Orijinalini görmek için tıklayınız : Diğer Bu moto calibre 250cc
Sayfa :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
[
13]
14
15
16
17
18
19
20
21
22
SonpoL
09 Şubat 2013, 20:37
merhaba arkadaşlar dün ihtibari ile 150cc olan lıfan motoru satmış bulunuyorum.simdi 250cc gecmek istiyorum ama ortalama 5bin tl var.sonpol arkadaş sayesinde anlatmalarından dolayı bu motora içim ısındı.motoru satmadan once aklımda honda cbr250 vardı devamlı ama sonpol arkadasın yazdıklarını gorunce bi anda kafam karıştı bıde para dolayından daha cok yoneldım bu motora. daha once çin malı motor kullandığım için sıkıntı etmıyorum bunu sadece motorumu satarken motorun pazarı olmadığı için bi süre sıkıntı cektim satmakta.şimdi fiyat ve artıları bakımından bu motora cok aklım yatıyor ama hondada dayanıklılık servis ve pazarı olmasından dolayıda aklım ondan bide fiyat tabi 250c duzgun bi makıne 8bin tlden başlıyor. o yuzden sizce ne yapmalıyım yenı kasa honda cbr125r mı 5 bın tl veriyim 2.el yoksa calibre mi ? yada dahada fazla para biriktirip honda cbr250r mı bakmalıyım ?
Buna kendin karar vermelisin. Honda'nın en büyük avantajı marka bilinirliği. Aynı fiyata daha iyi bir performans almak varken, 125'le yetinmek yine sizin kararınıza bağlı bir durum.
aylardır araştırıyorum ve öğreniyorum ve ilk günden itibaren aklımda calibre vardı. tbi ilk günler aklımda soru işaretleri olsa şuan bunlardan eser yok bunun üzerinde soner abinin etkisi çok büyük ve izmirde yaşamamda istemeden soner abiye yakınlık duymamı sağlıyor. kısmetse seneye dokuz eylül tınaz tepe kampüsünde calibremle birlikte okumaya başlıycam ve tabi kabul ederlerse fırsatım olduğu her an onlarla etkinliklere katılmak isterim ama şuan önümde maddi problemler var tabi yazın elime 15.000tl gibi bi para geçmesini beklediğim için ilk iş soner abiyle birlikte konaktan motorumu almak istiyorum umarım ozamana kadar calibreni satmazsın ve bi calibre ustasından onu öğrenme ve birlikte birkaç birsey ypmak isterim
saygılarımla..
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:20 ----------
bu arada bu konuyu okumaya sabah 9da başladım ilk sayfa harici öncesinde bakmamıştım en ince detaya kadar inceliye inceliye bu saate kadar uğraştım ve etkisini gördüm içimdeki calibre arzusunu ateşlediniz ve inanıyorumki o bi gün benim olucak..
Egehan merhaba.
Hakkında hayırlısı olsun inş. Ben mayıs, haziran gibi motorumu satmayı düşünüyorum. Hangi marka ve modeli alırsan al, elimizden gelen yardımı gösterir, seni yalnız bırakmayız merak etme. En kısa sürede tanışmak dileği ile, kib.. :)
e9ehan
09 Şubat 2013, 22:42
çok tessekurler
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:53 ----------
birşey sorayim bu arada kimse sormamış ama daha önce benim ağzım yandı bu konuda. motoruyan sehpaya yaslayınca cok dik duruyor gibi gözüküyor yani ters eğimli bi yere koyunca devrilme olmaz mı??
sinankaytan
09 Şubat 2013, 23:50
Bu-Moto nun ana üreticisi http://www.kinbomotor.com/ProductShow.asp?ID=229 bizim topicde bi arkadaş paylaşmış ben de burda paylaşıyım dedim:pl:
Heyytt ben paylaştım onu :D İrtibata geçmeye çalışıyorum firmayla. Adam gibi cvp vermediler bi türlü. Boyna Motorun özelliklerini gönderiyorlar :D. Motoru gönderin motoruuu :D Numune Muhabbeti Varmış onu araştırıyorum. İthalatçı Bir arkadaştan yardımcı olurum şeklinde bi söz aldım. Numune olarak ( Tabi kendime kullanmalık :D ) almaya çalışıyorum. Eğer Sıkıntısız Atlatır Ve Türkiyede Kullanabilecek Duruma Getirebilirsem Sizede Anlatırım.
sirvan48
10 Şubat 2013, 22:58
http://i50.tinypic.com/2w6unad.jpg
http://i50.tinypic.com/1wxo2.jpg
http://i50.tinypic.com/334oobl.jpg
http://i45.tinypic.com/np5ovr.jpg
SATILIK 2012 MODEL 3500 KM DE MUĞLA / FETHİYE 05325774303
Nektar
10 Şubat 2013, 23:06
Arka fren her zaman yardımcı gibidir. Tek başına bir etkisi olmaz. Dediğiniz gibi ön+arka kullanılması, kullanıcının bu şekilde kendini adapte etmesi, her zaman yararınadır. Bu arada amortisör çatladı derken sanırım, patladı demek istediniz? Ben de her türlü yolda kullandım, köy yolları dahil, her hangi bir sıkıntı yaşamadım. Hatta o kadar sertte kullanıyorum ki, geri tepme neredeyse yok ön amortisörler de :). Geçmiş olsun.
Motorun öncelikle hayırlı olsun.
İlk başlar, yani rodaj zamanı boyunca, ani hızlanmalardan, düşük vitesler de yüksek devir çevirmelerden ve üst devirler de gezinmekten kaçının. Fakat arada da gazla oynayın. Yani sürekli yavaş gitmenize gerek yok. Saniyelik hız yükseltebilirsiniz.
Benim kesinlikle değiştirin diyeceğim tek şey; Maksimum 5.000 km. de zincir olacaktır. Onun dışında lastik filan iş görür. Maddi sıkıntı yoksa, daha kaliteli lastik takmak elbette kendi yararınıza.
Paylaşımları ve gelişmeleri bekliyoruz. :)
İnternete giremiyorum bu aralar. Yazdıklarınız için sağolun :) Motoru İstanbul'dan satın aldım. Çorum'da bayileri var merkezde. Oraya sevk edecekler ve bende ordan teslim alacağım Pazartesi günü. Salı günü fatura vs geliyor. Plakayıda hallettim. Babamın üzerine olacak motor ve babamın Ankara'da ikameti var. Çorum'da da var. Fatura vs gelsin. Babamın ikametini kullanarak 06 plaka yaptıracağım. İstediğim oldu. :) Tekrardan teşekkürler :)
amortisör ayarının en yumusak moda sakın getırmeyın ben getırdım onumu dolmus cıkdı kapı acdı ani fren tutdum farların oldugu bolum esneyerek on camurluga carpdı ve onu kırdı bunuda bılmenızde yarar var degısıklık olarak karbiratör ayarı olabılır ve bence kesınlıkle 2.cı bır fan takılması lazım cunku bumoto ya tek fan yetmıyor ben suan 3 .üncü fanı beklıyorum 2 tanesı yandı maddi durum olmadıgından kendı ımkanlarımla 2 . fanı takamıyor burda pahallı fıyat cekıyorlar bana tekrardan hayırlı olsun ve ii sürüşler arkadaslar
Öncelikle cevabınız ve uyarınız için ellerinize sağlık. Aklımda tutacağım. :) Kullanacağım yer soğuk aslında. Babamın da eski model bi arabası vardı. 97 model Concorde. Çorum'da hararet yapmıyor fakat İstanbul'a İzmir'e vs. gittiğimizde hararet yapıyordu. Bu aralar motoru pek kullanamayacağım. Yaza doğru karbüratör ayarı , zincir değişikliği ve çift fan taktırabilirim.
Benim merak ettiğim bir şey daha var. Motoru alanların çoğu led iptali yapmış. Çabuk bozuluyor sanırım?
sirvan48
10 Şubat 2013, 23:48
İnternete giremiyorum bu aralar. Yazdıklarınız için sağolun :) Motoru İstanbul'dan satın aldım. Çorum'da bayileri var merkezde. Oraya sevk edecekler ve bende ordan teslim alacağım Pazartesi günü. Salı günü fatura vs geliyor. Plakayıda hallettim. Babamın üzerine olacak motor ve babamın Ankara'da ikameti var. Çorum'da da var. Fatura vs gelsin. Babamın ikametini kullanarak 06 plaka yaptıracağım. İstediğim oldu. :) Tekrardan teşekkürler :)
Öncelikle cevabınız ve uyarınız için ellerinize sağlık. Aklımda tutacağım. :) Kullanacağım yer soğuk aslında. Babamın da eski model bi arabası vardı. 97 model Concorde. Çorum'da hararet yapmıyor fakat İstanbul'a İzmir'e vs. gittiğimizde hararet yapıyordu. Bu aralar motoru pek kullanamayacağım. Yaza doğru karbüratör ayarı , zincir değişikliği ve çift fan taktırabilirim.
Benim merak ettiğim bir şey daha var. Motoru alanların çoğu led iptali yapmış. Çabuk bozuluyor sanırım?
evet çabuk bozuluyor iptal etmek en mantıklısı
e9ehan
11 Şubat 2013, 00:45
calibrenin uzun vadede sürücü hatası harici çıkardığı sorunlar neler sıralayabilirmi calibre kullanıcıları??
e9ehan
11 Şubat 2013, 18:37
Ben konuya el atınca niye ölüyo bu konu
130'u_gördüm
11 Şubat 2013, 22:00
sorduğunuzun sorunun cevabı önceki sayfalarda mevcut okursanız göreceksiniz .
Nektar
11 Şubat 2013, 23:18
calibrenin uzun vadede sürücü hatası harici çıkardığı sorunlar neler sıralayabilirmi calibre kullanıcıları??
Ben motoru bugün teslim aldım. Konuyuda başından sonuna kadar okudum.
Bilgilerime göre;
1-Ledler yanıp sönmeye başlıyor. Zamanla bozuluyor.
2-Fan yeterli olmuyor. Hararet yapıyor
3-Karbüratör ayarı gerekli.
4-Zincir pek iyi değil. Max 5.000 kmde değiştirilmesi gerekli.
5-Stock lastikler (bir çok motorda olduğu gibi) pek kullanışlı değil. Değiştirilse iyi olur
Ek olarak şunları ekleyebilirim motorun eksileri olarak;
*Çin malı (fakat aldığım bayiye sordum, hiç şikayet gelmemiş şuana kadar ufak tefek(bir çok motorda olan) şeyler.) Çin malının iyiside vardır kalitelisi de elbette. Türkiye'de de fazlaca bayiisi var. Racing e başlangıç olarak F/P olarak çok çok iyi. 250'liklerin arasında en iyisi olmadığını biliyoruz fakat başlangıç için uygun fiyatlı kullanışlı bir motor, tercih edilmeli bence. Elbette herkesin kendi kararı ben görüşümü söylüyorum yanlış anlaşılmasın :) Benim kanaatimce de Ninja 250 en iyisi 250 cc motorlar arasında fakat ben başlangıç için çok para vermek istemedim. Elimde de değildi zaten. Öğrenciyim bu motorun parasını biriktirene kadar çok zorlandım zaten :)
*Sinyal olayı yok
Sonuç olarak , ben motoru aldım bugün kutusunu dahi açmak nasip olmadı. İşyerine bıraktım babamın(servisle). Kullandığımda görürsem başka eksilerini de söyleyebilirim :)
İşine yaradıysa ne mutlu bana :)
e9ehan
12 Şubat 2013, 00:08
Tesekkurler, motorun hayirli olsun kazasiz belasiz kullan hiyirlisiyla.
hunkar28
12 Şubat 2013, 14:36
Lastik ve zincir tavsiye.Hangi marka yada numara .calibre için.şimdiden teşekkürler.
SonpoL
12 Şubat 2013, 18:49
Lastik ve zincir tavsiye.Hangi marka yada numara .calibre için.şimdiden teşekkürler.
Lastik olarak iyi bir şeyler olsun derseniz, Metzeler M5 tavsiyemdir. Ayriyeten Pirelli Diablo Rosso II'ler de mükemmel lastiklerdir. Daha önce cbr250r'da tecrube ettiğim Michealin Pilot Activler, daha uygun fiyat ile tercih edilebilir. Fakat yukarıda saydığım modellere göre, biraz geride kalıyor. Marka ve model çok. Siz paradan haber verin :D. Bridstonelar da çok güzel lastikler.
Kısacası, Metzeler, Pirelli, Bridstone benim için ilk tercih edilecek markalardır. Bu 3 marka bir yana, diğerleri bir yana demek istiyorum :).
Uygun fiyat ile lastik almak isteyen arkadaşlar, eğer beklemeyi göze alırlarsa, http://www.motolastik.com/ sitesini tercih edebilirler. Benim yüz yüze görüştüğüm insanlar. Ve oldukça güvenilirler. Lastikleri yurtdışından taze olarak getiriyorlar. Yanlış olmaz hiç bir şekilde. Kendilerine kefilim. Sipariş geçmeden evvel, Köksalla görüşebilir, benim yönlendirdiğimi söyleyebilirsiniz. Size yardımcı olacaktır.
Bu yazım tüm arkadaşlar içindir.
Saygı ve sevgilerimle.
hunkar28
13 Şubat 2013, 12:21
Teşekkürler.sonpol.metzeler M5 150.60.17 olurmu.calibre arka lastik ölçüleri 150.70.17
Nektar
13 Şubat 2013, 13:03
Tesekkurler, motorun hayirli olsun kazasiz belasiz kullan hiyirlisiyla.
Ben teşekkür ederim. Alınmayacak bir şey değil. Lisedeyim hala ben. 4 sene boyunca yediklerimden kıstım. Body building yapıyorum protein tozlarına , amino asitlere vs. para vermedim bu oaraları biriktirdim ve aldım motoru sonunda. Gündelik harçlıklarımı biriktirerek aldım yani. İbret alın hikaye size falan anlamında yazmıyorum bunu , istedikten sonra olmayacak bir şey değil bunu kanıtlamaya çalışıyorum. Seninde en kısa zamanda bu motora kavuşman temennim. :) para biriktirmek için sana tavsiyem: açılmayan kumbara :cat:
Mengu16
13 Şubat 2013, 13:14
Ben teşekkür ederim. Alınmayacak bir şey değil. Lisedeyim hala ben. 4 sene boyunca yediklerimden kıstım. Body building yapıyorum protein tozlarına , amino asitlere vs. para vermedim bu oaraları biriktirdim ve aldım motoru sonunda. Gündelik harçlıklarımı biriktirerek aldım yani. İbret alın hikaye size falan anlamında yazmıyorum bunu , istedikten sonra olmayacak bir şey değil bunu kanıtlamaya çalışıyorum. Seninde en kısa zamanda bu motora kavuşman temennim. :) para biriktirmek için sana tavsiyem: açılmayan kumbara :cat:
İyiki öyle yapmışsın en azından 22 yaşına falan gelmeden protein tozu amino asit falan kullanmak çok zararlı. zaten gelişim aşamasındasın gelişimine standart dışı besin veya kimyasallarla müdahele etmen iyi olmazdı.
xxrated
13 Şubat 2013, 13:36
Sonpol ve motor hakkında yorum yapan arkadaşlara gönülden teşekkür ederim. Bu motoru çok begendim ben bir gt250 naked kullanıcısıydım 3 sene kullandım 25bin kmde sattım. Kullandığım süre boyunca pek çok ufak problem yaşadım vites müşürü,fren,elektriksel problemler bunlar hariç hiç durmadan 600 700 km yol yaptığımda oldu uzun yolda beni hiç üzmedi. Sanırım calibre ilede bukadar hatta daha fazla mutlu olacağıma eminim. Fakat merak ettiğim bir motor daha var klasmanı biraz farklı bilgisi olan var ise yardımcı olabilirse sevinirim motorsiklet ( BM EAGLE XR 250CC ) bu motor hakkında bilgi edinebilirsem en az kalibre kadar iyiyse aranıza BM EAGLE XR 250CC kardeş kullanıcı olarak katılmak isterim. Ayrıca tekirdağ'da bu motoru kullanan arkadaş varsa görüşmek isterim.
SonpoL
13 Şubat 2013, 19:30
Teşekkürler.sonpol.metzeler M5 150.60.17 olurmu.calibre arka lastik ölçüleri 150.70.17
Elbette. Ben de 150 60 70 kullanıyorum zaten.
Sonpol ve motor hakkında yorum yapan arkadaşlara gönülden teşekkür ederim. Bu motoru çok begendim ben bir gt250 naked kullanıcısıydım 3 sene kullandım 25bin kmde sattım. Kullandığım süre boyunca pek çok ufak problem yaşadım vites müşürü,fren,elektriksel problemler bunlar hariç hiç durmadan 600 700 km yol yaptığımda oldu uzun yolda beni hiç üzmedi. Sanırım calibre ilede bukadar hatta daha fazla mutlu olacağıma eminim. Fakat merak ettiğim bir motor daha var klasmanı biraz farklı bilgisi olan var ise yardımcı olabilirse sevinirim motorsiklet ( BM EAGLE XR 250CC ) bu motor hakkında bilgi edinebilirsem en az kalibre kadar iyiyse aranıza BM EAGLE XR 250CC kardeş kullanıcı olarak katılmak isterim. Ayrıca tekirdağ'da bu motoru kullanan arkadaş varsa görüşmek isterim.
İşinize yarar birşeyler yazabildiysem ne mutlu bana. Eagle modelini canlı görmüştüm. Bana çok fazla övüldü o model. Fakat genel olarak bir fikir sahibi değilim maalesef. Bir de o tarz motosiklet üzerin de deneyimli biri olmadığım için, yorum yapmam çok sağlıklı olmaz. Eğer calibre hakkında bir şey sorarsanız, elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.
Saygılar.
Nektar
13 Şubat 2013, 20:53
İyiki öyle yapmışsın en azından 22 yaşına falan gelmeden protein tozu amino asit falan kullanmak çok zararlı. zaten gelişim aşamasındasın gelişimine standart dışı besin veya kimyasallarla müdahele etmen iyi olmazdı.
Konunun dışına çıkmak gibi olmasın ama;
Protein tozları peynir altı suyunun kurutulup toz haline getirilmiş şekli diyebiliriz. Ne yazık ki protein tozları, insanlarımız tarafından zararlı vücut geliştirmeyi aniden tetikleyen ilaçlar sanılıyor. Bu konunun uzmanı olmayan doktorlar sırf bloglarında daha fazla bilgi olsun diye bunların zararlı olduğunu söylüyor. Kutuların üzerlerinde 15 yaşından küçüklerin uzman tavsiyesince kullanması gerektiği yazıyor. Google'a 'protein tozu nedir?' yazmak yeterli olacaktır.
http://www.gercekportal.com/2012/09/10/protein-tozu-nedir-protein-tozu-kullanimi-ve-zararlari/
Vücut geliştirme hakkında bilgim var paylaşayım dedim. Bm calibre 250 konusu olduğunun farkındayım. Kusura bakmayın konu dışına çıktım. :(
Motoru babamın işyerine getirdiğimi söylemiştim. Okul çıkışları uğrayıp antreman yapmaya başladım motorla. Kaskımı montumu ve eldivenlerimi motorun faturasıyla gönderecekler. Faturasıda henüz gelmedi bundan dolayı plakada alamadım. Bundan dolayı motoru dışarıya çıkarmıyorum hiç. Trafiğe kapalı alanlarda sürüyorum. Bu gün uzun zamandır tanıdığım bir motosiklet servisine uğradım. Konuştum görüştüm. Bana BM yerine Hyo önermişti bende 10.000 nakit vermek istemediğimden BMyı tercih ettim. Artan parayı da kask mont ruhsat vs. harcıyorum işte. Herneyse, orda çalışan tanıdığım motorcunun yanındaki eleman geldi onunla konuştum. Benim motorsikletimi yerden yere vurdu. 'Onunla bi Amasya'ya git gel, motorun dağılacaktır.' Vs dedi. Sizce de motor üzerindeki vibrasyon o kadar da çok mu? Ben vibrasyondan şikayetçi olmadığımı söyledim(daha rodaj döneminde üst devirlere çıkmamaya dikkat ediyorum). Moralim bozuldu biraz elbette ama belli etmemeye çalıştım :/
Benim için motorda önemli olan aldığım zevk. Pizzacı kuryeliği yapmıyorum. Hobim benim motor. Zevk de alıyorum üstüne oturduğumda dahi.
Benim merak ettiğim vibrasyon ileride (rodaj bittiğinde) şehirlerarası yol gitmek istediğimde motor parçalarına zarar verecek mi? Elbette elimin ayarı var hız sınırlayıcı olmadığını bildiğimden redline'a çıkmayacağım. (Şuan yakınına dahi gelmiyorum, rodaj motor performansını etkiliyormuş bundan dolayı çok dikkat ediyorum. Rodajda hırpalanmış bir motorum olsun istemem)
Uzun yazdım biraz,
Sonuç;
Vibrasyon uzun vadede şehirlerarası yollarda motor parçalarına zarar verecek mi?
Zippo's
13 Şubat 2013, 21:09
Yanlış düşünüyosun.Bende vücut geliştirmeyle uğraşıyorum 20 yaşındayım.Amino acid,protein tozu,creatin,glutamine gibi bi çok supplement kullandım halen kullanıyorum çok araştırarak başladım bu işe.Kimyasal demişşsin abartmışsın steroid vurmuyoruz ne yaptın :)
e9ehan
13 Şubat 2013, 21:56
Bende lise sondayim body yapiyorum bende toz moz para vermedim çok iyi para biriktirdim ama onlara laptop, elektro gitar, 3-5 farklı telefon, yaz tatilleri vs vs hiç ettim şimdi yırtınıyorum :(
Ama calibreyi o kadar çok istiyorum ki bir şekilde bulunur para sorun değil. Tabi bu hep Soner abi sayesinde :)
SonpoL
13 Şubat 2013, 22:34
Lan spor salonuna çevirdiniz buraları :P. Bu arada ben de mart ayında body'e başlıyorum. Hadi hayırlısı bakalım. Biscolata erkeği olduktan sonra bize bir V-Max iyi gider :D.
e9ehan
13 Şubat 2013, 23:14
Benim biscolata erkegi olcak vaktim yok YGS-LYS hazırlanıyorum ama 24 hazirandan sonra yetişirim size :))
Bumoto calibre için bagaj hacmi için bilgi verir misiniz?Birde kask takma yeri nasıl daha doğrusu var mı ?(Yoksa motorsikleti kapattığımızda yanımızda mı taşıyacağız?)Kaskların özel kilit bölümü oluyor ya arka koltuğun altında onu kast etmiştim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 02:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:04 ----------
Soner Bey bu marka piyasaya yeni girdi biliyorum.Sayenizde iyi bilgiler aldım bu motobisiklet hakkında.Bende ilk tercihimi bundan yana kullanmayı düşünüyorum.Bu cihaz hakkında düşüncelerimi iyice aydınlatınız size ve diğer kullanan arkadaşlara çok teşekkür ediyorum ve paylaşımlarınızı merakla takip ediyorum.Youtube'dan Video paylaşımınız olursa motor hakkında çok sevinirim herhangi bir değişiklikte olsa bile
e9ehan
16 Şubat 2013, 09:55
Bumoto calibre için bagaj hacmi için bilgi verir misiniz?Birde kask takma yeri nasıl daha doğrusu var mı ?(Yoksa motorsikleti kapattığımızda yanımızda mı taşıyacağız?)Kaskların özel kilit bölümü oluyor ya arka koltuğun altında onu kast etmiştim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 02:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:04 ----------
Soner Bey bu marka piyasaya yeni girdi biliyorum.Sayenizde iyi bilgiler aldım bu motobisiklet hakkında.Bende ilk tercihimi bundan yana kullanmayı düşünüyorum.Bu cihaz hakkında düşüncelerimi iyice aydınlatınız size ve diğer kullanan arkadaşlara çok teşekkür ediyorum ve paylaşımlarınızı merakla takip ediyorum.Youtube'dan Video paylaşımınız olursa motor hakkında çok sevinirim herhangi bir değişiklikte olsa bile
Motorun bu konun önceki sayfalarında video ve fotoğraf paylaşımı mevcut eğer bunların dışında videolara ulaşmak isterseniz youtube'ta thesonpol nickli kullanıcının profilinde videolar mevcut.
saygılar..
Youtube da baktım ama göremedim neyse biraz daha araştırayım.Bulamazsam gene haber veririm ilginiz için teşekkürler.
e9ehan
17 Şubat 2013, 09:49
http://m.youtube.com/user/thesonpol
baktım sadece ile sürüş ile ilgili var sadece neyse ben gene devam edeyim ilgine teşekkür ederim.
Nektar
17 Şubat 2013, 20:09
baktım sadece ile sürüş ile ilgili var sadece neyse ben gene devam edeyim ilgine teşekkür ederim.
Bagajın fotoğrafını çektim senin için.
http://img163.imageshack.us/img163/5163/imageira.jpg
Mengu16
17 Şubat 2013, 20:25
Bagajın fotoğrafını çektim senin için.
http://img163.imageshack.us/img163/5163/imageira.jpg
Oraya fazla değerli bişey koymayın bagaj amacıyla yapılmış bi yer değil gibi. Ruhsatı mesela koyarsınız bi bakmışsınız uçup gitmiş, nerden kaymış düşmüş şaşar kalırsınız :cherry:
Tsubasa
17 Şubat 2013, 20:28
soner yüzünden benimde alasım var =)
sonra para mı alıyon bumotodan =)
adamların reklama gerekleri yok. soner var
SonpoL
17 Şubat 2013, 21:58
Belirteceğim linkten gerekli vidyolara ulaşabilirsiniz.
http://www.youtube.com/user/thesonpol
Oraya fazla değerli bişey koymayın bagaj amacıyla yapılmış bi yer değil gibi. Ruhsatı mesela koyarsınız bi bakmışsınız uçup gitmiş, nerden kaymış düşmüş şaşar kalırsınız :cherry:
Mengücüm oradan her hangi bir eşyanın düşeceği yer yok. Yani dileyen ruhsatını da koyabilir.
soner yüzünden benimde alasım var =)
sonra para mı alıyon bumotodan =)
adamların reklama gerekleri yok. soner var
Ben fabrikayı parça fiyatlarını öğrenmek için aradığım da, paylaşımlarınızı bilyoruz diyerekten, istediğim sorulara anında cevap alabiliyordum. Onlar da farkındalar :P.
Mengu16
17 Şubat 2013, 22:09
Sonpol benim goprom çekim yaparken kafamı sağa sola hızla çevirince vizörü açıp kapayınca çok fazla gürültü patırtı kaydediyor. Zaten mikrofonu genel olarak düşük seviyede ses kaydediyor izlerken duyabilmek için sesi çok açıyorum o zaman da bu gümbürtüler patırtılar çok fazla geliyor kulağa. Acaba su geçirmez kutuyu kaparken peçete mi sıkıştırmalıyım kamera ile arka kapak arasına ?
SonpoL
17 Şubat 2013, 22:15
Sonpol benim goprom çekim yaparken kafamı sağa sola hızla çevirince vizörü açıp kapayınca çok fazla gürültü patırtı kaydediyor. Zaten mikrofonu genel olarak düşük seviyede ses kaydediyor izlerken duyabilmek için sesi çok açıyorum o zaman da bu gümbürtüler patırtılar çok fazla geliyor kulağa. Acaba su geçirmez kutuyu kaparken peçete mi sıkıştırmalıyım kamera ile arka kapak arasına ?
Evet ses yapıyor her türlü. İstersen açık, istersen kapalı kapak kullan fark etmiyor. Sadece ses şiddeti azalıyor. Açıkçası onun çözümünü hiç araştırmadım. O rüzgarın kaynağı bulunursa, belki de dediğin gibi bir şeyle kapatarak önleyebiliriz. Araştırmak lazım. :)
Sarper Kaya
17 Şubat 2013, 22:17
calibre'yi 28 şubatta başlayacak olan motor fuarından almayı düşünüyorum fiyatlar gerçekten fark ediyor mu? yoksa hiç beklemiyim alıyım fuara motorumlamı gideyim :)
SonpoL
17 Şubat 2013, 22:18
calibre'yi 28 şubatta başlayacak olan motor fuarından almayı düşünüyorum fiyatlar gerçekten fark ediyor mu? yoksa hiç beklemiyim alıyım fuara motorumlamı gideyim :)
Fuar zamanı daha fazla indirim almanız muhtemel. Yani fuarı bekleyin derim..
teşekkür ederim kaskın kemerini kitleme bölümü var değil mi Burada?
e9ehan
18 Şubat 2013, 09:11
dostum kask olayını bu kadar dert etme birde ss motor aldığını unutma motorun öncelikleri farkli
Nektar
18 Şubat 2013, 17:42
teşekkür ederim kaskın kemerini kitleme bölümü var değil mi Burada?
Ben öyle kilit gibi bir yer göremedim maalesef.
SonpoL
19 Şubat 2013, 18:53
Bumoto sahiplerinin, dikkat etmesini istediğim bir husus var. Hararet problemi yaşayan arkadaşların, radyatörlerini kontrol etmesini rica ediyorum. Baksınlar bakalım su damlatıyor mu? Facebook üzerinden görüştüğüm, ilk nesil calibre sahibi olan bir arkadaş bana hararet probleminden bahsetti. Ben de kendinesine bu sıkıntının fandan kaynaklanmayacağını, çünkü stok hal de hiç bir şekilde sıkıntı yaşamadığımı söyledim. Bir ihtimal dedim, radyatörün çatlamış olabilir mi, bir kontrol et dedim. Aynen tahmin ettiğim gibi, arkadaş kontrol ettiğin de, radyatörün su damlattığını görmüş. Radyatör de su kalmadığı veya azaldığı için, doğal olarak hararet tavan yapabiliyor.
Bu sıkıntıyı yaşayan arkadaşlar olursa, kaynak ile bu sorunun önüne geçebilirler. Ben uğraşmayayım, kafam rahat olsun diyelenler ise, daha iyi bir radyatör yaptırabilirler. Benim yaptığım gibi. Eğer bu hususta diğer arkadaşlar da benzer sıkıntı yaşarlarsa, kronik tek problem radyatör olacak benim gözlemlediğim. Bir de diğer arkadaşların belirttiği, led gündüz sürüş farları.
Kullanıcıların da görüşlerini bekliyorum.
Saygılar.
_EgemeN_
20 Şubat 2013, 01:03
Herkese merhaba. Forumu bir süredir takip ediyorum, sonunda bumoto aklımı çeldi :) 28 Şubat'ta başlayacak olan Motosiklet Fuarına gidip yerinde incelemeyi istiyorum ama kullanıcıları olarak bana 0-100 hızlanması hakkında bilgi verebilir misiniz?
SonpoL
20 Şubat 2013, 01:16
Herkese merhaba. Forumu bir süredir takip ediyorum, sonunda bumoto aklımı çeldi :) 28 Şubat'ta başlayacak olan Motosiklet Fuarına gidip yerinde incelemeyi istiyorum ama kullanıcıları olarak bana 0-100 hızlanması hakkında bilgi verebilir misiniz?
Ortalama 8 saniye gibi... Profesyonelce ölçüm yapmak lazım.
saturn
20 Şubat 2013, 20:49
Altın Elbiseli Adam
Uzun süredir vatandaşın 250cc karşılaştırma sorularına cevap vermek için bir karşılaştırma çekeceğiz.
Inazuma 250, CBR 250, 250 Ninja, Daelim Roadwin 250'yi bulduk.
Motosikletinizi çekime getirmeyi düşünüyorsanız, renklerinin ve hemen her tarafının orijinal ve en az 2011 model olmasıdır.
İhtiyacımız olanlar:
KTM Duke 200,
Hyosung GTR 250,
Bumoto Calibre 250 (bunun için mesaj yağıyor),
Megelli 250,
Sym Wolf 250,
Çekim günü hava durumuna göre ya 23 (Cumartesi) veya 24 Şubat (Pazar) olacak.
Çekim sabahın erken saatlerinden akşama kadar sürebilir.
Eğer haftasonu programınız varsa uymayacaktır.
İletişim için
Facebook'taki Altın Elbiseli Adam sayfasından mesaj atınız.
Hemen, "filanca motoru da ekleyin" nidaları yükselmeden uyaralım, sadece bu motorları çekeceğiz.
Slmlr,
Brkn SonpoL istersen bi mesaj at inceleme için ben çok merak ediyorum açıkcası. Ya da İstanbul'da olan bir Calibre kullanıcısı lütfen iletişime geçin. :)
anadol
20 Şubat 2013, 21:00
SonpoL istersen bi mesaj at inceleme için ben çok merak ediyorum açıkcası. Ya da İstanbul'da olan bir Calibre kullanıcısı lütfen iletişime geçin. :)
İstanbulda olan birileri buna el atarsa çok dua alır :)...
wolrath
20 Şubat 2013, 21:53
SonpoL istersen bi mesaj at inceleme için ben çok merak ediyorum açıkcası. Ya da İstanbul'da olan bir Calibre kullanıcısı lütfen iletişime geçin. :)
"""...hemen her tarafının orijinal ve en az 2011 model olmasıdır.""" demıs barkın. sonerın motorunda bırcok aksesuar & parca var fazladan...
byOzturk
20 Şubat 2013, 22:17
BuMoto BM Calibre 250R sahibi arkadaşlarım :) Motosikletinizin meşhur olması için bir konu var :P
Şaka bir yana Altın Elbiseli Adam (Barkın Bayoğlu) 250cc motosiklet karşılaştırma klasmanında BuMoto BM Calibre 250R i yoğun istek üzerine sınıflarına dahil etmiştir. Motosiklet sahibi arkadaşlarımızın http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/112790-altin-elbiseli-adam-250cc-karsilastirma-icin-motor-araniyor.html adresine tıklayarak ulaşması iyi olur. Olmazsa Altın Elbiseli Adam'ın facebook sayfasından iletişime geçebilirsiniz. Facebook Adresi ise -> http://www.facebook.com/altinelbiseliadam
Motosikletlerin en az 2011 model olması isteniyor. Tavsiyem 2012 model siyah kafa şeritli olmasıdır. Canı alınmış motosiklet götürmeyin bu herkesin aklındaki soru işaretini kaldıracak :) :)
İlgilenecek arkadaşlara teşekkür ederim...
SonpoL
20 Şubat 2013, 23:27
Arkdaşlar, ben motosikletimi ilk test ettiğim ve bu forumlar altında paylaştığım zaman, Barkın abi de testimi beğendiğini söylemişti. Hatta kendisinin İzmir'e gelirse ağırlyacağımı ve motosikletimi test için seve seve vereceğimi söylemiştim.
Fakat benim motor artık orjinal değil maalesef :). Çok değişiklik yaptık. Doğal olarak stok olanlardan çok daha iyi. Bu sebeple, motoruna düzgün bakmış, duyarlı bir arkadaşımız Barkın ile iletişime geçerse çok daha iyi olacaktır. Bir de sanırsam İstanbul'dan katılım bekleniyor? Ben yine de kendisine yazarım. Facebook'ta ekliyiz zaten.
---------------------------------
Kendi motorumun orjinal fanı arızalanmıştı. Bu sebeple ucuz bir fan takmıştık, tanesi 20 TL'den. Ben bu fanlardan hiç memnun kalmamıştım. Bu sebeple arkadaşımla beraber araştırma yaptık. Daha doğrusu arkadaşım bir fan buldu. PC fanı fakat çok kaliteli ve uygun fiyatlı. Şu anda onu taktırdık, çok güzel bir performansı var :). Fan o kadar hızlı dönüyor ki, uçak fanı gibi ses çıkıyor. Acayip bir şey valla :D. Onun marka ve linkini bilmiyorum şu anda. Akşam arkadaşıma söylerim, buradan gerekli paylaşımları yapar. Eğer radyatörün de sıkıntı olmayıp, fanı arızalanan veya daha iyi performans beklentisi olan varsa, düşünmeden alsın. Normal fiyatı 70 TL. Ben 55 TL'ye kampanyadan aldım.
Son olarak bugün kü etkinliğimizi kokareç ile kapattık :). Sizler için fotoğraf çekmeyi ihmal etmedim elbette :).
http://s17.postimage.org/uluy9xaz3/IMAG0624.jpg
Saygılarımla.
viper17
21 Şubat 2013, 01:59
fan bu arkadaşlar
http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=200200297
Sarper Kaya
21 Şubat 2013, 01:59
Bu açıdan egzoz çok şık duruyor. :cat:
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO