PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Honda Honda NC700X / 750x & NC700S / 750S Kullanıcıları Bilgi Paylaşım Başlığı

Sayfa : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 [100] 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149

antilop_skul
30 Mayıs 2016, 09:15
NC750X için Zincir yağlama neyi öneriyorsunuz?

ben castrol kullanıyorum abi sesi falan kesiyor işlevi bilemem

bu arada motoru aldıgımdan beri hala zincir germedim 6000 km olacak yakında belki zincir spreyinin faydası odur . :cherry:

Olcay Avşar
30 Mayıs 2016, 10:29
NC750X için Zincir yağlama neyi öneriyorsunuz?

Eskiden castrol kullanırdım, son bir kaç tüp Valvoline kullandım. Kadosanda toptancı var, 25 tl büyük boy.

Fakat sıktığımız bu spreylerin aslında girmesi gereken bakla aralarına girmediğini yüzeyde kaldığına kanaat getirdiğim için, yağı fırça ile bakla aralarına yediriyordum. Ulan dedim madem fırçayla yediriyorum neden spray ile uğraşayım, ki etrafı da oldukca kirletiyor.

En son kaliteli gress alıp fırça ile uyguladım, jant da teker de zincir de tertemiz yağlamadan sonra. Fakat gres zincirde kalacak mı? işe yarayacak mı göreceğiz.

Eğer işe yarar ise hem çok daha ucuza, hem de dhaa temiz bir yağlama yapmış olacağım.

ben castrol kullanıyorum abi sesi falan kesiyor işlevi bilemem

bu arada motoru aldıgımdan beri hala zincir germedim 6000 km olacak yakında belki zincir spreyinin faydası odur . :cherry:

Zinciri bollaştıran en önemli etken ani kalkışlar ve ani viteş düşürmeleridir. Yani zincire yük bindirmektir, sakin bir kullanımda zincir ömrü çok uzar.

Bu arada bugün yanına gelebilirim lan, o yalıtım malzemesi hazırda var mı?

antilop_skul
30 Mayıs 2016, 14:27
Eskiden castrol kullanırdım, son bir kaç tüp Valvoline kullandım. Kadosanda toptancı var, 25 tl büyük boy.

Fakat sıktığımız bu spreylerin aslında girmesi gereken bakla aralarına girmediğini yüzeyde kaldığına kanaat getirdiğim için, yağı fırça ile bakla aralarına yediriyordum. Ulan dedim madem fırçayla yediriyorum neden spray ile uğraşayım, ki etrafı da oldukca kirletiyor.

En son kaliteli gress alıp fırça ile uyguladım, jant da teker de zincir de tertemiz yağlamadan sonra. Fakat gres zincirde kalacak mı? işe yarayacak mı göreceğiz.

Eğer işe yarar ise hem çok daha ucuza, hem de dhaa temiz bir yağlama yapmış olacağım.

Zinciri bollaştıran en önemli etken ani kalkışlar ve ani viteş düşürmeleridir. Yani zincire yük bindirmektir, sakin bir kullanımda zincir ömrü çok uzar.

Bu arada bugün yanına gelebilirim lan, o yalıtım malzemesi hazırda var mı?

Abi 4 aydır gelcen buyur gel :cherry:

şeffaf var renkli istersende kırmızı var

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:46 ----------

Motoru ilana attım beyler isteyen olurs iletişime gecelim mt den arayan bildirsin ona göre fiyat vericem .

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-honda-kazasiz-belasiz-aksesuarli-10500-km-de-23-ay-daha-muayenesi-var-305213171/detay/

zapalka
30 Mayıs 2016, 14:43
Bugün 19.000 km de kırmızı renkli nc700x almış bulunuyorum.ara ara sorular sorarak başınızı agritabilirim. Aksesuar olarak orjinal 3 lu honda canta,honda tur cami ve yukseltici, sis ve cakar lambalar, orta sehba var.Tekeriniz düz basın.

antilop_skul
30 Mayıs 2016, 14:55
Bugün 19.000 km de kırmızı renkli nc700x almış bulunuyorum.ara ara sorular sorarak başınızı agritabilirim. Aksesuar olarak orjinal 3 lu honda canta,honda tur cami ve yukseltici, sis ve cakar lambalar, orta sehba var.Tekeriniz düz basın.

hayrlı olsun kazasız belasız kullanın

natila
30 Mayıs 2016, 15:33
arkadaşlar motul c5 krem zincir için on numara... hem toz toprak tutmuyor hem de c2 den daha uzun süre dayanıyor...tavsiye ederim...

mototor
30 Mayıs 2016, 16:11
sjcam5000 wifi ile çekilmiştir.

http://i.hizliresim.com/PM5LkN.jpg

Merhaba,

Sele ortusunu nerden aldiniz acaba? Ise yariyor mu?

antilop_skul
30 Mayıs 2016, 16:25
merhaba
moto ay da yaptırdım şirinevler işe yarıyor ilk 1 hafta agrıttı ama suanda bayagı iyi konfordan cok popo terlemesinin önüne gecti basarılı bir ürün

Darkcaine
31 Mayıs 2016, 00:35
Merhaba ben yeni 2016 NC 750x dct aldım...
Uzun yol yapmak istiyorum..
Temmuz'da bir Yunanistan turu düşünüyorum..
Kappa koruma demiri, elcik korum, karter koruma, radyatör koruma, ön çamurluk uzatma, Kappa zincir koruma ve arka çamurluk taktırdım.
Orta sehpa aldım..
Givi yan ve arka çanta taşıma demirleri taktırdım.
Trexes 3'lü 45lt arka 35lt yan çanta seti aldım.
Çakma ve usb girişi nereden taktıra bilirim.
Nopro kameram var onun sarjını yolda giderken yapabilmek için usb girişi dışarı takılabiliyor mu ?
Eğer oluyorsa kim yapar ?
Gidona kamera takma aparatı nereden bulabilirim ?
Uzun yolda konforu artırmak adına ön cam için ne önerirsiniz ?
Led sis farı ne marka önerirsiniz ?
Uygun fiyata takan bir yer var mı ?
Motor yağım ne olmalı ?
Konforu ve güvenliği artırmak adına aklınız gelen başka şeyleri de paylaşırsanız çok sevinirim.
Şimdilik sorularım bu kadar...
Umarım kafanızı ütülemiyorumdur ?
Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.
Mutlu kalın...

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:26 ----------

Üstat sağda ki küçük çanta ilk yardım çantası mı ?
Değilse nedir öğrenebilir miyim ?
Eğer bende istersem nerede taktırabilir im ?

Ahmet Turan Peker
31 Mayıs 2016, 01:18
Kappa koruma demiri, elcik korum, karter koruma, radyatör koruma, ön çamurluk uzatma, Kappa zincir koruma ve arka çamurluk taktırdım.
Orta sehpa aldım..
Nopro kameram var onun sarjını yolda giderken yapabilmek için usb girişi dışarı takılabiliyor mu ?
Motor yağım ne olmalı ?
Konforu ve güvenliği artırmak adına aklınız gelen başka şeyleri de paylaşırsanız çok sevinirim.
Mutlu kalın...

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:26 ----------

1-airhawk (kesin alın )
2-ayak dinlendirmek için koruma demiri ne ayaklık takın
3- tur cam+ reflektör (yada benim çözüm xmax tur cam)
4-kamera için gidon boynuzu 5 tl
5-usb şart
Ön taraftaki derken benim çantaları soruyorsanız burda bilgileri paylaşmıştım

aydin-ist
31 Mayıs 2016, 01:48
Orta sehpa aldım..
Motor yağım ne olmalı ?
Mutlu kalın...

Yeni motorun hayırlı olsun.

