PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Diğer Bu moto calibre 250cc

Sayfa : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 [17] 18 19 20 21 22

batua7x
13 Haziran 2013, 22:21
Ankarada motoru inceleyebilcegim bir yer var mi arkadaslar?

mkaratas
18 Haziran 2013, 15:27
Herkese iyi günler Uzun zamandır Forumu takip ediyorum özellikle bu başlıktaki her mesajı okuduktan sonra kararımı verdim ve bugün gidip küçükçekmece motorland bayinden 2013 model beyaz renk calibre 250rr aldım. motoru yarın teslim edecekler inşallah kullandıkça bu başlık altında motorla ilgili fikir ve düşüncelerimi sizinle paylaşacağım.

okanoz
18 Haziran 2013, 22:07
Herkese iyi günler Uzun zamandır Forumu takip ediyorum özellikle bu başlıktaki her mesajı okuduktan sonra kararımı verdim ve bugün gidip küçükçekmece motorland bayinden 2013 model beyaz renk calibre 250rr aldım. motoru yarın teslim edecekler inşallah kullandıkça bu başlık altında motorla ilgili fikir ve düşüncelerimi sizinle paylaşacağım.

Hayırlı olsun güzel günlerde binersiniz inş.

Vala kardeş yibanın arkasındaki bayisinde yok :D resmi bayi güya..

sdfsd4334
18 Haziran 2013, 22:59

Size kaça geldi motor kaça aldınız.

mkaratas
19 Haziran 2013, 22:14
Hayırlı olsun güzel günlerde binersiniz inş.

Teşekkür ederim.

Size kaça geldi motor kaça aldınız.
7.500 tl

emrb
19 Haziran 2013, 22:45

yiba çarşısının solundan askiye doğru uzunca bir yol iniyo.o yol üzerinde motorcular var hergün önünden geçerken görüyodum sıfır 5-6 tane diziyodu.bu ara göremiyorum...

yasinim
20 Haziran 2013, 20:09

Kardeşim hayırlı olsun yanlız calibrenin 2013 modeli yok senin aldığın muhtemelen 2012 ikinci nesildir. Allah kaza bela vermesin

_Kotto_
20 Haziran 2013, 22:19
Herkese iyi günler siteye ilk mesajımı buraya atmak istedim çünkü bu konuyu baştan sona takip ettim ve artık benimde üye olma vaktimin geldiğini düşündüm :) her neyse 16 yaşındayım 1 ay sonra 17 olucam ve motorla kucuklukten beri ilgiliyim tabi bu ilk başlarda bisikletle başladı daha sonra ilk motorum 150 lik bi scoter oldu sıfır almıstım daha sonra vıteslıye gecmeye karar verdım scoter'ımı sattım ve yıne sıfır olarak yuki tornada 200 u aldım su anda onu kullanıyorum ama aslında satmıs bulunmaktayım okulların kapanmasını bekledım motorumu teslım etmek ıcın yakın zamandada verıcem ve daha sonrasında 250 lık bı racınge gecme fıkrıne uzun zamandır sahıbım cbr ve ninja hıc seceneklerım arasında olmadı ve olucagınıda sanmıyorum benım aklımda hep bu moto ve hyosung vardı bu motoyu ilk 2 motorumu aldıgım yerde gormustum ve cok begendım yanımda gelen arkadaslarımında agzının acık kaldıgı bı modeldi racing arastırmaya basladıgımda 2.el hyosun alıcaktım daha sonra 2.elin bana gore olmadıgını dusundum anne ve babamda 2. el almamı ıstemedı o yuzden sıfır alıcam şöyle bısey var calibreyi yaz tatılınde hıc calısmadan alabılırım ama hyosung ıcın calısmam gerekıcek malum aralarında 3 bin lira gibi bi fark var şu anda calibreye yakınım gönlüm hep ondan yana oluyo ama soru ısaretlerı var calibreyi 1 sene kullanıcam bu yaz alır bı daha kı yaz basında satarım ccok temız bakarım bakımlarını aksatmam kalıtelı yag koyarım zorlamam motoru ıyı bakarım kısaca benı 1 sene ıdare eder mı basımın agırmasını ıstemıyorum cunku sonradan 3 ay calıssaydında 2 yıl kafan rahat etseydı demek ıstemıyorum hyosung gercekten son teknolojı bı motor herseyıgle on numara bı motor calıbrede kalıtelı dıye dusunuyorum calıbrenın parcalarının ucuz olması az yakması falan tam ogrencı motoru kalıbı cussesıde tam bana gore hyo altımda fazla buyuk gıbı kalıyo tasırmıyım dıyede suphelerım var ustune bındım ama ani bi durumda zor durumda bırakabılır ama 2013 hyolarda guzel yapmıslar ama aklımda hep bı calıbre var bana butun unsurları goz onunde bulundurarak en dogru kararı almamda yardım edıcegınızden emınım ve gercekten cok guzel bı ortam var burda sizlerın fıkırlerı kararımı vermemdekı en buyuk etken olacak herkese tesekkurler sımdıden kazasız belasız suruslelr hepımız ıcın.

Ha sunuda soylemem lazım heralde calibreye ısınmamdaki en buyuk unsur Soner abi olmalı onun calibredeki hakkı buyuk :)

yasinim
25 Haziran 2013, 02:23
Kardeşim öncelikle hoş geldin. Ehliyeti önce al cebine bi koy. Daha sonra 1 calibre değil hangi motoru alırsan al 1 senede doğru ve zamanında bakım yaptığında yarı yolda bırakmaz 2 bir sene sonra satcam diosun nerden baksan 1.5 - 2 binlira zarar edersin sıfır almakla 3 calibrenin donanımıve şekli gerçekten çok güzel bence ikisinede bi bin motorlar anlatır zaten durumu sana.

okanoz
27 Haziran 2013, 15:28
Aynen ikinci el al geç zaten sıfıra ne gerek herkes 2000 de 3000 de satıyor motoru :) bakımını yaptıktan sonra sıkıntı nedir bilmiyorsun

_Kotto_
28 Haziran 2013, 03:40
Kardeşim öncelikle hoş geldin. Ehliyeti önce al cebine bi koy. Daha sonra 1 calibre değil hangi motoru alırsan al 1 senede doğru ve zamanında bakım yaptığında yarı yolda bırakmaz 2 bir sene sonra satcam diosun nerden baksan 1.5 - 2 binlira zarar edersin sıfır almakla 3 calibrenin donanımıve şekli gerçekten çok güzel bence ikisinede bi bin motorlar anlatır zaten durumu sana.

Hos bulduk tesekkur ederım ehlıyete yazıldım 17 ye gırınce verırız demıslerdı ama bazılarıda 17yı doldurmam gerektıgını soyluyo o yuzden emın degılım dogum gunumden sonra bı daha gıdıp konusucam ama ehlıyet alırsamda almazsamda motoru buyutucem ama 2. el almak ıstemıyorum butcem el verdıgı surece sıfır alma dusuncesındeyım ama satarkende 1.5 zarar ederım mecbur yapcak bısey yok fazla bekletmeden satılması onemlı o yuzden 2. el pıyasasını merak edıyorum bi de şu hararet ve radyator sorunu nedır nasıldır bununlada ılgılı bılgılerınızı aktarırsanız cok sevınırım tavsıyelerınız ıcın tesekkurler

Bi de hyosunga gelen feci zamlardan sonra ondan vazgectım zaten bındım ama benım kullanabılcegım boyutlarda degıl uzun yola cıkmıcagım ıcın sehır ıcınde benı cok zorlar orda burda tutamayıp yana dusurmek ıstemem o yuzden seceneklerımden hyosung cıktı :)

cx571
28 Haziran 2013, 09:30
Hos bulduk tesekkur ederım ehlıyete yazıldım 17 ye gırınce verırız demıslerdı ama bazılarıda 17yı doldurmam gerektıgını soyluyo o yuzden emın degılım dogum gunumden sonra bı daha gıdıp konusucam ama ehlıyet alırsamda almazsamda motoru buyutucem ama 2. el almak ıstemıyorum butcem el verdıgı surece sıfır alma dusuncesındeyım ama satarkende 1.5 zarar ederım mecbur yapcak bısey yok fazla bekletmeden satılması onemlı o yuzden 2. el pıyasasını merak edıyorum bi de şu hararet ve radyator sorunu nedır nasıldır bununlada ılgılı bılgılerınızı aktarırsanız cok sevınırım tavsıyelerınız ıcın tesekkurler

Bi de hyosunga gelen feci zamlardan sonra ondan vazgectım zaten bındım ama benım kullanabılcegım boyutlarda degıl uzun yola cıkmıcagım ıcın sehır ıcınde benı cok zorlar orda burda tutamayıp yana dusurmek ıstemem o yuzden seceneklerımden hyosung cıktı :)

CBR 250 R yi neden seçeneklerınız dısında tuttuğunuzu merak ettim açıkcası ? Bende CBR 125Rden 250 R ye geçtim arada çok büyük fark var. bence CBR 250 R de denemelisiniz denemediniz ise..

_Kotto_
28 Haziran 2013, 22:55
CBR 250 R yi neden seçeneklerınız dısında tuttuğunuzu merak ettim açıkcası ? Bende CBR 125Rden 250 R ye geçtim arada çok büyük fark var. bence CBR 250 R de denemelisiniz denemediniz ise..

Kesinlikle yanlıs anlamayın kalıtesıne motoruna lafım yok zaten herkes bılıyo kalıtesını ama benım sorunum racıng hıssını vermıyo hemde plaka ruhsat falan derken alması 11 liraya gelıyo he parasının hakkınıda verıyodur mutlaka o kadar satıldıgına gore ama şahsen bana sorarsanız o fıyatı 250 segmentınde hyosungdan baskasına vermem neden hondaya degılde hyosunga verırım onuda soyleyım gorunus ve kalıbı teknık ozellıklerıne gırmıyorum aralarında kı fark o en basta ama kalıplı falan dıyoruz ama onuda kullanamadım o zaten bı daha kı yaza satıcam o yuzden calıbre gosterıs olarak benı tatmın eden ve performans olarakda uzmuyecek bı motor oldugunu dusunuyorum fıyat olarakda cok makul oldugunu dusunuyorum tavsıyenız ıcın tesekkur ederım

4everstrong
01 Temmuz 2013, 12:26
Öncelikle herkese merhaba... Bu konu açıldığından beri takip ediyorum ancak bi süre ara vermiştim. Görüyorum ki Calibre almaya niyetli olan arkadaşların çoğu gt250 r veya cbr'a yönelmiş. Acaba bunun nedeni nedir paylaşırsalar sevinirim.

SonpoL
02 Temmuz 2013, 22:02
http://s12.postimg.org/7i1djpwrx/IMAG0304.jpg

_Kotto_
03 Temmuz 2013, 01:17

Vay be eskisi ve yenisi he Soner abi :) Ama calibre daha mı yakışıklı ne :P

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:12 ----------

Öncelikle herkese merhaba... Bu konu açıldığından beri takip ediyorum ancak bi süre ara vermiştim. Görüyorum ki Calibre almaya niyetli olan arkadaşların çoğu gt250 r veya cbr'a yönelmiş. Acaba bunun nedeni nedir paylaşırsalar sevinirim.

Benim gordugum kadarıyla almak ısteyenlerın coguda almıs illa ki fikrini degıstıren olmus olabılır ama tabı bu maddı durum ve kısılerın motorlardan beklentılerıyle alakalı olabılır kafasına cbr yatıyodur onu alıyodur calıbre yatıyodur onu alıyodur her motorun + sı ve - leri bellı eger sende bunlardan bırını alcaksan ona gore dusun karar ver senın ne ıstedıgını ve motorun neler verebılceklerıne bak yoksa calıbre ısteyen kısı kotu dıye dusunupte vazgecmemıstır kendınce hyo ya da cbr ısteklerıne yanıt vermıstır tabı nerdeyse calıbrenın 2 katı fıyatına :P

4everstrong
03 Temmuz 2013, 11:05
Açıkçası formu uzun süre takip etmeme ragmen cbr 250 r düşünüyordum. Yeni beyaz rengi gerçekten çok hoş.Tabi bu fikrim Calibreyi canlı duyup görmedendi. Kafede otururken bi motosiklet sesi duydum gayet tok ve güzeldi arkamı döndüğümde calibreyi görünce diğer motosikletler hakkındaki fikirlerim tamamen değişti. :) Son kararımı tüm motosikletleri deneyip aklıma yatana yöneleceğim ama Calibreyi canlı görmeden yorum yaparken iki kez düşünülmesi gerek :) :cat: :thumleft:

astorojna
03 Temmuz 2013, 13:10
motor çok hoş almak isterim ama bulunduğum şehirde servisi yok.
bunun büyük sıkıntı olacağını tahmin ediyorum. en yakın servisi bana 80 km uzaklıkta. eee alalım desek nasıl olacak acaba?

4everstrong
03 Temmuz 2013, 18:31

Calibrenin egzozu mu değişti ? :) ?

_Kotto_
03 Temmuz 2013, 19:09
Açıkçası formu uzun süre takip etmeme ragmen cbr 250 r düşünüyordum. Yeni beyaz rengi gerçekten çok hoş.Tabi bu fikrim Calibreyi canlı duyup görmedendi. Kafede otururken bi motosiklet sesi duydum gayet tok ve güzeldi arkamı döndüğümde calibreyi görünce diğer motosikletler hakkındaki fikirlerim tamamen değişti. :) Son kararımı tüm motosikletleri deneyip aklıma yatana yöneleceğim ama Calibreyi canlı görmeden yorum yaparken iki kez düşünülmesi gerek :) :cat: :thumleft:

Evet kesınlıkle oyle zaten 250 lık bı motordan ne bekleyebılırsın kı bırı 160 yapmıs bırı 180 yapmıs 10 20 az fazla cokda onemlı degıl :) ama tabıkıde ıvmelensı serılıgı cok onemlı yanı bu segmentekı bı motordan bence gorunus az yakması ve yedek parca sorunun olmaması ve uygun olması bu 3undede calıbre cok cok ıyı kalıte olarakda senı uzecegını dusunmuyorum ve bu fıyata bu ozellıklerı sunabılıyorken cok daha fazlasını vermeye gerek yok ama tabı karar senın ıyı dusun arastır :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:01 ----------

motor çok hoş almak isterim ama bulunduğum şehirde servisi yok.
bunun büyük sıkıntı olacağını tahmin ediyorum. en yakın servisi bana 80 km uzaklıkta. eee alalım desek nasıl olacak acaba?

O zaman temız bı ıkıncı el alıp ıyı bi tanıdıgın ustaya bakımlarını yaptırırsın sorun olursada ona yaptırırsın yedek parca durumu olursada kargoyla yolluyolar zaten ama illa sıfır almak ıstıyosan bısey soyleyemem her bakımına sorununa o kadar yol gıdemem dıyosan alma kı gıdemessın ılla garantıyı bozdurursun bence ıkıncı el alıp yakınındakı ıyı bı ustayla hallet herseyını yanı tabı her zaman servısle olması garantıyle olman daha ıyı ama ıkıncı el alıp bı mıktar paranda cebıne kalıcak sıfır ayarında bulabılcegın motorlar var bence boyle yapman cok daha mantıklı olur

astorojna
03 Temmuz 2013, 20:00
Evet kesınlıkle oyle zaten 250 lık bı motordan ne bekleyebılırsın kı bırı 160 yapmıs bırı 180 yapmıs 10 20 az fazla cokda onemlı degıl :) ama tabıkıde ıvmelensı serılıgı cok onemlı yanı bu segmentekı bı motordan bence gorunus az yakması ve yedek parca sorunun olmaması ve uygun olması bu 3undede calıbre cok cok ıyı kalıte olarakda senı uzecegını dusunmuyorum ve bu fıyata bu ozellıklerı sunabılıyorken cok daha fazlasını vermeye gerek yok ama tabı karar senın ıyı dusun arastır :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:01 ----------

O zaman temız bı ıkıncı el alıp ıyı bi tanıdıgın ustaya bakımlarını yaptırırsın sorun olursada ona yaptırırsın yedek parca durumu olursada kargoyla yolluyolar zaten ama illa sıfır almak ıstıyosan bısey soyleyemem her bakımına sorununa o kadar yol gıdemem dıyosan alma kı gıdemessın ılla garantıyı bozdurursun bence ıkıncı el alıp yakınındakı ıyı bı ustayla hallet herseyını yanı tabı her zaman servısle olması garantıyle olman daha ıyı ama ıkıncı el alıp bı mıktar paranda cebıne kalıcak sıfır ayarında bulabılcegın motorlar var bence boyle yapman cok daha mantıklı olur

o zaman 2 el alıp (4-5000 bin km) bulunduğum şehirde yaptırmak en mantıklısı gibi gözüküyor. birde şöyle bir sorum var. fabrika servisi araya katmadan kullanıcıya direk yolla parça temini yapıyormu? araora yapmıyor mesela mutlaka servisin istemesi gerekiyor.

_Kotto_
03 Temmuz 2013, 20:05
o zaman 2 el alıp (4-5000 bin km) bulunduğum şehirde yaptırmak en mantıklısı gibi gözüküyor. birde şöyle bir sorum var. fabrika servisi araya katmadan kullanıcıya direk yolla parça temini yapıyormu? araora yapmıyor mesela mutlaka servisin istemesi gerekiyor.

Daha az kilometredede bulabılırsın onemlı olan temız olması benım bıldıgım kadarıyla kargoyla alıcıya yolluyolar ama sen yınede yarın mesai saatlerınde fabrıkayı bi ara yanlıs yonlendırmıs olmayım ama yolluyolardır buyuk bı ıhtımalle

astorojna
03 Temmuz 2013, 20:09
Daha az kilometredede bulabılırsın onemlı olan temız olması benım bıldıgım kadarıyla kargoyla alıcıya yolluyolar ama sen yınede yarın mesai saatlerınde fabrıkayı bi ara yanlıs yonlendırmıs olmayım ama yolluyolardır buyuk bı ıhtımalle

batuhan cevapların için teşekkür ederim. bugün fabrikayı 2-3 kere aradım bir kaç şey soracaktım ama kimse açmadı telefonu. yarın sabah tekrardan arayıp bilgi almakta fayda var.

4everstrong
03 Temmuz 2013, 21:56
2013 fabrika çıkışlı Calibre varmı ?

astorojna
04 Temmuz 2013, 11:14
2 gündür sürekli bumoto fabrikasını arıyorum telefonları açmıyorlar. kapatıp gittilermi acep:) harbiden internet siteleri dışında bi numaraları varda benmi bilmiyorum 50 kere aradım yahu

mkaratas
04 Temmuz 2013, 18:18
2 gündür sürekli bumoto fabrikasını arıyorum telefonları açmıyorlar. kapatıp gittilermi acep:) harbiden internet siteleri dışında bi numaraları varda benmi bilmiyorum 50 kere aradım yahu

Ben iki hafta önce uğramıştım fabrikaya, başka bir yere taşınma durumu vardı. Muhtemelen taşınmışlardır. İnternet sitesindeki yetkili servislerin numaralarını bir dene.

_Kotto_
06 Temmuz 2013, 00:30
batuhan cevapların için teşekkür ederim. bugün fabrikayı 2-3 kere aradım bir kaç şey soracaktım ama kimse açmadı telefonu. yarın sabah tekrardan arayıp bilgi almakta fayda var.

Ne demek rica ederim :) Fabrıkayı bende arıyorum cevap veren olmadı calibrenın 2013 modelı ne zaman cıkıcak dıye merak edıyorum ama gorusemedım kımseyle bi ara bayısıne gıdıp sorucam mecburen gıdersem senın sorunuda sorarım onlara

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:28 ----------

2013 fabrika çıkışlı Calibre varmı ?

Hayır su anda pıyasada yok sıfır satılanlarda 2012 model ama 2013 modelının ne zaman cıkıcagını ogrenmeye calısıcam ogrenınce haber verırım sızede sız ogrenırsenız sız verırsınız :)

_Kotto_
07 Temmuz 2013, 04:14
Canlandıralım azcık şurayı öncekı motorlarımı aldıgım magazada kı yakısıklı calibre :)

http://img259.imageshack.us/img259/9273/gx1g.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/259/gx1g.jpg/) Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)

4everstrong
07 Temmuz 2013, 13:04
Beyaz renk <3
Calibre sahipleri motorlarının durumu hakkında bilgi verebilirler mi ? :)

_Kotto_
07 Temmuz 2013, 15:27
Evet biraz bilgilendirin Soner abi gidince çok durgunlastı burası :) Ben bayramdan sonra alıcam bi aksilik çıkmassa o zaman a dan z ye herseyını atıcam ama sizde şimdiden baslayın paylasımlara :)

4everstrong
07 Temmuz 2013, 23:59
Dünyada 200 den fazla ülkede satılan Calibre 250 İngiltere ve pekçok ülkede Talon 250 cc olarak satılmaktadır.Benim araştırmama göre İngilterede 3800 sterlin gibi bir fiyata sahip 2012 teknolojisini sunan emsalleri olan gt 250 cbr 250 ve ninja 250 klasmanindaki motorlar ile fiyat ve kalite olarak hiçde geri kalmayan arkasında Arge'si olan ve hızla racing sevenlerin rüyası olmaya başlamış bir marka olmaya başladı.Uzak Doğu nun en büyük dünyanın ise ilk 10 Racing firması arasında yer alan firmanın kullandığı metal ve plastik aksamı kendi üretimleri olup çok ciddi bir Araştırma,Geliştirme laboratuvar' ı olan gelişim için ciddi bütçeleri olan Racing sevenlerin kalite ve fiyat konusunda ulaşılabilr motorlar almasından öncülük yapan ciddi bir firma olduğunu belirtmek isterim.Ardında bu ise gönül vermiş bir ekip ve ciddi bir holding ve marka var.Firmanın Malı piyasaya sunduktan sonra arkasında ciddi olarak duran birşirket olduğunu bildigim için hiç düşünmeden Calibre 250cc RR'ı satın aldım.150 cc 125 cc hava sogutmali modelleride yurt disinda mevcut.Oldukça bol yedekparcasi olan Calibre250 cc RR hız ve performans konusunda çok katı asla geride kalmayan üstten çift ekzantrik li dohc motor ile 170- 180 km gibi topspeed lere çıkabilirsiniz.Tabi standart hızı 160 km civarı ve üstü4. Viteste 140-155 km 5. viteste 170 -..... gibi hıza çok rahat ulaşıyorsunuz.Daha yüksek hızlara kilomuz boyumuz ruzgarin yonu ve hizi ve motordaki ustalığımız sebep olacaktir.250 cc kategorisindeki tüm motorlar 160 dan sonra redline a girmektedir. O sebep den sallamalara inanmayın.Motordan daha fazla hız isteyen ön dişliyi 12 'lik yaparsa performansını 20 km ilave artırır.Calibre 250cc estetik,duruş hız performans yönünden,parça kalitesi ve bulunulabilirliği yüzünden kesinlikle fiyatının üzerinde bir motor. şeklinde bir yazı buldum..
Kaynak:https://www.facebook.com/pages/Bumoto-Calibre-250rr/335360986504524?fref=ts
İzinsiz kullandıgım için yayınlayan arkadaştan özür dilerim ..

mkaratas
08 Temmuz 2013, 00:15
Canlandıralım azcık şurayı öncekı motorlarımı aldıgım magazada kı yakısıklı calibre :)

http://img259.imageshack.us/img259/9273/gx1g.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/259/gx1g.jpg/) Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)
Hangi mağaza burası?

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:09 ----------

Beyaz renk <3
Calibre sahipleri motorlarının durumu hakkında bilgi verebilirler mi ? :)

3 hafta olacak ben alalı 800 km ye yaklastı. 300 km de bi yağ değişimi ve filtre temizlettim serviste, sorun olmadan kullanıyorum. Çok fazla dikkat çekiyor motordan az biraz anlayan bile 250cc diyince şaşırıyor 600cc gibi duruyor, yakıt tüketimi çok iyi hızı ise zaten söylemişler 250cc makinada ne kadar olması gerekiyorsa o kadar.

mhmtesk
08 Temmuz 2013, 01:16
Dünyada 200 den fazla ülkede satılan Calibre 250 İngiltere ve pekçok ülkede Talon 250 cc olarak satılmaktadır.Benim araştırmama göre İngilterede 3800 sterlin gibi bir fiyata sahip 2012 teknolojisini sunan emsalleri olan gt 250 cbr 250 ve ninja 250 klasmanindaki motorlar ile fiyat ve kalite olarak hiçde geri kalmayan arkasında Arge'si olan ve hızla racing sevenlerin rüyası olmaya başlamış bir marka olmaya başladı.Uzak Doğu nun en büyük dünyanın ise ilk 10 Racing firması arasında yer alan firmanın kullandığı metal ve plastik aksamı kendi üretimleri olup çok ciddi bir Araştırma,Geliştirme laboratuvar' ı olan gelişim için ciddi bütçeleri olan Racing sevenlerin kalite ve fiyat konusunda ulaşılabilr motorlar almasından öncülük yapan ciddi bir firma olduğunu belirtmek isterim.Ardında bu ise gönül vermiş bir ekip ve ciddi bir holding ve marka var.Firmanın Malı piyasaya sunduktan sonra arkasında ciddi olarak duran birşirket olduğunu bildigim için hiç düşünmeden Calibre 250cc RR'ı satın aldım.150 cc 125 cc hava sogutmali modelleride yurt disinda mevcut.Oldukça bol yedekparcasi olan Calibre250 cc RR hız ve performans konusunda çok katı asla geride kalmayan üstten çift ekzantrik li dohc motor ile 170- 180 km gibi topspeed lere çıkabilirsiniz.Tabi standart hızı 160 km civarı ve üstü4. Viteste 140-155 km 5. viteste 170 -..... gibi hıza çok rahat ulaşıyorsunuz.Daha yüksek hızlara kilomuz boyumuz ruzgarin yonu ve hizi ve motordaki ustalığımız sebep olacaktir.250 cc kategorisindeki tüm motorlar 160 dan sonra redline a girmektedir. O sebep den sallamalara inanmayın.Motordan daha fazla hız isteyen ön dişliyi 12 'lik yaparsa performansını 20 km ilave artırır.Calibre 250cc estetik,duruş hız performans yönünden,parça kalitesi ve bulunulabilirliği yüzünden kesinlikle fiyatının üzerinde bir motor. şeklinde bir yazı buldum..
Kaynak:https://www.facebook.com/pages/Bumoto-Calibre-250rr/335360986504524?fref=ts

Akşam akşam iyi güldüm :queen:

_Kotto_
08 Temmuz 2013, 04:06
Dünyada 200 den fazla ülkede satılan Calibre 250 İngiltere ve pekçok ülkede Talon 250 cc olarak satılmaktadır.Benim araştırmama göre İngilterede 3800 sterlin gibi bir fiyata sahip 2012 teknolojisini sunan emsalleri olan gt 250 cbr 250 ve ninja 250 klasmanindaki motorlar ile fiyat ve kalite olarak hiçde geri kalmayan arkasında Arge'si olan ve hızla racing sevenlerin rüyası olmaya başlamış bir marka olmaya başladı.Uzak Doğu nun en büyük dünyanın ise ilk 10 Racing firması arasında yer alan firmanın kullandığı metal ve plastik aksamı kendi üretimleri olup çok ciddi bir Araştırma,Geliştirme laboratuvar' ı olan gelişim için ciddi bütçeleri olan Racing sevenlerin kalite ve fiyat konusunda ulaşılabilr motorlar almasından öncülük yapan ciddi bir firma olduğunu belirtmek isterim.Ardında bu ise gönül vermiş bir ekip ve ciddi bir holding ve marka var.Firmanın Malı piyasaya sunduktan sonra arkasında ciddi olarak duran birşirket olduğunu bildigim için hiç düşünmeden Calibre 250cc RR'ı satın aldım.150 cc 125 cc hava sogutmali modelleride yurt disinda mevcut.Oldukça bol yedekparcasi olan Calibre250 cc RR hız ve performans konusunda çok katı asla geride kalmayan üstten çift ekzantrik li dohc motor ile 170- 180 km gibi topspeed lere çıkabilirsiniz.Tabi standart hızı 160 km civarı ve üstü4. Viteste 140-155 km 5. viteste 170 -..... gibi hıza çok rahat ulaşıyorsunuz.Daha yüksek hızlara kilomuz boyumuz ruzgarin yonu ve hizi ve motordaki ustalığımız sebep olacaktir.250 cc kategorisindeki tüm motorlar 160 dan sonra redline a girmektedir. O sebep den sallamalara inanmayın.Motordan daha fazla hız isteyen ön dişliyi 12 'lik yaparsa performansını 20 km ilave artırır.Calibre 250cc estetik,duruş hız performans yönünden,parça kalitesi ve bulunulabilirliği yüzünden kesinlikle fiyatının üzerinde bir motor. şeklinde bi yazı buldum.

Hahaha iyi güldüm gece gece :mrgreen: Ahmet Kuralın diyemedim ya la gibisinden olmuş :mrgreen:

---------- Mesajlar birleştirildi - 03:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:56 ----------

Hangi mağaza burası?

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:09 ----------

3 hafta olacak ben alalı 800 km ye yaklastı. 300 km de bi yağ değişimi ve filtre temizlettim serviste, sorun olmadan kullanıyorum. Çok fazla dikkat çekiyor motordan az biraz anlayan bile 250cc diyince şaşırıyor 600cc gibi duruyor, yakıt tüketimi çok iyi hızı ise zaten söylemişler 250cc makinada ne kadar olması gerekiyorsa o kadar.

Avcılar Akçelik motorlu araçlar magazası fakat ben calibremi Sefaköy'deki Motorland den almayı dusunuyorum.

En önemlisi hararet ve radyatörle ilgili bi sorun yasadınız mı bazı kullanıcılarda o sıkayet oluyordu sizde de oluyor mu acaba ?

yasinim
08 Temmuz 2013, 23:01
Arkadaşlar bu gün dikkatimi çekti sizdede oluyomu bi soruyum dedim acaba normalmi motor vitesdeyken debraja basıp hareket ettirdiğimde şıkır şıkır ses geliyo sanki gitmek istemez gibi birde çukura girdiğimde arka amartisör çat die vuruyo bi normalmi ayrıca bende hiç hareret problemi olmadı

_Kotto_
08 Temmuz 2013, 23:25
Arkadaşlar bu gün dikkatimi çekti sizdede oluyomu bi soruyum dedim acaba normalmi motor vitesdeyken debraja basıp hareket ettirdiğimde şıkır şıkır ses geliyo sanki gitmek istemez gibi birde çukura girdiğimde arka amartisör çat die vuruyo bi normalmi ayrıca bende hiç hareret problemi olmadı

Benim vitesli motorumdada oluyodu debriyaja basıp haraket ettırınce ya da bosta haraket ettırınce motor calısmadan gidince çıt çıt dıye ses gelıyodu önemli bişey oldugunu sanmıyorum arka amortisorunde ayarını yaptırın bence o zaman bi sorun kalmaz. Hararet sorununuzun olmaması cok ıyı radyatorden su akma gıbı bı durumda yok o zaman dimi baktınız mı hiç radyatore.

yasinim
09 Temmuz 2013, 14:36
Benim vitesli motorumdada oluyodu debriyaja basıp haraket ettırınce ya da bosta haraket
ettırınce motor calısmadan gidince çıt çıt dıye ses gelıyodu önemli bişey oldugunu sanmıyorum arka amortisorunde ayarını yaptırın bence o zaman bi sorun kalmaz. Hararet sorununuzun olmaması cok ıyı radyatorden su akma gıbı bı durumda yok o zaman dimi baktınız mı hiç radyatore.

Reis radyotoru tutan fanın bağlı oldığu demirlerde su kaçırdı ona kaynak attık ondan sonra hiç kaçırmadı zaten ondan öncede hararet yarıyı bi kere geçti oda çok yoğun trafikde.

_Kotto_
09 Temmuz 2013, 15:57
Reis radyotoru tutan fanın bağlı oldığu demirlerde su kaçırdı ona kaynak attık ondan sonra hiç kaçırmadı zaten ondan öncede hararet yarıyı bi kere geçti oda çok yoğun trafikde.

Genellikle bu sorun herkesde oluyo o zaman ama kaynak yaptırdıktan sonrada olma ıhtımalı varmı acaba? Bi de su sogutmalı bi motor ne kadar sure calıstıgında hararet yarıya gelıyo

_Kotto_
10 Temmuz 2013, 00:43
Sizce en güzel calibre hangi renk

http://img546.imageshack.us/img546/7603/7mv0.png (http://imageshack.us/photo/my-images/546/7mv0.png/) Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)

http://img15.imageshack.us/img15/4931/4z35.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/15/4z35.jpg/)

Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)

http://img41.imageshack.us/img41/199/shp8.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/41/shp8.jpg/)

agustosbocuu
10 Temmuz 2013, 01:36
Beyaz daha iyi gösteriyor kendini

4everstrong
10 Temmuz 2013, 11:56
Beyaz tabiki...

_Kotto_
10 Temmuz 2013, 16:48
Sanırım bu işte turuncuya üvey evlat muamelesı yapılıcak bari öncelerden cekıldıgım bi foto atıyımda turuncunun gonlu olsun :mrgreen:

http://img41.imageshack.us/img41/821/l3zz.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/41/l3zz.jpg/)

http://img443.imageshack.us/img443/2004/0pxs.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/443/0pxs.jpg/)

astorojna
10 Temmuz 2013, 17:07
Sanırım bu işte turuncuya üvey evlat muamelesı yapılıcak bari öncelerden cekıldıgım bi foto atıyımda turuncunun gonlu olsun :mrgreen:

http://img41.imageshack.us/img41/821/l3zz.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/41/l3zz.jpg/)

http://img443.imageshack.us/img443/2004/0pxs.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/443/0pxs.jpg/)

her rengi birbirinden güzel.

_Kotto_
10 Temmuz 2013, 20:40
Bu moto nun bi bayisini aradım bi daha ulkeye gelmıcek falan dedı anlamadım bı bılgısı olan varmı bu konuda elımızde kalmadı bı dahada gelmıcek dedı şaştım kaldım

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:31 ----------

Sitesinde ki hangi bayisini arasam elımızde kalmadı dahada gelmıcek dıyo noluyo bunlara

IMK
10 Temmuz 2013, 20:44
Bu moto nun bi bayisini aradım bi daha ulkeye gelmıcek falan dedı anlamadım bı bılgısı olan varmı bu konuda elımızde kalmadı bı dahada gelmıcek dedı şaştım kaldım

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:31 ----------

Sitesinde ki hangi bayisini arasam elımızde kalmadı dahada gelmıcek dıyo noluyo bunlara

Sadece tipine ve fiyatına aldanıp gidip almayın bu motorlardan elinizde kalır..arkasında sağlam durmayan firmalar var bunların..ayrıca tutmadı zaten bu motorlar türkiyede..kalite yönünde büyük sıkıntıları var ..yeni bombamız megelli..

_Kotto_
10 Temmuz 2013, 21:20
Sadece tipine ve fiyatına aldanıp gidip almayın bu motorlardan elinizde kalır..arkasında sağlam durmayan firmalar var bunların..ayrıca tutmadı zaten bu motorlar türkiyede..kalite yönünde büyük sıkıntıları var ..yeni bombamız megelli..

Hayır benım merak ettıgım fabrıkada telefon acmıyo bayılerde boyle soyluyo noldugunu merak edıyorum bumoto markasımı kapanıyo calıbrenın uretımımı durdu

IMK
10 Temmuz 2013, 22:10
Hayır benım merak ettıgım fabrıkada telefon acmıyo bayılerde boyle soyluyo noldugunu merak edıyorum bumoto markasımı kapanıyo calıbrenın uretımımı durdu

herşeyde bir hayır vardır..sen diğer 250cc lere bak ama megelli olmasın yuki olmasın daelim olmasın...

tuguj
14 Temmuz 2013, 18:07
BENDE HERKES GİBİ ÖZGÜR DÜŞÜNCEMİ VE BUMOTO İNCELEMEMİ AKTARMAK İSTİYORUM.
3 AY KADAR ÖNCE 250 CC.LİK BİR MOTOR ALMA DÜŞÜNCESİYLE YOLA ÇIKTIM FAKAT FAZLADA PARA VERMEK İSTEMİYORDUM. 4-5 LİRA VEREYİM DERKEN 7 BİN LİRAYA BUMOTO OLDUĞUNU ÖĞRENDİM VE BAYİYE İNCELEMEYE GİTTİM.
İÇERİ GİRDİĞİMDE EVET BUDUR, BU MOTOR BENİM OLMALIDIR DEDİM. ZATEN MOTORDA AL BENİ AL BENİ DİYE BAĞIRIYORDU. MOTORA YAKLAŞTIKÇA AL BENİ SESİ HAFİFTEN BOĞUKLAŞMAYA BAŞLADI VE O SES KISA SÜRE İÇİNDE KAYBOLARAK MOTORA EL TEMASI SAĞLAMAM İLE BİRLİKTE YENİ BİR SES BENİ BIRAK GİT, BAŞINA BELA ALMA, AKILLI OL DEMEYE BAŞLADI.
EVET MAALESEF KİM NE DERSE DESİN KİM NE ANLATIRSA ANLATSIN BEN GÖRDÜĞÜME İNANIRIM. DAHA SIFIR KM. BAYİDEN ÇIKMAMIŞ BİR MOTOR. ANCAK GELELİM BU HALİ İLE GÖZÜME BATAN İLK OLUMSUZLUKLARI.
1- ÖN CAMI TUTAN VİDALAR PAS İÇİNDE,
2- GİDON ORTASINDAKİ BÜYÜK VİDANIN ETRAFIDA YİNE AYNI ŞEKİLDE.
3- ARTÇININ OTURMA YERİNİN SÜNGERİ İÇERDEN ŞİŞKİNLİK YAPMIŞ. SANKİ SİYAH DERİNİN(DERİYSE TABİ) ALTINDA NOHUT VARMIŞ GİBİ.
4- O ESNADA ARTÇI KOLTUĞU SALLANMA YAPIYORMU DİYE TEK ELİNLE YAPTIĞIM KONTROL ESNASINDA KOLTUĞU TUTAN VİDA AYAKLARINDAN BİR ÇAT DİYE KIRILDI.
5- ÖN KOLTUK İSE YERİNDEN FIRLAYACAK GİBİ DURUYORDU...
6- TEKERLERDEN ZATEN HİÇ BAHSETMEYECEM.
NEYSE ÇİN MALIDIR OLACAK OKADAR DİYE DÜŞÜNÜRKEN VE BU BULDUĞUM HER KUSURA SATICI ARKADAŞTAN MUTLAKA Bİ CEVAP ALMIŞKEN. ÖN TARAFTA YAPTIĞIM İNCELEMEDE BİRDE NE GÖREYİM...
7- GRENAJ AYAKLARI İÇERİDEN KIRIK... VE BİR GRENAJ BU KADARMI BASİT MALZEMEDEN YAPILIR. KISA TARİFLE KALİTESİNİ ANLATACAK OLURSAK KALINLAŞTIRILMIŞ VE SERTLEŞTİRİLMİŞ YOĞURT KABI DİYEBİLİRİZ.
YOK ARTIK DEDİM EN SONUNDA VE EKSTRA İNDİRİM YAPABİLECEĞİNİ SÖYLEYEN ARKADAŞIMA TEŞEKKÜR EDEREK AYRILDIM.
VE SONUÇ.....
ŞU ANDA BİR 250 CC.LİK 2013 MODEL MOTORUM VAR. HONDA CBR 250 R. 3500 TL GİBİ FAZLA RAKAM VERDİM ANCAK EN AZINDAN HONDA VE HAYAT ONDA.
BENİM TAVSİYEM 7000 TL GİBİ Bİ RAKAM VERİPTE LÜTFEN KENDİNİZE ÇİN İŞKENCESİ YAPMAYIN. YA PARAYA BİRAZ DAHA KIYIN SIFIR CBR 250 ALIN YADA 7-8 BİN TL.YE İKİNCİ EL CBR 250 ALMAYA ÇALIŞIN.
SÖYLEDİKLERİMİN YANLIŞ ANLAŞILMAMASI ÜMİDİYLE TÜM FORUM ÜYELERİNE KAZASIZ VE BELASIZ GÜNLER DİLERİM.

mkaratas
16 Temmuz 2013, 04:54
BENDE HERKES GİBİ ÖZGÜR DÜŞÜNCEMİ VE BUMOTO İNCELEMEMİ AKTARMAK İSTİYORUM.
3 AY KADAR ÖNCE 250 CC.LİK BİR MOTOR ALMA DÜŞÜNCESİYLE YOLA ÇIKTIM FAKAT FAZLADA PARA VERMEK İSTEMİYORDUM. 4-5 LİRA VEREYİM DERKEN 7 BİN LİRAYA BUMOTO OLDUĞUNU ÖĞRENDİM VE BAYİYE İNCELEMEYE GİTTİM.
İÇERİ GİRDİĞİMDE EVET BUDUR, BU MOTOR BENİM OLMALIDIR DEDİM. ZATEN MOTORDA AL BENİ AL BENİ DİYE BAĞIRIYORDU. MOTORA YAKLAŞTIKÇA AL BENİ SESİ HAFİFTEN BOĞUKLAŞMAYA BAŞLADI VE O SES KISA SÜRE İÇİNDE KAYBOLARAK MOTORA EL TEMASI SAĞLAMAM İLE BİRLİKTE YENİ BİR SES BENİ BIRAK GİT, BAŞINA BELA ALMA, AKILLI OL DEMEYE BAŞLADI.
EVET MAALESEF KİM NE DERSE DESİN KİM NE ANLATIRSA ANLATSIN BEN GÖRDÜĞÜME İNANIRIM. DAHA SIFIR KM. BAYİDEN ÇIKMAMIŞ BİR MOTOR. ANCAK GELELİM BU HALİ İLE GÖZÜME BATAN İLK OLUMSUZLUKLARI.
1- ÖN CAMI TUTAN VİDALAR PAS İÇİNDE,
2- GİDON ORTASINDAKİ BÜYÜK VİDANIN ETRAFIDA YİNE AYNI ŞEKİLDE.
3- ARTÇININ OTURMA YERİNİN SÜNGERİ İÇERDEN ŞİŞKİNLİK YAPMIŞ. SANKİ SİYAH DERİNİN(DERİYSE TABİ) ALTINDA NOHUT VARMIŞ GİBİ.
4- O ESNADA ARTÇI KOLTUĞU SALLANMA YAPIYORMU DİYE TEK ELİNLE YAPTIĞIM KONTROL ESNASINDA KOLTUĞU TUTAN VİDA AYAKLARINDAN BİR ÇAT DİYE KIRILDI.
5- ÖN KOLTUK İSE YERİNDEN FIRLAYACAK GİBİ DURUYORDU...
6- TEKERLERDEN ZATEN HİÇ BAHSETMEYECEM.
NEYSE ÇİN MALIDIR OLACAK OKADAR DİYE DÜŞÜNÜRKEN VE BU BULDUĞUM HER KUSURA SATICI ARKADAŞTAN MUTLAKA Bİ CEVAP ALMIŞKEN. ÖN TARAFTA YAPTIĞIM İNCELEMEDE BİRDE NE GÖREYİM...
7- GRENAJ AYAKLARI İÇERİDEN KIRIK... VE BİR GRENAJ BU KADARMI BASİT MALZEMEDEN YAPILIR. KISA TARİFLE KALİTESİNİ ANLATACAK OLURSAK KALINLAŞTIRILMIŞ VE SERTLEŞTİRİLMİŞ YOĞURT KABI DİYEBİLİRİZ.
YOK ARTIK DEDİM EN SONUNDA VE EKSTRA İNDİRİM YAPABİLECEĞİNİ SÖYLEYEN ARKADAŞIMA TEŞEKKÜR EDEREK AYRILDIM.
VE SONUÇ.....
ŞU ANDA BİR 250 CC.LİK 2013 MODEL MOTORUM VAR. HONDA CBR 250 R. 3500 TL GİBİ FAZLA RAKAM VERDİM ANCAK EN AZINDAN HONDA VE HAYAT ONDA.
BENİM TAVSİYEM 7000 TL GİBİ Bİ RAKAM VERİPTE LÜTFEN KENDİNİZE ÇİN İŞKENCESİ YAPMAYIN. YA PARAYA BİRAZ DAHA KIYIN SIFIR CBR 250 ALIN YADA 7-8 BİN TL.YE İKİNCİ EL CBR 250 ALMAYA ÇALIŞIN.
SÖYLEDİKLERİMİN YANLIŞ ANLAŞILMAMASI ÜMİDİYLE TÜM FORUM ÜYELERİNE KAZASIZ VE BELASIZ GÜNLER DİLERİM.

Güzel insan yorum yapmışsın ama bayide gördüğün tek bir motor üzerinden yapmışsın burda sayfalarca yazılmış kullanallar yazmış, ben 2 aydır kullanıyorum ve senin bu yazdıkarına henüz şahit olmadım benim konuştuğum bumoto kullanan diğerler kullanıcılardanda böyle pas kir yada sele meselesi mevzu olmadı birde bumoto gördüğün yerlere aynı mesajı direk paste etmenden ben hiç iyi niyet sezmiyorum kötülemek istiyorsan ön yargılarınla yaptığın anlaşılan bu yorumların zaten pek bir anlam ifade etmiyor.

Senin şikayet ettiğin şeyleri bende honda aneste gördüm, aynı durumlar istanbul honda anes istoç şubesi yolun düşerse bak sıfır motorların somunu sağı solu egzosu sararmış neden? adam açıkta bırakıyor mesele bu. Honda kawasaki yada şu bu farketmez 0 da olsa bakımsız bırakır açıkta kalırsa pasta yapar kırılır dökülürde, daha fazla şey söylemek isterdim ama vakit geç, seninde ön yargılarını ve düşünceni tahmin ediyorum ki bu yazdığıma cevap vereceksin ama şöyle böyle diye o yüzden uzatmıyorum, hayırlı olsun güle güle bin motoruna .

tuguj
17 Temmuz 2013, 03:16
Güzel insan yorum yapmışsın ama bayide gördüğün tek bir motor üzerinden yapmışsın burda sayfalarca yazılmış kullanallar yazmış, ben 2 aydır kullanıyorum ve senin bu yazdıkarına henüz şahit olmadım benim konuştuğum bumoto kullanan diğerler kullanıcılardanda böyle pas kir yada sele meselesi mevzu olmadı birde bumoto gördüğün yerlere aynı mesajı direk paste etmenden ben hiç iyi niyet sezmiyorum kötülemek istiyorsan ön yargılarınla yaptığın anlaşılan bu yorumların zaten pek bir anlam ifade etmiyor.

Senin şikayet ettiğin şeyleri bende honda aneste gördüm, aynı durumlar istanbul honda anes istoç şubesi yolun düşerse bak sıfır motorların somunu sağı solu egzosu sararmış neden? adam açıkta bırakıyor mesele bu. Honda kawasaki yada şu bu farketmez 0 da olsa bakımsız bırakır açıkta kalırsa pasta yapar kırılır dökülürde, daha fazla şey söylemek isterdim ama vakit geç, seninde ön yargılarını ve düşünceni tahmin ediyorum ki bu yazdığıma cevap vereceksin ama şöyle böyle diye o yüzden uzatmıyorum, hayırlı olsun güle güle bin motoruna .

güzel kardeşim burda motor yüzünden birbirimize ters çıkmaya kalp kırmaya gerek yok. bak yazımın sonuna söylediklerimin yanlış anlaşılmaması diye bir not düştüm. benim gördüklerim onlar. herkes farklı düşünür. istersen bumoto nun 2013 modelin bir incele. cbr ile aynı motoru yapmış adamlar. sonuç olarak İYİLER TAKLİT EDİLİR AMA ADI ÜSTÜNDE TAKLİTTİR. sende güle güle bin motoruna. saygılar.