PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Diğer Bu moto calibre 250cc

Sayfa : 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22

motodevil
24 Ekim 2012, 21:06
sanırım banada nc700 x yolu gözüküyor :mrgreen:

SonpoL
24 Ekim 2012, 21:09
sanırım banada nc700 x yolu gözüküyor :mrgreen:

Hepimiz için hayırlısı olsun diyeyim o zaman.. :)

motodevil
24 Ekim 2012, 21:12
aynen öyle :cat:

Syanur
25 Ekim 2012, 02:12
Fotolar çok iyi ya, gerçekten. :) Bu motoru epey beğenmeye başladım. Test sürüşü istiyorum :bounce:

makseli
25 Ekim 2012, 02:47
Fotolar çok iyi ya, gerçekten. :) Bu motoru epey beğenmeye başladım. Test sürüşü istiyorum :bounce:

hacı kışın grenajlardan ayaklarda fazla ıslanmıyomuş.

şehir içinde düşünülebilir aslında. bende göz gırpıyorum :)

Zippo's
25 Ekim 2012, 03:07
Soner,ön ve arka sinyaller çok mu uzun sence ? bana biraz sırıtıyo gibi geldi.Sanki sinyaller motorun üstünde kendi bağımsızlığını ilan etmiş gibi :) Bence yine böyle ledli daha kısa şık bi sinyal alınabilir keyfe göre

SonpoL
25 Ekim 2012, 03:21
Soner,ön ve arka sinyaller çok mu uzun sence ? bana biraz sırıtıyo gibi geldi.Sanki sinyaller motorun üstünde kendi bağımsızlığını ilan etmiş gibi :) Bence yine böyle ledli daha kısa şık bi sinyal alınabilir keyfe göre

Valla, bana rahatsız edici gelmiyor. Fakat farklılık adına değiştirilebilir elbette. Belki ileri de... :)

Görkem_
25 Ekim 2012, 10:43
@SonpoL Mont'u 500 tl yemi aldın ?
+130 km hızda deneme şansın oldumu ? Yüksek hızlarda rüzgar geçirmeme konusunda başarılımı ?

SonpoL
25 Ekim 2012, 12:42
@SonpoL Mont'u 500 tl yemi aldın ?
+130 km hızda deneme şansın oldumu ? Yüksek hızlarda rüzgar geçirmeme konusunda başarılımı ?

Evet, 500 TL'ye aldım. 130 değil, 170'li hızlarda da denedim. Gayet güzel bir mont. :)

SonpoL
25 Ekim 2012, 15:14
Bu arada iyi bayramlar dilerim arkadaşlar. Sevdikleriniz ile nice bayramlara inşallah... :)

CEM.
28 Ekim 2012, 18:44
s.a cümleten bende konuyu bir süredir takipteydim haydi mesaj yazıyım dedim ve sanırım calibre 250 almaya karar verdım fakat sonpol yardıımına ihtiyacım var .ben izmir karşıyakada oturuyorum bahçelievlerde alaybey diye geçer. eger müsait oldugun birgün görüşmek istiyormum fakat ben celal bayar ünideyim manisada kalıyorum hafta sonları izmire geliyorum. bende şuan mct 250 va honda cbr 2011mi ve hyosung 250 gtramı sattım... faceden arattım seni fakat bulamadım cem aracı diye yazarsan eklersen sevinirim sadece calibre için degil gezilerinize katılmak istiyorum kabul ederseniz. calibre mevzusuda şöyle nakit ne yazıkki 7 bin lira param yok. fakat aylık elime 700-800 geçiyor. ben manisadaki yaşantımdan kısıp ailemin bana gönderdigi paradan 400-500 tl taksiyle calibre almaya düşünüyorum bahsettgin özgül motor bu şekilde satıyormu.? sahibindende aylık 400 tl taksiyle calibre satan magazalar var. finans bank kredi kartına 18 ay vade farksız satan magazalarda var belki onlarıda düşünebilrim. özgül motor kredi kartına taksit yapıyormu yapıyorsa 18 yada 18 üstü olması lazım benim ödemem açısından ve vade farksızmı yoksa fiyat artışı varmı... istanbuldaki bazı calibre satıcısı magazlar kefilsiz koşulsuz kredili 36 ay taksitle bile calibre satıyor fakat toplamda faiz oranı yüksek olur. şimdi böyle taksitle alma imkanı varken aklıma yatıyor calibre almak eger özgül motor yapıyorsa ordan alırım yoksa ankarada birr magaza 400 tl satksitle calibre veriyor. yada 18 ay vade farksız kredi kartıyla satın alıcam. cümleten saygılar iyi bayramlar birde senın calibreyi görebilirsem izmirde çok iyi olur :)

SonpoL
28 Ekim 2012, 19:04
s.a cümleten bende konuyu bir süredir takipteydim haydi mesaj yazıyım dedim ve sanırım calibre 250 almaya karar verdım fakat sonpol yardıımına ihtiyacım var .ben izmir karşıyakada oturuyorum bahçelievlerde alaybey diye geçer. eger müsait oldugun birgün görüşmek istiyormum fakat ben celal bayar ünideyim manisada kalıyorum hafta sonları izmire geliyorum. bende şuan mct 250 va honda cbr 2011mi ve hyosung 250 gtramı sattım... faceden arattım seni fakat bulamadım cem aracı diye yazarsan eklersen sevinirim sadece calibre için degil gezilerinize katılmak istiyorum kabul ederseniz. calibre mevzusuda şöyle nakit ne yazıkki 7 bin lira param yok. fakat aylık elime 700-800 geçiyor. ben manisadaki yaşantımdan kısıp ailemin bana gönderdigi paradan 400-500 tl taksiyle calibre almaya düşünüyorum bahsettgin özgül motor bu şekilde satıyormu.? sahibindende aylık 400 tl taksiyle calibre satan magazalar var. finans bank kredi kartına 18 ay vade farksız satan magazalarda var belki onlarıda düşünebilrim. özgül motor kredi kartına taksit yapıyormu yapıyorsa 18 yada 18 üstü olması lazım benim ödemem açısından ve vade farksızmı yoksa fiyat artışı varmı... istanbuldaki bazı calibre satıcısı magazlar kefilsiz koşulsuz kredili 36 ay taksitle bile calibre satıyor fakat toplamda faiz oranı yüksek olur. şimdi böyle taksitle alma imkanı varken aklıma yatıyor calibre almak eger özgül motor yapıyorsa ordan alırım yoksa ankarada birr magaza 400 tl satksitle calibre veriyor. yada 18 ay vade farksız kredi kartıyla satın alıcam. cümleten saygılar iyi bayramlar birde senın calibreyi görebilirsem izmirde çok iyi olur :)

Cem kardeşim merhaba,

Elbette ki motosikleti sana gösterebilirim. Yüz yüze konuşur, kafandaki soruları aydınlatırım sen hiç merak etme. Bir hafta sonu ayarlarız. :cat:

Özgül bildiğim kadarı ile senet satışı yapmamaktadır. En fazla kredi kartına yardımcı olabilirler. En sağlıklı bilgiyi kendilerinden alırsın.

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:49 ----------

http://i46.tinypic.com/2a9uo9g.jpg

http://i49.tinypic.com/4towtw.jpg

http://i49.tinypic.com/smyvev.jpg

CEM.
28 Ekim 2012, 19:18
arkadaşlar inş kısa zamanda bende bir calibre 250 alıyorum cbr 250 kullanıcısı hondadan inip calibreyi övüyorsa o motorda vardır bir hikmet :D almak isteyen arkadaşlar ankaradaki bi magaza 400 tl taksitle calibre satılıyor yada kredi kartına 18 ay taksitle. ben özgül motoru arayıp ögrenicem kredi kartına kac taksit yapıyor . sahibindene girip 0 calibre 250 satan magazalardan ögrenebilirsiniz

SonpoL
28 Ekim 2012, 19:24
arkadaşlar inş kısa zamanda bende bir calibre 250 alıyorum cbr 250 kullanıcısı hondadan inip calibreyi övüyorsa o motorda vardır bir hikmet :D almak isteyen arkadaşlar ankaradaki bi magaza 400 tl taksitle calibre satılıyor yada kredi kartına 18 ay taksitle. ben özgül motoru arayıp ögrenicem kredi kartına kac taksit yapıyor . sahibindene girip 0 calibre 250 satan magazalardan ögrenebilirsiniz

Al tabi ki, pişman olmazsın :cat:. Al da, bütün calibreciler kırmızı alıyor. Sana farklı bir renk alalım :P. Turuncu, beyaz.. Hepsi bir başka güzel duruyor :D.

leons
28 Ekim 2012, 19:26

Aleyküm selam, honda almışsınız boşa para vermişsiniz, satabiliyorsanız hemen satın mümkünse. Calibre daha iyi bir seçenek ucuz,tipli ve performanslı. Şimdiden hayırlı olsun

SonpoL
28 Ekim 2012, 19:34
http://i46.tinypic.com/2e6cv1d.png

http://i47.tinypic.com/23wjgpe.png

http://i48.tinypic.com/34fxtw6.png

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:28 ----------

Aslında cbr da güzel bir model. Aldığıma pişman olmamıştım hiç bir zaman. Fakat, Honda'ya yakışmayacak bir takım olaylar mevcuttu.

1)_ Vites boşta iken 1'e geçmemesi. Bunu debriyajı bırakıp, tekrar sıkmak suretiyle çözüyordunuz.
2)_ Özellikle seri kullanımlar da vitesin boşa düşmesi.
3)_ Kronik zincir sürtmesi (zincir plastik ile temas ediyordu, bu sebeple olması gerekenden fazla bir ses duyuyordunuz).

Onun dışında kötü bir model değil. Fakat calibre de saydıklarım olmuyor ve parçalar oldukça kararlı çalışıyor. Yani biri bu-moto diye yeni bir firma, diğeri kos koskoca Honda...

Tip güzel, özellikler güzel, aerodinami güzel, fiyat uygun. Neden bir şans verilmesin? İleri de kıymeti daha iyi anlaşılacaktır. :)

CEM.
28 Ekim 2012, 19:34
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-bumoto-jinling-250-cc-race-supperr-kalite-ayda-400-tl-taksitle-100920031/detay/ gelde alma şimdi :D

SonpoL
28 Ekim 2012, 19:37
Calibre'nin en güzel yanı, motosikleti aldığınız da şunu yapayım bunu yapayım demeyeceksiniz. Her şey fazlasıyla üstünde fix geliyor. Buna egzoz dahil. Daha önce dediğim gibi, tek silindir olmasına rağmen, piyasa da ki çift silindirlileri utandıracak bir sese sahip.

CEM.
28 Ekim 2012, 19:37
bendede honda cbr 2011 vardı 125 cc. ben memnundum saat gibi motordu fakat cc büyütme istegi geliyordu her an içime hyosung gtr 250ye geçtim aynı zamandada ilk motorum olan mct 250mde bir kenarda duruyordu :) hyosungtan sonra calibre nasıl tat vericek meraklanıyorum.. beyazı hoşuma gitti fakat sticerlarını sökücem belkide kırmızı alırım soner bilemıyorum :D

SonpoL
28 Ekim 2012, 19:39
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-bumoto-jinling-250-cc-race-supperr-kalite-ayda-400-tl-taksitle-100920031/detay/ gelde alma şimdi :D

Aslında peşin alabilseydin güzel bir indirim alırdın. Eğer taksitli alacaksan, kapıya kadar getiren firmalar var sahibinden.com da. Onları da bir araştır.

CEM.
28 Ekim 2012, 19:42
peşin alabilirsem 7.250den almıssın sen bende o fiyata alırım. 7.250 olsa elimde nakit honda cbf 500e kıyardım parayı fakat işte taksitle alınması beni bi yandanda cezbetti. şimdi peşini 7.250 iken taksitle taışı 8000e geliyorsa olsun okadarda :) kapıya getiren firlamalar 18 taksit yapmıyor sanırım istanbuldaki firmalardan bahsediyorsun dimi

SonpoL
28 Ekim 2012, 19:43
peşin alabilirsem 7.250den almıssın sen bende o fiyata alırım. 7.250 olsa elimde nakit honda cbf 500e kıyardım parayı fakat işte taksitle alınması beni bi yandanda cezbetti. şimdi peşini 7.250 iken taksitle taışı 8000e geliyorsa olsun okadarda :) kapıya getiren firlamalar 18 taksit yapmıyor sanırım istanbuldaki firmalardan bahsediyorsun dimi

Evet. Konuşursun kendileri ile, belki bir kolaylık yaparlar.

CEM.
28 Ekim 2012, 19:53
hayırlısı bakalım:)

makseli
29 Ekim 2012, 01:06
bendede honda cbr 2011 vardı 125 cc. ben memnundum saat gibi motordu fakat cc büyütme istegi geliyordu her an içime hyosung gtr 250ye geçtim aynı zamandada ilk motorum olan mct 250mde bir kenarda duruyordu :) hyosungtan sonra calibre nasıl tat vericek meraklanıyorum.. beyazı hoşuma gitti fakat sticerlarını sökücem belkide kırmızı alırım soner bilemıyorum :D

beyaz olanına ganım gaynıyo :)

önümüzdeki sezon ikinci el bi beyaz alabilirim :)

SonpoL
29 Ekim 2012, 23:36
Arkadaşlar merhaba,

iki gündür artçılı Çeşme, Kuşadası geziyorum. Ortalama 130 ila 140 km. arası hızlar da gezindim. Artçılı da her hangi bir sıkıntı olmadı. Fakat Artçının tutanacak yeri olmadığı ve depo yanları ince olduğu için, bazen frenleme yaparken artçı ile birleşme yaşadık :P.

İleri de dişlileri değiştirebilirim. Çünkü motosikletin son hızlara tırmanması biraz zaman alıyor. Vites aralıkları uzun olduğu için, 6. vitese çok nadir atıyorum. 140 km hızlar da 9.000 (ortalama) devir de 5. vites de iken geziniyorum. Dişlileri değiştirerek ivmelenmeyi artırmak istiyorum. Son hız olarak 160 km. hız yeterli gelecektir bana. Orjinal hali 210 km maksimum hız olmasa da, uygun koşullar da motosiklet gerçekten 200 km.'ye yakın bir hıza tırmanabilecek gibi görünüyor.

Şimdi bir kaç resim paylaşımı yapıyor ve Cumhuriyet bayramınızı kutluyorum.

http://i48.tinypic.com/2ylo0eq.jpg

http://i50.tinypic.com/zx19av.jpg

http://i50.tinypic.com/x1128p.jpg

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:59 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:20 ----------

http://i45.tinypic.com/2qkuhxc.jpg

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:59 ----------

Bu arada bir görüş bildirmek istiyorum. Daha önce arkadaşın GT 250R grenajları ile benim motorun grenajlarını kıyaslamıştım fakat dün biraz daha detaylı inceledim. GT 250R'ın grenajları kalite olarak bir tık ön de olmakla beraber, çok az da kalınlık farkından dolayı daha sağlam bir görüntüye sahip. Yanlız unutulmamalı ki, hareket halin de olmasa bile maalesef ki motorumu iki kere sağa devirmiş ve bu işi ufak çizikleklerle atlatmış bulunuyorum. Yani bu konu da kuşkunuz olmasın :P.

Daha önce kalite olarak hemen hemen aynı olduğunu dile getirdiğim için, bu durumu bildirme mecburiyeti hissettim..

Saygılar.

Syanur
30 Ekim 2012, 02:47
Motorlarınızın göstergelerini GPS ile (basit telefon felan işte) bir test etmenizi öneririm. Sallıyorsunuz demiyorum tabi, sadece yeni nesil CBR serisinde bile ciddi sapmalar var. O açıdan merak ettim sadece.

Yada benim taktiği uygulayın, google mapsten +100 km civarı bir rota belirleyin(nekadar uzak okadar iyi). Motorunuz ile gidin ve göstergede(tripmetrede) yazan mesafeye bakın. Yaklaşık olarak sapma değerini verecektir. :wiinkk:

Motoru beğenerek giziliden takip ediyorum zaten ::merkez:: (Biriniz de al kardeşim, bir sür, test et, bitarafın şişmesin demiyorsunuz, ayıp ayıp :P)

SonpoL
30 Ekim 2012, 03:25
Motorlarınızın göstergelerini GPS ile (basit telefon felan işte) bir test etmenizi öneririm. Sallıyorsunuz demiyorum tabi, sadece yeni nesil CBR serisinde bile ciddi sapmalar var. O açıdan merak ettim sadece.

Yada benim taktiği uygulayın, google mapsten +100 km civarı bir rota belirleyin(nekadar uzak okadar iyi). Motorunuz ile gidin ve göstergede(tripmetrede) yazan mesafeye bakın. Yaklaşık olarak sapma değerini verecektir. :wiinkk:

Motoru beğenerek giziliden takip ediyorum zaten ::merkez:: (Biriniz de al kardeşim, bir sür, test et, bitarafın şişmesin demiyorsunuz, ayıp ayıp :P)

:cherry: :cherry:

Sapmalar doğal olarak vardır. Bu 3'tür, 5'tir veya 10'dur, çok takılmıyorum böyle şeylere :). İki kişi 130'dan aşağı düşmedik bugün kuşadasından dönerken. GT250R vardı bir de bana eşlik eden. Bir gün fırsatımız olursa ölçüm yaparız (gps ile). :cat:

Aslında benim en çok yaptırmak istediğin dyno testi. Fakat İzmir'de hiç bir yer bilmiyorum bu konu üstüne maalesef.

Neyse, zamanla daha çok aydınlanacaksınız zaten. :)

Syanur
30 Ekim 2012, 04:03
Dyno olayı da çok alengirli bir olay :) 2 ayrı Dyno makinasında 2 farklı sonuç alabilirsin mesela, bu çok sık rastlanan birşey. O yüzden ölçüm yaptırdığın yerin de doğru sonuç vereceğine güvenmemek gerek. Bir de ücreti var tabi, bilmiyorum kaç para...

SonpoL
30 Ekim 2012, 04:36
Dyno olayı da çok alengirli bir olay :) 2 ayrı Dyno makinasında 2 farklı sonuç alabilirsin mesela, bu çok sık rastlanan birşey. O yüzden ölçüm yaptırdığın yerin de doğru sonuç vereceğine güvenmemek gerek. Bir de ücreti var tabi, bilmiyorum kaç para...

Ücretin pahalı olacağını sanmıyorum. Fakat dediğin gibi sapmalar olabiliyorsa yaptırmanın hiç bir manası yok gibi görünüyor. :)

SonpoL
31 Ekim 2012, 04:08
beyaz olanına ganım gaynıyo :)

önümüzdeki sezon ikinci el bi beyaz alabilirim :)

Yakışırrr :).

SonpoL
31 Ekim 2012, 23:42
Bir kaç foto ile devam :). Konuya hareket gelsin.

http://i50.tinypic.com/34zyely.jpg

http://i46.tinypic.com/2r5uwdk.jpg

http://i47.tinypic.com/27zgj2c.jpg

http://i49.tinypic.com/28mmk3q.jpg

makseli
01 Kasım 2012, 01:20
Bir kaç foto ile devam :). Konuya hareket gelsin.

http://i50.tinypic.com/34zyely.jpg

http://i46.tinypic.com/2r5uwdk.jpg

http://i47.tinypic.com/27zgj2c.jpg

http://i49.tinypic.com/28mmk3q.jpg

sen çoh yanlış yapıyon hacı.

hele bu kadar resimle seni de bu-moto ile anlaşmış felan diye adını çıkartırlar bah söyliim :)

şaka bi yana iyice hoşumuza gittirdin yani bu resimler le :)

makinede güzel ama ;)

Syanur
01 Kasım 2012, 12:38
Dün bir Bumoto test ettik. Motor satılıktı, gidip bir bakalım dedik. Almayı düşünen arkadaş pek beğenmedi motoru. Daha doğrusu Spor tarz (SS gibi) motorların kendine uygun olmadığını anladı gibi :)

Ben sürdüğüm kadarıyla, motoru CBR250 ye göre daha gürültülü çalışıyor ama performansı aynı gibi. Frenler kötü değil, lastikler kötü :) Debriyaj felan fena değil. Herşey ortalama motorda, bana göre artıları uygun fiyata iyi performans vermesi ve ortalama bir kalite sunması. Ha, grenajlardan da (özellikle kafa tarafından) çok zırıltı geliyordu. Gerçi hak vermedim de değil, yollarımız cidden çok bozuk. Benim test ettiğim yer de bozuk sayılırdı. Titreşim idare eder cinsten, CBR250 daha az titriyor kesinlikle(neredeyse hiç). Genel olarak daha düşük fiyata CBR250 performansını sunuyor olması ve güzel bir tasarıma sahip olması en büyük avantajı. Onun dışında genel olarak beklentileri ortalama tutmak gerekli.

CEM.
01 Kasım 2012, 17:51
soner hyosungla okadar bırlıkte yol kattetmısınız nasıl buluyorsun performansını 1-2-3-ncü viteslerde hızlanmalarda geri kalıyormu hyosungdan benzın sarfıyatın ne durumda rodajı atlattın sayılır düşme söz konusu oldumu. birde son hızlara yavaş cıkıyor demıssın 250 ccde öyle olması cok normal ben hyosungda 120-130dan sonra başlıyordu yavaş yavaş 150ye tırmanmaya su ana kadar yaptıgın en son hız kac km _? bırde motorun ustundekı stıcerlar cıkıyormu bence hoş gözükmüyor yan grenajlardaki cıkartmak mümkünmüdür ?.. şimdi ben hyosungumu kuzene sattım calıbreyı alınca eski motorumdan tokat yemıyım gurur meselesi var :) hız tutkunu degilim ama otobanda malum bizde sizin gibi 140-150 gidiyoruz[COLOR="Silver"]

viper17
01 Kasım 2012, 18:08
soner hyosungla okadar bırlıkte yol kattetmısınız nasıl buluyorsun performansını 1-2-3-ncü viteslerde hızlanmalarda geri kalıyormu hyosungdan benzın sarfıyatın ne durumda rodajı atlattın sayılır düşme söz konusu oldumu. birde son hızlara yavaş cıkıyor demıssın 250 ccde öyle olması cok normal ben hyosungda 120-130dan sonra başlıyordu yavaş yavaş 150ye tırmanmaya su ana kadar yaptıgın en son hız kac km _? bırde motorun ustundekı stıcerlar cıkıyormu bence hoş gözükmüyor yan grenajlardaki cıkartmak mümkünmüdür ?.. şimdi ben hyosungumu kuzene sattım calıbreyı alınca eski motorumdan tokat yemıyım gurur meselesi var :) hız tutkunu degilim ama otobanda malum bizde sizin gibi 140-150 gidiyoruz[COLOR="Silver"]

Gpr 2 zamanlı olduğu için erken motor bitirmesi normal. Bunlar 4 zamanlı. 2 adet hyosung ile deniyoruz, anlamadığımız bir şekilde 1. 2. 3. vites te bumoto daha hızlı ivmeleniyor. Biri 2008 diğeri 2011 model hyo gt250r.
Yakıt tek silindir olduğu için az yakıyor. Son hızlara yavaş çıkmasının bir sebebi dişlilerin çok uzun olması. Pazartesi günü el atacağız o olaya da :) Hyo larda kronik sorun olan krank kırma dalgası yüzünden çinli kardeşlerimiz bu motorun dişlilerini büyük tutmuş ki yüksek hızlara yavaş tırmanıyor. Biz bilinçli bir kullanıcı olarak bu dişlilerle oynayarak azcık daha ivme katacağız motora. Güzel bir ayarla Ninja 250 ile başabaş kalkabilir belki :)

SonpoL
01 Kasım 2012, 18:23
sen çoh yanlış yapıyon hacı.

hele bu kadar resimle seni de bu-moto ile anlaşmış felan diye adını çıkartırlar bah söyliim :)

şaka bi yana iyice hoşumuza gittirdin yani bu resimler le :)

makinede güzel ama ;)

Bence fazla direnme artık, al kendine bir tane calibre :P.

Dün bir Bumoto test ettik. Motor satılıktı, gidip bir bakalım dedik. Almayı düşünen arkadaş pek beğenmedi motoru. Daha doğrusu Spor tarz (SS gibi) motorların kendine uygun olmadığını anladı gibi :)

Ben sürdüğüm kadarıyla, motoru CBR250 ye göre daha gürültülü çalışıyor ama performansı aynı gibi. Frenler kötü değil, lastikler kötü :) Debriyaj felan fena değil. Herşey ortalama motorda, bana göre artıları uygun fiyata iyi performans vermesi ve ortalama bir kalite sunması. Ha, grenajlardan da (özellikle kafa tarafından) çok zırıltı geliyordu. Gerçi hak vermedim de değil, yollarımız cidden çok bozuk. Benim test ettiğim yer de bozuk sayılırdı. Titreşim idare eder cinsten, CBR250 daha az titriyor kesinlikle(neredeyse hiç). Genel olarak daha düşük fiyata CBR250 performansını sunuyor olması ve güzel bir tasarıma sahip olması en büyük avantajı. Onun dışında genel olarak beklentileri ortalama tutmak gerekli.

Zaten önemli olan daha önce de dediğim gibi, f/p oranı iyi bir model olması güzel calibrenin. Kaç kilometredeydi test ettiğiniz calibre? Benim motor 1.600 km'de oldu. Titreşim de ciddi bir iyileşme oldu. Tabi bunda kullandığım ipone yağlarının da katkısı vardır muhakak fakat, titreşimin cbr'dan daha fazla olduğuna katılıyorum. Test edip, genel olarak olarak beğenmene sevindim :).

Ahmet gayet iyi özetlemiş (viper17). Geçtiğimiz gece biraz turladım ve vidyo kayıtı yaptım. Vidyo'yu yüklediğim de göreceksiniz 150 km. hızlara rahat çıktığını. Motosikleti daha fazla da zorlamadım. Motosiklette 6. vitese attığım da, ivmelenme kalmıyor mesela. Bunu da Ahmetin dediği gibi krank kırmasın diye yapmışlar. Artı olarak vites aralıkları uzun olunca, 170'e doğru tırmanmak bir hayli zor olabiliyor.

Önümüz de ki günler de bir kaç değişiklik yapacağız motoruma. Dişlileri filan değiştirerek ivmelenmeyi arttıracağız. Artı olarak xenon falan takacağız. Gelişmeleri yazarım. :)

Syanur
01 Kasım 2012, 19:48
Zaten önemli olan daha önce de dediğim gibi, f/p oranı iyi bir model olması güzel calibrenin. Kaç kilometredeydi test ettiğiniz calibre? Benim motor 1.600 km'de oldu. Titreşim de ciddi bir iyileşme oldu. Tabi bunda kullandığım ipone yağlarının da katkısı vardır muhakak fakat, titreşimin cbr'dan daha fazla olduğuna katılıyorum. Test edip, genel olarak olarak beğenmene sevindim :).

39** yazıyordu ama pek inanmadım diyebilirim. Motor bloğu temiz duruyordu. Lakin arkadaş motora 500 TL ye F500 fanı takmış. F500 nedir, 500TL lik fiyat oradan mı gelir hiç bilemiyorum :mrgreen: Bir de "motor çabuk stop ediyor, rölantisi çok düşmüş" dedim "haaa evet, ben arasıra oynuyorum, düşürüyorum rölantiyi kendim" dedi. :) Benim gözümde bu motor ; CBR125 fiyatına CBR250 performansı veren bir motor kısaca. Bir de siz Hyolara nasıl kafa tutuyorsunuz anlamadım. Hatta daha performanslı olduğunu bile söylüyorsunuz. Entresan cidden...

SonpoL
01 Kasım 2012, 20:32
39** yazıyordu ama pek inanmadım diyebilirim. Motor bloğu temiz duruyordu. Lakin arkadaş motora 500 TL ye F500 fanı takmış. F500 nedir, 500TL lik fiyat oradan mı gelir hiç bilemiyorum :mrgreen: Bir de "motor çabuk stop ediyor, rölantisi çok düşmüş" dedim "haaa evet, ben arasıra oynuyorum, düşürüyorum rölantiyi kendim" dedi. :) Benim gözümde bu motor ; CBR125 fiyatına CBR250 performansı veren bir motor kısaca. Bir de siz Hyolara nasıl kafa tutuyorsunuz anlamadım. Hatta daha performanslı olduğunu bile söylüyorsunuz. Entresan cidden...

Bence gereksiz bir masraf yapmış arkadaş. Bir de 500 TL vermişse, daha da gereksiz olmuş fana :). İlk ürünler de ufak fanlar varmış ve bunu zaten servisler kendisi çözüyormuş. Mesela benim fan orta büyüklükte, haralet problemim de hiç olmuyor. Motoru ilk aldığım sıra gerçekten havalar sıcaktı bir de. Neyse, arkadaşın en azından kafası rahat olur :).

Performans konusun da gt250r'a çok yakın bulsam da, mutlaka pilotajla da alakalı olabilir. Ben gt 250r sahibi arkadaşların dediğini aktarıyorum. Abi yetişemiyoruz diyorlar :). 2011 gt 250R'ı test etmiş biri olarak, performanslarını yakın bulsam da, gt 250r bana alt devirler de daha istekli hızlanıyor gibi gelmişti. Hatta bunu daha önce ki gezi topiğimiz de belirtmiştim. Uzun lafın kısası, rakiplerinden geri kalır değil en önemlisi. Yoksa ilk inceleme yazımdan itibaren sen de dikkat etmişsindir ki, en hızlısı calibre demedim, diyemem :).

Sen de motoru inceleyen biri olarak, F/P oranın da başarılı bulmuşsan, geriye zevkler, renkler kalıyor.

130'u_gördüm
01 Kasım 2012, 20:54
Arkadaşş pc'yi açtığımda ilk önce calibre konusunda yeni mesajlar varmı diye kontrol eder oldum :cherry: yaz başlarında calibreye binecek gibiyim :cat:

SonpoL
01 Kasım 2012, 21:22
Arkadaşş pc'yi açtığımda ilk önce calibre konusunda yeni mesajlar varmı diye kontrol eder oldum :cherry: yaz başlarında calibreye binecek gibiyim :cat:

Bir ara İzmir'de jant markası cms'in şöyle bir reklamı vardı: Şehir Güzel, Kızlar Güzel, Jantlar Neden Güzel Olmasın? :mrgreen:

Ben de şunu diyorum: Motor güzel, fiyat güzel, motorun neden Calibre olmasın? :P

Hayırlısı olsun.

vabisciler
02 Kasım 2012, 02:19
harelet değil hararet. lütfen.

SonpoL
02 Kasım 2012, 03:03
harelet değil hararet. lütfen.

Uyarınız için öncelikle teşekkür ederim. Fakat, bizi uyarıp yazım kurallarına uymamanız biraz garip kaçmış. Daha fazla hassasiyet göstereceğinizi umut ediyorum.

Saygılar.

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:52 ----------

Yeni kayıt ile hareket getirelim foruma :). Zaten benden başka getiren yok :salut:. Adam da heves bırakmadınız hey diğer bumoto sahipleri :cherry:. Paso tek taraflı paylaşım nereye kadar?::deliir::

E9DDVnHxuc0

CEM.
02 Kasım 2012, 05:54
soner süpersin ya sende olmasan motoru tanıyamıyacaz :) çekim çok iyi olmuş gerçekten hızlanması güzel dişlileri degiştiricez derken ön dişliyimi büyütüceksin yoksa arka dişliyimi ? ben tek silindirli olmasını bi yandan sevdim az yakmasından dolayı. motorun gece kadranı bir hayli daha çekici insanı resmen cezbediyor. maşşalah soner 1.600km yapmıssın bile izmire yagmur gelmeden. yagmurlu havada sürmeyi düşünüyomusun peki izmirin havasını biliyorsun günde 4 mevsim yaşıyoruz :)

makseli
02 Kasım 2012, 09:23
Kaç gördün en son

adGloriam
02 Kasım 2012, 13:22
Öncelikle merhaba, birkaç haftadır bu motoru araştırıyordum.Yaklaşık 1 haftadır bu başlığı ve diğer başlıklarını takip ediyorum. Bir-iki soru sormak için kayıt oldum foruma aslında. :D

Kimse sormamış, yedek parça ve servisleri ne durumda ve benim inş. ilk motorum olacak eğitim almayı da düşünüyorum.Pek fazla sıkıntı çeker miyim?

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:22 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:10 ----------

Bu arada aklında bulunsun, motorun üzerindeki stickerları sökmek için fön makinesi ile ısıt sonra çekerek al. Sakın kazıma. Daha sonra saf ispirto (mor olan) ile yapışkanları temizle. Tek seferde almaya çalış, iz bırakmaz.

kwsk-boy
02 Kasım 2012, 14:04
Uyarınız için öncelikle teşekkür ederim. Fakat, bizi uyarıp yazım kurallarına uymamanız biraz garip kaçmış. Daha fazla hassasiyet göstereceğinizi umut ediyorum.

Saygılar.

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:52 ----------

Yeni kayıt ile hareket getirelim foruma :). Zaten benden başka getiren yok :salut:. Adam da heves bırakmadınız hey diğer bumoto sahipleri :cherry:. Paso tek taraflı paylaşım nereye kadar?::deliir::

E9DDVnHxuc0

bilgi vermekteki hassasiyetiniz için gerçekten çok çok teşekkürler. sayenizde bu motorla ilgili olan düşüncem ilk sayfadan bu sayfaya kadar 180 derece değişti. 0-150 km hızlanması çok iyi. illaki ayda 400TL taksitle aldıracaksınız bumotoyu, cbr125 yerine. iyi sürüşler. tekeriniz düz bassın :)

Syanur
02 Kasım 2012, 14:22
bilgi vermekteki hassasiyetiniz için gerçekten çok çok teşekkürler. sayenizde bu motorla ilgili olan düşüncem ilk sayfadan bu sayfaya kadar 180 derece değişti. 0-150 km hızlanması çok iyi. illaki ayda 400TL taksitle aldıracaksınız bumotoyu, cbr125 yerine. iyi sürüşler. tekeriniz düz bassın :)

Eğer çok kalite takıntınız yok ise spor motosiklet alırken hindistan malı CBR yerine bu performansı veren bir motoru tercih ederseniz çok daha memnun kalırsınız

kanmix_x
02 Kasım 2012, 14:28
Jınlun yapmıyor mu bunu nereliki jinlun :thumright

SonpoL
02 Kasım 2012, 17:08
soner süpersin ya sende olmasan motoru tanıyamıyacaz :) çekim çok iyi olmuş gerçekten hızlanması güzel dişlileri degiştiricez derken ön dişliyimi büyütüceksin yoksa arka dişliyimi ? ben tek silindirli olmasını bi yandan sevdim az yakmasından dolayı. motorun gece kadranı bir hayli daha çekici insanı resmen cezbediyor. maşşalah soner 1.600km yapmıssın bile izmire yagmur gelmeden. yagmurlu havada sürmeyi düşünüyomusun peki izmirin havasını biliyorsun günde 4 mevsim yaşıyoruz :)

Teşekkür ederim Cem :). Önü ufaltacak, arkayı 2-3 tık büyüteceğiz. Böylelikle top speed de düşme olsa da, motosiklette ki ivmelenmeyi arttırmayı düşünüyoruz. Vidyo da dikkat ederseniz vites aralıklarının uzun olduğunu görmüşsünüzdür zaten. Yapacağımız değişiklikten sonra, daha iyi olacağını düşünüyorum. Gelişmeleri zaten yazacağım :).

Şakır şakır yağmur yağarken mecbur kalmadıkça dışarı çıkıp sürmem. Fakat, sürüş anında yağmura yakalanırsam da, yağmurdan kaçmam :). Yağmur da sürmenin tadı bir başkadır aslında :).

Kaç gördün en son

Aslında hala top speed için zorlamadım desem yeridir. 158 gördüm. Top speed de vitesleri biraz red line sokup değiştirmek lazım ki, gerçekten kaç yaptığını görelim. Onu da yaparız zamanla :).

Öncelikle merhaba, birkaç haftadır bu motoru araştırıyordum.Yaklaşık 1 haftadır bu başlığı ve diğer başlıklarını takip ediyorum. Bir-iki soru sormak için kayıt oldum foruma aslında. :D

Kimse sormamış, yedek parça ve servisleri ne durumda ve benim inş. ilk motorum olacak eğitim almayı da düşünüyorum.Pek fazla sıkıntı çeker miyim?

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:22 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:10 ----------

Bu arada aklında bulunsun, motorun üzerindeki stickerları sökmek için fön makinesi ile ısıt sonra çekerek al. Sakın kazıma. Daha sonra saf ispirto (mor olan) ile yapışkanları temizle. Tek seferde almaya çalış, iz bırakmaz.

Aslında yedek parça kısmını ben de merak ediyorum. Fakat motosikletin maliyetinden anlaşılacağı üzere, çok pahalı olacağını sanmıyorum. Servis ve bayi bilgilerine, http://www.bu-moto.com/ sitesi üzerinden ulaşabilirsin.

İyi dilekleriniz için teşekkürler. Cbr 125 yerine, çok az bir farkla calibre tercih etmeniz, uzun vade de daha tatmin edici olacaktır.

Jınlun yapmıyor mu bunu nereliki jinlun :thumright

Açıkçası ben de merak ediyorum ana üreticinin kim olduğunu. Biraz araştırdım fakat bulamadım. İstanbul da bulunan fabrikanın sadece montaj amaçlı kullanıldığını düşünüyorum.

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:41 ----------

http://i50.tinypic.com/sq75fk.jpg

http://i47.tinypic.com/2uppo41.jpg

murataslan
02 Kasım 2012, 19:07
soner bey videoyu izledim çok dikkatli ve sakin kullandığını için önce sizi tebrik ediyorum.ne kadar tek silindir bir motor olsada sesi gayet geçerli bütün supersport motorcularda olan aragazı bekledim ama göremedim bidahaki videoda inşallah :)