Her havada ne de olsa 40 kilogram pejo
Yağmur demem Çamur demem ama Karda da binmem.
Karda bile binerim , kayakçılarla yarışırım.
Sabunmuyum eriyeyim yağmurda da binerim
Hava sıcak olsun yağmurda da karda da binerim
Yağmurda binmem 1 haftalık hava durumunu takip ederim
Tatlı su motorcusuyum kuru zeminin hastasıyım
Her havada ne de olsa 40 kilogram pejo
Hava sıcaklıgının düşük olmasının bir önemi yok hava yeter ki kuru olsun yeter. Misal uzun yolda yagmura yakalanırsam dikkatli bi şekilde eve ulaşana kadar giderim geç olsun güç olmasın. Ama karda asla sürmem diyorum şayet altımda bir atv yoksa
15 derecenin altında binmemeye özen gösteriyorum. Yağmurda çamurda mümkün değil.
Bugün hava eksideydi. Zor çalıştırdım ama bindim akşama kadarda kullandım.
İster düşün... Kendini ister hayale kaptır...Uzar uzar, çünkü hiç sonu yoktur yolların.
Bakarsın aldanmışsın, gördüğün bir seraptır. Sevimli bir hayale açılırken kolların.
Acemiyim ilk kazamı yağmurlu havada yaptım geçen gün bi daha güvenim gelmeden yağmurlu havada çıkmam benim için riskli
daha yeni yeni alıştığımdan yağmurda binmiyorum ama sürerken denk gelirsem bu sefer zorunlu oluyor
Kar hariç mecbur olunca biniyorum. ( mecbur kalmadıkça binmem, arabayı kullanırım. Araba başkasindaysa ayrı konu.) iş yerim şehirlerarası karayolu üzerinde ve 24 saat esasına( sabah 8akşam 5 yok) göre vardiyalı çalıştığım için otobüs vs sıkıntılı olduğundan mecbur kalıyorum. Kar yağarsa(senede en çok 1kez bilemedin 2) bi şekilde bi arkadasten araba bulur giderim.
Motoru almadan önce aklımda olan sadece yağmur çamur olmayan günlerde binmekti. Aldıktan sonra bir yaz günü yazlık ekipmanlarla yağmura yakalandım Tekirdağ'dan İstanbul'a dönerken, neyse ki İstanbul'a yaklaşmıştım biraz titremeye başlayınca direkt bir benzincide mola vermiştim. Avcılarda arkadaşımın kafesi var moladan sonra hemen oraya atmıştım kendimi. O gün karar verdim yağmurda da kullanmaya, inat değil mi anasını satayım.
Gittim Decathlon'dan bir yağmurluk edindim büyük boyundan, ama yağmurluk tabii ki bir yere kadar koruyor, eldiven, ayakkabı, pantolon, sırt çantası? Sonra epey para harcadım ve yağmurluğum yerine alt üst motosiklet yağmurluğu edindim Difi marka, sağanak yağmurda da kullandım gayet memnunum, bir adet Kriega sırt çantası, bir adet de su geçirmez denilen korumalı (yersen) spor ayakkabı aldım yerli malıymış Yeşil Kundura yapıyormuş. Çiseleyen veya az yağmurda sorun yok ama biraz arttı mı ayağımın içine su alıyor en yakın zamanda onu düzgün bir bot ile değiştirmeyi düşünüyorum. Kışlık eldivenlerim de bu kışı atlatır cinsten, bu sene motosiklet ekipmanına (kışlıklara) epey para gömdüm artık bot ve düzgün kışlık eldiven seneye kaldı.
Motosiklet hayatım boyunca henüz kar yağmadı ama yağsa da sürmem zaten o kadar da değil. (belki ileride bir KTM EXC edinir isem şunları yapmak istiyorum ama )
İzmir'de kar olmuyor ama yağmur çamur demem işim varsa binerim üstüne.Tabi işim yoksa da kaşınmam yağmur yağsa da motosiklet sürsem yuppi kafasına da girmem.
Cross ile evet kar-kış demeden
Ama mt-07 mi yağmurda ıslamam
ben kapalı havada sürmeyi severim sürdüğümü hissederim..
Elimde olsa yağmur ve soğukta sürmem ama mecburum
misket büyüklüğünde dolu yağdığında bile yoldaydım ..
kar hariç çok soğuk havalarda da biniyorum. Çünkü sürmekten zevk alıyorum. Motora bindikçe mutlu oluyorum. Enerjimi arttırıyor. İmkanım olsa tepesinden hiç inmem
kaza yapıp sağ bileğimi kullanamaz hale getirdiğimde kar yağarken bile binmiştim.
gazı bile zor çeviriyordum
hava kapalıysa bile binmiyorum motora yağmur deymedi
Yollar kar tutmadığı sürece yağmur, çamur, fırtına, ayaz hiç farketmez, o kadar atıp tutup kaza yaparsak da millet beni affetmez.
Bir motorcu her koşulda motosiklet kullanabilmeli ilkesinle evet her koşulda kullanırım.
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)