1986 beri ehliyetim var ve 35 yıldır yaz kış motorsiklet kullanıyorum...
EHLİYETİM VAR
HAYIR YOK AMA MOTOR KULLANIYORUM
1986 beri ehliyetim var ve 35 yıldır yaz kış motorsiklet kullanıyorum...
Ehliyet var ama bu ülkede ehliyet sadece "Ehliyetsiz Araç Kullanmak" suçundan ceza almamızı engellemek dışında hiçbir işe yaramıyor. Ehliyet alırken 10'larca sürücü kursunu gezdim ben motosiklet eğitimi almak istiyorum dedim bir kısmı "bizde motor yok" cevabını verdi, çoğunluğu ise "motor sürmeyi bilmiyor musunuz? (şaşkın bakışlarla)" veya "bisiklet kullanmayı biliyosanız motor da kullanırsınız" veya "1-2 tane skutırımız var ama çalışıyorlar mı bilmiyoruz, hocalarla bi görüşelim uygunsa boş bi arsada bir haftasonu gösteriverirler" gibi saçma sapan cevaplar verdiler. Yok denecek kadar az sayıda geçekten eğitim verdikten sonra ehliyet sınavına gönderen sürücü kursu var. Soruyorum size böyle bir sistem içerisinde etik ve mantık olarak ehliyetinin olup olmamasının bir farkı var mıdır? Bence bu ülkede ehliyeti olmayanın zararı kendinedir yakalanırsa ceza yer. Çünkü ehliyeti olanların motor kullanmayı bildiğini iddia edemeyiz. Ülkemizde motor sürme işine ciddiyetle bakıp kendi kendine veya profesyonel eğitim alarak öğrenenler kendinin ve diğer insanların hayatını tehlikeye atmamış olurlar, ehliyeti olanlar değil....
Enduro forever :cat:
Bir gün 4 teker istersem 1 Motor daha alırım...:bounce:
bu yaz ehliyet alacağım inşallah
Ben ehliyeti evde unuttuğumda, motosikletimi rahatlıkla ehliyetsiz kullanabiliyorum.
Motorcu için varmak değil,yolda olmak önemlidir Bizim buraların en meşhur motoru PANCAR dır
Ne Motorcular Gördüm Üstünde Elbise Yok,Ne Elbiseler Gördüm İçinde Motorcu Yok.
ben ilk 15 yaşında çalıştığım yerde kanuni tigrina 100 ile başlamıştım 3 sene günde en az 20 km yol yaparak ehliyetsiz motor kullandım hatta ilk kullanmaya başladığımda arkadaşıma motor almak için istanbulun bi ucundan diğer ucuna gittim çok şükür başıma bi kaza gelmemiş
Ehliyete ne gerek var ya motoru ehliyetmi kullanıyo ..
Bas gaza aşkım baz gaza kim tutar seni bas gaza
[B][COLOR="DarkOliveGreen"]"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz"[/COLOR][/B] [B]A. Şerif İZGÖREN[/B]
bende motor war ruhsat war ama ehliyet yok kısmetse nisanda yaş doluyor B ile beraber alıcam onu bekledim yoksa yaş dolmuştu motor ehliyeti için ama 2sinii almak daha mantıklı geldi o yüzden şuan ehliyetsizim
şahsen keyfi olarak almıyor değilim. sadece yaş tutmuyor. 18 olduğum gün ehliyetim elimde olacak inşallah
Bugün yazıldım ehliyete b+a2
"Ve ben 24 yaşındayken kendimi Türkiye'nin bağımsızlığına armağan etmekten onur duyuyorum."
Deniz Gezmiş 28 Şubat 1947 - 6 Mayıs 1972
kısmetse yazın alıyorum
Home Made Kastino Qm 50 Mini Chopper
1992'den beri ehliyetim var. Ehliyetsiz hiçbir araç kullanılmamalı.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 11:47 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 11:42 ----------
BBRR bu sözler bana bir yakınımı hatırlattı. O da aynı sözleri söyleyerek motora bindi: Gözlerini hastanede açtı. Çünkü sadece bacağı kırıldı! " Kurallara uyalım. Uymayanları uyaralım".Ehliyete ne gerek var ya motoru ehliyetmi kullanıyo ..
Bas gaza aşkım baz gaza kim tutar seni bas gaza
Kaynak: http://www.motosiklet.net/forum/anke...#ixzz1EUUcIMkw
kullanıyorum şuanda mecburi değil ama kullanmadanda duramıyorum 1000 tl ceza yedim ama vazgeçemem mayısda alıyorum ehliyeti
2 ay oldu hala ehliyet alacağız
pratik sınavı bekliyorum
bırak ehliyeti emniyet kemeri bile takmıyorum
5$ lık kafan varsa 5$ lık kask al :cat:
YAYAYA ÇARPTIM oda bende ameliyat geçirdik Ehliyetim olduğu halde kanunen haklıyım şuçlu yaya bulundu trafiktete onaylandı ama kamu dava açtı 1500tl para cezası ödedim tamamen haklı olmama ragmen herşey tam düzgün ama adamın canı sıkkınmış dalgınmış önüme çıktı işte Ehliyetim olmasaydı bunların haricinde adamın sigortasıda yokmuş hastane masrafları ehliyetsizlik suçu felan derken kendinizi içerde bile bulabilirsiniz benden söylemsi
Motorsuz ehliyet kullanıyorum sorun olur mu
2009 Honda Cbr 125r -> 2006 As 200 Gy -> 2010 S&T GT 250R -> 2012 150 MCX RoadRacer -> 2013 Kuba XCG 150 -> 2017 Pulsar RS 200 -> 2024 Dominar D 400
Poliste ne zaman çevirse ehliyet soruyor , kayseri polisi chopperciları hiç sevmiyor
Içerisinde Koruyacak Bir Beynin Yoksa , Kaskında Bir Anlamı Yok Tabiki ... Allah Muhafaza ...
15 Yaşında ehliyet istemiyor diye bildiğim bir today aldım,3 senedir kullanıyorum 2. senesinde çevirmede 800 tl kitlediler Yaşım doldu fakat yeni bir motora geçene kadar almayı düşünmüyorum
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)