PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Aprilia Rs 125 Turbo'ya geçmiyor ?

teknoali
27 Mart 2012, 15:29
Merhaba arkadaşlar ,

dün itibari ile bi arkadaşım Aprilia RS 125 aldı. Yalnız motorda exup sorunu var galiba. 8 Bin devir e geldiğinde turboya geçmesi lazım ve motor un iki katı güçde çalışıp çıldırması lazım.

bizim motor ise 8bin devir e kadar normal , tam turbo ya geçeceğinde teklemeye başlıyor ve gaz yemiyor.

sorun ne tarafta olabilir sizce ?

http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/535697_156938764428882_100003382777929_197524_1993 305470_n.jpg

Lucas
27 Mart 2012, 15:32
exup'i acan bir elektro miknatisli alet var, o calisiyor mu?

teknoali
27 Mart 2012, 15:33
exup'i acan bir elektro miknatisli alet var, o calisiyor mu?

ustaya sorayım bi o parçayı. isim olarak ne geçiyor acaba ?

Lucas
27 Mart 2012, 15:35
exup bobini olabilir emin degilim. Motor 8 bin devire geldiginde beyin elektro miknatisi calistirir, elektro miknatis bagli oldugu teli ceker, tel cekilince klepe acilir, biriken egzoz gazini disari salar.

acayüp
27 Mart 2012, 15:36
exup ta sorun vardir. Motorda turbo vs yok. Sonra tuboyu degisicez ver 1500 yapmasinlar uyanik olun.

teknoali
27 Mart 2012, 15:52
exup bobini olabilir emin degilim. Motor 8 bin devire geldiginde beyin elektro miknatisi calistirir, elektro miknatis bagli oldugu teli ceker, tel cekilince klepe acilir, biriken egzoz gazini disari salar.

ustaya sordum , o kısımda sorun yok beyin olsa deneriz ama diyor.

bakalım insallah masraf açmaz...

Lucas
27 Mart 2012, 16:14
Hic birsey yapamiyorsaniz, exup sistemine direk elektrik cekin akuden, araya bir anahtar (elektrik dugmesi) koyup gidona takin, motor 7-8 bine gelince basin dugmeye, acilsin exup. Beyine cok para isterlerse aklinizda bulunsun. Gilera GFR125 kullandigim donemlerde ayni cozumu bende uygulamistim, hatta kornaya baglamistim, kornaya basinca cildiriyodu motor. Genclik iste :)

Gökbörü
27 Mart 2012, 16:20
Hic birsey yapamiyorsaniz, exup sistemine direk elektrik cekin akuden, araya bir anahtar (elektrik dugmesi) koyup gidona takin, motor 7-8 bine gelince basin dugmeye, acilsin exup. Beyine cok para isterlerse aklinizda bulunsun. Gilera GFR125 kullandigim donemlerde ayni cozumu bende uygulamistim, hatta kornaya baglamistim, kornaya basinca cildiriyodu motor. Genclik iste :)

Gayet pratik çözüm :)

Syanur
27 Mart 2012, 16:59

Şaka gibi :mrgreen: Korna...:queen:

Lucas
27 Mart 2012, 17:27
Şaka gibi :mrgreen: Korna...:queen:

O motoru kullanip kornasina sık sık basmak isterdin ama, evet evet isterdin :)

Syanur
27 Mart 2012, 17:42
O motoru kullanip kornasina sık sık basmak isterdin ama, evet evet isterdin :)

Ya bana "2 zamanlı :pl:" deme ya... deme en iyisi deme :cherry:

Ben yaratıcılığa çok güldüm ama, cidden çok iyi düşünmüşsünüz. Hem sorunu çözmüşsünüz hem de korna ile esprili-heyecanlı bir yaklaşım olmuş.:thumleft:

psyche
27 Mart 2012, 17:46
Sorun hakkında herhangi bir biglim yok yalnız motor çok yakışıklı :cat:

cihangir151
27 Mart 2012, 17:58
exup'a hareket veren bobine aküden elektrik vererek çalışıp çalışmadığını kontrol edebilirsiniz. sağlam olduğu halde 8000 de açmıyorsa sorun komut veren sistemde ya da kablolar da olabilir.

teknoali
29 Mart 2012, 10:49
arakdaşlar tekrar merhaba , dün itibari ile motorun sorunu çözüldü. garip ama sorun egzozdan çıktı. egzozun içerisi pislik dolmuş , exup açıldıgında egzozdan daha fazla hava cıkması gerekiyor ama çıkamadığı için tekliyor. egzozun içini güzelce temizledikten sonra roket oldu :)

yardımcı olan herkese teşekkür ediyorum :)

dogus2006
29 Mart 2012, 11:28
heralde yakında rsv4 alırsın :)

jeansatar
29 Mart 2012, 11:37
arakdaşlar tekrar merhaba , dün itibari ile motorun sorunu çözüldü. garip ama sorun egzozdan çıktı. egzozun içerisi pislik dolmuş , exup açıldıgında egzozdan daha fazla hava cıkması gerekiyor ama çıkamadığı için tekliyor. egzozun içini güzelce temizledikten sonra roket oldu :)

yardımcı olan herkese teşekkür ediyorum :)

çok ilginç bir olaymiş bu,nasıl oluyorda egzozdan bu şekil sorun çıkabiliyor hayret!!!!

acayüp
29 Mart 2012, 12:09
2 zamanlilarda karsilasilir. Depoya yag eklemeyin yine tikar.
Kimisi pompaya guvenmiyor kendide yag ekliyor ve eksoz hemen tikaniyor.

bassturbin
29 Mart 2012, 12:28
Arasıra güç valfinide temizlemek gerekir.Sıkışıklık yapınca onu çeken motorada zarar verebilir.

c3nk
29 Mart 2012, 12:53
arkadaşın yarışlara katılacak mı?

gokayakkaya
08 Ocak 2013, 02:25
arkadaşlar mrb bende bir rs kullanıcısıyım şöyle bi durumla karsılastm bi türlü bi çare bulamadm motoru aldıgımda eski sahibi 32 dişli kullanıodu bende onu eski haline getrdm yanlız gelmeden önce de ekzup parcasında sıkısma olmustu onu halletttm ve motorda ekzup acmasına ragmen performans alamıyo gbi hissediyorum sesde degişiklik olurdu smdi ıse normal devirinde seyredio ses degişimi fln yok yardımcı olurmusunuz tesaekkürler