir aku olabilir. kaliteli markalar belli, kalitesizler belli, butceye gore belli basli alisveris sitelerinden fiyat karsilastirip al gitsin dostum cok dusunecek bir konu degil.
* cins bir aku degeri oldugundan maalesef piyasadaki en pahali turlerden biri oluyor.
** illa sen kendin ne taktin diye sorarsan: "varta ttz14s bs".
*** ben baktigimda en ucuz hepsiburada idi. elinde nakit parayla bir dukkandan alirsan daha da ucuz bulunabilir - motosiklet ile ilgili her seyde oldugu gibi. internet fiyatlari gordugum kadariyla nakit fiyatlardan %15-20 pahali oluyor.
DukeRider
21 Mayıs 2019, 14:26
ustad her iki makinayi da aktif kullanan biri olarak derim ki valla hafif olani tercih et :)
ozellikle boy kisaysa. nc'nin o agirligi ve yuksekligi ile hakki bence minimum 1.80.
soyle anektod olsun. benim boy 1.70. daha once kullandigim motorlarda dusup kalktigim vaki degildir (cbr, duke gibi 80cm sele, ~150kg civari makineler) ama bu nc'de kac kere durduk yere dusurdum hatirlamak istemiyorum.
nc'nin selesi 83cm, ama o 3cm ~230kg agirlikla birlesince bayagi bir bela oluyor, denge bozulunca herkul olsan tutamiyorsun.
"nc serisinde agirlik merkezi asagida" geyigi bile kurtarmiyor durumu, o bacaklarin uzun olacak arkadas.
cevap icin tesekkür ler hocam bacan boyu kurtarıyor sükür duke 83küsür cm onda rahat rahat ayagım basıyor. NC banada göz kırpsada tenere sanırım daha üstü olmaması ve gelismis teknoloji ile ayrı bir güzel geliyor ayrıca kullananlar sehir icinde bile cok asırı trafik harici sıkıntı yasamoyoruz diyorlar. cok kararsızım
Olcay Avşar
21 Mayıs 2019, 15:31
ytz14s olarak aratacaksın, kaliteli markalar 500+ TL, VLM vs gibi markalar 350 TL ortalama.
Yuh be kardeşim, kamyon aküsü sanki?
12 volt 12 amper varta boch markalar 250-300 tl ye bulunabiliyor, fakat ölçüler farklı. Belki akü yeri modifiye edilebilir, benim ihtiyacım olsa mutlaka denerim.
Aynı marka aynı amper aküye iki misli para neden vereyim?
ramsay
22 Mayıs 2019, 08:02
12V 11 amper* herhangi bir aku olabilir. kaliteli markalar belli, kalitesizler belli, butceye gore belli basli alisveris sitelerinden fiyat karsilastirip al gitsin dostum cok dusunecek bir konu degil.
* cins bir aku degeri oldugundan maalesef piyasadaki en pahali turlerden biri oluyor.
** illa sen kendin ne taktin diye sorarsan: "varta ttz14s bs".
*** ben baktigimda en ucuz hepsiburada idi. elinde nakit parayla bir dukkandan alirsan daha da ucuz bulunabilir - motosiklet ile ilgili her seyde oldugu gibi. internet fiyatlari gordugum kadariyla nakit fiyatlardan %15-20 pahali oluyor.
cevap için teşekkürler, bende vartalıyım artık.
---------- Mesajlar birleştirildi - 08:02 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:00 ----------
ytz14s olarak aratacaksın, kaliteli markalar 500+ TL, VLM vs gibi markalar 350 TL ortalama.
Yuh be kardeşim, kamyon aküsü sanki?
12 volt 12 amper varta boch markalar 250-300 tl ye bulunabiliyor, fakat ölçüler farklı. Belki akü yeri modifiye edilebilir, benim ihtiyacım olsa mutlaka denerim.
Aynı marka aynı amper aküye iki misli para neden vereyim?
fiyat konusuna aynen katılıyorum, orj akünün 900 küsür fiyatı çok fazla.
Norton772
22 Mayıs 2019, 12:53
Benim boy 1.78 ve geçen gün nc 750x otm. Testine katıldım ve çok rahat geldi bana. Yani yükseklik sorun olmadı bana.
Blindfire
12 Haziran 2019, 15:12
Fiyat nasıl arkadaşlar?
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-honda-sahibinden-sifir-nc-750x-manuel-428tl-mtv-de-odenmis-695503477/detay/
zapalka
12 Haziran 2019, 15:39
Fiyat nasıl arkadaşlar?
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-honda-sahibinden-sifir-nc-750x-manuel-428tl-mtv-de-odenmis-695503477/detay/
ben olsam illa sıfır alacaksam bunu alırdım ;
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-honda-sifir-km-kutusunda-2018-model-nc-750x-manuel-602872367/detay
veya az kullanılmış alacaksam bunu ;
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-honda-orijinal-693482041/detay
Blindfire
12 Haziran 2019, 15:42
@zapalka Sıfır almayı düşünüyorum önerdiğiniz sıfır ile arasında 3 bin lira fark var, kutusuna 3 bin lira vermek mantıklı mı? Adam 47 ye bırakıyor Üzerine birde 428 TL Motorlu taşıtlar vergisini de ödemiş. yani fark 3500 lira civarı oluyor :) Bu fark ile birçok ekstrayı alsam daha iyi değil mi?
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO