ben ayda yılda bir kez, o da kurumuş çamurdan motor görünmeyecek duruma geldiği zaman benzinlikte yıkamacıya su tutturuyorum bir keresinde bezle sildim(o da yüzeysel) . onu da bakıma götürdüğüm zaman usta sildirmişti
ben ayda yılda bir kez, o da kurumuş çamurdan motor görünmeyecek duruma geldiği zaman benzinlikte yıkamacıya su tutturuyorum bir keresinde bezle sildim(o da yüzeysel) . onu da bakıma götürdüğüm zaman usta sildirmişti
Motosikletin Her Bölümü İçin Özel Spreyler Aldım (:
Jant,Lastik,Torpido,Koltuk
Her Bir Kısmını Tek Tek Yıkarım Temizlerim Spreylerle Parlatırım 2 Haftada Birde Lastikteki Yazıları Beyaza Boyarım (;
Motora Baktığım Kadar Kendime Baksaydım... (:
"TayGuN"
"GuNControll"
"Hızlı Gidebilirim Sen Yapma Telaş (; "
Motorumu yıkamak benim için binip gezmek kadar keyifli hatta tam temizleyemiyorum diye oto yıkama makinesi aldım bide fırçasız yıkama ilacı sonuç olarak köpürtme durulama kurutma + kahve molası ve cila 30-35 dk
ben okadar ugrasmam yıkar gecerım oda aklıma gelırse yada evın balkonlarını yıkarken falanda su tutarım ole zaten cok ta kırlenmıyor 24 saatın 20 saatı motorun ustunde oldugum ucun heryerıne temas mevcut :D
**dede** derki azraili gıcık etmek ıstıyorsan kask tak
valla bende çok titizim bu konuda en ince ayrıntısına kadar temizlerim 1 sa. bulur.
benim motor artık alıştı kendi kendini yıkıyor.şaka bir yana yağmurda yağsa 2 günde bir yıkarım üzerinde toz olmasın yeterki.
Hızlı bir Rider olmak için hızlı bir motor yetmez! o hızı yapabilecek (g..) yürek te lazım.. GHOST RİDER
motoru ayrintilarina kadar yikamak sadece yikamak degildir ayni zamanda motorun bastan asagi bir kontroludur ..motorunu ayrintilarina kadar temizleyen kisilerin yolda kalma orani temizlemeyenlerden daha azdir..
ÇARPIK PABUÇ ÇARPIK AYAĞA UYAR
Malına özen göstereni severim. Çünkü bu tarz araçlar bir müddet sonra başkalarının hizmet görmesi için satılacaği düşünülürse bakımlı olmalı.
Bende sürekli olarak oto yıkama makinasında yıkarım. Daha doğrusu basınçlı su püskürtme makinası ile. Zaten iş makinamı yıkamak için özel basınçlı sistemim var. Ayrıca eve dönerken kirlenirse diye birde ev için özel basınçlı makina aldım. Köpük püskürtme işini de bahçe ilaçlama UZMAN marka 10 litrelik pompa içine fırçasız yıkama deterjanını katıp sıkıyorum. Arkasından basınçlı su. Kurulamadan sonra yaklaşık 30 dakikada işlem tamam.
Yıkama deterjanı markası ; Förçh (Alman)
sele ve ss.bar parlatma ; NIGRIN (Alman)
Lastık parlatma ; NIGRIN ( Alman)
Yağmur kaydırıcı ;Belco ( ÇBS)
Sonuç mükemmel.....
Not: Oto yıkamalarda köpüklu ve fırçasız motosiklet yıkama bedeli olarak genellikle 5 TL.ücret alınır. Yine herhangi bir yıkamacı ile anlaşmalı olarak da yıkama yapılabilir.
ben motorumu her yıkadığımda küf sökücü sipreylerden kullanıyorum , küf yapabilecek aralara ,vidalara , amortisörlere, devir saati ve kilometre saati emetal oduğu için alt kısımlarına falan tavsiye edrim 2006 dan buyana küçük bir yerinde bile küf yoktur inanın
Arkadaşlar benden size bir tavsiye motor sıcak iken asla motoru yıkamayın özellikle motor aksamı ve disk frenler ani sıcaklık değişiminden deforme oluyor, motor bloğunda boya dökülmeleri disk te ise yamulma meydana geliyor, biraz soğutup yıkarsanız daha sağlıklı olur.
Tvs Apache '09 , Piaggio X9 250 '05 , Yamaha XT600 '94 , Honda CBF150 '11
peki arkadaşlar lastikleri nasıl yıkarız en temiz şekilde nasıl temizleriz?
telefondan güzel bi şarkı açarım cilam,parlatıcım,vs,vs yanımda bi girerim sonra karşısına geçer işte bu derim
Bende belirli bir periyod yok. Gözüme kirli gözüküyorsa temizlerim. Ama temizlik en az 1 saat sürüyor. Birkeresinde motoru temizlerken güvenlik iki saat sonra beni hala motorun başında temizlikle uğraşıyor halde görünce "abi senelik mi temizliyosun?" demişti. Böyle işte!
Hangi istiklal vardir ki, ecnebilerin nasihatleriyle, ecnebilerin planlariyla yükselebilsin? Tarih böyle bir hadiseyi kaydetmemiştir. M.K.ATATÜRK
Türkçemizin utanılacak birşeyi yok, ya sizin?
koca bir pazarımı buna ayırırdım. zinciri temizler motormu yıkar cilasını atar sonrada keyifle izlerdim.
Albert EİNSTEİN derki;
Biri sana çok kötüsün derse boşver takma. Banada GERİZEKALI sın dediler, ATOMU PARÇALAYIP ELLERİNE VERDİM
valla sakın oto yıkamacıya yıkattırmayın ben geçen götürdüm oz mn hava güzeldi ben uğraşmam dedim gittim 3TL verdim sadece tertemiz yıkattım zift ilacıymış pas ilacıymış motor 0 gibi oldu fakat 2-3 km gittim motorda bir sarsıntı sesi olmaya başladı çektim sağa baktım tüm vidalar gevşemiz hava filtresini tutan kutunun vidalar düşmüş daha ne diyim en sağlıklısı elde yıkamak sonrada arap sabunu sürmek üstüne o zmnda gayet güzel oluyor motor
temiz motor iyi hoşda kendin yıkamayacn verecen 3-5 yıkatıp sende izleyeceksin oyle tadı daha güzel çıkıyor hem de yorulmuyorsun
His Flower on His Nose VFR 800 Owner
yan kapakları söküp arka yüzeylerini bile siliyorum
Başka bir topicte çok iyi yıkayan bir yerden bahsediliyordu. Anladığım kadarı ile basınlı su ile değil, bir insanın normalde yıkayacağı gibi yıkıyorlar. Bir kaç kişi yıkadıkları için kısa sürüyor.
Böyle yerler tavsiye edebilir misiniz?
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)