Motorumu kendimden bile kıskanırım :D yolculuk bitince şöyle bir bakarım çamur kir toz vb. unsurlar varmı diye varsa temizler öyle bırakırım..:D
çok eğlenceli ve hoş vakit geçiriyor insan :D ortalama 1 saat sürüyor temizlik işi
Motorumu kendimden bile kıskanırım :D yolculuk bitince şöyle bir bakarım çamur kir toz vb. unsurlar varmı diye varsa temizler öyle bırakırım..:D
çok eğlenceli ve hoş vakit geçiriyor insan :D ortalama 1 saat sürüyor temizlik işi
Bir ağaçtan binlerce kibrit çöpü olur, ama unutmayalım ki bir kibrit çöpünden de binlerce ağaç kül olur...
2 saat te anca bitiyor.
ılık su ile sünger/fırça ile bol köpüklü yıkama
sonrasında süper bi kurulama/boya cilası/torpido parlatıcısı ile cilli gibi yapma > mutlu bir yorgunluk ile ışıl ışıl motora binmek ise her derde deva
Bırak Motoru , geçenlerde kaskımın iç dış temizliğini yaptım 1 saat uğraştım nerdeyse! keyif aldığım bişey olduğundan vaktim varsa bir günümü bile harcarım. hem de memnuniyetle
Kahya Motorumu Hazırla Çıkıyorum!
Aman ne gerek var 3 gün sonra yine pislenecek diyorum çünki supermoto var ve kirliyken cross gbi duruyo pis halini seviyorum. kendim yıkamam mutlaka 3m veya tarzı yerlerde özel sıvılarla zarar verdirmeden düşük tazzikte suyla yıkarım
Bilgi Üniversitesi Motosiklet Kulübü Kurucu üyesi.
Lütfen cevap yazdığınız yorumumu beğenin. Yazdıktan sonra bakmayı unutabiliyorum.
madem ki motor bir aşk bir tutkudur o zaman motora da tutkuyla aşkla binmek gerek...
hiç abartısız söylüyorum ben yaz kış yıkarım ama sürekli yağmur çamur hatta kar da bile binerim günde üç kez yıkadığımı, hava sıfırın altındayken motora tuttuğum suyun buz tuttuğunu ellerimi hissetmediğimi bile bilirim. benim yıkamam en az bir saat ellerim kabarıncaya kadar sürer + silmek de 30 dakika hher bir kaç ayda birde cila yarım saatte bu sürer. siyah ybr varken 2-3 en fazla 4 günde bir
şimdi mavi ybr'm var bunu da 5-6 günde bir yıkıyorum tabi yağmur yağmadığı sürece yağmur yağarsa o başka o zaman yağmurun kesilmesini bekliyorum sonra bir daha yıka.....
hayalimdeki motoru aldıktan sonra lastiklerini bile silerim..kışın ewe alırım..çalınmasın,kirlenmesin,düşürmesinler diye
Sakın öleyim deme..motorun sahipsiz kalır:)
ne saati günlerce siliyorum motosiklet ve arabada çok titizimdir cilası ayrı çadırı falanı filanı, motosiklet alırkende çok titizim fakat satıcılar yavşamış adamlar cins cins konuşuyorlar en iyisi sıfır almak yada adam gibi adamdan almak...
Herzaman kendim yıkarım birbuçuk saatten az sürmez elimin girebildiği heryeri mutlaka temizlerim motor cix olmalı ;)
...Vatan 61 Mekan 34...
bende baya uzun süreli yıkarım herhalde 1 saati buluyordur benimkide çamurlukların iç kısmını motorun alt taraflarını elimin kolumun girebildiği her yerini yıkıyorum bende :D
TAKARIM KASKIMI GİYERİM MONTUMU VERİRİM GAZIMI ALIRIM YOLUMU
arkadaşlar size en güzel yıkama yöntemini açıklıyorum.ıvır zıvır dandik ürünlere para harcamayın.camsilmatik fısfıs şişesini boşaltın içine benzincide 1 liralık mazot doldurun.aslında yasak depo haricinde akaryakıt verilmesi ama motoru yıkıcam diyince veriyolar.bazı istasyonda sormadan bile verirler.motor kuruyken mazotu güzelce fısfıslayın.10 dakika bekledikten sonra,mümkünse oto yıkamadaki tazyikli suyla güzelce yıkayın.hepsi bu.fıstık gibi oluyor.burdaki arkadaşlar 1buçuk saat uğraştığını söylüyor.benim yıkamam 10 dakka harem otogar yanındaki lukoil benzincisinden alıyorum mazotu,yan tarafta yıkama bölümü var.rica edip,kendim tazyikli su tutuyorum.iyigünler
her yıkamadan sonra cilalıyacak kadar özenirim hele o kadife gibi oluşuna hayranım ciladan sonra :D
ilk başlarda ben de çok özenirdim 1 saati geçerdi ince ince heryerini silerdim motorumun
ama yaşadığım yer öyle biryer ki ancak 1 gün duruyor motorum o temizlikte.bende şans yok ya yolları sulamış oluyorlar ya da mevsimine göre yağmur çamur oluyor.urfada da yolları suladıklarında resmen heryer çamur çaylak oluyor çöl işte
en son 1 hafta önce yıkamıştım motoru sadece 1 saat temiz kalabildi o yüzden artık özenmiyorum
DEMİR AT'A YOLLAR DAYANMAZ
motor kirliyken rahat edemiyorum,sanki pislikten dolayı arıza yapacakmış gibi geliyor. otoyıkamaya gider kendim yıkarım kendim silerim, kimseye elletmem ki bi yeri bozulursa ben bozmuş olayım =) bu arada benim yıkama ve kurulama hepsi dahil taş çatlasın 20 dk sürüyor.
Karadeniz - Giresun.
Aman ne gerek var 3 gün sonra yine pislenecek mantığıyla yola çıkarım Benzincide bi su tuttururum yeter.
Motorumu yıkadıktan sonraki parlak görüntüsü benim çok hoşuma gidiyor. O yüzden yıkamayı seviyorum
Gül Dediğin Nedir Senin? Üç Beş Diken Biraz Yaprak, Ömür varya Ömür Çok Sevdiğin Üç Beş Nefes Sonra Toprak. . .
tozlandıkça silerim, kirlendikçe yıkarım........ motoruma bakmayı çok ama çok seviyorum. benim motonun resmi var zaten burda. motosiklet fotolarında modifiyeli breton diye bakarsanız ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız. petrole gidiyorum, 1 lira atıyorum önce motora sabun sıkıyorum sonrada kalan süreyi kovaya sıkmakla geçiriyorum. süngerle bir giriyorum dip köşe demeden. daha sonra 1 lira daha atıyorum ve duruluyorum. sonuç: cam gibi. bence herkezin motorunun temiz olması gerekir, nedenmi? temiz iken arızalar daha kolay anlaşılıyor. mesela bi yağ kaçırma temizken daha iyi belli olur. haaa birde herhangi küçük bir arızada biraz uğraşayım derseniz elleriniz simsiyah olmuyor. herkeze kazasız belasız tertemiz sürüşler.
motoru alalı 9 ay oldu daha bir kez bile yıkamadım 1000 km yapmışım havada bulut görsem motoru çıkarmam şu ana kadar motoruma değen tek sıvı kedi südüğü
HAYATI TESPİH YAPTIM KAH ÇEKİYORUUUM KAH SALLIYORUUUM......
ben kuaföre veriyorum, bazen "al abi anahtarın" dediklerinde, motora bi 5 sn kımıldamadan bakıyorum.şimdi bu benimmi misali.kışın yıkatmıyorum çok ayda 1. sadece bezle kaba çamur alırım. ama yazın parlamalı motorlar bence.
benzınlıkte su tutuyorum yetiyor şaka bi yandan sabunlu su ile 30 dakika uğraşıyorum
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)