Memnunum
Yüksek
Çok Yüksek
Normal
Tamamen Kaldırılmalı
%10 olmalı
%20 olmalı
Ne zaman bu konulara girsem zararlı çıkarım da! Birlik olunduğunda çok şeyler yapılır. Tek başına motosiklet kullanıcıları birşey yapamaz. Sektörün tamamı hareket etmelidir. Örneklemek gerekirse;
Bir hafta kimse motosiklete binmez gerekirse süre uzatılır, elde motosiklet çekilerek izinli yürüyüş yapılır, benzin alınmaz, ikinci el ve yeni motosiklet alınıp satılmaz ise zincirleme bir reaksiyon oluşur. İthalatcılar, satıcılar, tamirciler ve kullanıcılar tüm piyasa bundan etkilendiği taktirde, ister istemez kulak vermek zorunda kalırlar. Tabiki benimkisi hayalden ibaret
Free Motorcycle Team
gerçekten bu türkiye şartlarında hiçte adil olmayan bir şey ya allah aşkına 250cc,den yukarı bir motosikletin ötv.si yüzde37 yani bir motorsikletin üçte birini devlete veriyoruz arkadaşlar hiçte adil deyil sayın yetkililer lütfen biraz insaflı,mantıklı olalım
tamamen kaldırılması gerekli diyorum bu ne ya fransada 2006 r6 4500 euro ülkemizde 19,000 ytl den başlıyor kalksın kardeşim kalksın
Tahsin Oğuz Acartürk çok KRAL adamsın......
ötv adında bile hayır yok bi bizim ülkede böle vergiler var
[COLOR="DarkRed"][B]Yaşadığın Her An Kendi Hayatındır...[/B][/COLOR]
cep tel de bıle %25..bu vergılerın kalkması tamamen hayalcılık olur..tum hayallerımızın gerceklesmesı dılegıyle..
harley in patronu çıkar derse ben 50000 dolarlık motora biniyom benden vergi almıyolar diye 1 gün sonra başa bela vergi çıkar yav sanane arkadaş bin gez işte motoruna konuşmak için konuşuyo
[COLOR="DarkRed"][B]Yaşadığın Her An Kendi Hayatındır...[/B][/COLOR]
ben çok memnunum,harika bi sistemimiz var,süperiz,kahramanız,muhtac olduğumuz akıl,damarlarımızdaki kanda mevcut,onu kullanacak akıl nerde,bence sandık başında diyecem ama ,hangisi iyikii
[I]315 ile uzaklaştım,aynamda görünmüyorsun...I]
Vergi olayi tamamen bir kisir dongudur bu memlekette. Devlet normal de sanayiden, kuruluslardan almasi gereken vergiyi alamiyor bunun acisini tuketimden cikariyor.
Ornek, sen sirket sahibisin, sirketin bana yeterince vergiyi vermiyor ama ben seni aldigin 4x4 Range Rover dan, ya da baska birseyden vururum diyor. Bunuda nasil yapiyor, ustune gumruk vergisini bindiriyor. KDV sini koyuyor, OTV sini koyuyor. Birde senelik tasik vergisini bindiriyor.
Bu ulkede bu yuzden ozel iletisim vergisi diye birsey bile var. Ozel iletisim vergisi kadar sacma sapan baska bir vergi dunyanin ancak diger gelismeye calisan uklerinde gorulur herhalde.
Sonucta vergi kanunu da oyle bir kanun ki, sen kanuni acidan hicbirseyi ihlal etmeden, 100,000 YTL de vergi odeyebilirsin, bunun yarisini da odeyebilirsin.
Ancak burada devlet i suclamiyorum kimse oyle algilamasin. Bir millet nasil yonetilmeyi hak ediyor ise o sekilde yonetilir. Burda vergilerden sikayet ederiz, sonra birsey alacagimiz zaman satici, abi sana fis kesmim ama sanada etiket fiyati uzerinden %30 indirim yapim dese, hepimizde atlariz.
gerçekden yok yüksek oranlar.benzinin bu kadr pahalı oldugu ve nufusun pek olmasa kalabalık oldugu motorlu taşıtların kullanımında insan hayatında buyuk bi rol oynadıgı bi ülkede motorsklet ötv si bu kadr olmamalı 2,000 ye 1,000 ötv alıyorlar böyle bi mantık varmı...!
bence artırılmalı bile,bu keşmekeş trafiğin önüne ne benzinin uç değeri ne ötv nin değeri durdurabiliyo. bilinçli bilinçsiz herkes araç alıyo. çoğu insan bulunsun diye alıyo. hava kirliliği, luzumsuz yakıt tüketimi, trafik kazaları, sıkışıklığı. ya bu konuda bilinçlenip kaldırmak lazım. yada madem öle işte böle artırmak lazım. 15000 nüsuflu ilçemde MOTOSİKLETİMİ PARKEDECEK YER BULAMIYORUM
motogünlüğüm: youtube.com/c/Bereñârı
İnanlımaz derecede çok yüksek bir vergi bu anlamsız bizim insanımızın talebi neye artarsa hemen çat vergi ohhhhhh diyecek ne söz olabilir kiii kaynak olmayınca devlet hoooppp vergi yazık insanlarımıza valla :(
KingRider And GhostRider
arkadaşlar burası türkiye sacmalıklar ülkesi devletin gücü herzamanki gibi dürüst vadandaşın cebine yetiyo adalet diye bişey sadece sözlüklerde yerini koruyo buna dur dicek birileri mutlaka cıkmalı gerci hakkımızı arasakta mutalaka birokrasi denen sacmalıkla uğrasıyoz.
::evil::
Hocam kusura bakma ama ne kadar saçma bir yaklaşım.Keşmekeş trafiğin sebebi araçlar değil o araçlara yol bulunamaması.Yolu yapmakta devletin görevi.Bu görevi yerine getiremediği için insanlardan bu yolla haksız kazanç sağlamasıda trafiği azaltmak için değil.Bu sadece kılıf.Ayrıca insanlara bir şeyi zor etmekle onları bu yolla biliçlendirmek ne alaka? Hadi kal sağlıcakla.
aslında çok saçma ötv denilen sey ekonomiden cok iyi anlamam, ama bi vatandaş gözüyle bunu soygun hak yemek olarak görüyorum 4000 tl lik motosikletin 1000 tl si vergi gidiyor nası bi zorunluluktur bukadar fazla bi vergi....
Tartışmaya bile gere yok bu ülke yöneticileri zenginleştikçe bizler fakirleşiyoruz, fakirleştikçe onlara dahada çok hayran oluyoruz ağızlarına bakıyoruz. vergi adaletsizliğine basit örnekler
1-bu ülkede pırlanta, yakut vs gibi ziynet eşyalarında vergi yok, ekmekte var
2-ben maaşla çalışan bir mühendisim ve yüzlerce kuyumcudan fazla vergi ödüyorum
3-Ahlaklı işverenlere çalışan maliyeti, elemana verdiği maaşın neredeyse iki katı
Son çare bir bakan çocuğunun motosiklet ithalatı işine girmesini beklemek; o zaman bakın ötv bir günde nasıl "0" oluyor.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)