arjantinli arkadaşın dünyayı gezdiği motoru unutmayın
benimde aklıma uzun yol diyince başta africa twin geliyor,gerisini zaten say say bitmez transalp bmw falan filan
[/COLOR]Merhaba arkadaslar, bende uzun yolculuklarda kullanmak icin motor arastiriyorum. Ama 3 tane secenekte kaldım ve sizden fikirlerinizi almak istedim.
Yamaha Fazer 600 , suziki bandit 650 s , BMW F 650 gs veya R 1150 gs. Birde aklimda chopper tarzı motorlar var. Uzun yolda rahat edebilecegim yakıtta mutavazi kısacası fazla sorun yaratmayan bir makina olcak. Tavsiyelerinizi ve onerilerinizi bekliyorum Şimdiden teşekkürler herkeze.
Tartışmaya bile gerek yok , eğer seçeneklerin bunlar ise R1150 GS gerçekten çok sağlam ve çok konforlu bir motordur.
DAHA GİDİLECEK ÇOK YOL ,ÖĞRENECEK ÇOK ŞEY VAR
Bmw R1200Gs Adventure
uzun yol ne uzun yolu dağa tepe yolumu yoksa asfaltmı? asvaltsa goldwing ve harley touring modeller dağ tepe gidilicekse ktm serisi hafif orman yolu asvalt çöl karşık gidilicekse bmw ve ktm
Ama bular tabi acemi sürücüler için gerçek bir sürücü 250 cclik crossla dünya turu yapar
honda vfr tabiki.
Bence Honda Goldwin yada Can-am Spider.
Albert EİNSTEİN derki;
Biri sana çok kötüsün derse boşver takma. Banada GERİZEKALI sın dediler, ATOMU PARÇALAYIP ELLERİNE VERDİM
GS 1200 Benzin otomatiği arızası hariç
Naket modelleri daha uygun. Tericihe göre degisir ama 250cc 500 cc arası en uygun motorsikletler. Zaten yeni modellerde hız konusu yeterli düzeyde bence. Uzun yolda aşırı sürat tavsiye etmem. 160 km hız dan sonra keyif alamıyorum uzun yolda
BMW boxer tek geçerim
Anket daha çok düz asfalt yollara uygun motorları içeriyor gibi geldi bana. Dağ bayor girecekse işin içine a.twin ve tenere de unutulmamalı.
Uzun yolda şaft aktarmalı modeller avantajlı olur diye düşünüyorum. Yada otamatik yglama olmalı
Asfaltta cevap tartışmasız rakipsiz Honda Goldwing.
Haşmet hocam Honda goldwing motosiklet mi diye anket yapsak %20-30 degıl cevabı çıkar.
Usa için goldwing olabilir ama ne olur bilmiyorum ama bence Avrupa için kesinlikle olmaz.
Neden olmaz onuda açıklık getireyim.
1) Abd sonradan kurulmuş bir ülke bu yüzden şehirler de yokuşlar makul. Avrupa'da ve Anadolu ise eski medeniyet üzerine kurulmuş , eskiden savunmak kolay olsun diye şehirler tepelere kuruluyormuş.
Cografya topografya çok müsait degil.
2) şehirler eski şehirlerin üzerine kurulduğu için sokaklar aşırı dar
3) abd ile kıyaslandığında dar alanda çok fazla nüfus var .
Her diyeceksin ki uzun yol konuşuyoruz bu adam hiçmi şehir içine girmeyecek , o yüzden Avrupa da olmaz bu motor , ABD şehir içine girince bu motor nispeten rahat gidecek yol iyi kötü vardır , tarihi yarımada da %20-25 derecelik o egimli yokuşlu yollarda bu motoru kullandığınızı düşünsenize 🤔.
Avrupa için agırlık ve boyut önemli en fazla 250-260 kilo geçen bir motor ölü dogmuştır benim şahsi fikrim
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)