motosiklette motul , arabada castrol iyidir
motosiklette motul , arabada castrol iyidir
Motorum olmadı fakat araç için petronas yağ kullandım 1.4 Opel Corsa otomatik
İlk gözlemim servisdeki arkadaşların gözlerinin içi parladı birbirlerine gösteriyorlar "selim usta bak bak adamlar Mercedes e fabrikasyon yağ veriyorlar"
Asıl araçta değişimi anlatamam o kadar net ve farkettirici ki
Motosikletim olunca kullanacağım tek yağ markası olur petronas
halimiz itten beter, keyfimiz paşada yok
Kendi kullanım ve deyeyimime göre motülün iyi bir yağ olduğuna inanmıyorum.Motoru koruduğunada inanmıyorum.Castol,liquimolly yağları motule on basar.Motulu kullanınca motorda bir rahatlama olmadığı gibi viteslerimde caterpillar şaftı gibiydi.
Castrol koyunca daha iyi ivmelenme hissi ve rahat vites geçişleri sundu.
Eneos peki?
LUBCO DIYE BIR YAG ALDIM 15 50 MAXISCOOTEER ICIN.SIMDILIK COK MEMNUNUM
motoru alalı 11 gün oluyor. öneri üzerine motul 5100 koydurdum alır almaz.
1. vitesle N arasinda bile sahte boş denk geliyor bazen.
diger vitesler arasinda da denk geliyor maalesef. vitese taktim deyip gazi
açınca birden yırtınmaya başlıyor motor sahte boşta.
bu sahte boşların motor yağından olduğu söyleniyor. bir sonraki yağ değişiminde
castrol power-1 deneyecegim. bakalim. o zaman da guncellerim burayi.
https://ersinkecis.blogspot.com
cub a yağ lazım en ucuz petrol ofisi yağ 20 ye alıyordum 40 tl olmuş en iyisi bence bu
şaka bi yana en iyi marka bence liqui moly daha önce nc de kullandım vites geçişleri şıkır şıkır dı
Önceki motorumda kullandığım yağı hatırlamıyorum köyde olduğumuz için 2 zamanlı yağı(kesim motoru) ya da traktör yağı katıyordum herhalde. Katıyorum dediğim de 1 kere değiştirdim acaba ne var diye. Hala yaşıyordur umarım satıldı kısa zaman önce.
Driftte ise ilk olarak Castrol yarı sentetik koydurdum, memnundum. Sonra kendim 10 40 Motul 3000 kullandım hiç memnun kalmadım su gibi oldu hemen ve benim hatam da var yaz sıcağında hava soğutmalı motora 10 40 koymak gibi. Sonra bastım parayı 15 50 Shell Advence Ultra koydum şu an o var memnunum eskitemedim yağı.
Sonradan şunu fark ettim pahalı yağ alırsam 20 bin kmde benim motoru sıfırlama parası çıkıyor o yüzden ucuz yağ katacam bundan sonra. Şu an elimde Mondoil yarı sentetik var, memnun kalmazsam DTS Oil 10 50 düşünüyorum. Motorun içi de çorbaya döndü iyice.
Belgin firmasının markası Lubex kullanmaya başladım ben. 15w40(kitapçıkta tavsiye edilen) Rapidus yağından aldım. Mineral yağ. 30TL. Hem sahte midir diye düşünmeme de gerek yok Bu arada siteleri de oldukça hoş.
"Motosiklet özgürlük ve çeviklik anlamına gelir. Motosiklet motorları oldukça yüksek devirlerde çalışırlar. Süratli, çevik, enerjik anlamına gelen Rapidus çok hızlı hareket eden motor parçalarını korumak için gereken yüksek teknolojiye sahiptir."
Kullandığım en iyi yağ Liqui Moly. Listede yok, Bugüne kadar neredeyse bilenen tüm kaliteli yağları kullandım ama ben Alman Liqui Moly diyorum.
Gunumuzde kotu yag pek kalmadi. 250 bin liralik motora biniyorum, fabrika 70 liralik shell advance kullan diyor. MV Agustada da bir sure Castrol onerdi fabrika.
Yani biz bu kadar pahali motorlarda bile bu isi kafaya bu kadar takmayip bununla ilgili bir sorun yasamazken siz bunlari hiiic dert etmeyin.
Ben sizin icin yillarca denedim. En son birkac yildir piyasadaki en pahali yaglardan biri, Putoline'in Nanotech(yeni adiyla Ntech) ustune basa basa onerirdim muhtesem diye. Simdi gercekten cok bir fark gormuyorum.
Kafanizi rahat tutmak istiyorsaniz bunun caresi yag markasi degil, ne kadar siklikla yag degistiriyorsunuz. Kullandiginiz yagin sizce omru mu geldi 3000 km sonra? Tekrar degistirin. Ucuz markayi kullanin salliyorum Castrol, 2000de 3000de bir degistirin. Paranoya olmazsiniz boylece onu mu kullanayim bunu mu diye.
şu en kalitelisi diyenler nasıl anlıyorlar yağın kalitelisini merak ediyorum, ne gibi testler yaptınız, hangi laboratuvarda incelediniz kullandığınız yağdan numune alıp? Fabrika/Üretici ne öneriyorsa onu kullanın kulaktan dolma bilgilerle maceraya girmeyin.
Kalite görecelidir.
vulture de castrol mükemmel iken ns200 de kötü.
liqui moly cbr de güzel performans saglarken rs 200 de 1000km sonrası leş.
Motul başlangıcta ns200 de kötü iken sonrasında cok iyi.
Her motora göre kalite farklıdır.
Benelli TNT 250 motorum 3.2 litre yağ alıyor. Bu yüzden de yağ masraf yüksek. En son bakımda motul 10w40 5100 kullandım. Uygun ve kaliteli diye. Ama o kadar farklı markalar övülmüş ve gömülmüş ki şuan diğer bakımda ne kullanacağım muammada kaldım. Biraz daha okuyalım bakalım neyde karar kılacağız.
bence en iyi yağ en ucuz olandır sonuçta herkes aynı yerden alıyor
Ns200 de 3 kere yağ denedim; acıkcası tam tamına uyan yağı bende bulamadım.
Castrol ü zaten geçtim bence uygun değil
yağ değişim sıklığınız fazla ise liqui moly ilk 1000 - 1500 km gerçekten cok güzel, şıkır şıkır geçiyor. ancak 1500 km sonrası boşa geçişlerde sıkıntı yaratıyor.
yağ değişim sıklığınız az ise motul en iyisi, ilk 1000 km sonrası tam kıvama geliyor, ne boşa geçme derdi var ne birşey. 3,5 bin km oldu değiştireli, hala son derece güzel.
Senelik kullanımım 5bin km civarı oldugu için yağ konusunda ekonomik bir arayışa girmedim açıkçası.
Anger clouds judgement and it makes us do things that we end up regretting. Things we can never take back.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)