Konfor demişken NC'nin selesinin sertliğini ve oturacağınız yerin uzun yolda açacağı sorunları atlamamalısınız.
Motosay'da sele altına Silikon taktırdım. Her uzun yolda su toplama sorunu bitti, sadece acı var ama ayağa kalkınca geçiyor. Şimdi de Dekatlon mağazasından 'Silikon' Bisiklet Şortu aldım, henüz bu kombinasyonu uzun yolda deneme fırsatım olmadı, ama tahminen acı filan da olmadan 3-4 günde rahatça 2000-2500km yapabilir hale gelmiş olacağım. Uzun yola çıkmadan bu iki önerimi ıskalamamanı dikkatine sunarım.
http://www.motosiklet.net/forum/motosiklet-modelleri/100659-honda-nc700x-750x-and-nc700s-750s-kullanicilari-bilgi-paylasim-basligi-241.html#post3913091

Silikonla konforlu hale getirdiğim sele ile yaptığım yolculuk sonrasındaki gözlemlerim de aşağıdaki forum elemanında bulunuyor:
http://www.motosiklet.net/forum/motosiklet-modelleri/100659-honda-nc700x-750x-and-nc700s-750s-kullanicilari-bilgi-paylasim-basligi-245.html#post3921083

Darkcaine
31 Mayıs 2016, 11:21
Motorun sol ön alt tarafında ki siyah küçük çantayı merak ettim..
Verdiğin bilgiler içinde çok teşekkür ederim...

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:40 ----------

Kesinlikle ıskalamıyorum, hatta özelikle üstünde duruyorum yoksa eşim beni boğar..

Jeli nereden bulabilirim ?
Bildiğim bir araç koltuk döşemecisi var ona veririm o koltuğa koyar.
Ona sorduğumda jele gerek yok demişti ama ben pek itimat etmedim sadece işçiliğine güveniyorum...
https://www.facebook.com/STIL.S34/?fref=ts

Sis farı için ne öneriyorsunuz ?

Olcay Avşar
31 Mayıs 2016, 11:30
Nc başlığı bir iki kere cadde bostan da toplandı, bu perşembe genel bir toplanma var aynı yerde

Darkcaine
31 Mayıs 2016, 11:32
Tam olarak nerede ?
Açık adresi paylaşırsanız çok memnun olurum.
Buldum...
:queen:

aydin-ist
31 Mayıs 2016, 12:06
Motorun sol ön alt tarafında ki siyah küçük çantayı merak ettim..
Verdiğin bilgiler içinde çok teşekkür ederim...

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:40 ----------

Kesinlikle ıskalamıyorum, hatta özelikle üstünde duruyorum yoksa eşim beni boğar..

Jeli nereden bulabilirim ?
Bildiğim bir araç koltuk döşemecisi var ona veririm o koltuğa koyar.
Ona sorduğumda jele gerek yok demişti ama ben pek itimat etmedim sadece işçiliğine güveniyorum...
https://www.facebook.com/STIL.S34/?fref=ts

Sis farı için ne öneriyorsunuz ?

Seleye silikon yaptırdığım motosay'a ait adres iletişim bilgileri aşağıdaki forum elemanında bulunuyor (ön ve arkayı 220 TL ye yaptırdım) :

http://www.motosiklet.net/forum/motosiklet-modelleri/100659-honda-nc700x-750x-and-nc700s-750s-kullanicilari-bilgi-paylasim-basligi-241.html#post3913091

Her ne kadar ben iki gün önce alıp denememiş olsam bile, hem silikon sele yapılması buna ek olarak da, hemde bisiklet şortu kullanmanız durumunda çok rahat edeceğinizi düşünüyorum. Özellikle eşinizin oturacağı bölüm daha küçük, bu konuyu göz önüne alırsak, ek desteğin faydalı olacağı fark edilecektir. Bayrampaşa IKEA'nın yanındaki DECATHLON mağazasında 29 TL den 120 TL ye kadar çeşitli seçenekleri var. Silikon destekli olanı 119,99 TL'ye aldım.

Sis farı ve çeşitli aksesuarları da ANES OKMEYDANInda yaptırdım, size de öneririm, severek ve özveri ile çalışıyorlar: https://www.facebook.com/anesmotor.okmeydani/

Darkcaine
31 Mayıs 2016, 12:14
Çok teşekkür ederim Aydın...
Sen buluşmaya gelecek misin ?

schumacher__
31 Mayıs 2016, 16:26
Motorun 12.000 bakımını Bursa Duran Kardeşlerde yaptırdım. Öncelikle servis hizmetinden çok memnun kaldığımı söylemeliyim, gayet güzel ilgilendiler, zincir temizliğini, ön dişli temizliği de dahil olacak şekilde yapıp tertemiz teslim ettiler. Yağ olarak hondanın kendi 10/30 yağını koydurdum, 6.000de D&Bnın koyduğu saçma ipone yağdan sonra rezil olan vites geçişleri vs. inanılmaz farketti, kesinlikle tavsiye ederim. Ayrıca aldığım K&N hava filtresini de taktılar, motorun sesi toklaştı, çok hoş oldu ama alt devirlerde biraz hantallık hissediyor gibiyim. Acaba sesin toklaşmasından dolayı mı böyle hissediyorum yoksa gerçekten hantallık var mı emin değilim.
2 saat işçilik ücreti ile 313 TL ödeyerek servisten ayrıldım, filtre değişikliği dolayısıyla işçilik arttı ama gerçekten 1.5-2 saate yakın uğraştılar, tüm vidalar sıkıldı her türlü kontrolü yapıldı, yıkandı, yağlandı tertemiz teslim edildi.O nedenle fiyata takılmadım, yolu düşen olursa bakım için tavsiye edebilirim :)

n4me
31 Mayıs 2016, 17:27
Motorun 12.000 bakımını Bursa Duran Kardeşlerde yaptırdım. Öncelikle servis hizmetinden çok memnun kaldığımı söylemeliyim, gayet güzel ilgilendiler, zincir temizliğini, ön dişli temizliği de dahil olacak şekilde yapıp tertemiz teslim ettiler. Yağ olarak hondanın kendi 10/30 yağını koydurdum, 6.000de D&Bnın koyduğu saçma ipone yağdan sonra rezil olan vites geçişleri vs. inanılmaz farketti, kesinlikle tavsiye ederim. Ayrıca aldığım K&N hava filtresini de taktılar, motorun sesi toklaştı, çok hoş oldu ama alt devirlerde biraz hantallık hissediyor gibiyim. Acaba sesin toklaşmasından dolayı mı böyle hissediyorum yoksa gerçekten hantallık var mı emin değilim.
2 saat işçilik ücreti ile 313 TL ödeyerek servisten ayrıldım, filtre değişikliği dolayısıyla işçilik arttı ama gerçekten 1.5-2 saate yakın uğraştılar, tüm vidalar sıkıldı her türlü kontrolü yapıldı, yıkandı, yağlandı tertemiz teslim edildi.O nedenle fiyata takılmadım, yolu düşen olursa bakım için tavsiye edebilirim :)

k&n'nın performans fitresini aldınız sanırım.

https://www.youtube.com/watch?v=nnf_1cfyPxQ dakika olarak 4:15den sonra açıklama yapıyor..

aydin-ist
31 Mayıs 2016, 18:32
Çok teşekkür ederim Aydın...
Sen buluşmaya gelecek misin ?

İş çıkmazsa umarım geleceğim.

YouSuffer
01 Haziran 2016, 13:41
Merhaba bende çift usb çakmaklık istiyorum, ön bagajda çakmaklık girişi var motorda. Aşağıdaki ürün işimizi görür sanırım? Birde waytake orta sehpa satın alıp taktırılacak bir mağaza var mı?

http://urun.n11.com/arac-sarj-cihazi/cift-usb-girisli-21-amper-arac-sarj-cihazi-cakmak-soketi-P97557433

Olcay Avşar
01 Haziran 2016, 17:49
Merhaba bende çift usb çakmaklık istiyorum, ön bagajda çakmaklık girişi var motorda. Aşağıdaki ürün işimizi görür sanırım? Birde waytake orta sehpa satın alıp taktırılacak bir mağaza var mı?

Orta ayaklık montajı çok basit, kendiniz takabilirsiniz.

Darkcaine
01 Haziran 2016, 21:01
Yeni sele NC'ye takılmayı bekliyor....

http://i.hizliresim.com/X4JYV7.jpg (http://hizliresim.com/X4JYV7)
http://i.hizliresim.com/R3B6aR.jpg (http://hizliresim.com/R3B6aR)

MUNER
01 Haziran 2016, 21:11
Aynı işlemleri ben Pendik Güngör Motor'da yaptırdım. 12000 bakımı yaptırdığımda internetter sipariş verdiğim KN filtre henüz gelmemişti. O yüzden hiç dokunmayın hava filtresine haftaya gelince değiştirirsiniz dedim. 12,000 bakımı 219TL, sonra KN değişimi de 30TL tuttu. Toplam 249TL. Bende hantallıktan ziyade sanki zincirlerini kırdı hayvan. Eskiden ciğere hava gitmiyormuş meğersem.

ee_ee
02 Haziran 2016, 11:42
Honda Haziran zammından sonra fiyat değişikliği..hediyesi 32000 TL oldu....

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-honda-12000-km-dolu-nc750x-dct-286039802/detay/

antilop_skul
02 Haziran 2016, 18:02
akşama kimler geliyor beyler?

n4me
02 Haziran 2016, 18:48
abi avrupa yakasında da bir görüşme isteriz bir gün :)

Darkcaine
03 Haziran 2016, 01:29
:bestmt: Aynen katılıyorum...

Murat Ustaoğlu
03 Haziran 2016, 20:02
Arçelik zamanında motosiklet üretmiş. Keşke devam etselerdi.

http://i.hizliresim.com/7vPZqN.jpg

antilop_skul
04 Haziran 2016, 11:09
Kampa gelen varmi beyler ? Geziler ne alemde ne oldu sonuc nedir ?

Olcay Avşar
04 Haziran 2016, 13:51
Sell gidiyo lan ne kampı :P

deepdish
05 Haziran 2016, 19:54
Merhaba, sonunda bende 2015 nc750x ile aranizdayim. 6300 km de gri renk üzerinde arka canta demiri,orta sehpa, motor koruma demiri vede tur cami vardi. Givi blade 47 arka canta aldim, aşagida almayi dusundugum diger aksesuarlarla ilgili sizlerin fikirlerini merak ediyorum,

_ Steon marka ön çamurluk uzatma, (arka hugger da almali miyim? yine ayni markanin cok kaliteli gözüküyor)
_ Waytake radyatör koruma 120 tl. N11 de de bir ürün var 90 tl ye sizin tavsiyeniz hangisi?
_ Csr marka 4 led li sis fari biraz pahali 600 tl ama cok kaliteli oldugu soyleniyor, yunuslarin da kullandigi markaymış sanırım.
_ Mst tech 49 led li park fren (f1 çakarlı)

Bu arada forumun yarisindan fazlasini okudum.Hepinizin eline,emegine saglik bu yukarida ki urunlerinde sizin sayeniz de buldum zaten. Yorumlariniz icin simdiden tesekkurler...

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:49 ----------

Sormayı unuttuğum birşey daha vardı. Yıkama sırasında honda amblemi ve Nc yazısı sökülmüş, bunları honda yükselis servisten mi tedarik etmeli yoksa bildiğiniz bir başka yer var mı bu stiker ları alabileceğim?

YouSuffer
05 Haziran 2016, 20:53
yagmurda sürdük ve topcase arka taraf komple çamur, .bu camurlu ısını nasıl cozebılırız

Olcay Avşar
05 Haziran 2016, 22:09
Merhaba, sonunda bende 2015 nc750x ile aranizdayim. 6300 km de gri renk üzerinde arka canta demiri,orta sehpa, motor koruma demiri vede tur cami vardi. Givi blade 47 arka canta aldim, aşagida almayi dusundugum diger aksesuarlarla ilgili sizlerin fikirlerini merak ediyorum,

_ Steon marka ön çamurluk uzatma, (arka hugger da almali miyim? yine ayni markanin cok kaliteli gözüküyor)
_ Waytake radyatör koruma 120 tl. N11 de de bir ürün var 90 tl ye sizin tavsiyeniz hangisi?
_ Csr marka 4 led li sis fari biraz pahali 600 tl ama cok kaliteli oldugu soyleniyor, yunuslarin da kullandigi markaymış sanırım.
_ Mst tech 49 led li park fren (f1 çakarlı)

Bu arada forumun yarisindan fazlasini okudum.Hepinizin eline,emegine saglik bu yukarida ki urunlerinde sizin sayeniz de buldum zaten. Yorumlariniz icin simdiden tesekkurler...

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:49 ----------

Sormayı unuttuğum birşey daha vardı. Yıkama sırasında honda amblemi ve Nc yazısı sökülmüş, bunları honda yükselis servisten mi tedarik etmeli yoksa bildiğiniz bir başka yer var mı bu stiker ları alabileceğim?

siteden öner arkadaşımız kalıbını çıkarmış damla sticker üretmişti. nick i ozrace, bir sor.

n4me
06 Haziran 2016, 15:41
yagmurda sürdük ve topcase arka taraf komple çamur, .bu camurlu ısını nasıl cozebılırız

bajaj çamurluğu takarak bu işi çözebilirsiniz :) forumda bir kaç kişi takmıştı diye hatırlıyorum...

onoank
06 Haziran 2016, 20:33
Merhaba arkadaşlar,

Lastik tavsiyeniz nedir?
Günde 80km temde 80-130 kmh hızlarda sürüyorum. Lastigin ortası en çok yıpranan yer.
Sanırım sert bir lastiğe ihtiyacım var uzun ömürlü olması için. Yağmurlu havalarda kullanmıyorum eğer yolda yakalanmadıysam :)

Stok lastik bridgestone battlax'dı. Ucuzdur diye tahmin ettim fakat pek satan yer de yok.

Teşekkürler

antilop_skul
07 Haziran 2016, 08:43
Merhaba arkadaşlar,

Lastik tavsiyeniz nedir?
Günde 80km temde 80-130 kmh hızlarda sürüyorum. Lastigin ortası en çok yıpranan yer.
Sanırım sert bir lastiğe ihtiyacım var uzun ömürlü olması için. Yağmurlu havalarda kullanmıyorum eğer yolda yakalanmadıysam :)

Stok lastik bridgestone battlax'dı. Ucuzdur diye tahmin ettim fakat pek satan yer de yok.

Teşekkürler

genelde sert olarak pirelli rosso 2 deniyor

metzeler de hafif sert diye biiyrum en yumsagı michelin gliba

YouSuffer
07 Haziran 2016, 13:50
bajaj çamurluğu takarak bu işi çözebilirsiniz :) forumda bir kaç kişi takmıştı diye hatırlıyorum...

kötü duruyor o ya, steon alacagım sanırım. Lastik pr 4 den şaşmayın

schumacher__
07 Haziran 2016, 14:20
Ne olursa olsun lastiklere fazla güvenmeyin. Bende pr4 var, ona rağmen tutuşu kötü olan asfaltta ciddi kaymalar yaşıyorum. Asfaltın kalitesi daha önemli yani..
Geçen gün aynalaşmış anayolda 100km civarı hızla ilerlerken bir araç önüme kıracak gibi oldu, frenlere dokunmamla ABSnin devreye girip motorun sağa sola yalpalaması bir oldu. O hızlarda cidden korkutucu bir durum oluyor, Allahtan ABS var, olmasa muhtemelen hiçbirşey anlamadan yere yapışmış olacaktım.

antilop_skul
07 Haziran 2016, 16:57
motor 11000 e yaklaşıyor yag + yag filtresi + havafiltresi sipariş verdim.

yagı suyu değişicem bide antifirize bakayım diyorum antifiriz değiştigim zaman havasını nasıl alcaz bilen varmı ? ( otomobildeki sistemi biliorum motorda hic denemedim )

Olcay Avşar
07 Haziran 2016, 17:42
motor 11000 e yaklaşıyor yag + yag filtresi + havafiltresi sipariş verdim.

yagı suyu değişicem bide antifirize bakayım diyorum antifiriz değiştigim zaman havasını nasıl alcaz bilen varmı ? ( otomobildeki sistemi biliorum motorda hic denemedim )

11.000 km de antifirize bakmaya gerek yok, suyunda eksilme boşalma doldurma vs bir işlem olmadıysa ve seviye şu an normalse kurcalama bence.

Ha yok illa değişcem diyorsan söktüğünde bulursun nereden hava alındığını :P

Belki de hava alınmaya ihtiyacı olmuyordur sistemin, hiç bakmadım.

antilop_skul
07 Haziran 2016, 17:51
11.000 km de antifirize bakmaya gerek yok, suyunda eksilme boşalma doldurma vs bir işlem olmadıysa ve seviye şu an normalse kurcalama bence.

Ha yok illa değişcem diyorsan söktüğünde bulursun nereden hava alındığını :P

Belki de hava alınmaya ihtiyacı olmuyordur sistemin, hiç bakmadım.

olsun genede bakmak lazım :cherry: gecen du deposunu gördüm fakat normal su gibiydi antifiriz rengi yoktu

F54
07 Haziran 2016, 21:12
arkadaşlar herkese iyi akşamlar bu gün itibari ile nc ile yolları ayırdık 17k çok güzel gezdik tozduk zevkli bi motor du alacak arkadaşlara tavsiye ederim çok kullanışlı her yola gider torku muazzam bi yol arkadaşıydı
son gezimizden birkaç foto atayım sayfa şenlensin
arada sırada yazar çizeriz buraya da birşey.
herkeze hayırlı ramazanlar kazasız sürüşler..

http://i.hizliresim.com/y452q0.jpg (http://hizliresim.com/y452q0)

http://i.hizliresim.com/jn3zAJ.jpg (http://hizliresim.com/jn3zAJ)

http://i.hizliresim.com/MJp9Ra.jpg (http://hizliresim.com/MJp9Ra)

balkanlar ve doğu avrupanın en rahat adamı :P

http://i.hizliresim.com/3oL2g4.jpg (http://hizliresim.com/3oL2g4)

http://i.hizliresim.com/VYa2zr.jpg (http://hizliresim.com/VYa2zr)

http://i.hizliresim.com/AJ7ZXp.jpg (http://hizliresim.com/AJ7ZXp)

resimler kocaeli kerpe kefken babalı köyünde çekilmiştir çok mükemmel bi yer sessiz sakin bi koy ..

Arenli
07 Haziran 2016, 22:09
Hayırlı olsun Fatih. Allah gönlüne göre versin.

F54
07 Haziran 2016, 22:39
saol aga herkese iyisi nasip olsun inş

_oXXo_
07 Haziran 2016, 23:47
benim demirleride verdin demi ?

aydin-ist
08 Haziran 2016, 03:54
Ne olursa olsun lastiklere fazla güvenmeyin. Bende pr4 var, ona rağmen tutuşu kötü olan asfaltta ciddi kaymalar yaşıyorum. Asfaltın kalitesi daha önemli yani..
Geçen gün aynalaşmış anayolda 100km civarı hızla ilerlerken bir araç önüme kıracak gibi oldu, frenlere dokunmamla ABSnin devreye girip motorun sağa sola yalpalaması bir oldu. O hızlarda cidden korkutucu bir durum oluyor, Allahtan ABS var, olmasa muhtemelen hiçbirşey anlamadan yere yapışmış olacaktım.

Ben Pirelli Scorpion Trail II taktırmıştım. 100km üstü süratlerde neredeyse panik fren yapmam gerekti bir kaç kez, ABS hiç devreye girmedi, ve motor resmen olduğu yere yapıştı.
Acaba fren yaparken, ağırlığın öne aktarılmasını sağlamadan çok sert fren yapmış olabilir misin? Bu durumda hemen ABS devreye girer ve söylediklerin olur..

Darkcaine
08 Haziran 2016, 11:02
Çantalar takıldı, koruma demirleri tamam daha çok iş var.
Canavar uzun yola hazırlanıyor....

http://i.hizliresim.com/R3k33j.jpg (http://hizliresim.com/R3k33j)

http://i.hizliresim.com/9LoLg3.jpg (http://hizliresim.com/9LoLg3)

http://i.hizliresim.com/y454Ny.jpg (http://hizliresim.com/y454Ny)

http://i.hizliresim.com/EJ8Jg8.jpg (http://hizliresim.com/EJ8Jg8)

http://i.hizliresim.com/r9M93N.jpg (http://hizliresim.com/r9M93N)

schumacher__
08 Haziran 2016, 13:28
Ben Pirelli Scorpion Trail II taktırmıştım. 100km üstü süratlerde neredeyse panik fren yapmam gerekti bir kaç kez, ABS hiç devreye girmedi, ve motor resmen olduğu yere yapıştı.
Acaba fren yaparken, ağırlığın öne aktarılmasını sağlamadan çok sert fren yapmış olabilir misin? Bu durumda hemen ABS devreye girer ve söylediklerin olur..

Hayır, benim de panik frenle ilgili birçok ciddi tecrübem var (hatta bir tanesini forumda da paylaşmıştım) fakat dediğim gibi olay tamamen asfalt kalitesi ile ilgili (Bursanın ana yolları malesef tamamen aynalaşmış durumda). Aynı yolda arabayla da fren yaptığımda araba durmuyor, çok fazla kayma eğilimi gösteriyor. O nedenle lastikten önce asfaltın kalitesi daha önemli.

antilop_skul
09 Haziran 2016, 11:30
Onnfren balatam diske surtmeye basladi bgun bi baktim komple bitmis. Balatadunyasindan sintrrliye 95 normale 75 fiyat aldim nasildir fiyat blgisi olan varmi ?

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:15 ----------

balatayı aldım ebc sinterli ön 95 tl

antilop_skul
10 Haziran 2016, 16:12
KONU ÖLMÜŞ YAHU CANLANDIRALIM AZ

Bugün baktım zincir leş dükkanda iş yok hava sıcak boş boş oturyoruz .

dedimki bari zinciri temizliyim yaglayim

GEREKLİ MALZEMELER

250 GR MAZOT
1 ADET 4 NUMARA KESTİRME FIRÇA
1 ADET SÜNGER
1 ADET BULAŞIK DETERJANI
1 ADET KOVA ( SU DOLU )
1 ADET OTO YIK<MA FIRÇASI

ÖNCELİKLE MOTORUMUZU ORTA SEHPAYA ALIYORUZ . ORTA SEHPADA İKEN MOTOR ÇALIŞTIRIM 1 . VİTESE RÖLANTİDE BIRAKIYORUZ . TEKERİMİZ DÖNERKEN İŞ GÜVENLİGİ ESASLARINA UYARAK GÖTÜMÜZÜ BASIMIZI DİŞLİLERİN İCİNE KACIRMADAN KOMPLE ZİNCİRİ VE DİŞLİYİ MAZOTLUYORUZ MAZOR BRAZ BEKLEDİKTEN SONRA BOL MAZOT VE FIRCA DARBELERİ İLE ZİNCİRİMİZİ TEMİZLİYORUZ.

ZİNCİR MAZOTLAMA İŞİMİZ BİTTİĞİ ZAMAN BOL SU İLE DURULUYORUZ. DURULADIKTAN SONRA TEKERE SICRAYAN MAZOTU YIKAMAK İCİN SÜNGER VE BULAŞIK DETERJANINI BOL BOL KULLANIYORUZ JANT - LASTİK - ZİNCİR - DİŞLİ HEPSİNİ KÖPÜKLÜYORUZ.

KÖPÜKLEME İSLEMİ BİTİNCE BIRAKIYORUZ BİRAZ O ARADA MOTORU KOMPLE KÖPÜKLEYEBLİRSİNİZ. SONRA DURULAMA VE KURULAMA İŞLEMİ İLE TEMİZLEME İŞLEMİMİZ BİTİYOR.

SPREY MOTOSİKELT ZİNCİRİ YAI İLE YAGLAMA YAPIYORUZ. AYAR GEREKİRSE AYAR YAPIYORUZ . YAGIN KURUYUP BALİ KIVAMINA GELMESİ İCİN BEKLİYORUZ .

RESİMLER ASAGIDA :

http://i.hizliresim.com/3oAoyO.jpg (http://hizliresim.com/3oAoyO)
http://i.hizliresim.com/R3Q3dG.jpg (http://hizliresim.com/R3Q3dG)
http://i.hizliresim.com/pPEPrN.jpg (http://hizliresim.com/pPEPrN)
http://i.hizliresim.com/kvEvV7.jpg (http://hizliresim.com/kvEvV7)