Nolan n86 ve Agv fluid.
Agv
Arai
Shoei
Nolan
Kbc
Suomy
Shark
Icon
Lazer
Caberg
Airoh
Best
Bell
Safebet
Hjc
X-lite
Schuberth
Dainese
Reevu
Marushin
Max
Cox
Uvex
Diğer
Nolan n86 ve Agv fluid.
Giwi kullaniyorum
HJC IS-17 kask kullanıyorum. Sağlamlık ve güven anlamında yaptığım araştırmalar ve markanın kalitesi konusunda güvenim tam. Pinlock ile beraber geliyor. Ağırlığı 1600 gr. Bir arkadaşımın Suomy kaskının 900 gr civarında ve küçücük olduğunu görünce eh biraz kaba durabiliyor. Ses yalıtımı az yüksek hızda ses rahatsız edici düzeye çıkabiliyor ki zaten kulak içi koruyucu kullanmak şart. Bir diğer sıkıntı kask arkası spoiler yok. Yine yüksek hızlarda kask geriye doğru hareketleniyor kafanızdan çıkmak ister gibi. Ben 2018 yılında her yerde fiyatlar 2100 lira civarındayken bir motosiklet sitesinden 1350'ye almıştım. Bu fiyata müthiş/kusursuz performans beklemediğim genel olarak memnunum diyebilirim.
Shoei nxr.
Nolan N87 - ilk kaskım.
Eskiden LS2 OF597 carbon acik kask kullaniyordum, gecen ay Shoei Qwest Bloodflow TC-3 aldim. Kapali kasktaki gorus acisinin acik kasklara gore daha dar olmasindan dolayi ilk baslarda biraz zorlandim. Ama bu zorlanmanin artilarindan biri de omuz ustu bakisi zorunlu hale getirmesinden dolayi surus degisikligi oldu. Cok sessiz diyemem, cene pedi olmadiginda yeller esiyor icinde. Bas ve cene havalandirmalari guzel, temmuz sicaklarinda gorecegiz marifetini
LS2 surda, https://www.motoin.de/images/product...lm-35750_0.jpg
Shoei de surda, https://www.projexml.com/v5/services...-tc_607_1.jpeg
Bell M5X ..
CMS MARKA KASK KULLANIYORUM MEMNUNUN
LS2 FF323, LS2 firmasının ürettiği en üst segment kaskı. Kabuk yapısı ve teknik detaylara her yerden ulaşabilirsiniz. Ben kullanıcı olarak yorumlamama gelirsem;
-Öncelikle hafif ve kaskın görüş mesafesi gerçekten çok iyi.
-Ses alımı katlanılabilir bir düzeyde.
-Havalandırması başarılı, ferah bir ağız havalandırması mevcut.
-mat kask almayın arkadaşlar çizikler estetik kaygınızı körükleyebiliyor.
-vizörün bağlantı kısımları kronik olarak kendi kendi kendine parçalanabiliyor. Birkaç senede bir değiştirmeniz gerek(ama kaskın ömrü ne ki zaten)
-aynalı veya koyu renkli vizörleri sadece gündüz kullanılabilir. Gece, akşamüstü, tünel vs resmen kör olabilirsiniz.
-LS2 firması malının arkasında duran bir firma değil, o yüzden alırken çok dikkat edin. Kaskı güzelce inceleyin.
-boyun kısmı rahat sağa sola hareket edebiliyor.
Aklıma geldikçe editleyerek ekleyebilirim.
Bütçem dahilinde kafama en iyi uyan ve en güvenli bulduğum kaskı kullanıyorum bugün A markası olur, yarın B.
shoei qwest
agv pista gp-r
shoei tam bir fp canavarı kask 1500 liraya almıştım hala üretiliyor mu bilmiyorum ama gözüm kapalı tavsiye ederim. çok seviyorum
agv geçen haftalarda indirim yakalayınca pist için aldım daha hiç kullanmadım şu an yorum yapamam.
Shoei Neotech
shoei qwest. 2.sini kullanıyorum. ilk aldığım 100 km hızla arabaya vurup havada takla attıktan sonra kafa üstü yere düştüğümde hiçbir problem yaşatmadı. etkisi kafamı sanki yastığa hızlıca koymuşum gibi hissettirdi. ucuz kaskta kullanmış biri olaral şunu rahatlıkla söyleyebilirim, kaska verilen paralar kesinlikle değer.
geçen sene
shark explore-r (blank) aldım. kendi kendine çatlaması sonucunda garantiden değişti
değişim olduktan sonra
shark explore-r (cisor) aldım.
blank ile cisör arasında fark varmış.
bendeki blank mat renkliydi
cisor ise parlak.
bana kalsa biri mat biri parlak başka fark yok derdim ama.
blank = termoplastik
cisor = fiber kompozit
Shiro mugello diye bir kask kullanıyorum. Havalandırması güzel ama buğu tarafında birşey beklemeyin.
Seni kurtaran kask değil de şans olmuş bence, şans hep yanında olsun inşallah.. Kasktan bu kadar büyük beklenti doğru değil bence, ölümsüzlük iksiri değil sonuçta , uluslarasi kabul görmüş testlerden geçmiş, kafa yapınıza ve bedeninize uygun kask sizi optimum düzeyde korur, kalite için biraz daha, konfor için ise biraz daha ödemek zorunda kalırsınız.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)