putoline yağ kullanıyorum 6 aydır,çok memnunum.En az motul kadar kalite bir yağ,tavsiye ederim.
putoline yağ kullanıyorum 6 aydır,çok memnunum.En az motul kadar kalite bir yağ,tavsiye ederim.
Şahsi İnstagram Hesabım: _hayalet_ct.mc
Chaos Turkey MC - instagram: chaos.turkey.mc
Superlight Türkiye Facebook Sayfamız: slturkiye
ya arkadaşlar, bu castrolü işaretlerken gerçekten hiç motul falan kullanmadınız mı?
geçen ay gerçekten maddi durumum sıkıntıya girdiği için castrol yağ kullandım motorum için. ilk 500km kötü değildi ama 500den sonrası vallahi çekilecek çile değildi. 1300 gibi yağı değiştirdim. resmen motorun piston vuruşunu saymaya başlamıştım. dün motulün yarı sentetik yağını aldım, onunla değiştirdim. sessizz... ormandaki kuş cıvıltısı gibi. huzurlu.
şimdi kalan castrol yağ ile patates kızartcam..
scooter için hangisi en güzel?
Aşırı hız ve dikkatsizlik motorcunun en büyük düşmanıdır.
Listede Putoline'in olmamasi bir gaflettir, delalettir. Motulu motul olduguna pisman eden yag olarak bilinir dunyada ve Turkiye'de.
Herkes servisin sattığı yağı öneriyor. Casrol,motul,Mobil,shell hepside motorumuzu 5000 km ye kadar rahat götürüyor. Bana inanmıyorsanız deneyin. Sadece sonlara dogru çok az performans kaybı olacak tır başkada bir çacık olmaz. Bu arada arabanım motor yağı ile demeyebilirsiniz yağ yine yağ sadece yağını inceligine kalınlığına bakın motorunuza koyun.
Bu markayı kullanan varmı? Alaman malı, normelde çok pahalı ama burada ucuza satılıyor. Liqui Moly http://urun.gittigidiyor.com/otomobil-motor-aksesuar/liqui-moly-10w-40-street-motor-yagi-1-lt-274354570
merhaba bende bu yağdan aldım şüphem var nasıldır iyimidir?
Zincir yağı, temizliği ve motor yağı bazı motorculara bulaşan grip gibi hastalıktır.
Bence en güzel yağlardan bir tanesi de Valvoline yağıdır, Amerikan malıdır.
Bildiğiniz üzere;
1866’da Dr. John Ellis tarafından kurulan ABD devi Valvoline, dünyanın ilk madeni yağ üreticisi ve sentetik yağı bulan firma ünvanına sahip.
Firma 100’ün üzerinde ülkede, motor yağları, endüstriyel yağlar, gresler, kimyasallar, araç içi ve dışı detaylı bakım ürünleri satıyor.
Zincir yağı kısmında ise;
Valvoline White Sentetik Zincir yağını kesinlikle tavsiye ederim.
Motor Yağı kısmında ise;
4 Zamanlı Motosikletler için;
Tam Sentetik SYNPOWER 4T
Yarı Sentetik DURABLEND 4T
Bu marka hemen hemen tüm yeterlilik testlerinden yani API SN,JASO MA ve MA2 Standartlarını rahatlıkla karşılamaktadır.
Türkiye'deki servisler hangi motor yağından avanta alıyorsa size o yağı tavsiye eder. iPhone ve Motul servis ve motor markalarına komisyon verir. Onlar da başka yağı kullanmazlar. Aslında siz kendi getirdiğiniz yağ ile bakımınızı yaptirabilmelisiniz, çünkü bu sizin hakkınızdır. Fakat kendi yağını servise götürünce biz bunu kullanmıyoruz derler ve size Motul veya Ipone u overler. Siz de o yağları dünyanın en iyi yağı sanırsınız. Çünkü tüm servisler bu fikri senelerdir piyasaya pompalamışlardır. Bu yalana hep beraber inanarak onları zengin ederiz. Kim bu konuda bir teknik bilgiye sahiptir diye sorulmaz. Karşılaştırma yapmak için kimsenin teknik bilgisi yoktur. Tamamen servise güvenle oluşmuş bir imajdır bu. Fakat servisler bu imajı ticari menfaatleri için oluşturmuşlardır.
paran varsa putolin NANO TECH 4+ yoksa castroll devam
Dandik bir yağdan sonra motul kullandım, değişikliği iliklerime kadar hissettim.
Ben repsolcuyum, bugüne kadar hangi bayiiye gittiysem kendi yağım için sıkıntı çıkarmadılar.
ipone un son sırada olması çok düşündürücü
Bir yag vardır birde katkı maddelesi vardır yagın içinde.
Yag kısmı hepsinde aynıdır .
Fark katkı maddelerinde dir , bunlar %3-5lik dilimini oluşturur. Bu katkı maddeleri 8 farklı katgoridedir deterjan dan turda teflona kadar.
Neyse uzatmayim yagı benzin içinde kükürt ve hava bozar.
Gelelim tavsiyelere ;
**Araba yagı kesinlikle olmaz içinde teflon vardır ve şanzımana zarar verirsiniz kaydırır.
** Yargı sık degiştirmek faydalıdır
** Peki ucuz yag nerden bulacaksınız kamyonlar için tırlar için üretilmiş yag bizim motor lara uygundur ,bu sekiz katkı maddesi neredeyse benzerdir. Kamyon yaglarında da teflon yoktur.
Telefondan yazdığım için çok kısa yazdım .iyi geceler
Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 misafir)