Orijinalini görmek için tıklayınız : Hyosung S&T Kanuni Hyosung/S&T Kanuni Gv250 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
ogzcngdk
30 Temmuz 2017, 14:03
Birde öyle deneyeyim, ama yine de bir fazla yakıt durumu var gibi ya. Konjektör konusunda da
yarın bir gidip ustama sorayım. Bu hafta yola çıkacağım umarım bir sorunla karşılaşmam. :/
Konjektörden yana rahat ol ustan avometre ile ölçecek ve voltaj duşuk cikacak ustana dersin orijinali yok sen uydurursun usta diye yarim saatlik iş
Paix
04 Ağustos 2017, 20:29
Arkadaslar benim makineyi cc yükseltmek için satiyorum bilginize. http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-hyosung-sorunsuz-bakimli-gv250-467825576/detay
HiPeRaCTiVeS
05 Ağustos 2017, 12:08
Arkadaşlar bursada veya istanbulda enjektörden ve f1 ışığı arıza tespit cihazı olan motor tamircisi biliyormusunuz 2016 model motorum f1 arizasi veriyor motor ısınınca
BIGBOXER
05 Ağustos 2017, 13:08
Selamlar,
içerenköy öğretmen evinin 100m yukarıda SYM/Hyosung yetkili servisi var. Z-GARAJ - Recep usta var. Servis müdürü Emre Çelik.
Ben bugün motorumu oraya bıraktım. büyük servis sayılır. 0216 576 00 65
HiPeRaCTiVeS
05 Ağustos 2017, 13:24
Butsadan gidicem oraya sanirim bu gidisle
nines
07 Ağustos 2017, 13:46
Selamlar,
içerenköy öğretmen evinin 100m yukarıda SYM/Hyosung yetkili servisi var. Z-GARAJ - Recep usta var. Servis müdürü Emre Çelik.
Ben bugün motorumu oraya bıraktım. büyük servis sayılır. 0216 576 00 65
benim motorun sıkıntısını recep usta çözmüştü.
188likAdam
07 Ağustos 2017, 17:38
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-hyosung-docentten-cok-temiz-469174522/detay
şu motoru almayı düşünüyorum da arkadaşlar 2007 model olmasının + - leri nelerdir? iyi durumda olup olmadığını anlayablrmsnz görsellerden biraz da olsa? henüz acemiyim düşüncelerinize ihtiyacım var.
rider07
07 Ağustos 2017, 22:38
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-hyosung-docentten-cok-temiz-469174522/detay
şu motoru almayı düşünüyorum da arkadaşlar 2007 model olmasının + - leri nelerdir? iyi durumda olup olmadığını anlayablrmsnz görsellerden biraz da olsa? henüz acemiyim düşüncelerinize ihtiyacım var.
Sisibar, koruma demiri ve palet 1000tl değerinde. Temiz görünüyor ama 8bin eder mi?. Kmsi orjinal mi bilemiyorum 8 yılda sadece 3500 biraz ilginç. Karbüratörlü model, bakımı nispeten kolay ve ucuz. Fakat satarken bu modeli bu fiyata satamazsın. Neredeyse aynı fiyata, aynı kmde, 2017si var, onu al derim. https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-hyosung-son-1-hafta-2017-trafige-cikisli-4.000-km-de-hyosung-gv-250-456866880/detay/
188likAdam
08 Ağustos 2017, 10:01
Sisibar, koruma demiri ve palet 1000tl değerinde. Temiz görünüyor ama 8bin eder mi?. Kmsi orjinal mi bilemiyorum 8 yılda sadece 3500 biraz ilginç. Karbüratörlü model, bakımı nispeten kolay ve ucuz. Fakat satarken bu modeli bu fiyata satamazsın. Neredeyse aynı fiyata, aynı kmde, 2017si var, onu al derim. https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-hyosung-son-1-hafta-2017-trafige-cikisli-4.000-km-de-hyosung-gv-250-456866880/detay/
sağolasın yorumun için ama motor 8bin değil 9200 tl ? çok mu yüksek ederi nedir size göre ? 2007 modelin yaratacağı bir sıkıntı var mıdır teknik olarka ?
hanedan12
08 Ağustos 2017, 15:17
genellikle depoyu fullerim boşalana kadar gider sonra yine fullerim . kısa zaman sonra sonuçları yazarım . ama tahmini 100 km de 3,6 -3,7 litre gibi bir şeyler sanırım
gisicin
08 Ağustos 2017, 18:03
Merhaba herkese. GV250 2016 motorumu yeni almış bulunmaktayım. İzmirde koruma demiri taktırabileceğim biryer bilen varsa yardımcı olursa sevinirim. Ayrıca yine izmir içinde kaliteli bir usta nerde vardır?
BIGBOXER
11 Ağustos 2017, 15:49
Bence daha iyi araştırabilirsin. Bu fiyata daha üst enjeksiyonlu bir makine daha avantajlı olabilir...
Zato
14 Ağustos 2017, 09:31
genellikle depoyu fullerim boşalana kadar gider sonra yine fullerim . kısa zaman sonra sonuçları yazarım . ama tahmini 100 km de 3,6 -3,7 litre gibi bir şeyler sanırım
Bu iş için güzel bir uygulama var, adı yakıt tüketimi, motosiklet logolu bir şey. Ben bu uygulamayı kullanıyorum, her yakıt alışınızda o anki total km'yi, aldığınız yakıt miktarını (litre bazında) ve yakıtın litre fiyatını kaydediyorsunuz. Ortalama yakıt tüketimi, bir depoyla yaptığınız toplam kilometre vs. gibi bir takım faydalı bilgileri direk gösteriyor. Ayrıca günlük gibi hangi tarihlerde ne kadar yakıt almışsınız vs bunların da kaydını tutmuş oluyorsunuz, tavsiye ederim.
Benim ortalama tüketimim de 3.8 litrede.
konar-göçer
14 Ağustos 2017, 22:01
motor bazen ara gaz verince stop ediyor. son zamanlarda bi kaç sefer seyir halindeyken düşük devirlerde gazı aniden kesip debriyaja bastığımda da stop etti. ara gazı da düşük devirde verip kesince yapıyor. konuda tecrübesi ya da bi fikri olan varsa paylaşabilir mi?
kaptanfuko
16 Ağustos 2017, 14:14
herkese selamlar,
motoru 200 km'dir kullanıyorum, herşeyden önce istanbulda kullanımı rahat diyebilirim. benim ilk motorum ama herhangi ciddi bir sıkıntı görmedim.
bir de sorum var, motorun debriyaşını çekip vitesi birinci vitese attığımda debriyaj hala tam çekili iken ince, tiz bir ses geliyor. her zaman olmuyor ama dün bu durumda bıraktım debriyajı tiz ses hafif kalınlaştı ve sonrasında kayboldu. bilgisi olan anlatırsa çok sevinirim. şimdiden teşekkürler.
MeliksahMELO
16 Ağustos 2017, 21:06
motor bazen ara gaz verince stop ediyor. son zamanlarda bi kaç sefer seyir halindeyken düşük devirlerde gazı aniden kesip debriyaja bastığımda da stop etti. ara gazı da düşük devirde verip kesince yapıyor. konuda tecrübesi ya da bi fikri olan varsa paylaşabilir mi?
Aynı sorun bende de var. Yavaş yavaş çözüme ulaşmaya çalışıyorum ama halen nedenini bulamadım.
Bazen ara gaz verince stop ediyor. Ama ara gaz vermek zorunda değil, normal rölantide çalışırken rastgele stop edebiliyor, veya düşük devirde (4000-3000 devir altında) giderken yarım saniye stop ediyor sonra tekrar çalışmaya devam ediyor. Genelde gaza yüklenince veya sabit gaz ile giderken oluyor.
Şehir içinde ışıklarda beklerken, kalkış yaparken veya yavaş giderken gerçekten çok zor durumda bırakıyor.
Uzun yolda ise sorun yok.
IAP sensörlerim, ET sensörüm, IAT sensörümün voltajları ve dirençleri düzgün, normal çalışıyor olarak görünüyor.
Oksijen sensörünü bol benzin ve dış fırcası ile güzelce temizledim.
Ön-arka bobinleri yer değiştirdim, buji kablolarını çok detaylı ve özenle monte ettim, başka pipo denedim. Sorun düzelmedi.
Fakat buji değiştiğim zaman sorun 100-200 km. boyunca tamamen düzeliyor ama sonra tekrar başlıyor.
Şimdi bobinlerden veya rölelerden şüpheleniyorum. Bobinlerin ölçümünü de yapmıştım aslında ikisin de sonuçları çok iyi çıkmıştı.
Daha fazla ayrıntı isterseniz yazabilirim.
Şunu bir dener misiniz?;
Motor çalışırken tek tek ön/arka pipoyu çıkarın. Bir tanesinde tek silindire düşüyor, ama birini çıkarınca direkt stop mu ediyor acaba?
Bende: önceden arkayı çıkarınca stop ediyordu, önü çıkardığımda tek silindir çalışıyordu. O2 sensöründen dolayı böyle yapıyor zannediyordum.
Ama şimdi motosikletim komple usta elinden geçti ve ben bobinleri yer değiştirdim;
bu sefer arkayı çıkarınca tek silindir çalışıyor, önü çıkarınca stop ediyor. Yer değiştirdi yani. Sanırım stop etme sorununun kaynağı buralarda bir yerde, bakalım İnşallah bulacağım...
Sorun bazen sebepsiz yere düzeliyor veya deli gibi çoğalıyor. Anlam veremiyorum...
diablof
16 Ağustos 2017, 21:50
Aynı sorun bende de var. Yavaş yavaş çözüme ulaşmaya çalışıyorum ama halen nedenini bulamadım.
Bazen ara gaz verince stop ediyor. Ama ara gaz vermek zorunda değil, normal rölantide çalışırken rastgele stop edebiliyor, veya düşük devirde (4000-3000 devir altında) giderken yarım saniye stop ediyor sonra tekrar çalışmaya devam ediyor. Genelde gaza yüklenince veya sabit gaz ile giderken oluyor.
Şehir içinde ışıklarda beklerken, kalkış yaparken veya yavaş giderken gerçekten çok zor durumda bırakıyor.
Uzun yolda ise sorun yok.
IAP sensörlerim, ET sensörüm, IAT sensörümün voltajları ve dirençleri düzgün, normal çalışıyor olarak görünüyor.
Oksijen sensörünü bol benzin ve dış fırcası ile güzelce temizledim.
Ön-arka bobinleri yer değiştirdim, buji kablolarını çok detaylı ve özenle monte ettim, başka pipo denedim. Sorun düzelmedi.
Fakat buji değiştiğim zaman sorun 100-200 km. boyunca tamamen düzeliyor ama sonra tekrar başlıyor.
Şimdi bobinlerden veya rölelerden şüpheleniyorum. Bobinlerin ölçümünü de yapmıştım aslında ikisin de sonuçları çok iyi çıkmıştı.
Daha fazla ayrıntı isterseniz yazabilirim.
Şunu bir dener misiniz?;
Motor çalışırken tek tek ön/arka pipoyu çıkarın. Bir tanesinde tek silindire düşüyor, ama birini çıkarınca direkt stop mu ediyor acaba?
Bende: önceden arkayı çıkarınca stop ediyordu, önü çıkardığımda tek silindir çalışıyordu. O2 sensöründen dolayı böyle yapıyor zannediyordum.
Ama şimdi motosikletim komple usta elinden geçti ve ben bobinleri yer değiştirdim;
bu sefer arkayı çıkarınca tek silindir çalışıyor, önü çıkarınca stop ediyor. Yer değiştirdi yani. Sanırım stop etme sorununun kaynağı buralarda bir yerde, bakalım İnşallah bulacağım...
Sorun bazen sebepsiz yere düzeliyor veya deli gibi çoğalıyor. Anlam veremiyorum...
dostum. jikle kablosunun karburatore girdigi yeri bir kontrol eder misin? kensi kendine hareket ediyor mu? basima geldi duzensiz calisma yuksek ve dusuk rolanti stop etme. direksiyon hareketiyle jikle kablosu da hareket edince duzensizlik yapiyormus. bulana kadar canim cikti. kimsenin aklina gelmez ama bir bak bakalim. belki orada problem olabilir.
kolay gelsin.
MeliksahMELO
16 Ağustos 2017, 21:51
Benimki enjeksiyonlu.
Teşekkürler yine de... :)
OgulcanMC
17 Ağustos 2017, 17:24
Daha öncede yazmıştım motordan bir yanık kokusu gelmesi ve yakıt oranın artışı ile ilgili. Konjektörleri ölçtürdüm bir sıkıntı yok. Ayrıyetten kokunun egzozdan geldiğini farkettim. Bir de 55 TL'ye depoyu doldurup uzun yola çıktım geçenlerde Hacıllı'ya kamp yapmaya. 10.9 lt mi ne aldı sanırım öyle bir şeydi. Gittiği 300 km. O da sonuna kadar bitirince. Sizin oranlar nasıl şu aralar. Tamam benzin fiyatı arttı da ne bileyim. 11 LT benzinle 300 km bana çok düşük gibi geldi 250 cc makine sonuçta..
Acaba yeni taktığım O2 sensörleri düzgün çalışmıyor mu? FI ışığı yanmıyor gerçi.
hanedan12
17 Ağustos 2017, 18:41
Daha öncede yazmıştım motordan bir yanık kokusu gelmesi ve yakıt oranın artışı ile ilgili. Konjektörleri ölçtürdüm bir sıkıntı yok. Ayrıyetten kokunun egzozdan geldiğini farkettim. Bir de 55 TL'ye depoyu doldurup uzun yola çıktım geçenlerde Hacıllı'ya kamp yapmaya. 10.9 lt mi ne aldı sanırım öyle bir şeydi. Gittiği 300 km. O da sonuna kadar bitirince. Sizin oranlar nasıl şu aralar. Tamam benzin fiyatı arttı da ne bileyim. 11 LT benzinle 300 km bana çok düşük gibi geldi 250 cc makine sonuçta..
Acaba yeni taktığım O2 sensörleri düzgün çalışmıyor mu? FI ışığı yanmıyor gerçi.
Düzenli olarak benzin sarfiyatını kontrol ederim ,yakıt giderek artıyorsa bakım zamanı geliyor demektir . litre olarak hesaplayınca daha doğru sonuçlar veriyor . aklıma takılan enjektörler hep zırrr dye mi çalııyor :) alışırım sanırım bana normal sarfiyat gibi geldi .
Henüz 3 ölçümüm var
1-13,54 litre 370 km -100 km = 3,659 lt
2-11,97 litre 370 km -100 km = 3,235 lt
3-11,64 litre 351 km -100 km = 3,316 lt
ortalama devir 6000-7000 devir şehir içi
seyit ahmet
17 Ağustos 2017, 21:10
Arkadaşlar elinde sol ayna olan varmı
yesiroğlu
18 Ağustos 2017, 00:15
Arkadaşlar GV250mi satıyorum
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-hyosung-temiz-2011-trafige-cikisli-tum-gozler-uzerinizde-olacak-470016589/detay/
ilgilenenlere duyrulur
Thracian
18 Ağustos 2017, 07:51
11/3 = 3.6 lt 100 km.Bence 250 cc bir motosiklet için gayet normal.
mast3rly
22 Ağustos 2017, 10:37
2.500 km de olan bir motorun, arka frenden ses gelmesi normal mi sizce ? Balata bitmiş olabilir mi ? Motor soğukken frene basınca gıyk diye ses çıkarıyor 2-3 defa dan sonra ses kesiyor. Çözemedim :)
nines
22 Ağustos 2017, 11:22
2.500 km de olan bir motorun, arka frenden ses gelmesi normal mi sizce ? Balata bitmiş olabilir mi ? Motor soğukken frene basınca gıyk diye ses çıkarıyor 2-3 defa dan sonra ses kesiyor. Çözemedim :)
toz kir birşey kalmıştır arada balata temizleyici sıkın düzelir.
ogzcngdk
22 Ağustos 2017, 12:03
2.500 km de olan bir motorun, arka frenden ses gelmesi
normal mi sizce ? Balata bitmiş olabilir mi ? Motor soğukken frene basınca gıyk diye ses çıkarıyor 2-3 defa dan sonra ses kesiyor. Çözemedim :)
Balata değiştirmeden bu sorun cözülmez malesef.
hanedan12
22 Ağustos 2017, 12:52
Balata değiştirmeden bu sorun cözülmez malesef.
;)
balata temizleyici büyük oranda sorunu çözer . çözmesede zamanla geçer .
ogzcngdk
22 Ağustos 2017, 13:12
;)
balata temizleyici büyük oranda sorunu çözer . çözmesede zamanla geçer .
Öyleyse denesin arkadaş sonucu buraya yazsin
mast3rly
23 Ağustos 2017, 09:23
Deneyip buraya yazarim
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:34 ----------
Balata spreyi de işe yaramadı, fren tutma konusunda şikayetim yok ama ses sinir bozucu. Bir müddet daha idare eder değişirim artık. Kitapçığa göre balatalar ne zaman değişmeli bilen var mı ?
Thracian
23 Ağustos 2017, 11:08
Deneyip buraya yazarim ��
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:34 ----------
Balata spreyi de işe yaramadı, fren tutma konusunda şikayetim yok ama ses sinir bozucu. Bir müddet daha idare eder değişirim artık. Kitapçığa göre balatalar ne zaman değişmeli bilen var mı ?
Balataların belli bir km si yok.Freni kullanımına bağlı olarak 1000 km de de bitebilir,50.000 km de de bitebilir.
lostrider10
01 Eylül 2017, 17:38
Arkadaşlar hepiniz e merhabalar kurban bayramı niz mübarek olsun. Eski gtr250 kullanıcısı idim. GV 250 almak istiyorum ancak parça distribütör sorunu filan vardi . Çözüldü mu bu problemler acaba?
ENİGMA
01 Eylül 2017, 20:05
Arkadaşlar hepiniz e merhabalar kurban bayramı niz mübarek olsun. Eski gtr250 kullanıcısı idim. GV 250 almak istiyorum ancak parça distribütör sorunu filan vardi . Çözüldü mu bu problemler acaba?
Merhabalar,hyosung motorana geçti yedek parça tedarik işini motoranyp sitesinden yapabilirsiniz.Bende bir kaç yedek parça temin ettim eksik olan parçalarda yavaş yavaş güncelleniyor.
fevomen
02 Eylül 2017, 20:13
Öncelikle herkesin bayramını kutlarım.Bu sene manisa bornova arası tünel açılırsa bir motor almak niyetindeyim.Hyosung gv250 alma niyetindeyim.Gidip gelirken beni üzmeyecek üniversite okurken beni sanayi sanayi dolaştırmayacak birşey istiyorum.yaklaşık 8k civarı bir birikmişim var sizce 2. el mi kovalamalıyım yoksa sıfır alıncaya kadar beklemeli miyim?,
Bu arada motor ilk motorum olacak o yüzden ayrı heyecanlıyım.
Ape hanger çok masraflı olur mu?
mast3rly
07 Eylül 2017, 11:06
Arkadaşlar selam, 10w-40 yağlardan hangisini önerirsiniz. Gittiğim servis motul 5000 kullanıyor.
konar-göçer
07 Eylül 2017, 19:59
motul iyidir. kaliteli başka markalarda var. ben motoru aldığımdan beri shell advance kullanıyorum. fakat sanırım önemli olan hangi markayı kullandığın değil de sürekli olarak aynı markayı kullanman. yani motoru belli bir yağa iyice alıştırmak. usta kullanıcılarımız daha iyi bilir tabi.
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:53 ----------
Arkadaşlar selam, 10w-40 yağlardan hangisini önerirsiniz. Gittiğim servis motul 5000 kullanıyor.
motul iyidir. kaliteli başka markalarda var. ben motoru aldığımdan beri shell advance kullanıyorum. fakat sanırım önemli olan hangi markayı kullandığın değil de sürekli olarak aynı markayı kullanman. yani motoru belli bir yağa iyice alıştırmak. usta kullanıcılarımız daha iyi bilir tabi.
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:59 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:54 ----------
selam herkese, 130 km hızdan sonra özellikle 140 km hız civarında, motosikletin titremesinin nedeni nedir. yani titremekten kastım çizgisinden çıkmaya çalışır gibi kontrolü kaybettirmeye zorlar gibi yalpalama yapması. bi müdahale yapmam gerekirse ne yapmam lazım. yoksa bizi aşar mı bu işler. motor bloğu "ben giderim abi" diyor, motosikletin kendisi "dur lan saçmalama" der gibi.
OgulcanMC
13 Eylül 2017, 19:16
Dün kendi şom ağzımla motoruma bir güzel nazar değdirdim. 2 aydır gümbür gümbür dolaşıyoruz kendisiyle. Bak bi' arıza çıkarmadı kerata dediğim gibi akşamına durduk yere stop etti, bozuldu. Bir baktım marşa basıyorum tık yok. Marşa bastıkça çıt çıt ses geliyor ama çalışmıyor.
Tabana kuvvet vurdurup götürdüm eve. Sabahta yine aynı şekil ustaya gittim. Baktık çukura girince belki kablo falan çıkmıştır ondan oluyordur diye de yok.
Marş motoru bozulmuş. :) Sen bunu dedi bobinajcıya götür bi baksın. Götürdüm, buna ben bakamam dedi eski tip marş motorlarından değilmiş bizim meret. Sen bunu oto elektrikçiye götür o halleder dedi. Götürdüm bir tane dayıya aldı eline 1.5 saat falan uğraştı. Bir de buna çekiçle vuranın aklına vurayım diye sövdü. (Ben vurmadım.) :)
Başına gelen olursa diye yazayım dedim, arkadaşlar eski marş motorları kömürlü oluyormuş sanırım onlar arıza verdim mi çekiçle 1 tane vurup kendine getiriyorlarmış. Eski tüplü televizyonlara vurduğumuz gibi Turkish Style resmen. :) Aman diyim başınıza gelirse çekiçle vurmayın. İçinde plastik bir parça var ÇATIRT! diye kırılıyor hemen. Biz kırmışız. Dayı baya bi uğraşıp kırık parçayıda tamir etti. 70 TL'mi de aldı tabii. Parçaya şöyle bir göz attım 350 TL fiyat yazmışlar. Götürdüm ustaya taktı tek marşta çalıştı.
Birinin başına gelirse yardımı dokunur belki. Herkese iyi sürüşler dilerim!
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:06 ----------
selam herkese, 130 km hızdan sonra özellikle 140 km hız civarında, motosikletin titremesinin nedeni nedir. yani titremekten kastım çizgisinden çıkmaya çalışır gibi kontrolü kaybettirmeye zorlar gibi yalpalama yapması. bi müdahale yapmam gerekirse ne yapmam lazım. yoksa bizi aşar mı bu işler. motor bloğu "ben giderim abi" diyor, motosikletin kendisi "dur lan saçmalama" der gibi.
Bizim motorlar çıkıyor 140-150' lere de, çıkıyor diye çıkmak gerekmiyor. :) Ben çok gaza gelirsem yolda boşsa anca o zaman en fazla 130'a çıkıp hız zevkimi alıyorum ve bırakıyorum. Genel olarak motorun ideal gidiş hızı 100-110 km aralığı. Ben 110 dan aşağı inmiyorum uzun yolda ve her zaman 3/4 oranında durur elim gaz kolunda. Tapagaz gitmek motoru yoruyor ayrıyetten titreşimden orgazm oluyorsun zaten dediğin hızlarda. :) Sonuçta motor 250 cc bir cruiser. 200 kg oluyor zımbırtıları ekleyince biz. Bir de biz biniyoruz üstüne. Çıkınca o hızlara 'dur lan dur gıdıklanıyorum' diye gülmeye başlıyor motor sarsılıyor sonra. :)
highlore
13 Eylül 2017, 21:29
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:53 ----------
motul iyidir. kaliteli başka markalarda var. ben motoru aldığımdan beri shell advance kullanıyorum. fakat sanırım önemli olan hangi markayı kullandığın değil de sürekli olarak aynı markayı kullanman. yani motoru belli bir yağa iyice alıştırmak. usta kullanıcılarımız daha iyi bilir tabi.[COLOR="Silver"]
Selamlar... Yağ için motomax'in sitesine bakarken motul 5000 ile birlikte 5100 diye bir yağda gördüm. Bilginiz var mı ? hangisini alayım ?
Edit: hatta hazır onu söylemişken firen hidroliği olarak ne almalıyım onu da söylerseniz süper olur. Mevzunun biraz cahiliyim :( (Toplam tecrübe 100km olmuştur herhalde )
Akias
14 Eylül 2017, 00:24
Selamlar... Yağ için motomax'in sitesine bakarken motul 5000 ile birlikte 5100 diye bir yağda gördüm. Bilginiz var mı ? hangisini alayım ?
Edit: hatta hazır onu söylemişken firen hidroliği olarak ne almalıyım onu da söylerseniz süper olur. Mevzunun biraz cahiliyim :( (Toplam tecrübe 100km olmuştur herhalde )
Yağ için 2016 kitapçığında SAE 10W/40 yağ önerilmekte bulunduğunuz bölgedeki sıcaklık aralıklarına bağlı olarakta bir tablosu mevcut bu forumdaki bir üyenin oluşturduğu ve diğer üyelerinde katkılarının bulunduğu bir blog mevcut google a "hyogv250.blogspot" olarak aratırsanız oradan yabancı kullanım kitapçığına ulaşabilirsiniz.
Hidrolik ile ilgili bir bilgim olmadığı için bir şey yazamayacağım
ogzcngdk
17 Eylül 2017, 14:00
Edit: hatta hazır onu söylemişken firen
hidroliği olarak ne almalıyım onu da söylerseniz süper olur. Mevzunun biraz cahiliyim :( (Toplam tecrübe 100km olmuştur herhalde )
Fren hidroliği olarak dot 4 her hangi bir markanın fren hidroliğini kullanabiliraibiz.
Motul 5100 kullanıyorum ben 5000 ile ne farkı var bilmiyorum ama 5100 daha pahalı bir yağ
hanedan12
19 Eylül 2017, 13:10
yağ ile ilgili henüz bir deneyimim yok ama yağ hortumu ile ilgili yaşadığımı ve uygun fiyatlı çözümü yazacağım .
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:12 ----------
Delinen radyatör hortumunun Tamiratı .
Kısaca :Cumartesi arkadaşımın yanına gittiğimde motora bakarken burdan yağ damlıyor dedi . cevabım ise yine kısaca zinciri temizledim ondandır dedim dikkat etmedim .evin otoparkına vardığımda etrafına bakınırken hafif bir damlama var .her halde dedim hortum dibinden kaçırıyor . sonra yedek parça bakmaya başladım . hyosungsource dahil hortum göremedim . görsemde getirmesi bir hayli zaman alacak .
O halde ne yapabilirim sorusunun cevabını aramaya başladım bir kaç arkadaşımdan fikir aldıktan sonra bir çok radyatör tamircisi aradım nihayetinde sefaköy sanayi de buldum Pnomatik ve hidrolik hortumları tamir eden bir atölye tavsiye ettiler . Gittiğimde söküldükten sonra yapılabileceğini ifade ettiler bende tamam dedim .pazartesi günü olduğunda öğlen atölyeye gittim yağın soğumasını bekledikten sonra kenarda yağ hortumunu söktüm . ve 15 dakika gibi kısa bir zamanda eskisinden daha sağlam bir yağ hortumum oldu . Eline emeğine sağlık usta .
Fotoğraflar alt kısımda .
1-
https://i.hizliresim.com/WG4kJL.jpg
2-
https://i.hizliresim.com/LO2AB1.jpg
3-
https://i.hizliresim.com/4GDr74.jpg
4-
https://i.hizliresim.com/zJg586.jpg
5-
https://i.hizliresim.com/OykAYQ.jpg
6-eline sağlık Ahmet usta
https://i.hizliresim.com/JOXARo.jpg
blackarca
20 Eylül 2017, 12:55
merhaba .. kullanmadığım gv 250 için aldığım 2012 model için oem benzin pompası var. ihtiyacı olan varsa 0 553 629 57 71 ...
Herkese selamlar. Konumuz zincir.
2014 model GV 250 motosikletimde oringli zincir var. şu an 8.000 kilometrede ve zincir 1 aylık kullanım süresinde bollaşıyor. Her seferinde bir miktar gerdiriyorum ama yakında gerdirecek yer kalmayacak gibi. Arka dişlinin durumu çok kötü değil, dişler hala düzgün görünüyor. Tahminim zincir ömrünü tüketmeye başladı. Araştırdığımda genelde oringli zincir kullanıldığını ve satıldığını gördüm. Peki oringsiz klasik zincir taksak ne gibi bir dezavantajı olur? Yani oringli zincirin dayanımı ve kalitesi dışında.. Oringsiz zincir alıp her sezon yenilemek mantıklı mıdır? Ben daha fazla gider diye tahmin ediyordum ama böyle 7 bin-8 bin kilometrede bir 300 tl'ye oringli zincir değiştirmektense her yaz başında oringsiz düz zincir takmak daha mantıklı gibi geliyor. Konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşlardan yardım rica ediyorum. Şimdiden teşekkürler.
hanedan12
21 Eylül 2017, 14:09
2014 model GV 250 motosikletimde oringli zincir var. şu an 8.000 kilometrede ve zincir 1 aylık kullanım süresinde bollaşıyor. Her seferinde bir miktar gerdiriyorum ama yakında gerdirecek yer kalmayacak gibi. Arka dişlinin durumu çok kötü değil, dişler hala düzgün görünüyor. Tahminim zincir ömrünü tüketmeye başladı. Araştırdığımda genelde oringli zincir kullanıldığını ve satıldığını gördüm. Peki oringsiz klasik zincir taksak ne gibi bir dezavantajı olur? Yani oringli zincirin dayanımı ve kalitesi dışında.. Oringsiz zincir alıp her sezon yenilemek mantıklı mıdır? Ben daha fazla gider diye tahmin ediyordum ama böyle 7 bin-8 bin kilometrede bir 300 tl'ye oringli zincir değiştirmektense her yaz başında oringsiz düz zincir takmak daha mantıklı gibi geliyor. Konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşlardan yardım rica ediyorum. Şimdiden teşekkürler.
Zincir bakımını zamanında yapıyor iseniz . ve kullanım şartlarına göre . (yük altında ,sürekli yüksek hızda kullanma,yada ani kalkışların aşırı fazla olması gibi ) 7000-8000 km o ringli zincir için oldukça az bir km .
khan85
22 Eylül 2017, 14:44
Herkese merhaba,
Foruma istanbul beylikdüzünden katılıyorum 32 yaşındayım.Almayı düşündüğüm Hyosung gv250 benim başlangıç motorum olacak.
Sizlerden bu konuda fikir almak istiyorum arkadaşlar.
İnternette gördüğüm tüm 2016 model Hyosung gv250 ve mağazalardaki motorlar görsel olarak hiç hoşuma gitmiyor.
Esas hoşlandığım motorun araştırmalarım sonucu 2013 model ve altı olduğunu anladım.2013 üstü modellerde efi yazılı kapaklar ve alt motor parçaları parlak değil ve chopper/cruiser hissini vermiyor..
Sıfır kilometre 2013 model bulmak imkansız sanırım bir kaç satıcı ile görüştüm hepsi ellerinde 2016 olduğunu söyledi..
Sorularımı yazayım :)
Sizce 2016 model alıp bahsettiğim parçalara krom kaplama yapılabilir mi ?
Detaylı araştırma yaparak 2013 model sıfır motor bulabilir miyim ?
Hyosung gv250 (özellikle 2016 modeli) modifikasyona ne kadar açık ?
Bu motoru başlangıç motoru olarak kullananlar memnun mu ?
İkinci el motor düşünmüyorum.Şayet görsellik konusunda tatmin olmaz isem bu motordan vazgeçeceğim..
Kullanıcı arkadaşların yorumlarını bekliyorum.Teşekkür ederim :)
Akias
22 Eylül 2017, 23:15
Buyrun arkadaşlar elimdeki Türkçe 2016 kullanıcı kitapçığını tarayıp pdfe çevirdim bazı sayfalarda yansımadan dolayı arkası gözükmüş ve biraz bulanık gibi ama umarım işinizi görür.
Türkçe Kullanıcı kılavuzu (https://drive.google.com/file/d/0B_K74IPleGdTYXNralpob1R3X1E/view)
ATOM59
22 Eylül 2017, 23:41
Merhabalar iyi akşamlar.
Aranıza yeni katıldım size birkaç sorum olacaktı.
Kazalı bir hyosung aldım ön taraftan şase yamuk. Distribütörle görüştüm benim 2005 gv250 için şase talebinde bulundum ve bana 2900tl civarı bir maliyet çıkardılar.
Bilen kullanan arkadaşlara soruyorum enjeksiyonlu model ile karbüratörlü model arasında şase farkı varmıdır ?
Enjeksiyon modeli için muadil şase üretmişler ve fiyatı 1000tl.Merak ettiğim benim motorun şasesi ile arasında fark varmıdır ?
Kendim otomotiv yedek parça sektöründe çalışmaktayım ve üreticileri biliyorum.
Bana yardımcı olursanız şase ile ilgili bildiklerinizi paylaşırsanız sevinirim. Şimdiden sağlıcakla kalın tekeriniz düz bassın.
ogzcngdk
23 Eylül 2017, 00:12
Merhaba, zincir marka olarak D.I.D kullanırsanız bu tür sorunlar yaşamazsinız.
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:09 ----------
Merhabalar iyi akşamlar.
Aranıza yeni katıldım size birkaç sorum olacaktı.
Kazalı bir hyosung aldım ön taraftan şase yamuk. Distribütörle görüştüm benim 2005 gv250 için şase talebinde bulundum ve bana 2900tl civarı bir maliyet çıkardılar.
Bilen kullanan arkadaşlara soruyorum enjeksiyonlu model ile karbüratörlü model arasında şase farkı varmıdır ?
Enjeksiyon modeli için muadil şase üretmişler ve fiyatı 1000tl.Merak ettiğim benim motorun şasesi ile arasında fark varmıdır ?
Kendim otomotiv yedek parça sektöründe çalışmaktayım ve üreticileri biliyorum.
Bana yardımcı olursanız şase ile ilgili bildiklerinizi paylaşırsanız sevinirim. Şimdiden sağlıcakla kalın tekeriniz düz bassın.
Emin değilim ama büyüi ihtimalle aynı şase değildir. Fakst 1000 liraya alacağınız şaseye ufak eklemeler ile eksikleri kapatabilirsiniz. Daha ucuza gelecektir.
baklavaspor
24 Eylül 2017, 23:46
Herkese selam arkadaşlar, bilen arkadaşlardan yine yardımını isteyeceğim yine zor bir durumdayım.
Bundan 2 ay önce işten eve döndüğümde evin tam önüne geldiğimde motor'un elektrik aksaanı durdu, kontağı kapatmadığım halde anahtarla on-off yaptığımda da bir daha gelmedi. Daha önce de bir kere yapmıştı ama kendine gelmişti.
Konjektörü yaktığımı düşündüm fakat motora yeni başladığım ve pek motor bilgim olmadığı için bir süre bekledim, ne yazık ki bu olaydan kısa bir süre sonra ailemden birini kaybettim ve memlekete dönmek zorunda kaldım. 1,5 ay boyunca memleketteydim bu süreçte gitmeden önce akü'nün bağlanan başlarını çıkarmak istedim acelem vardı, birini çıkardım birini durduğu pozisyondan dolayı çıkaramadım. Üstünde kaldı, daha önce okumuştum başlarını sökmek gerektiğini. Akü 'de sıkıntı var mıdır?
Bir diğer konu motor evin tam önünde, abus'la zincirlenmiş duruyordu. Giderken aptallık edip branda örtmemiştim aklımda kaldı hep ve üstüne 4-5 sefer İstanbul yağmuru yedi. Yüksekte durduğundan sel'e girmedi ama hep yağmur yedi.
Şimdi İstanbul'a evime geldim, motor çalışmıyor elektrik almıyor. Ben bunu ustaya nasıl götüreceğim, çekici mi çağıracağım ki öyle olması gerek sanırım ? Konjektör takan ustayı nerden bulabilirim, bir de motor uzun süredir aynı pozisyonda yağmur yedi kurudu, bir yerleri paslanmış mıdır zincir falan kontrol edicem ama ne yapmam gerek bilmiyorum ? Ya da ustaya akü'yü diğer parçaları nasıl kontrol ettirtmeliyim.
Ayrıca nerleri özel olarak kontrol ettirmem de fayda var, sadece benim yapabileceğim şeyler nelerdir ?
Tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
İstanbul / Göztepe 'de oturuyorum.
Teşekkürler.
ogzcngdk
25 Eylül 2017, 11:01
Üstünde kaldı, daha önce okumuştum başlarını sökmek gerektiğini. Akü 'de sıkıntı var mıdır?
Şimdi İstanbul'a evime geldim, motor çalışmıyor elektrik almıyor. Ben bunu ustaya nasıl götüreceğim, çekici mi çağıracağım ki öyle olması gerek sanırım ? Konjektör takan ustayı nerden bulabilirim, bir de motor uzun süredir aynı pozisyonda yağmur yedi kurudu, bir yerleri paslanmış mıdır zincir falan kontrol edicem ama ne yapmam gerek bilmiyorum ? Ya da ustaya akü'yü diğer parçaları nasıl kontrol ettirtmeliyi
Ayrıca nerleri özel olarak kontrol ettirmem de fayda var, sadece benim yapabileceğim şeyler nelerdir ?
Teşekkürler.
Merhaba, öncelikle yağmurdan dolayı bir problem olmaz calismama yada paslanma gibi, sadece zinciri yagsiz kalmistir o kadar.
Motora su anda hic bir sekilde elektrik gelmiyorsa, sigortaları kontrol etmekte fayda var. Sigorta attiginda motora elektrik gelmez.
Eğer elektrik geliyorda çalışmıyorsa benzin pompasi ve ardindan tüm atesleme sistemi kontrol edilmeli.
Aküyüde düzgün şekilde sökmediğiniz icin kendi kendini bitirmiş olma ihtimali var. Keşke hiç ellemeseymişsiniz, fakat akü bitmis olsa bile göştergelere elektirk gelir. Marş basmaz.
Benim size tavsiyem bu işlerden anlamiyorsaniz yakinlarda bir tamirci bulup ona götürmek olacaktir. Servislete cekicilere gerek yok bence.
hanedan12
25 Eylül 2017, 11:25
Herkese selam arkadaşlar, bilen arkadaşlardan yine yardımını isteyeceğim yine zor bir durumdayım.
Bundan 2 ay önce işten eve döndüğümde evin tam önüne geldiğimde motor'un elektrik aksaanı durdu, kontağı kapatmadığım halde anahtarla on-off yaptığımda da bir daha gelmedi. Daha önce de bir kere yapmıştı ama kendine gelmişti.
Konjektörü yaktığımı düşündüm fakat motora yeni başladığım ve pek motor bilgim olmadığı için bir süre bekledim, ne yazık ki bu olaydan kısa bir süre sonra ailemden birini kaybettim ve memlekete dönmek zorunda kaldım. 1,5 ay boyunca memleketteydim bu süreçte gitmeden önce akü'nün bağlanan başlarını çıkarmak istedim acelem vardı, birini çıkardım birini durduğu pozisyondan dolayı çıkaramadım. Üstünde kaldı, daha önce okumuştum başlarını sökmek gerektiğini. Akü 'de sıkıntı var mıdır?
Bir diğer konu motor evin tam önünde, abus'la zincirlenmiş duruyordu. Giderken aptallık edip branda örtmemiştim aklımda kaldı hep ve üstüne 4-5 sefer İstanbul yağmuru yedi. Yüksekte durduğundan sel'e girmedi ama hep yağmur yedi.
Şimdi İstanbul'a evime geldim, motor çalışmıyor elektrik almıyor. Ben bunu ustaya nasıl götüreceğim, çekici mi çağıracağım ki öyle olması gerek sanırım ? Konjektör takan ustayı nerden bulabilirim, bir de motor uzun süredir aynı pozisyonda yağmur yedi kurudu, bir yerleri paslanmış mıdır zincir falan kontrol edicem ama ne yapmam gerek bilmiyorum ? Ya da ustaya akü'yü diğer parçaları nasıl kontrol ettirtmeliyim.
Tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
İstanbul / Göztepe 'de oturuyorum.
Teşekkürler.
Öncelikle akünün tek kablosunu sökmen de işe yarar . kontak anahtarının bulunduğu yerden itibaren kablo bağlantılarını ve kabloları kontrol et . 1,5 ay çok uzun bir zaman dilimi değil . yine de sadece aküyü şarj ettirebilirsin ..Motosiklet elektirik sorununu çözdüğünde vurdurarak bile çalıştırabilirsin eğer başka bir sıkıntı yok ise . 2. viteste . Kablo bağlantı noktalarında ki oksitlenmeden dolayı bendim de başıma konjektörden arj etmeme durumunu yaşadım . WD40 ile bağlantı noktalarını hafif yağlayıp tak çıkar yapabilirsin . Zincir zaten yağlıdır açıkta olsa bile o kadar kolay paslanmaz .yine de içinde kalmaması için yağlayıp 3-5 km gittikten sonra tekrar yağlar ve temizleyebilirsin zinciride .
İlk öncelik Kontak kısmından itibaren elektirik kablo aksamını kontrol etmen olacaktır.
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO