Anket: En Kaliteli MOTOSİKLET YAĞI Sizce Hangisi?
- Katılımcı sayısı
- 1808. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor
-
CASTROL
-
MOBİL
-
SHELL
-
SELENIA
-
MOTUL
-
REPSOL
-
MOTOREX
-
GULF
-
ELF
-
IPONE
Sizce En Kaliteli Motor Yağı Markası
Reklamlar
-
11 Aralık 2020, 01:01
Ezio41 adlı üyeden alıntı
Japonlar içerisinde en kalitelisi Kawasaki'dir hocam bana göre. Avrupa'da ise donanım kalitesi olarak Triumph gelir. Yamaha biraz, orta sınıfın hafifçe lükse doğru kaydığı bir marka. Honda da aynı şekilde esnaf dostudur. Ama Kawasaki ve Suzuki kodomanlara hitap eder.
XJ6 motorumda Yamalube var şu an. 4 bin km'dir kullanıyorum hâlâ kararmadı tam olarak ve ilk günkü gibi hâlâ yumuşak şanzımanı. Kaliteli yağ gerçekten.
Senin motosiklet gariban 4 silindiri diye geçiyor genelde camiada yamahanın ne bıçkın delikanlıları var daha.. 😃 Ülkede fazla kawasaki suzuki olmadığından şehir efsanesi haline gelmiş kawasaki suzuki.
4 japonun her katagorisine bak nevişahsınamünasır efsane bir motosikleti vardır Yamaha nın.
Nakeda bak mt07 - 09 - 10
Racinge bak R1 R6 hep rakiplerinden ayrılmıştır supersport severlerce
Sport touringde Efsane Fazerlarıyla
dual purposede wr250rıyla
Adventure de xt600-660 ları Tenereleriyle
Touringde tdmleri fjrleriyle
Maxiscooterda her scootercının hayali Tmaxlarıyla
Commuterde Ybrsiyle
Crossda wr250f 450f iyle vs vs..
Başka her kulvarda kararlı motosikleti olan japon yok
Yamaha'nın Japonya'da rakibi yok bence. Bazı kulvarlarda Avrupa'da var o kadar 😃
Reklamlar
-
11 Aralık 2020, 01:18
Kocaeli İl Temsilcisi
Honda CBF 150 < Kawasaki Z 250 SL < Yamaha MT-25 < Yamaha XJ6 Diversion F
-
11 Aralık 2020, 08:47
YAĞ MEVZUSU kawasaki suzuki kavgasına dönmüş
-
11 Aralık 2020, 09:09
İnazuma adlı üyeden alıntı
Senin motosiklet gariban 4 silindiri diye geçiyor genelde camiada yamahanın ne bıçkın delikanlıları var daha.. Ülkede fazla kawasaki suzuki olmadığından şehir efsanesi haline gelmiş kawasaki suzuki.
4 japonun her katagorisine bak nevişahsınamünasır efsane bir motosikleti vardır Yamaha nın.
Nakeda bak mt07 - 09 - 10
Racinge bak R1 R6 hep rakiplerinden ayrılmıştır supersport severlerce
Sport touringde Efsane Fazerlarıyla
dual purposede wr250rıyla
Adventure de xt600-660 ları Tenereleriyle
Touringde tdmleri fjrleriyle
Maxiscooterda her scootercının hayali Tmaxlarıyla
Commuterde Ybrsiyle
Crossda wr250f 450f iyle vs vs..
Başka her kulvarda kararlı motosikleti olan japon yok
Yamaha'nın Japonya'da rakibi yok bence. Bazı kulvarlarda Avrupa'da var o kadar
O kadar da degil.
Touring'de Honda'ya bir rakibi var mi? Dunya'da BMW'den baska Goldwing'e rakip ureten var mi?
Yuksek hacimli cruiser'da su sogutmaya gecmemis tek Japon oldugu icin zararini da gordu...
MT07 sinifinin en cok satan modeli olabilir; hakkediyordur da; ama sinifinin en iyisi degil kesinlikle.
Yine de en basarili Japon unvanini alabilir belki; ancak her alani domine ettigi bariz dogru degil.
Bir KLR, bir DRZ, bir Goldwing, bir Hayabusa, bir Vulcan 1600, bunlarin hepsi muadillerinden siyrilmis cok basarili modeller...
-
11 Aralık 2020, 09:14
hasmet adlı üyeden alıntı
O kadar da degil.
Touring'de Honda'ya bir rakibi var mi? Dunya'da BMW'den baska Goldwing'e rakip ureten var mi?
Yuksek hacimli cruiser'da su sogutmaya gecmemis tek Japon oldugu icin zararini da gordu...
MT07 sinifinin en cok satan modeli olabilir; hakkediyordur da; ama sinifinin en iyisi degil kesinlikle.
Yine de en basarili Japon unvanini alabilir belki; ancak her alani domine ettigi bariz dogru degil.
Bir KLR, bir DRZ, bir Goldwing, bir Hayabusa, bir Vulcan 1600, bunlarin hepsi muadillerinden siyrilmis cok basarili modeller...
KLR benim ilk göz ağrım.
abimde sırasıyla 93 model ve 97 model iki KLR vardı. 93 den emin değilim 95 de olabilir ama 97 kasa çok güzeldi.
amerikan versiyon olarak geçiyordu.
lise zamanlarımda çok kullandım onu.
-
11 Aralık 2020, 09:31
fanboyluğu bir türlü anlayamıyorum su forumda :D
napayım bajaj kullanıyorum diye hondayı tokatlar mı diyeyim :D
-
11 Aralık 2020, 09:40
Mondial hepsini tokatlar boşa çene yoruyorsunuz..
Şu DRZ 400 ülkemize gelse de kullansak. Çok efsane motor ya. Barkın abinin incelemesi ve incelemedeki taklidi de ayrı efsane.
-
11 Aralık 2020, 10:11
O kadar da degil.
yamahacı değilim. mt serisi sevilen sayılan bir seri. karşılığı da honda'da yok. (popülerlik, çeşitlilik vs.)
ticari alanlarda honda da mı çok tutuluyor acaba? ya da bir skutır almak istesem xmax250'den başkası aklıma gelmiyor. eşimle seyahate çıkmak istersem africa'dan başka motor istemem. iş yerim olsa spacy alırım. 25 yaşında olsam mt25 ile caddelere akarım
honda deyince aklımda, her alanda en az 1 kabul edilebilir seviyede başarılı, bir motosiklet markası imajı canlanıyor. her modelinin üzmeyeceği, belirli bir kaliteyi sunacağı garanti. fakat en hızlı değil, en yüksek torklu değil, en az yakan değil, en ucuz hiç değil. en dayanıklı diyebilirim o da africa falan ancak...
fakat goldwing garabetinin savunulacak, elle tutulacak bir tarafı yok. skutır desen skutır değil, touring desen touring değil. ucube bir model.
-
11 Aralık 2020, 11:09
ulkerhan adlı üyeden alıntı
fakat goldwing garabetinin savunulacak, elle tutulacak bir tarafı yok. skutır desen skutır değil, touring desen touring değil. ucube bir model.
Fikirler ne kadar çeşit çeşit çeşit değil mi? Goldwing dünyanın en rahat, en konforlu, en pürüzsüz uzun yol motosikletidir. BMW yıllardır tahtından indirmeye çalışıyor olsa da daha becerebilmiş değildir. Ne olduğu bu kadar net olan başka bir motosiklet te bilmiyorum şahsen.
-
11 Aralık 2020, 12:23
Fikirler ne kadar çeşit çeşit çeşit değil mi?
Goldwing dünyanın en rahat, en konforlu, en pürüzsüz uzun yol motosikletidir. BMW yıllardır tahtından indirmeye çalışıyor olsa da daha becerebilmiş değildir. Ne olduğu bu kadar net olan başka bir motosiklet te bilmiyorum şahsen.
dünyanın ne konuştuğu umrumda değil. us market için tasarlanmış bir motoru tartışmayacağım. ben türkiye'de yaşıyorum. burası orta doğu bataklığı. hala ybr mi cbf mi konuşuyoruz. elin ecnebisi, orta okuldaki çocuğuna oynasın diye aldıkları modeller...
kişisel görüşüm ise baya baya çirkin işte
-
11 Aralık 2020, 14:18
O kadar da degil.
Benim de bahsetmek istediğim konu buydu zaten, her alanı domine etmemiş ama her alanda hatırı sayılır bi motosikleti var markanın.
Amacım fanboyluk değil geçmişte Honda da kullandım Kawasaki de..Hatta kullandığım motosiklet sınıfından sebep hep bi Ktm ilanı kovalıyorum. Bu gün yamaha kullanıyorum yarın yine honda kullanabilirim ama düşüncem değişmez.
-
11 Aralık 2020, 16:34
Yağlar elime ulaştı. Karton kutudaydı ve ağızlarında bant vardı dökülme olmasın diye. 2020 tarihli yağlar. Birinin kapağı hafif açık geldi sonra baktım içinde güvenlik bandı d var sıkıntı yok yani.
[IMG][/IMG]
-
11 Aralık 2020, 17:08
Kocaeli İl Temsilcisi
-
11 Aralık 2020, 17:19
Hayırlı olsun, kazasız belasız kullanın inşallah.
Yağın rengini de gösterin hocam bardağa vs koyup.
Güle güle kullanın.
Azıcık ta içip tadını da söyle
-
11 Aralık 2020, 17:40
Kocaeli İl Temsilcisi
emenyasin adlı üyeden alıntı
Tadına bakmadan olmaz zaten. Hafif ekşimsi ve buruk bir tadı varsa o yağ güzel yağdır.
-
11 Aralık 2020, 17:56
Tadına bakmadan olmaz zaten. Hafif ekşimsi ve buruk bir tadı varsa o yağ güzel yağdır.
kaseye koyup üstünede zeytin koysun birazda pulbiber serpiştirsin kahvaltılık yapsın :D
-
11 Aralık 2020, 18:03
Kocaeli İl Temsilcisi
mavzer-i adlı üyeden alıntı
kaseye koyup üstünede zeytin koysun birazda pulbiber serpiştirsin kahvaltılık yapsın :D
Oooo öyle yaparsa tam sentetik olur ve motora +5 hp daha katar. Tadından yenmez o zaman.
-
11 Aralık 2020, 18:08
mavzer-i adlı üyeden alıntı
Kekik daha iyi gitmiyor mu?
-
11 Aralık 2020, 18:18
emenyasin adlı üyeden alıntı
Neden 2 tane aldım sandınız, biri motor için biri de benim için.
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:16 ----------
Yağın rengini de gösterin hocam bardağa vs koyup.
Güle güle kullanın.
Sağolun. Hemen birini açtım kendimi tutamadım sek olarak diktim kafaya. Hafif ekşimsi yıllanmış yağ tadı nerde tatsam tanırım
-
11 Aralık 2020, 18:21
Hocam sizde drift varsa tam sentetiğe gerek yoktu. Umarım iyi performans verir
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)
Bu Konudaki Etiketler