Anket: En Kaliteli MOTOSİKLET YAĞI Sizce Hangisi?
- Katılımcı sayısı
- 1807. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor
-
CASTROL
-
MOBİL
-
SHELL
-
SELENIA
-
MOTUL
-
REPSOL
-
MOTOREX
-
GULF
-
ELF
-
IPONE
Sizce En Kaliteli Motor Yağı Markası
Reklamlar
-
24 Kasım 2017, 23:30
kendi anketime bakıyorum..Castrol açık ara önde ama ben inanmıyorum bu sonuca..Castrol yağ ise MOTUL nedir..son 3 yıldır cbfmde Motul 5100..nc 750 de Motul7100 kullanıyorum ve hepsini tokatlar her anlamda...kullanmadığım marka kalmadı desem yalan olur..bu aralar herkesin bahsettiği Koçak Grubun ürettiği yerli SPEEDOL denemek istiyorum..çok övülüyor..tek derdim vites geçişleri yumuşasın gerisi hikaye..ama Yağ Kralı Motuldur...buna adım Mete Han gibi eminim... astrolu en az 3-4 yıl servisim kullandıvites geçişlerim kütük gibiydi...
Reklamlar
-
26 Kasım 2017, 02:14
petronas kullanan var mı?
"ONE DAY YOU WILL WALK ALONE"
-
26 Kasım 2017, 02:39
selam
siz anketi açmışsınız forum üyeleri kendi görüşlerine göre yanıtlamış , çoğunluğun görüşü demek bu yönde bunu 20 punto ile de yazsanız değiştiremezsiniz.
-
26 Kasım 2017, 04:55
mete_han adlı üyeden alıntı
kendi anketime bakıyorum..Castrol açık ara önde ama ben inanmıyorum bu sonuca..Castrol yağ ise MOTUL nedir..son 3 yıldır cbfmde Motul 5100..nc 750 de Motul7100 kullanıyorum ve hepsini tokatlar her anlamda...kullanmadığım marka kalmadı desem yalan olur..bu aralar herkesin bahsettiği Koçak Grubun ürettiği yerli SPEEDOL denemek istiyorum..çok övülüyor..tek derdim vites geçişleri yumuşasın gerisi hikaye..ama Yağ Kralı Motuldur...buna adım Mete Han gibi eminim... astrolu en az 3-4 yıl servisim kullandıvites geçişlerim kütük gibiydi...[/SIZE]
Baba biz 1,5 sene once 4-5 ay 3-4 farkli motorumuzda denedik speedol. SAKAT bir yag, denemeyin derim KMA bu yuzden birakti Speedol distributorlugunu.
Onun yerine Putoline yaglari, ozellikle Nanotech serisini bir deneyin derim. Oha dedirtir Motul 7100 inadi olan yuzlerce adami nanoteche gecirdik biz.
-
18 Aralık 2017, 10:52
mete_han adlı üyeden alıntı
kendi anketime bakıyorum..Castrol açık ara önde ama ben inanmıyorum bu sonuca..Castrol yağ ise MOTUL nedir..son 3 yıldır cbfmde Motul 5100..nc 750 de Motul7100 kullanıyorum ve hepsini tokatlar her anlamda...kullanmadığım marka kalmadı desem yalan olur..bu aralar herkesin bahsettiği Koçak Grubun ürettiği yerli SPEEDOL denemek istiyorum..çok övülüyor..tek derdim vites geçişleri yumuşasın gerisi hikaye..ama Yağ Kralı Motuldur...buna adım Mete Han gibi eminim... astrolu en az 3-4 yıl servisim kullandıvites geçişlerim kütük gibiydi...
Biraz daha büyümüyo mu yazı? tam okuyamadık
Dünya mavidir, tıpkı Portakallar gibi.
-
18 Aralık 2017, 11:14
Yag kalitesine anketle mi karar verilir arkadaslar?
Kullanilmis yagi laboratuvara gonderirsiniz, ayrintili kimyasal amalizinden sonra soylerler size ne kadar iyi calistigini...
Vitesin ne kadar iyi gectigi vs. tamamen hikaye. Yagin amaci yumusacik vites gecisi degil, motoru korumasi.
-
18 Aralık 2017, 11:58
bana da castrol'ün "açık ara" önde olması biraz tuhaf geldi.
ipone ve motul'dan başka yağ kullanmadım. belki denemek, şans vermek lazım.
bilemedim..
-
18 Aralık 2017, 11:59
Castrol yağın ötesinde
-
03 Nisan 2019, 11:20
Konuyu hortlatalım..
Ankette castrolün ilk sırada olması en çok kullanılan yağ olmasından kaynaklı bence. Herkes kendi kullandığı yağın birinci gelmesini istiyor.
Bende Castrol kullanıyorum. Sebebi motosikletim için uygun kriterleri en uygun fiyata sunduğu için tabii ki de..
Motul de denedim.. vites geçişinde, performansta, seste aman aman bir değişiklik görmedim..
Pulsar için kitapçıkta yağ değerl olarak 20-50 yazıyor. Çoğunluk 10-40 Türkiye şartları için ideal diyor ama benim görüşüm 15-50 daha ideal. bunu test ettim. titreşim ve vites geçişleri daha güzel oldu..
Bu yıl f/p olarak sheell ax5 15-50 deneyeceğim.. Sonucu bende merak ediyorum..
-
29 Temmuz 2019, 15:12
En güzel yağ, motorun içindeki yağdır. Üst segment yağı 2.500km kullanın, orta segmenti 2bin, alt segmenti 1500. Ama mutlaka kullanın.
-
29 Temmuz 2019, 17:37
senelerdir liqui moly kullanıyorum çok memnunum.
-
Ben Motul 7100 kullaniyorum
-
Motul derim tartışmasız. 7100 serisi.
-
-
Kullanmakta olduğum tek silindir 250 cc Sym Wolf ile yağ tecrübelerim şu şekildedir.
Motul 5100 10-40: İlk 1000 km süper, sonra vitesler takır tukur, dal kırıyormuş gibi geçmeye başladı.
Castrol Power 1 10-40: Vites geçişlerinde problem yok ama motor sanki çok sarsıntılı çalışmaya başladı.
Eni i-ride 10-40: Viteslerde, özellikle 4-5 arası geçmeme,sahte boş vites gibi problemler yaşadım.
Liqui Moly Street 15-50: Yazın kullandım, vites geçişleri şıkır şıkır, motorun vibrasyonu da azaldı sanki. En memnun kalarak kullandığım yağdı.
Liqui Moly Street 10-40: Şu an kullanmaktayım, henüz bir problem yok.
Not: Tam sentetik motor yağları benim Wolf.te problem yaratıyormuş, o nedenle yarı sentetik yağları tercih ediyorum.
-
diğer seçeneklerden petronas diyorum
-
Benim motorum için de Liqui Moly çok iyi sonuç verdi. Daha önce yukarıda methedilen yağlardan bazılarını kullandım. Hiçbir markaya karşı önyargım ya da yergim yoktur fakat LM gerçekten benim aracımda motor sesini fark edilir biçimde azalttı, daha az sarsıntılı çalışıyor. Artık muhtemelen bunu kullanacağım.
-
Elf moto4 race
İthal urundur,
Tr de dolumu yoktur
Kış sezonu,10W-60 full sentetik MA2
Yaz sezonu,10w-40 full sentetik MA2
-
levend84 adlı üyeden alıntı
Elf moto4 race
İthal urundur,
Tr de dolumu yoktur
Kış sezonu,10W-60 full sentetik MA2
Yaz sezonu,10w-40 full sentetik MA2
Kış için 60 no kalın gelmez mi ? ters mi yazdın yanlışlıkla.
-
Nikkfurie adlı üyeden alıntı
Kış için 60 no kalın gelmez mi ? ters mi yazdın yanlışlıkla.
Evet ustad,ters olmuş
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler