PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Fiberglass hakında yardım.

HAN_
31 Mart 2012, 03:30
Selamin aleyküm abiler Ben fiberglass yapmak için polyester,cam elyafı , pol. macun ve macun sertleştiricini aldım fakat İlk defa yapıcağım için biraz daha araştırım dedim ama mor sıvıda gerekiyomuş bu mor sıvı nedir ? şartmıdır bu iş için ?
Şimdiden cevap veren veremeyen herkese teşekkürü bir borç bilirim

tr100a
31 Mart 2012, 03:44
mor olan hızlandırıcı beyazı sertleştirici ikiside lazım sen alırken polyesterin içine karıştırmadılarmı genelde öyle veriyorlar

HAN_
31 Mart 2012, 03:49
Evet ya o muydu :D bende sonrada karıştırcaz falan sandım Sağol abim ya valla . Birde seni bulmuşken Abi ilk önce neler yapmam lazım ? polar bir bezin kalıbın üstüne serip polyesteri döksem kurudukdan sonra cam elyafını uygulasam mı nasıl yapsam ben bu işi canım abim :D

zeda3000
31 Mart 2012, 04:53
Mor sivinin ismi kobalt tir , sakina eline degdirme. Oranlarin dikkat et. Polar bezin polyester ile birlesmez. Ne yapmak istedigini anlamadim

tr100a
31 Mart 2012, 12:04
eğer kalıbın yoksa nalburdan cabuk kuruyan alçı al kalıbını alçı ile yap parça kalıptan cıkmayacak şekildeyse uzunluğunu denişliğini ölçerek iki parça yapıp sonradan birleştir ek yerini falçatayla alçı çekip zımparayla düzeltirsin alçıyı kırıp parçanı çıkarırsın ben böyle yaptım

fırçayla bolça kalıba polyesteri sür elyafı üstüne koy fırçayla üstten yedirerek havasını al en az üç kat elyaf koy ki biraz sağlam olsun tahminen 2-3 mm kalınlık olur yaptığım grenaj bu

http://www.motosiklet.net/forum/motosiklet-fotograflari/72092-cub-ima-bi-xenon-icin-on-calisma-yeni-far-grenaji.html?highlight=

tr100a
31 Mart 2012, 15:13
polyesteri aldığın yere sor hızlandırıcı içinde varmı diye emeğin boşa gitmesin

HAN_
31 Mart 2012, 17:11
Zeda abi Yazdığın için teşekürler ama ben youtubeden izlediğim kadarıyla bir bez örtüyolar https://www.youtube.com/watch?v=G8cz_5eP81U bu bez nedir onu bilmiyorum kendimce tahminde bulundum demek ki yanılmışım iyiki başlamadan okudum bunu.

Sizede çok teşekür ederim Erkin abi çok yardımcı oldun ve yaptığı şey çok muazzam olmuş