Orijinalini görmek için tıklayınız : Hyosung S&T Kanuni Hyosung/S&T Kanuni Gv250 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
gitaryolcusu
15 Haziran 2013, 21:13
Merhabalar;
Belki hatırlayan vardır. Bi ara gv 250 alma isteğimden dolayı buralarda dolanıyordum.
Kısmet değilmiş. Alamadık gv 250'mizi; Biraz tuzlu geldiğinden dolayı. Şu anda honda cbf 150 motor var. Açıkçası memnunum motorumdan. Ama gönlümde hala sizin motorlardan var. :salut:
Şu motorun borcunu bir bitireyim hele. Herhangi bir sıkıntı olmaz ise, önümüzdeki sene tekrardan gözden geçireceğim gv 250'yi. :rendeer:
Tabi bu arada her türlü takas teklifine açıgım. :queen::cherry:
Kazasız sürüşler dilerim.
lion05
15 Haziran 2013, 21:32
selam arkadaslar daha evel kaporayı verdıgım gv 250 ıcın bugun kapalı garaj yaptım hazırlıklar tamam :)) notorada 2 haftaya kadar gelıyor
ogzcngdk
15 Haziran 2013, 21:40
gittim baktım motora abi dediğin yerde harhangi bir boşluk yok kampana yerinde kampanayı tutan kanalı çok net göremedim pazartesi bakıcam en geç haftasonuna kadar dağatırım bu zamana kadarda bilgi toplarım sağdan soldan motorculardan falan
tartek
15 Haziran 2013, 23:33
Size tavsiyem şayet böyle bir takas teklifini kabul eden olursa takasa konu motosikletin önce GV250 olup olmadığını öyleyse herhangi bir sorunu var mıdır diye çok detaylı olarak inceleyin inceletin derim.
Selamlar.
anlayamadım.Açar mısın?
ahmttbb
15 Haziran 2013, 23:35
Hayirli olsun. Kazasiz belasiz surusler. Bende aldim bugun kaporayi verdik bakalim :)
Zengibar
16 Haziran 2013, 00:27
Arkadaşlar yok mu yarın şöle bi tur atmaya çıkacak olan?
Kırk yılın başı hanımdan, çocuktan, işten-güçten boş bir günüm oldu, lütfen yarın birileri turlamaya çıksın:(
ahmttbb
16 Haziran 2013, 00:34
Arkadaşlar yok mu yarın şöle bi tur atmaya çıkacak olan?
Kırk yılın başı hanımdan, çocuktan, işten-güçten boş bir günüm oldu, lütfen yarın birileri turlamaya çıksın:(
Yarin safranboluya gezi yapcaklar ama nasil ulasabilirsin bilemiyorum
ahriman
16 Haziran 2013, 08:35
arkadaşlar merhaba,
çok şükür sorunsuz biniyorum motoruma. sadece benzin alıp zincir yağlıyorum. ilk aldığımda biraz uğraşmıştım ama şimdi saat gibi.
İdi.. :queen: bir süredir fi lambam motoru çalıştırdıktan sonra da yanıp sönemeye başladı. Kayalar Motor'a giderek cihaza bağlattım. iki tane hata kodu verdi. bana bu kodlar için gerekli olan parçalar gerekli sanırım o sensörleri değiştirirsem sorun düzelir? "engine temperature cencor short circuit" ve "gear shift cencor short circuit" aldığım hatalar. bu başına daha önce gelmiş olan var mı?
ayrıca motoruma depo kılıfı yaptırmak istiyorum önerebileceğiniz yer var mı? şu an aklımdaki tek yer motosay.
herkese iyi pazarlar.
acemi06
17 Haziran 2013, 00:24
Arkadaşlar Merhaba
Rüzgarımı özel sebeplerden dolayı satıyorum, internete ilan vermeden önce sizlere haber vermek istedim. Güncel resimlerini yakın zamanda burdan yayınlayacağım, dileğim GV 250 ailesine yeni katılmak isteyen ve buraya üye olan arkadaşlardan birisine gitmesi.
2011 model - yaklaşık 4500 km - 3500 km bakımını yaptırdım - Garantisi devam ediyor - rodajını kendim yaptım ve çok itinalı kullandım- Motor koruma demiri - Sicy Bar - Armode marka deri çantalar ( çantalara kendim aparat yaptım kesinlikle amartisöre dokunmuyor) aksesuarları mevcuttur.
Ayrıca;
Motorumu alacak arkadaşa, scorpion marka (L) kaskımı ( her zaman bandana ile kullandım saçım kesinlikle içindeki pedlere dokunmadı) - Bering marka (L) montumu ki termal içlikli, yağmurluklu çok güzel bir mont - bering marka kışlık eldivenimi, dizliklerimi- forma marka 44 numara özel çizmelerimi ve motorsiklet kilitimi ile brandamı vereceğim.
Motorun fiyatını resimleri burada paylaştıktan sonra benimle özelden irtibata geçen arkadaşlarla telefonda paylaşacağım.
Motor siyah-gri renktedir.
Saygılar
ceyhun35
17 Haziran 2013, 23:48
herkese merhaba 2010 gv250 bir ay oldu alalı çok memnunum her yönden.bugün bir sıkıntı yaşadım motor kesik kesik öksürmeye ileri geri yapmaya ve istop etmeye başladı.neden acaba ne yapmam gerek arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim.birde akhisardan olan arkadaş varmı. saygılar
onurizm
18 Haziran 2013, 06:38
Selam arkadaşlar, forumdaki arkadaşların tavsiyeleri ve yaptığım araştırmalar neticesinde bende umarım yakında aranıza katılacağım. Bu ilk motorum olacak kısmetse dolayısıyla motosiklet dünyasında fazlasıyla acemiyim. Gv 250 ile ilgili tüm yorumlar genelde olumlu tek dikkatimi çeken nokta servisler ile ilgili şikayetler ve parça eksikliği oldu. Kullanıcı ve tecrübeli arkadaşlar bu konuda bilgilerini paylaşabilirler mi? Bir diğer nokta da internette kabaca baktığım kadarıyla parça fiyatları bana hayli yüksek geldi. Dediğim gibi ben motosiklet konusunda fazlaca acemiyim ama örnek vermek gerekirse bir sitede zincir fiyatını 230 tl olduğunu gördüm ve biraz dumur oldum. Geçen yıl arabamın triger setini 300 tl'ye değiştirmiştim dolayısıyla bu fiyat bana çok yüksek geldi doğrusu. Tecrübeli arkadaşlardan genel fikir alırsam çok memnun olacağım.
lycantrophic
18 Haziran 2013, 10:03
Selam arkadaşlar, forumdaki arkadaşların tavsiyeleri ve yaptığım araştırmalar neticesinde bende umarım yakında aranıza katılacağım. Bu ilk motorum olacak kısmetse dolayısıyla motosiklet dünyasında fazlasıyla acemiyim. Gv 250 ile ilgili tüm yorumlar genelde olumlu tek dikkatimi çeken nokta servisler ile ilgili şikayetler ve parça eksikliği oldu. Kullanıcı ve tecrübeli arkadaşlar bu konuda bilgilerini paylaşabilirler mi? Bir diğer nokta da internette kabaca baktığım kadarıyla parça fiyatları bana hayli yüksek geldi. Dediğim gibi ben motosiklet konusunda fazlaca acemiyim ama örnek vermek gerekirse bir sitede zincir fiyatını 230 tl olduğunu gördüm ve biraz dumur oldum. Geçen yıl arabamın triger setini 300 tl'ye değiştirmiştim dolayısıyla bu fiyat bana çok yüksek geldi doğrusu. Tecrübeli arkadaşlardan genel fikir alırsam çok memnun olacağım.
Orijinal zincir pahalı doğrudur. Ama bikaç ay önce 100 tl'ye oringli başka marka bir zincir taktırdım. Genelde o kadar aşırı pahalı bişey de yok aslında, tabii çinli motorlara göre yedek parçaların biraz daha pahalı olması normal, çok aşırı tutan bişey yok. Parça eksikliği diye bir sorun da yok, istersen koreden kendin getirirsin ama yedek parçalar servislere getiriliyor yoksa bile.
Slayerrr
18 Haziran 2013, 11:32
Eğer Ybr125, Cbf150 gibi tasarruflu, ulaşım odaklı motosiklet kullanmazsan motosiklet genel olarak arabaya oranla pahalı bir şeydir. Kaskı, montu, pantolonu, eldiveni, parçası, zinciri, lastiği hatta 12 amperlik bir aküsü koca araba aküsünden, bazen 1 tane lastiği 4 tane araba lastiğinden pahalıdır. Ama arabayla değil de aynı kategorideki motosikletlerle karşılaştırırsak Hyosung'un parçaları gayet ucuzdur. Parça eksikliği diye bir şey de yok. Ayrıca zincir de, lastik, akü gibi belirli bir motosiklet için üretilmez, fiyatı takacağın motorun markasına göre değişmez.
lion05
18 Haziran 2013, 20:09
arkadaslar bu gun servısten ogrendım gv 250 ye 500 tl zam gelmıs ve ay sonuna kadar teslım edecekler bu arada anadolu yakasında 3 servısle gorustum bırıne kapora verdımve servısten memnunum alım yaparken servıste onemlı goruyorum o yuzden ıstıyen arkadaslara servısı onerılırım
onurizm
18 Haziran 2013, 22:37
Diğer motor parçalarına da göz attım kabaca. Yani Japon markaları gerçekten uçmuş vaziyette sanki. Ben marka karşılaştırmasından ziyade aslında motor parçalarının bu kadar yüksek olduğunu tahmin etmemiştim sadece. Acemiliğin gözü kör olsun:D
İzci
19 Haziran 2013, 12:28
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:25 ----------
arkadaşlar tekrar merhaba, 2012 model 3000km motosikletime kavuştum. aklımda takılı soruları peşinen sorayım:) Henüz trafiğe çıkmadım, trafiğe kapalı alanlarda bol bol pratik yapıyorum. motorun eski sahibi geçen sezondan bu yana motoru kullanmadığı için zincir bakımı ve yağ-yağ filtre değişimi yapılması gerekiyor. zincir yağı ve motor yağı olarak ne tavsiye edebilirsiniz? zincir bakımını kendim yapmayı düşünüyorum ancak motor yağ değişimi konusunda kendime güvenemiyorum. motoru servise götürecek kadar motor deneyimim yok. Çerkezköy/Tekirdağ da ikamet ediyorum. Bu bölgelerden bana yardımcı olacak arkadaşlar var mı? nasıl bir yol izlemeliyim. ayrıca motorda koruma demiri yok, forumdan takip ettiğim kadarıyla MSA ismi epey iyi anlatılmış. MSA'dan sipariş versem kendim takabilir miyim? dediğim gibi motorla trafiğe çıkacak tecrübem olmadığı için bu konuları halletmek için nasıl bir yol izlemeliyim? yardımlarınızı bekliyorum.
Internette Türkçe bakım klavuzu var. Onu indir. Orada tüm bakımları nasıl yapacağını detaylı olarak anlatıyor. Çok kolay herşeyi kendin yapabilirsin. Eğer motorun garantideyse garanti bittikten sonra kendin yapmanı öneririm. Ne olur ne olmaz.
YÖRÜK
19 Haziran 2013, 21:49
arkadaşlar herkese iyi akşamlar..
aramıza yeni katılan arkadaşlarımız hoşgelmişler.
ben hala uzak diyarlarda sürtmeye devam ediyorum..
yakın zamanda go pro serisi kamera almayı planlıyorum..kafama takılan şu:
internetten hero 3 ün yorumlarını okudum memnun olan da var olmayanda.ama hero 2 den neredeyse herkes memnun..
şimdi ben hero 2 almayı planlıyorum ama kafama takıldı kaldı.hangisini önerirsiniz?
sanırım alternatif olaran başka düzgün kamera yok.
bu konularda her türlü fikirlerinize açığım.
şimdiden ilgilenecek arkadaşlara ilgilerinden ötürü teşekkür ederim.
saygılarımla.
ucurtma_
19 Haziran 2013, 22:21
teşekkürler İzci, motorun aküsü ölmüştü onu değiştirdim ayrıca yağ ve yağ filtresi değişimini yaptırdım, zincir bakımını kendim yaparım dedim ama motosiklette orta sehpa olmadığı için onu da şuan erteledim, daha önce hiç motor kullanmamış biri olarak motora alışmam kısa sürdü, iş yerine gidip gelmeye başladım bile ama henuz uzun yol tecrübem olmadı. bu arada hoşbulduk YÖRÜK :)
Slayerrr
19 Haziran 2013, 23:09
internetten hero 3 ün yorumlarını okudum memnun olan da var olmayanda.ama hero 2 den neredeyse herkes memnun..
şimdi ben hero 2 almayı planlıyorum ama kafama takıldı kaldı.hangisini önerirsiniz?
saygılarımla.
Hero3 Black edition almayacaksan Hero2 al, silver editionla aralarında hiç fark yok gibi.
abatay
20 Haziran 2013, 00:03
GV250 ve GV650 modellerinin en sevmediğim yanı, egzozun birleşerek, tek ve kalın bir parça olması. onu değiştirip çift egzoz yapsak maliyeti ne kadar olur ve garantisi biter mi?
Slayerrr
20 Haziran 2013, 00:59
GV250 ve GV650 modellerinin en sevmediğim yanı, egzozun birleşerek, tek ve kalın bir parça olması. onu değiştirip çift egzoz yapsak maliyeti ne kadar olur ve garantisi biter mi?
Evet garantisi varsa garanti dışı kalır. Fiyatı yaptıracağın yere ve egzoza göre tahminimce en az 500-600 TL'den başlar. Ayrıca ek bilgi 2008 öncesi Gv250'lerin egzozları çift.
kill-joy
20 Haziran 2013, 10:09
Herkese Merhaba,
Nisan ayında 2013 GV250 aldım. Şuana kadar 2300 km. yol yaptım. Şimdiye kadar 1 kez İstanbul-Şile-Ağva-Kandıra Kefken-Kandıra-İzmit-İstanbul turu. Çok defa Yakacık-Polenezköy-Cumhuriyetköy-Taşdelen-Sarıgazi-Ümraniye turu. yine çok kez İstanbul-şile-İstanbul turu. 1 kez Abant turu. 1 kezde sapanca turu yaptım. Şuana kadar yaklaşık 2300 km. yol yaptım. Henüz herhangi bir sorunum yok çok şükür. Motorumu çok severek ve keyifle kullanıyorum. Tek başıma yol yapmaktan sıkıldım. Burada planlanan uzun yol turlarına katılmayı umuyorum.
Fotoğrafta koyacaktım ancak bir türlü beceremedim.
Bir çoğunuzda hala olduğu gibi ya da geçmişte yaşadığı gibi bende yan çanta sıkıntısı çekiyorum. Deri istemiyorum. İstediğim sert plastiklerde malumunuz çok pahalı. Bu cumartesi kaportacı tanıdığıma gidip yan çanta yaptırma konusunda fikir danışıp fiyat alacağım. Çünkü küçük çadırla gecelemeli yol yapmayı planlıyorum. Bunun için Kocaeli civarında 7 tane yayla benzeri yer saptadım. Cumartesi gidip cumartesi gecesi kamp kurup pazar günü döneceğim. Çadır ve gerekli malzemeler için yan çanta belki arkaya topcase ihtiyacım var. Bir ara alimunyum alet çantalarından kendim yapmayı düşündüm. Ancak şimdilik bu fikir askıda. Kaportacı ile yapacağım görüşme sonrasında bu fikri tekrar canlandırabilirim.
Bu yaz motor ve camp ile ilgili elde edeceğim tecrübeler ışığında seneye sadece benzin parası harcayarak 1-2 haftalık Yunanistan turu planlıyorum.
Yan çanta konusunda yaratıcı fikirlerinizi bekliyorum...
ben 2 yıl kullandım gv-250'yi. armode ar-750 kullanmıştım. hacmi çok geniş. market alışverişi bile yapıp gelebiliyordum. yalnız 1 sene dayanıyor. sonra arka sert plastiklerden kırılma yapıyor. ikinci çantamda arka kısmına bir saç kestirip destek yapmıştım. o daha uzun dayandı. 150 TL verip 1 sene kullanmak bana 400-500 TL verip 4-5 sene kullanmaktan daha mantıklı gelmişti. her sezon değiştirsem bile sonuçta her sezon yeni bir çantam oluyor... bu fiyata kabul edilebilir.
yani azizim kırılmaması için önlem alırsan armode ar-750 çantalar çok yakışıyor gv-250 ye. zaten honda shadow çantası bunlar. tavsiye ederim.
muncipoyraz
20 Haziran 2013, 18:18
saygılarımla.
Kesinlikle Hero 3 Black edition. Aralarında dağlarca fark var.Birincisi 4 k 2,5 K kayıt yapabiliyorsunuz 720 P 120 FPS yani slow motion kayıt var silverda daha düşük çözünürlükte var. Hero 3 teHDR video kayıt var artı sarsıntı ve diger görüntü yetenekleri hero 2 ile karsılastırılamaz.
http://www.youtube.com/watch?v=PtbpTToPh-0
Slayerrr
20 Haziran 2013, 18:46
Kesinlikle Hero 3 Black edition. Aralarında dağlarca fark var.Birincisi 4 k 2,5 K kayıt yapabiliyorsunuz 720 P 120 FPS yani slow motion kayıt var silverda daha düşük çözünürlükte var. Hero 3 teHDR video kayıt var artı sarsıntı ve diger görüntü yetenekleri hero 2 ile karsılastırılamaz.
http://www.youtube.com/watch?v=PtbpTToPh-0
Tabii ki 3 Black edition daha iyi ama doğru olan en iyisini almak değil ihtiyacı en iyi karşılayanı almaktır bence. Mesela 4k kayıt yapmaya ihtiyaç duyacak birisini tanımıyorum bile. 720p'de 60 fps kayıt da çoğu kişi için yeterli. Yani bunlara ihtiyacı yoksa alacak kişinin, neden kullanmayacağı özellikler için daha fazla para versin? Bu biraz, her gün sadece 500m uzaklıktaki bakkala gidecek ve başka hiç bir yere gitmeyecek olan birisine en iyisi bu deyip R1200GS tavsiye etmek gibi oluyor bence :)
İzci
20 Haziran 2013, 18:55
ben 2 yıl kullandım gv-250'yi. armode ar-750 kullanmıştım. hacmi çok geniş. market alışverişi bile yapıp gelebiliyordum. yalnız 1 sene dayanıyor. sonra arka sert plastiklerden kırılma yapıyor. ikinci çantamda arka kısmına bir saç kestirip destek yapmıştım. o daha uzun dayandı. 150 TL verip 1 sene kullanmak bana 400-500 TL verip 4-5 sene kullanmaktan daha mantıklı gelmişti. her sezon değiştirsem bile sonuçta her sezon yeni bir çantam oluyor... bu fiyata kabul edilebilir.
yani azizim kırılmaması için önlem alırsan armode ar-750 çantalar çok yakışıyor gv-250 ye. zaten honda shadow çantası bunlar. tavsiye ederim.
Tecrübe paylaşımınız için teşekkür ederim. Kaportacı 500 TL hesap çıkardı. Motorun bir parçası gibi, çok profesyonelce olacak falan dedi. İki yan çanta için 500 TL vermek istemedim. Açıkçası. Tavsiyeniz üzerine armode ar-750 yi inceleyeceğim. Aliminyum alet çantalarından uydurup uyduramayacağımı araştırıyorum şimdi.
mr_mtn_86
21 Haziran 2013, 15:04
Selam foruma yeni üye oldum. bursadan bir gv 250 almayı planlıyorum. ilk motorum olacak inşallah. Pazar günü motoru gösterebilecieğim bana yardımcı olabiliecek usta tavsiyesinde bulunabilirmisiniz.
Fusu145
21 Haziran 2013, 17:36
Uzun yol da nasıl acaba kullanan varsa tecrübelerini yazabilir mi?
Slayerrr
21 Haziran 2013, 17:54
Uzun yol da nasıl acaba kullanan varsa tecrübelerini yazabilir mi?
3500 km civarı bir gezim olmuştu, haftaya da 4000+ km gibi bir şey planlıyorum. Yeterli uzunluktaysa merak ettiklerini sorabilirsin.
Fusu145
21 Haziran 2013, 18:22
3500 km civarı bir gezim olmuştu, haftaya da 4000+ km gibi bir şey planlıyorum. Yeterli uzunluktaysa merak ettiklerini sorabilirsin.
Ben cbr250 de karar kılmıştım ama iki hafta önce gv250 yi görünce hayran kaldım merak ettiğim
Konfor bakımından nasıl olduğu cbr250 kullanan varsa karşılaştırma açısından
Yolda arıza çıkarma gibi problemleri nelerdir
Bir de kafamı kurcalayan benzin harcama durumu nasıl benim için önemli
Slayerrr
21 Haziran 2013, 18:31
Ben cbr250 de karar kılmıştım ama iki hafta önce gv250 yi görünce hayran kaldım merak ettiğim
Konfor bakımından nasıl olduğu cbr250 kullanan varsa karşılaştırma açısından
Yolda arıza çıkarma gibi problemleri nelerdir
Bir de kafamı kurcalayan benzin harcama durumu nasıl benim için önemli
Cbr250 kullanmadım ama konfor açısından Gv250'nin daha iyi olacağı belli bir şey zaten. 40.000 km'dir kullanıyorum herhangi bir arıza çıkmadı henüz. Hatta motorun neredeyse her şeyini yapabilecek olmama rağmen bu uzun gezilerimde nasıl olsa bir sorun çıkmayacak diye düşünüp yanıma tornavida dahi almadım şimdiye kadar. Yakıt tüketimi Cbr250 ile aynı. Ortalama 3,5 lt / 100 km. Çok tasarruflu kullanmaya çalışırsan 2,9 litreye, çok rüzgarlı bir sürüş yapar ya da çok zorlarsan 4, maksimum 4,5 litreye çıkar tüketim.
Fusu145
21 Haziran 2013, 19:07
Hız olarak nasıl cbr 250 den düşük mü yoksa aynılar mı
Slience
21 Haziran 2013, 22:53
ben 2 yıl kullandım gv-250'yi. armode ar-750 kullanmıştım. hacmi çok geniş. market alışverişi bile yapıp gelebiliyordum. yalnız 1 sene dayanıyor. sonra arka sert plastiklerden kırılma yapıyor.
sert plastik kırılmasını sıcak tornavida tarzı bişeyle deliyosun plastiği aynı şekilde deri kısmı da arkadan ufak ufak deliyorsun sonra makrome ipi ile dikiyosun(terciden anneye ya da hanıma diktirilmesi daha başarılı sonuç sunabilir) eskisinden sağlam oluyor ;)
Bir de arkadaşlar yağ filtresinin markası çok önemli midir ? K&N 20 tl civarı şöyle bişey buldum 5tl ye ne gibi bi farklılık yaratabilir http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-motosiklet-yag-filtresi-tvc-apache-hyosung-an-125-gt-250-gv-250-yag-filtre-75383083/detay/
lion05
21 Haziran 2013, 23:10
Arkdaslar yakın zamanda motoru plaka vs isşemler sonunda motoru alıyorum sızden fıkır almak ısterım 200 ustu kask mont ve yan canta onerılerınızı alabılırmıyım ayrıca cam sperlık e gerek varmı baska tavsıyelerınızızde dıkkate alacam forumdakı arkadasların onerılerıyle gv 250 ye karar vermıstım sımdıden tesekkur
ogzcngdk
21 Haziran 2013, 23:35
cbr 250nin hızı daha yüksektir.. hızlanmayı bilemem :) bizim motorda az değil yani :)
zaten hız hız motoru değil zaten hız yapmaya kalktınmı çok aşırı rüzgara maruz kalıyorsun pek zevkli olduğu söylenemez yani ben daha son hızını görmedim ama görücem çarşamba erdeğe gidiyorum bir kere deniycem yahu :)
bu arada egzos kapağı varya egzosun orta kısmında diyebiliriz onu ben söktüm aliminyum folyoyla sarım içini (niye yaptım bilmiyorum içimden geldi..) neyse 2 tane vidası düşmüş o kapağın ama taktığıma eminim.. titreşimdenmi düştü acaba? yenisini aldım bugün.. bunları taktım ama düşermi diye tereddütteyim..
ahriman
21 Haziran 2013, 23:36
slayer,
hocam motopark'a ne zaman uğrarsın bir ara gelmek istiyorum. hem tanışmış oluruz
ucurtma_
22 Haziran 2013, 00:01
Arkdaslar yakın zamanda motoru plaka vs isşemler sonunda motoru alıyorum sızden fıkır almak ısterım 200 ustu kask mont ve yan canta onerılerınızı alabılırmıyım ayrıca cam sperlık e gerek varmı baska tavsıyelerınızızde dıkkate alacam forumdakı arkadasların onerılerıyle gv 250 ye karar vermıstım sımdıden tesekkur
nolan n91 çeneden açılır kask ve yazlık revit termac air kullanıyorum. tavsiye ederim.
ahriman
22 Haziran 2013, 00:09
arkadaşlar, daha önceki mesajımda belirttiğim sensörlerden sorun yaşayan olmuş muydu aranızda?
Slayerrr
22 Haziran 2013, 01:18
Beygir gücü olarak çok az farkla cbr250 daha güçsüz aslında ama aerodinamisi gereği son hızı daha yüksektir kesinlikle.
Bir de arkadaşlar yağ filtresinin markası çok önemli midir ? K&N 20 tl civarı şöyle bişey buldum 5tl ye ne gibi bi farklılık yaratabilir http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-motosiklet-yag-filtresi-tvc-apache-hyosung-an-125-gt-250-gv-250-yag-filtre-75383083/detay/
5 Liraya bulduğun filtreyi alabilirsin, orijinaliyle tamamen aynı.
bu arada egzos kapağı varya egzosun orta kısmında diyebiliriz onu ben söktüm aliminyum folyoyla sarım içini (niye yaptım bilmiyorum içimden geldi..) neyse 2 tane vidası düşmüş o kapağın ama taktığıma eminim.. titreşimdenmi düştü acaba? yenisini aldım bugün.. bunları taktım ama düşermi diye tereddütteyim..
Vidasını yeterince sıkamamışsındır dolayısıyla titreşimden düşebilir.
slayer,
hocam motopark'a ne zaman uğrarsın bir ara gelmek istiyorum. hem tanışmış oluruz
Hafta için neredeyse her gün 18.00 gibi uğruyorum yolumun üstü olduğu için, Cumartesi günleri de çoğu zaman uğrarım ama saat veremem.
ogzcngdk
22 Haziran 2013, 01:31
Hafta için neredeyse her gün 18.00 gibi uğruyorum yolumun üstü olduğu için, Cumartesi günleri de çoğu zaman uğrarım ama saat veremem.
abi napıyosun orda merak ettim :) benim motorum hiç sorun çıkarmıyor nihahahaha diyip çaylarınımı içiyosun :D
Slayerrr
22 Haziran 2013, 01:34
abi napıyosun orda merak ettim :) benim motorum hiç sorun çıkarmıyor nihahahaha diyip çaylarınımı içiyosun :D
Benim gibi gelen boş adam çok var, muhabbet etmeye gidiyorum. :) Ayrıca çay kahve beleş, hatta bazen yemek yediğim bile oluyor. :P
ogzcngdk
22 Haziran 2013, 01:45
Benim gibi gelen boş adam çok var, muhabbet etmeye gidiyorum. :) Ayrıca çay kahve beleş, hatta bazen yemek yediğim bile oluyor. :P
anladım.. iyisin abi iyisin :flower:
ahriman
22 Haziran 2013, 01:52
o zaman biraz daha bekliycem hocam ben vardiyam çok ters ya işten çıkanlar oldu ırgat gibi :p çalışıyoruz. akşam 9da bostancı'da olmam gerekiyor :)
sensör siparişini motopark'tan verebilir miyim peki?
Slayerrr
22 Haziran 2013, 02:18
o zaman biraz daha bekliycem hocam ben vardiyam çok ters ya işten çıkanlar oldu ırgat gibi :p çalışıyoruz. akşam 9da bostancı'da olmam gerekiyor :)
sensör siparişini motopark'tan verebilir miyim peki?
Tabii ki sonuçta yetkili servis. Hatta kendin de sipariş verebilirsin istersen.
ahriman
22 Haziran 2013, 02:48
abi ben yedek parça listesinde bulamadım o parçaları ya. senin bi bilgin var mı peki?
Slayerrr
22 Haziran 2013, 03:25
abi ben yedek parça listesinde bulamadım o parçaları ya. senin bi bilgin var mı peki?
Şimdi baktım da Gv250 bölümüne koymamışlar nedense. Engine temperature sensor için GT250 ya da GT250R bölümüne girip Motor/Enjeksiyon sistemi bölümleri altında 15 numaralı parçanın siparişini verebilirsin. Ama yine de Kanuni'den doğrularsan daha iyi olur, 650'nin hararet müşünü yollamasınlar sonra :) Gear shift sensor dediğin de Gear Position switch yani boş vites müşürüdür. Eğer boş vites göstergen çalışıyorsa bunu sipariş etmen gerekmiyor bir an çalışmayıp hata vermesine sebep olmuş olabilir belki ama tamamen çalışmasa dahi motorun çalışmasına etki edecek bir şey değil.
ahriman
22 Haziran 2013, 09:11
hocam verdiğin bilgiler için çoook teşekkür ederim. boş vites müşüründe hata olması çok kafamı kurcaladı şöyle ki; benim fi lambası sadece 1. viteste bazen 10 sn kadar bazen 1-2 sn yanıp sönüyor. genelde motoru ilk çalıştırdığımda oluyor. bir süre sonra motor ısınınca da nadiren yandığı oluyor (1. vitesteyken). ayak müşürüm arızalıydı onu değiştirdim ama hiç boş vites ışığım yanmamazlık etmedi bugüne kadar.
ogzcngdk
22 Haziran 2013, 17:01
yine ben yine bir sorun :)
motorun yağını değiştirdim 2 yağ distribitörü gezdim ancak mobil 10-40 yarı sentetik bulabildim aldım bende neyse alttaki tapayı açtım motorun altınada 2000 ml lik algida dondurma kutusu koydum aktı, aktı,aktı,, aka aka bitmedi arkadaş 2 litrelik kutuyu ağzına kadar doldurdu taşacaktı ama az için taşmadı.. motor yan ayaklıktayken yağ 2 çizgi arasında oluyor ama dik tutmaya kalksan orta ayaklık yok motoru arkadaşa dik tuttursam tam dik tutabileceğinide zannetmiyorum yani demek istediğim motor yan ayaklıktayken 2 çizgi arasında olmalı.. ben böyle düşünüyorum bende elimdeki 2 litreyide motora koydum yine 2 çizgi arasına geldi ama sonra eski yağı kutulara doldururken kutunun içinden ne çıktı dersiniz :)
http://o1306.hizliresim.com/1b/q/pgd3w.jpg
hadi burdan yak :)
şimdi bana fikir verin bu çıkan 2 parçayı takacam orası kesin.. ama bu 2litre yağ mevzusu kafamı karıştırıyor..siz ne kadar yağ koyuyorsunuz?
Slayerrr
22 Haziran 2013, 17:20
yine ben yine bir sorun :)
motorun yağını değiştirdim 2 yağ distribitörü gezdim ancak mobil 10-40 yarı sentetik bulabildim aldım bende neyse alttaki tapayı açtım motorun altınada 2000 ml lik algida dondurma kutusu koydum aktı, aktı,aktı,, aka aka bitmedi arkadaş 2 litrelik kutuyu ağzına kadar doldurdu taşacaktı ama az için taşmadı.. motor yan ayaklıktayken yağ 2 çizgi arasında oluyor ama dik tutmaya kalksan orta ayaklık yok motoru arkadaşa dik tuttursam tam dik tutabileceğinide zannetmiyorum yani demek istediğim motor yan ayaklıktayken 2 çizgi arasında olmalı.. ben böyle düşünüyorum bende elimdeki 2 litreyide motora koydum yine 2 çizgi arasına geldi ama sonra eski yağı kutulara doldururken kutunun içinden ne çıktı dersiniz :)
http://o1306.hizliresim.com/1b/q/pgd3w.jpg
hadi burdan yak :)
şimdi bana fikir verin bu çıkan 2 parçayı takacam orası kesin.. ama bu 2litre yağ mevzusu kafamı karıştırıyor..siz ne kadar yağ koyuyorsunuz?
Motordan 2 litre yağ çıkması daha önce fazla koyulduğunu gösteriyor. 1,5 litre yağ koyman yeterli azı ve fazlası zararlı. Çıkan yay ve parça yağı boşaltmak için yanlış yeri açtığını gösteriyor. Yağ tapasını açmak yerine motorun boş viteste durmasını sağlayan parçanın olduğu yeri açmışsın. Koskoca yağ tapası dururken orayı nasıl açıyorsunuz anlamıyorum. :) Aynı yeri tekrar açıp yayı ve bu parçayı doğru şekilde yerine takman gerekiyor.
ogzcngdk
22 Haziran 2013, 17:22
Motordan 2 litre yağ çıkması daha önce fazla koyulduğunu gösteriyor. 1,5 litre yağ koyman yeterli azı ve fazlası zararlı. Çıkan yay ve parça yağı boşaltmak için yanlış yeri açtığını gösteriyor. Yağ tapasını açmak yerine motorun boş viteste durmasını sağlayan parçanın olduğu yeri açmışsın. Koskoca yağ tapası dururken orayı nasıl açıyorsunuz anlamıyorum. :) Aynı yeri tekrar açıp yayı ve bu parçayı doğru şekilde yerine takman gerekiyor.
vay anasını ya :D tamam inip hallediyorum
peki 1.5 litre koyunca yağ seviyesine nasıl bakıcam dik tutupmu bakıcam
muncipoyraz
22 Haziran 2013, 17:39
Tabii ki 3 Black edition daha iyi ama doğru olan en iyisini almak değil ihtiyacı en iyi karşılayanı almaktır bence. Mesela 4k kayıt yapmaya ihtiyaç duyacak birisini tanımıyorum bile. 720p'de 60 fps kayıt da çoğu kişi için yeterli. Yani bunlara ihtiyacı yoksa alacak kişinin, neden kullanmayacağı özellikler için daha fazla para versin? Bu biraz, her gün sadece 500m uzaklıktaki bakkala gidecek ve başka hiç bir yere gitmeyecek olan birisine en iyisi bu deyip R1200GS tavsiye etmek gibi oluyor bence :)
Sizin mantıgınıza göre niye silver olsunki white edition daha ucuz ... 199 dolar oda iş görür... Burada 500 metre uzaktaki bir yere gitmekten bahsetmiyoruz.Video çekecekseniz kalite herşeydir.Yok kalite degil fiyat önemli diyorsanız zaten bunu tartışmaya gerek yok.100 dolar fazla verip çok daha kaliteli videolar elde etmek varken ve bunları izlerken daha iyi bir seyir kalitesi ve keyfi elde etmek varken bence tavsiyem cokta yersiz değil.Kimileri kaliteyi önemser kimileri olsunda nasıl olursa olsun der...
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO