Orijinalini görmek için tıklayınız : Diğer Bu moto calibre 250cc
CEM.
11 Aralık 2012, 15:46
hey maşşalah :) efsane srad'dan sonra calibre seni paklamaz diye düşünüyorum :D bende srad 600 sürdüm 1 kere rüzgarı çok iyi kesiyor çok güçlü makine bi ara sarmıştım hatta alayım diye yedek parça olsun benzini olsun dedim benim ugraşabilecegim model degil temizinide bulamam diye vaz geçtim. srad'ın üretimini kaldırıp gsxr yaptılar fakat çogu kullancısı oyuncak gibi buldu onlarıda suzukıden vaz geçti çogu kişinin damagında srad kalmıştır hala :) eminim senınde öyledir :)
berk_cglr
11 Aralık 2012, 15:57
sen ne diyorsun alıcaktım aslında ama temiz makine yok birde yedeklerine cok para istiyorlar ama temiz bulursam alıcağım tek makine odur :) ondaki kasa artı sürüş zevki vs hiç bir motorda bulamadım :s
CEM.
11 Aralık 2012, 16:26
bence çokk şanslısın koskoca srad 750in olmuş :) fakat neden elinden çıkardın yedek parça fiyatlarından dolayımı. aslında srad alıcak biri sana danışarak bilgi destegi alabilir :D
berk_cglr
11 Aralık 2012, 16:44
her türlü yardımcı olurum arızdan dolayı trafikden düşürüp sattım bir tane kasap usta mahvvetmişti motoru sonrada yatak sardı o yüzden :s
berk_cglr
12 Aralık 2012, 00:04
eğer bi aksilik olmazsa haftasonu alıyorum calibreden :)
CEM.
12 Aralık 2012, 00:20
hadi hayırlısı nakitmi alıcaksınız yoksa taksitlemi motoru aldıgınızda foto paylaşım yaparsanız sevinirim :)
berk_cglr
12 Aralık 2012, 00:35
bi alıyım fotonun dibine vurucam sonrada sonpol gibi bi dijital kamera aldımmı tamam daytona motordan kredi ile alıcam
CEM.
12 Aralık 2012, 00:46
ödeme seçenekleri nasıl kaç ayda biticek toplamda kaça geliyor ?
sirvan48
12 Aralık 2012, 21:28
slm kardeşim ben de calibre 250 aldım 2700 km de ama fan bir turlu randıman vermedı 2 kere yandı sımdı 3uncuyu sıparıs etdık bu sefer müşürle beraber ledler ılk ay bozuldu hhepsını ıptal etcem bende hararet için ne yapmamı onerırsın ?
SonpoL
13 Aralık 2012, 00:35
bi alıyım fotonun dibine vurucam sonrada sonpol gibi bi dijital kamera aldımmı tamam daytona motordan kredi ile alıcam
Gelişmeleri bekliyoruz Berk :). Hakkında hayırlısı olsun inş.
slm kardeşim ben de calibre 250 aldım 2700 km de ama fan bir turlu randıman vermedı 2 kere yandı sımdı 3uncuyu sıparıs etdık bu sefer müşürle beraber ledler ılk ay bozuldu hhepsını ıptal etcem bende hararet için ne yapmamı onerırsın ?
Geçmiş olsun öncelikle. İlk nesil olanlardan mı aldınız? Yoksa ikinci nesil mi? İkinci nesil ise üstündeki fan kesinlikle randıman veriyor. Üstelik bu dediğim sıcak havalar için de geçerli. Özellikle bu aylar da hararetin hiç olmaması lazım. Orjinal fan ile randıman alabilmeniz için, fan müşürünü değiştirmeniz yeterli olacaktır diye düşünüyorum. Böylelikle fan erken devreye girer.
Son olarak radyatörünüz su eksiltiyor mu ona bir bakın. Ben bazı değişiklikler yaptığım da maalesef radyatör sorunu ile karşılaştım. Fakat stok hali ile bu sorunları hiç yaşamamıştım. Vereceğiniz cevaplara göre, tavsiyelerimize devam ederiz...
berk_cglr
13 Aralık 2012, 01:39
Gelişmeleri bekliyoruz Berk :). Hakkında hayırlısı olsun inş.
eyvallah kardeşim :) bakalım cumartesi gidicem hafta içi benden artık cıt cıkmıyorsa bilki motoru çaldım şehir dışındayım :P baktın hala forumda yazıyorum motoru almışım demektir hehe ilk aldığımda şunu yap bunu yap dediğin birşey varmı sonpol
SonpoL
13 Aralık 2012, 01:58
eyvallah kardeşim :) bakalım cumartesi gidicem hafta içi benden artık cıt cıkmıyorsa bilki motoru çaldım şehir dışındayım :P baktın hala forumda yazıyorum motoru almışım demektir hehe ilk aldığımda şunu yap bunu yap dediğin birşey varmı sonpol
İlk 300 km. ani hızlanma ve seri kullanımlardan kaçının. 300 km'den sonra gazla oynarak bir süre daha rodaj'a dikkat edersin. Motosikleti teslim almadan önce sağına, soluna iyice baktır. Bunun dışında ekleyeceğim bir şey yok :).
berk_cglr
13 Aralık 2012, 02:00
ok peki üstündeki lastikler nasıl ne markaydı birde yenimi eski serimi anlama şansımız varmı fan olayından dolayı soruyorum
SonpoL
13 Aralık 2012, 02:09
ok peki üstündeki lastikler nasıl ne markaydı birde yenimi eski serimi anlama şansımız varmı fan olayından dolayı soruyorum
Üstündeki lastikler iş görür. İlk etapta değiştirmen gerekmez. En azından 1-2 sene kullanırsın. Kuru zemin performansı tatminkar. Islak zemin de ise, ben yeni lastikleri taktırdığım da, üstünde ki lastikleri gt250r olan bir arkadaşıma vermiştim. O kullanıyordu. Yağmurlu havalar da da yolculuk yaptık. Bir sıkıntısını görmedik. Kısacası iş görür.
İlk serileri anlama şansın var elbette. İlk nesillerin ortasından beyaz renk geçiyor. Biz de siyah. İki farımız arasında bulunan renkten bahsediyorum. O depoda da devam ediyor. Fakat maksimum 5.000 km. de zincirlerini değiştirmeni öneririm.
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:06 ----------
İlk nesiller de bunun gibi beyaz şerit geçiyor motorumuz da.
http://i45.tinypic.com/2v1ktpw.jpg
İkinci nesiller de siyah.
http://sphotos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/564873_10151202100703390_2077619210_n.jpg
berk_cglr
13 Aralık 2012, 02:11
zinciri kesin değiştiricem hemde
http://articles.dashzracing.com/wp-content/uploads/2012/02/520-O-Ring-Chain-with-100-Links-Red.jpg
birşeyle :D alırken özellikle dikkat ederim ona sağolasın şu cumartesi gelsede alsam artık hehe
SonpoL
13 Aralık 2012, 02:16
zinciri kesin değiştiricem hemde
http://articles.dashzracing.com/wp-content/uploads/2012/02/520-O-Ring-Chain-with-100-Links-Red.jpg
birşeyle :D alırken özellikle dikkat ederim ona sağolasın şu cumartesi gelsede alsam artık hehe
Volar bilmiyorum nasıldır fakat orjinalinden iyi olacağı kesin :). Renkler iyi duruyor. Ben did x-ring 525vm2 taktırdım. Oldukça kalitelidir. Tavisye ederim. Sarımtırak bir rengi olmasıyla beraber, amortisörler ile uyum içinde renkler.
Gelişmeleri bekliyoruz :).
berk_cglr
13 Aralık 2012, 02:21
:D bi alıyım biraz daha renklerin yerleri ve ufaktan görsel vs değiştiricem bazı planlarım var :D tabi ebay baba sağolsun en erken 45 gün sürer hemen alsamda parçaları
berk_cglr
16 Aralık 2012, 17:29
eveeet yarın büyük gün :D kredi onayı için bakalım
ERCA
16 Aralık 2012, 20:38
eveeet yarın büyük gün :D kredi onayı için bakalım
hayırlısı olsun:)
doğru bi karar.
motoru aldığında resimlerini eklersen seviniriz.
teşekkürler.
berk_cglr
16 Aralık 2012, 23:39
alsam zaten hergun eklicem söz :)
SonpoL
16 Aralık 2012, 23:57
Hayırlısı olsun Berk inşallah :). Bak ben olmayınca, konu duruyor valla :D. Eğer calibreyi alırsan bekliyoruz paylaşımlarını :).
Bu arada benim motosikletin işi bitti sayılır. Manetler filan kaldı. Ben de farkındayım çok fazla uzadı. Fakat ustamın elinde olmayan, işleriyle alakalı bir takım olaylar gelişti. O yüzden motosikleti bana söz verdiği tarihte teslim edemedi. Dangalağın biri gitmiş, sanayi de çok gürültü oluyor bilmem ne diye, adamın iş yerini şikayet etmişler. 1 haftadır o işlere koşturuyorumuş, belediye filan gidip, geliyormuş. Bunun üstüne son yağan yağmurlar, maalesef ki orada ki dükkanları kötü etkilemiş. Geçen arabayla yanına uğradığım da, yemin ediyorum sanki dereden geçercesine zor ulaştım yanına :D. Kapı eşiğine kadar suydu. Motosikletin işlerinin bu derece uzaması onu da üzdü ve bana mahçup olduğu söyledi. Fakat ben canını sıkacağı bir durum olmadığını, ne zaman müsait olursa bana o zaman teslim edeceğini söyledim.
O yüzdendir ki, motosikletimi teslim alamadım ve paylaşım yapamıyorum. Bir de, daha önce dediğim gibi, bu aralar pek gezme fırsatım da olamıyor :). Öteki motosikletim de öyle duruyor garaj da.
berk_cglr
17 Aralık 2012, 00:53
sağolasın soner :D bu arada motor harbiden de canlı olarak görünce çok daha yakışıklı ve cüsseli duruyor resimlerden daha iyi artı oturuş pozisyonu vs çok rahat şaşırdım resmen tek sesini duyamadım oda çalıştırırmısınız demek aklıma gelmedi ama motor tam olarak kafamdaki motor vede siyah kırmızı :D haha inşallah bu hafta içi olucak bir aksilik olmazsa bakalım
130'u_gördüm
17 Aralık 2012, 02:05
Bursada Calibre sahibi olan varsa bana ulaşabilirse çok sevinirim.Yakından görmek istiyorum bu motoru :)
SonpoL
17 Aralık 2012, 14:53
sağolasın soner :D bu arada motor harbiden de canlı olarak görünce çok daha yakışıklı ve cüsseli duruyor resimlerden daha iyi artı oturuş pozisyonu vs çok rahat şaşırdım resmen tek sesini duyamadım oda çalıştırırmısınız demek aklıma gelmedi ama motor tam olarak kafamdaki motor vede siyah kırmızı :D haha inşallah bu hafta içi olucak bir aksilik olmazsa bakalım
Demiş olsan da, çalıştırmaya bilirlerdi. Çünkü genel de motosikletlere aküleri bağlamıyorlar :). Ses konusunda da şüphen olmasın. Stok hal de ve tek silindir de sahip olanacak en iyi sese sahip ;). Gelişmeleri bekliyoruz..
Murat 48/30
17 Aralık 2012, 16:01
Sonpol bana bile merak ettirdi ofisin yakınındaki Bodrum şubesine gidip üzerine çıktım birkaç çeşidin.Bu Calibre diğer çeşitlerden farklı duruyor.Daha kaliteli işçilik, ama alçak gibi uzunlara.
SonpoL
20 Aralık 2012, 17:27
Eskilerden daha önce yayınlamadığım bir kaç foto atalım, hareket gelsin :). Yeniler yakında... :cat:
http://i46.tinypic.com/2zhgtq8.jpg
http://i48.tinypic.com/25qxlcp.jpg
http://i50.tinypic.com/29fvuxg.jpg
berk_cglr
20 Aralık 2012, 17:40
bi alamadım motoru bankalar sagolsun ama az kaldı bu hafta alıyorum kar mar demeden binicem valla
Murat 48/30
20 Aralık 2012, 18:07
bi alamadım motoru bankalar sagolsun ama az kaldı bu hafta alıyorum kar mar demeden binicem valla
Hocam eğer benim gibi borç edinerek motosiklet alıcaksanız lütfen ekipmanı hesaplamayı unutmayın.Ben zira öyle bir hataya düştüm :)
berk_cglr
20 Aralık 2012, 18:26
3 ncu motorum olucak kendisi ekipman acısından sıkıntı yok anlıcagın :) ama yinede tesekkur ederim
mk10
21 Aralık 2012, 19:03
Merhabalar, bende üşenmeden 22 sayfa yazıyı okudum ve calibre almaya karar verdim. Fakat ilk motorum olacak. İlk motor için önermemişsiniz ama 125 lik bir şey alıp 2 ay sonrada sıkılmak istemiyorum. Ehliyeti Ankara da nereden alabilirim bildiğiniz güzel bir kursa var mı ? Yada şubat da İzmir de olacağım buradan önerebileceğiniz bir yer var mı ? Nisan gibi almayı planlıyorum fiyatlar o zamana kadar artar mı sizce ?
makseli
21 Aralık 2012, 19:08
Merhabalar, bende üşenmeden 22 sayfa yazıyı okudum ve calibre almaya karar verdim. Fakat ilk motorum olacak. İlk motor için önermemişsiniz ama 125 lik bir şey alıp 2 ay sonrada sıkılmak istemiyorum. Ehliyeti Ankara da nereden alabilirim bildiğiniz güzel bir kursa var mı ? Yada şubat da İzmir de olacağım buradan önerebileceğiniz bir yer var mı ? Nisan gibi almayı planlıyorum fiyatlar o zamana kadar artar mı sizce ?
Merhaba. hoşgeldiniz. AnkaraMT başlığına bekleriz ;) http://www.motosiklet.net/forum/mt-il-gruplari/10125-%5Bankara-mt%5D-motosiklet-grubu.html
ayrıca 125 lik alırsanız dediğiniz gibi 2 ayda sıkılabilirsiniz.
O yüzden 250 lik tavsiye ederim.
Ama calibre nin 1. versiyonlarında bazı sıkıntılar varmış sanırım. Ledlerin sönmesi, fren ve birkaç ufak tefek sorun.
@Sonpol ün kullandığı 2. versiyon olması lazım. buna dikkat edin ;)
kask ve korumalıklarınız olmadan çıkmamaya özen gösterin, hiç birşey olmaz inş. :)
Bu motorda sürüm farkını açıklayacak arkadaş varsa bize bi özetlerse iyi olurdu
mk10
21 Aralık 2012, 19:14
Merhaba. hoşgeldiniz. AnkaraMT başlığına bekleriz ;) http://www.motosiklet.net/forum/mt-il-gruplari/10125-%5Bankara-mt%5D-motosiklet-grubu.html
ayrıca 125 lik alırsanız dediğiniz gibi 2 ayda sıkılabilirsiniz.
O yüzden 250 lik tavsiye ederim.
Ama calibre nin 1. versiyonlarında bazı sıkıntılar varmış sanırım. Ledlerin sönmesi, fren ve birkaç ufak tefek sorun.
@Sonpol ün kullandığı 2. versiyon olması lazım. buna dikkat edin ;)
kask ve korumalıklarınız olmadan çıkmamaya özen gösterin, hiç birşey olmaz inş. :)
Bu motorda sürüm farkını açıklayacak arkadaş varsa bize bi özetlerse iyi olurdu
Nisan gibi inşallah aranızdayım. Aileden pek destek yok o yüzden bende bir miktar kredi çekip almayı düşünüyorum. 4000 TL nakit geri kalanı taksit şeklinde yapabilecek bir bayi tanıyor musunuz Ankara da ?
makseli
21 Aralık 2012, 19:19
Nisan gibi inşallah aranızdayım. Aileden pek destek yok o yüzden bende bir miktar kredi çekip almayı düşünüyorum. 4000 TL nakit geri kalanı taksit şeklinde yapabilecek bir bayi tanıyor musunuz Ankara da ?
Ankara daki servis-bayi Yiba çarşısı arkasında.
Taksit sent vb düşünüyorsanız işiniz zor, Ama kredi kartı ile olur tabi
mk10
21 Aralık 2012, 19:41
Anladım bir şekilde halledeceğim bir calibre sahibi olmak istiyorum cidden.
sirvan48
21 Aralık 2012, 23:09
Benim calibrenin ledleri anında bzouldu garanti karşılıyormu onları birde nıye bu kadar cabuk bozuluyor ?
SonpoL
22 Aralık 2012, 08:24
Anladım bir şekilde halledeceğim bir calibre sahibi olmak istiyorum cidden.
Aramıza hoş geldin Mert kardeşim. Gelişmeleri bekliyoruz. Hakkında hayırlısı olsun inşallah :).
Benim calibrenin ledleri anında bzouldu garanti karşılıyormu onları birde nıye bu kadar cabuk bozuluyor ?
Led uzun ömürlü olsa da, son derece hassas bir teknoloji. Bu olay canınızı sıkmasın. Sokakta çok lüks otomobil markalarının bile bozulmuş led'lerine rastlamanız mümkün. Nemlenme vardır, bir sebeple su gelmiştir veya elektrik tesisatı ile bir arıza olmuştur... Yani buna bir çok şey sebep olmuş olabilir. Motosikletinizin doğal olarak bir garanti süresi var. Buna elektrik tesisatı da dahildir. En iyi cevabı yetkili servislerden alırsınız.
Benim de ledlerim de arızalar oluşmuştu. Bu arıza tam olarak ledlerin yanmaması değil de, daha çok temassızlığa sebep oluyordu. Buna sebep olan ise konjektörümdü. Bozuk akü takılması sebebi ile konjektöre fazla yük bindiğinden konjektörüm arızanlarmış, led konusunda size benzer tipte bir arıza bende de oluşmuştu. Belki üstündeki konjektör kaliteli değildir. Bilmiyorum fakat, en azından sonra yaptırdığım işlemlerden sonra böyle bir hadise ile tekrar karşılaşmadım. Ayriyeten ilk başlar led gözüme hoş görünse de, daha sonra bana sanki biraz apaçi izlenimi veriyormuş gibi gelmeye başladığından, ustamın da tavsiyesi üzere iptal ettirdim. Bence ledler iptal edildiğin de, motosiklete daha ciddi bir görünüm geliyor. En kötü ihtimal siz de öyle yaptırırsınız.
Kolay gelsin...
mk10
22 Aralık 2012, 18:32
Hoş bulduk, paylaşımları ihmal etme buraya baktıkça daha çok alasım geliyor calibreyi :)
CEM.
22 Aralık 2012, 23:53
sonersiz gezilerin pek bi anlamı olmadı fakat yinede paylaşalım :D
http://imageshack.us/a/img69/2080/snapshot003bw.png
http://imageshack.us/a/img854/6861/snapshot001g.png
http://imageshack.us/a/img201/8995/snapshot010q.png
http://imageshack.us/a/img32/4926/snapshot007a.png
http://imageshack.us/a/img839/1945/snapshot002rz.png
SonpoL
23 Aralık 2012, 08:49
Kardeşim gezicez yine hep beraber, az kaldı :). Yakında bir organizasyon yaparız. Soğuk bize vız gelir :).
ualevent
23 Aralık 2012, 18:10
Herkes gıbı bende butun sayfaları okudum motoru gercekten guzel tanıttınız tebrık ederım bm gercekten tıp olarak performans olarak guzel bı motor ama bence bı gtr degıl ama aradakı fıyat farkına ragmen gtr la basabas gıdıyor goz ardı edılmıcek bır faktor ınsanı cok kararsız bırakıyor bm mı gtr mı dıye dusunmeden edemıyorum
SonpoL
23 Aralık 2012, 20:04
Herkes gıbı bende butun sayfaları okudum motoru gercekten guzel tanıttınız tebrık ederım bm gercekten tıp olarak performans olarak guzel bı motor ama bence bı gtr degıl ama aradakı fıyat farkına ragmen gtr la basabas gıdıyor goz ardı edılmıcek bır faktor ınsanı cok kararsız bırakıyor bm mı gtr mı dıye dusunmeden edemıyorum
Rica ederim. Her markanın belli avantaj ve dezavantajları mevcut. Calibre de olupta, GT 250R da olmayanlar ne derseniz, size kendi gözlemlerimce anlatayım.
Calibre tek silindir oluş sebebi ile oldukça ekonomik. Gerçekten de yaptığımız etkinlikler de gördük ki, Calibre stok halde iken, bir yamaha ybr 125 ile aynı yakıtı tüketiyor. Bu durum kullanım tarzına göre değişkenlik gösterebilir elbette. GT 250R'da çif silindir olduğundan dolayı, enjeksiyonlu bir model olsa da, tüketim değeri doğal olarak daha fazla. Fakat çift silindirin avantajları da yok değil. Örneğin titreşim. Titreşim değeri GT250R çok daha iyi. Calibre de üst devirler de beliren titreşim, rahatsız edici boyutlar da olmasa da, bit GT ile kıyaslandığın da sınıfta kalabilir.
Calibre'nin en büyük avantajların'dan biri ise, sizin de belirttiğiniz gibi fiyatı. Motosiklet rakipleri arasında en uygun olmasının yanında, performans olarakta sizi üzmeyecek bir model. Bunun üstüne oldukça ekonomik parça fiyatları da eklenince, özellikle 125'lik tercih etmek isteyen arkadaşları, kendisine daha bir çekici kılıyor Calibre.
Tasarım görecelidir fakat, bence dünya piyasasın da ki en iyi 250'lik tasarımlarından biri. Ufak silindir, ss motosikletler de tasarım anlamın da hoşuma giden diğer modeller, ninja 300 ve Aprilia Rsv 125'dir. Rvs 125 zaten ülkemiz de satılmamaktadır. Ninja'nın ise fiyatı ortadadır. Az değil, iki katından fazla bir fiyat farkı mevcut Calibre arasında.
GT250R tasarım anlamın da daha kalıplı. Fakat benim gözüm de özgün bir tasarıma sahip olsa da, artık yenilenmeye ihtiyacı var.
Calibre her yönüyle tatmin edeci bir model. Ufak tefek problemler her marka da oluşacağı gibi, Calibre'de de oluşabilir. Fakat Calibre'nin en büyük dezavantajı, henüz yeni bir marka olmasıdır. Bu sebeple biraz zaman ihtiyacı var. İyi ki bizler varız ki, sizin gibi arkadaşlara aracı oluyoruz. Bu işin sonunda yanmakta var :P. Fakat merak etmeyin. Calibre sizi yakacak türden bir motosiklet değil. Yalnız ne olursa olsun, zamanla daha çok yargıları kıracağına eminim. Ben elbette ki paylaşımlarımı sizlere aktarmaya devam edeceğim.
Sormak istediğiniz bir husus olursa, lütfen yazmaktan çekinmeyin.
Saygılarımla.
sdfsd4334
23 Aralık 2012, 20:47
SonpoL bütün yazılanları okudum.Bu motoru daha önce gördüm fakat gidipte yakından bakma fırsatım hiç olmadı ayrıca olsa bile alamam şuan için öğrenciyim.
Ehliyetimi Ocakta gireceğim direksiyon sınavından sonra alacağım.
Neyse asıl yazmak istediğime geleyim.
Klavyene sağlık.
Bu motor hakkında baya bir bilgi sahibi oldum videolara da baktım gerçekten çok güzel bir motor.
Vites aralıkları sizlerinde yazdığı gibi uzun benim için sakıncası yok.
Bilgilendirmeler ve resimler için tekrardan teşekkür ederim.
Tekeriniz düz bassın.
Sel0
23 Aralık 2012, 21:11
yazlık için motor bakıyordum. hem ucuz olsun. hem gösterişli olsun . hemde başımı ağrıtmasın diyordum. sanırım aradığım motor calibre. sonpol çok güzel tanıtmışsın motoru herkesin adına teşekkür ederim. yzf125 çok pahalı ve güç yok. cbr iyi hoş ama şekil yok. hyosung güzel ama 90 ların motorlarına benziyor. kawasaki kaliteli ama çok çok pahalı.
calibre nin şekil güzel güç idare eder malzeme kalitesini tam bilmiyorum ama en azından anladığım kadarıyla fazla üzmez ama en güzel kısmı fiyatı çok uygun.
SonpoL
24 Aralık 2012, 11:29
Teşekkürler arkadaşlar. Sizler de kazasız, belasız kullanın. Yardımcı olabildiysem, ne mutlu bana.. :)
SonpoL
24 Aralık 2012, 20:43
Bugün ustamın yanına uğradım. Allah nasip eder ise bir kaç güne kadar motosikletimi teslim alıyorum. Bu kadar uzama sebebi, ustamın bazı kişisel işlerinden dolayı sarktığıydı. Bugün motosikletimi görmek için gittiğim de, yeni yaptırdığımız radyatörün boyama işleminin tamamlandığını ve istediğim şekilde manetlerin de takıldığını gördüm. Manetler de marka olarak redline tercih ettim. Açıkçası rizoma'ya fazla para kaçırmak istemedim. Bu haliyle de istediğim gibi oldu zaten ve kalitesi fena da değil.
Motosikletime son işlem olarak, fan müşürü yerini değiştireceğiz. Üstte bulunan fan müşürünü de alta aldıktan sonra, motosikletimi teslim alacağım. Şimdilik idareten çekmiş olduğum resimleri sizlere paylaşmak istiyorum.
http://i46.tinypic.com/ohshee.jpg
http://i45.tinypic.com/11lluoj.jpg
http://i47.tinypic.com/23h60rp.jpg
Motosikletimi daha sonra teslim aldıktan sonra hem yeni fotoğrafları paylaşır, hem de yapılanları bir daha topluca elden geçiririz. :)
Saygılarımla.
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:31 ----------
Orjinal radyatörümüz:
http://i48.tinypic.com/kbx50.jpg
Aradaki fark daha rahat anlaşılsın diye paylaşmak istedim..
Saygılar.
Pistolero_10
24 Aralık 2012, 22:56
bu moto yurt dışında hangi isimle satılıyor bileniniz var mı arkadaşlar? youtube da aradım sonpol arkadaşın videolarından başka video yok...
CEM.
25 Aralık 2012, 15:35
soner yeni radyatörün hayırlısı olsun dostumda grenajlardan dolayı nasıl kapanıcak bana cok buyuk gıbı geldi ? kesme işlemi olmıcak dimi grenajlardan ?
Mengu16
25 Aralık 2012, 15:48
bu moto yurt dışında hangi isimle satılıyor bileniniz var mı arkadaşlar? youtube da aradım sonpol arkadaşın videolarından başka video yok...
250CC New Style Racing Motorcycle'mış adı
http://www.alibaba.com/product-gs/622021130/250CC_New_Style_Racing_Motorcycle_Horizon_.html
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:48 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:41 ----------
http://www.alibaba.com/product-gs/535823131/250cc_racing_motorcycle.html
Şu da egzozuna kadar aynı calibre ile. Motorları hava soğutmalı bu gösterdiklerimin ama bu çinlilere su soğutmalı tak desen onu da takarlar biliyosunuz.
SonpoL
25 Aralık 2012, 23:24
Arkadaşlar Bomoto'nun örneğin scooterlarını jinling üretiyor. Fakat jinlingin orjinal sitesi incelendiğin de ben calibre modeline rastlamadım. En az sizler kadar ben de merak ediyorum ana üretici kim diye. Fakat şu ana kadar paylaştıklarınız dahil, ana üretici değil. Daha önceki sayfalarımızı incelerseniz, başka bir firma daha vardı calibre üreten. Bir de unutulmaması gereken, aralarında teknik veriler de farklı oluyor.
soner yeni radyatörün hayırlısı olsun dostumda grenajlardan dolayı nasıl kapanıcak bana cok buyuk gıbı geldi ? kesme işlemi olmıcak dimi grenajlardan ?
Yok Cem, kesme işlemi filan olmayacak :). Farkındaysan yeni radyatörü sadece biraz daha geriye montajladık. Normal de radyatör alt ızgara hizasında iken, yeni yaptırdığımız radyatör biraz daha geride. Bir de çizimlerini ve ölçümlerini kendimiz yaptığımız için her hangi bir sıkıntıda söz konusu değil :). Zaten montajlandı ve testi yapıldı. Sonuçlar oldukça iyi :).
sdfsd4334
26 Aralık 2012, 01:11
SonpoL hayırlısı olsun o zaman.
Yakında yeni resimleri göreceğiz demektir :flower:
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO