Yamaha......
Mini etekliler baya hoş oluyor.
Hayabusa'ya olan hayranlığım Suzuki'yi 1.sıraya koymama yeter de artar bile.
benim motor yamaha ve yamaha baya güzel ama kawasakiyi seçtim ayrıca niyeyse hiç bir honda motorunun 'tipini' sevemedim (cross olaraktan
Ybr yamana demiyorum sadece ybr
1- Yamaha (Honda'ya yakın fiyatı, Kawasaki'ye yakın kabiliyeti var)
2- Honda (Öncelikle ucuz, sonra parçası ucuz, daha sonra ucuz, en son olarak da ucuz)
3- Kawasaki (Alıveriyı, gidiveriyı hele ki H2)
4- Suzuki (Listeye koymasak da olurdu...)
Param çok ise kawasaki ve YAMAHA.
Rahatlığı seviyorsam inazuma. Kaliteli olsun gazlayınca rahatsız etmesin ani hızlanma olmasın yani.Ekonomik olsun HONDA.
BENCE HONDA
Inazuma F den sonra V-strom 650 ye heveslenmiştim. Ama onu erteleyip Xmax 400 aldım. 3-5 sene bunu kullanıp arkasına V-strom ekleme planım var. 650 den daha büyük motosikletin bana gerekmeyeceğini düşünüyorum. Sağdan soldan duyduğum kadarı ile Suzukilerin daha rahat ve sorunsuz oldukları kanısı oluştu bende. O zaman uzun yol planları yapmaya başlarım inşaallah. Uzun yolun da eğitimini almam gerektiğini düşünüyorum.
Daha innovatif olduğu için Honda, Honda'nın ürün yelpazesi en azından ülkemiz için daha geniş, her kesime hitap eden farklı segment motorları var.
Ah bir de aracılar olmasa, doğrudan satış yapsalar. :(
Yamahanın en son modellerinde işçilik ve malzemede düşüşler var. Yeni kasa mt-07 mt-09’ların ve tracer modellerinin açıkta kalan kablolarını 5 liralık elektrik bandıyla kapatmışlar. Motorun çoğu yerinde kabloları boruları vb zırt kelepçe tutuyor. Görsen bunu sanayide usta mı topladı dersin ama üretim ve montaj Japonya’da yapılıyor. Eskiden piyasada bulamayacağın özel kelepçeler olurdu. Kalite olarak Yamaha ve Honda alt ligde eşit sayılır kawa ve suzuki kalitede ayrı bir dünya keşke ülkemizde adam akıllı distribütörleri olsa
Türkiye’de motor HONDA’dır.
Hepsinin farklı özellikleri var
Ama daha ses getirmiş motorları Honda yapmıştır benim gözümde, Suzuki olurdu ikinci tercihim
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)