sırma mısır özü olabılırmı?
sırma mısır özü olabılırmı?
Shell ve castrol motosikletin ne olduğunu bile bilmez, motosiklete bu marka yağlar koyulmaz, aşırı yüklenmede ve yüksek devirlerde ağır hasara yol açabilir.
1 kere şunu hatırlatmak lazımdır, motosiklette vitesler ve motor aynı kutudadır yani blok olarak birdir.
Bu sözde motosiklet yağları ise yine araçlar için üretilmiştir ve üzerine sadece motosiklet resmi yapıştırılmıştır.
Sırf motosiklet için üretilen yağ arıyorsanız isviçreli motorex markasını mutlak tavsiye ederim. kendim 16 000 km kullandım ve mobil gibi bir markadan beni vazgeçirdi.
Honda'nın castrolu tavsiye etmesi motorsporlarındaki sponsorluk olayından dolayıdır, yani motosikletler için en iyi yağ olduğu anlamına gelmez.
Mobil 10/40 yağı boşaltıp motorex 10/40 yağ koydum ve motorun sesinde mü kemmel bir değişim olduğunu fark ettim. Evet motorun sesi toklaştı ve patırtı azaldı, artık daha kaliteli bir ses çıkmaya başladı ve yağın ömrü 2000 den 3000 km. ye çıktı.
Yani başka marka bir yağı 1000 km veya 1500 de değişmektense motorex 15/50 yağını 4000 km. kullanın hiç gorkmayın derim. ben çokx denedim
hocam fiyatı, kodları ve sitesi varmıdır ? limk verebilirmisiniz?
tmm gerek kalmadı tşkler buldum
# 4-Takt
* Power Synt 4T SAE 10W/60
* Power Synt 4T SAE 10W/50 + 5W/40
* Cross Power 4T SAE 10W/50 + 5W/40 + 10W/60
* Top Speed 4T SAE 10W/30 + 10W/40 + 15W/50
* Formula 4T SAE 10W/40 + 15W/50
* Legend 4T SAE 40 + 50
* Legend 4T SAE 20W/50
* ATV/Quad Racing 4T SAE 10W/50
* ATV/Quad 4T SAE 10W/40
* Scooter 4T SAE 10W/40
* KTM Racing 4T SAE 20W/60
* Boxer 4T SAE 10W/40
http://www.motorex.com/index.cfm/fus.../1-418-443-772
bu lınktede sadece manuel bütün yagların anlatımı var motosikletler için 25 sayfa incelemenizi tavsiye ederim
http://www.motorex.com/Image/Kontakt.../motoflyer.pdf
Drift Religion, iZMiR ŞußeSi
korlastan alıyorum yağımı. evvelden NBC motordan alırdım, şimdi kayboldu gitti onlar.. nereye gittiler acaba bilen varmı?
Korlastan başka biryerde olacağını sanmıyorum çünkü yağ tamamen ithal malı, üzerinde hiç türkçe bişey yazmıyor. adam yağın ambalajını yaparken bile motorcuyu düşünmüş, yağı boşaltmak için huniye gerek kalmıyor. peah
evet şimdi bende baktım siteye, türkiye genel dağıtıcısı yazıyor. tahmin ettiğim gibi yani, korlastan başkasının aklına gelmez böyle şeyler, daha doğrusu umrunda olmaz hiçbir satıcının
Produkte für Motorräder und Scooter
Türkei
New search
Company Town
Korlas Otomotiv SAN. VE TIC. LTD. STI
Kadikoy / Istanbul
Details
benim yamahada ben castrol power1 10/40 scooter ı kullanıyorum 1500km gelmeme ragmen yağım hala temiz ve akışkan motorumda sağlıklı çalışıyor gerçekten memnunum ,ben daha onceki scooterim için aldığım castrol ile yamaha servisinin yolunu tuttum servisteki ustaya sordugumda onlar mobil kullandığını söyledi neden diye sordugumda sırıtarak ikisinide koç getiriyor abi adam kendi malı satılsın istiyor şeklinde bir tiyo verdi arada bir fark varmı diye sorduğumda ise castrolunda kaliteli bir yağ olduğunu ve mobil arasında ona göre bir fark olmadığını söyledi ve getirdiğim castrol yağ ile değişimi yaptı,buda demek oluyorki firmalar genelde sponsor oldukları veya aynı grubun getirdiği yağları önerip satmaya çalışıyor yağın kaliteli veya kalitesiz oluşu pek umurlarında değil gibi geldi ,şuda bir gerçek castrolda mobilde kaliteli yağlar üretiyor ve aralarındada bence çok bi fark yok bu benim görüşüm tabi
@Mikuni tşkler bilgiler için
Drift Religion, iZMiR ŞußeSi
Motul 300V dünyanın en iyi yağı seçilmiştir, hem de defalarca, birçok motosiklet dergisi testlerinde... Serinin diğer yağları da 7100, 5100, 3100 esther katkılarından dolayı iyi yağlar kabul ediliyor. Esther katkısı, yağın kalıcı film oluşturmasını sağlıyor. Bildiğiniz gibi motordaki metal yüzeyler için en kötü zaman motorun çalıştırılmaya başladığı ilk birkaç saniyedir. Diğer yağlar birkaç saat içinde tamamen süzülüp buraları yağsız bırakır, ama Motul ile bu olmaz. İşte sebebi bu.
Motul'un yanısıra Castrol TriZone serisi ve Magnatech de iyi yağlardır.
Saygılar.
Üç boyoz bir kola
Özellikle magnatec tavsiye mesajlarını görünce dayanamadım yazayım dedim
Motosiklette neden otomobil yağı kullanmamalıyız?
1 - Bazı motosiklet modellerini bunun dışında tutarak biliyoruz ki otomobillerle motosikletlerin debriyaj sistemleri farklıdır. Motosikletlerde güç ünitesi ve şanzıman aynı yağla yağlanırken, otomobilde yağlama ayrı ayrı yapılır. Yağların özellikleri buna göredir.
2 - Otomobillerin normal kullanım devir aralıkları ile motosikletlerin devirlerini düşünürseniz, yüksek devir çeviren motosikletin güç ünitesinin metal aksamının yağlamansı otomobil yağları tarafından tam olarak yapılamaz. Parçaları korumak için oluşan yağ filmi yüksek devirlerde motor aksamı üzerinde tutunamaz.
Eğer bu sağlanabiliyor olsaydı ki eminim firmalar milyarlarca dolar ar-ge ye yatırım yapıp motosikletler için ayrı bir yağ üretmeye çalışmazlardı.
3 - Energy Saving gibi ibarelerin olduğu yağlar ıslak kavrama sistemlerini çalışmaz hale getirebilir.
Yağ motorun kanıdır..
Castrol castrol castrol .
[COLOR="red"][B][I] 4 zamanlı --> ::144:: <-- 2 zamanlı (A rh 2TT)[/I][/B][/COLOR]
WÜRT en kaliteli olanı diye biliyorum.Ama pahalı olduğundan kullanılmıyor heralde.
castrol u mobili shell i denedim en iyisi shell di ama bana şu motul denen yağı nerde bulabileceğimi söyleyen olursa sevinirim. bi an önce bulmam gerekli yağ değişimi vakti geldi çünkü motorun
CASTROooL 25 kere cAsTRoOoL
..:: Nerde O Eski Günler? ::..
ilk aldıgımda servıste acık turkpetrol yag koydular zamanla hep o yagı kullandım bır gun servıste cırak abi castrol koy perfomansı degısecek dedı.castrol 10 40 yarı sentetık koydum.dedıgı gıbı motorum performansı degıstı.bence castrol cevremdekı arkadaşlarasa onu tavsiye edıyorum.
Motul tek kelime hondanın servisinde kullanmadıgı ama goturdunuzdede koydugu tek yağdır onlarda biliyo çunku en iyisi oldugunu.
mersinde bu motul yağı bulabileceğim bir yer var mıdır acaba.
fiyat olarak uçuk bir şeymi bu yağ.
mobil kullanıyordum. ama shellin debriyaj performansını daha çok beğendim. yamaha yeni yağ çıkarmış. YAMALUBE birde onu deneyecem.
motul !!!! ondan başka yag tanımam
bridge stone shirdge stone sharidge stone... ve tanrı lastikten kadını yarattı, sharon stone..
Drift Religion
cbf 150 ye castrol magneteks 10/40 yağ kullanıyorum.
98 Beygir.....
Elf kullanıyorum ama madeni yağlarda en kalitelisi diyecek olursak mobil1
#46#_PSYCHEDELIC RIDER_#46#
İMAM GAZLARSA CEMAAT YANLARR :)
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)