Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Anket: En kötü sürüş alışkanlığınız nedir?

Katılımcı sayısı
1756. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor
  • Çok hızlı sürüyorum.

551 31.38%
  • Çok yavaş sürüyorum.

83 4.73%
  • Öndeki aracı çok yakından takip ediyorum.

214 12.19%
  • Kendime çok güveniyorum, dikkatsizim.

202 11.50%
  • Gergin ve aşırı heyecanlıyım.

217 12.36%
  • Güvenlik ekipmanlarını kullanmıyorum. (kask,mont,vb.)

267 15.21%
  • Diğer (Konu başlığına yazın)

222 12.64%

En kötü sürüş alışkanlığınız nedir?

REKLAM ALANI
    oguzcelik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Önümdeki araçla mesafemi korurken, arkamdaki aracın sağımdan geçip önüme girmesi ve takip mesafemei yok etmesi halinde beni geçen aracı önce sellektör ve kornalarla taciz edip sonra aragazla onu geçiyorum.
    Bir de bazen trafik sıkışıkken dengim bi motor görürsem onu bi şekilde gaza getirip önüme alıyorum sonra da açtığı yoldan ilerliyorum.
    www.motojektif.com

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    umurcan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MT-07
    Bana bakan oluyor mu diye arabalara veya yayalara falan bakıp dikkatimi dağıtıyorum
    Beğenecekler motorumu!
    Heil Spellcheck

Motosikleti
    YAMAHA TENERE XT660Z
    hızlı giderken dikkatimi yola değil de bana bakan birileri var mı diye etrafa veriyorum,bunu yavaş giderken de yapıyorum ve kısa süreli de olmuyor
    bir de viraja girerken motoru yatıramıyorum virajı çok yavaş bir hızda ve düpdüz alıyorum
    DEMİR AT'A YOLLAR DAYANMAZ

scooboy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha xj6N 2013
    Tek elimi (Sol) sürekli deponun üstüne koyuyorum(Dirsekten). Özellikle uzun yolda :(
    Birde oturduğum yerden arkaya dönüyorum. aynaya baksam bile.. .:(

hakanerdogan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    DL1000A
    Diğer olduğundan konu başlığına yazıyorum.

Motorum CBR 250R, Ankara'da kullanıyorum.

Gerek 0 km/s'den kalkışlar olsun, gerek de 1-2-3 viteslerde akselerasyon olsun şehir içi yoğun trafikte, hemen hemen çoğu ortalama 1.4-1.6 arabadan hızlısınız, 2.0 arabalara da düşük hızlardan akselerasyonda kafa tutulur rahat biçimde. Bu alt yazıyı geçtikten sonra şunu söliyim, mesela Eskişehir Yolu olsun, İstanbul Yolu olsun ve çeşitli noktalardaki 70 km/s ile sınırlı önden plaka okuyan radarların altında sırf radarı geçtikten sonra gaza gömelen arabaları 100-110 km hızlara radar tokatlamak için yavaşlıyorum. Hele iş atan arabalar oluyor, yanlarına gelip 3 korna yapasım doğuyor.

Bi de trafik ışıklarında kapış isteyen son mohikanlara bitiyorum, dayanamayıp asılıyorum.

Ama 120'yi geçtikten sonra 160-170'e şayet çıkarsa motor, bi yarım saat sürdüğünden hızlanması, Doğan-Şahin falan geçip gidiyor yanımdan, çok kahroluyorum. Arabayı da motoru da satıp çok düşündüm 30 milyara bi GSX-R 1000 almayı ama, hayat işte, bir V8 jip kadar da yakmayı yemiyor. Araba 1.4, motor 250'den devam orta direklik bâki.

Sepetçioğlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KAWASAKİ VERSYS 650
    Limon sıkmayı düzgün yapamıyorum hala
    Olduğunuz yerde durarak, olmak istediğiniz yere varamazsınız!

OGUZHANKY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda VT 750 C Shadow
    eğer en öndeysem ışıklarda yanımdakiyle kapışma isteği. Hem apaçilik hem riskli hemde motoru yıpratıyo.

Mengu16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj 200NS, Mondial 210MX
    Alıntı hakanerdogan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Diğer olduğundan konu başlığına yazıyorum.

Motorum CBR 250R, Ankara'da kullanıyorum.

Gerek 0 km/s'den kalkışlar olsun, gerek de 1-2-3 viteslerde akselerasyon olsun şehir içi yoğun trafikte, hemen hemen çoğu ortalama 1.4-1.6 arabadan hızlısınız, 2.0 arabalara da düşük hızlardan akselerasyonda kafa tutulur rahat biçimde. Bu alt yazıyı geçtikten sonra şunu söliyim, mesela Eskişehir Yolu olsun, İstanbul Yolu olsun ve çeşitli noktalardaki 70 km/s ile sınırlı önden plaka okuyan radarların altında sırf radarı geçtikten sonra gaza gömelen arabaları 100-110 km hızlara radar tokatlamak için yavaşlıyorum. Hele iş atan arabalar oluyor, yanlarına gelip 3 korna yapasım doğuyor.

Bi de trafik ışıklarında kapış isteyen son mohikanlara bitiyorum, dayanamayıp asılıyorum.

Ama 120'yi geçtikten sonra 160-170'e şayet çıkarsa motor, bi yarım saat sürdüğünden hızlanması, Doğan-Şahin falan geçip gidiyor yanımdan, çok kahroluyorum. Arabayı da motoru da satıp çok düşündüm 30 milyara bi GSX-R 1000 almayı ama, hayat işte, bir V8 jip kadar da yakmayı yemiyor. Araba 1.4, motor 250'den devam orta direklik bâki.
    Motorla doğan-şahinlerle mi kapışıyosun ? bir ankaralı olarak iğreniyorum her türlü kuş serisi araçtan.

Okan Sinan Ocan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW K1200GT (Helga) BMW S1000XR M Sport
    Sıkışık trafikte benim kamyon kılıklı motorumu sağdan soldan geçerek marifet yaptığını zanneden apaçi kardeşlerimi falakaya yatırma fikrinden bir türlü kendimi alamıyorum.
    speed_dream ve Soykan67 bunu beğendiler.
    DAHA GİDİLECEK ÇOK YOL ,ÖĞRENECEK ÇOK ŞEY VAR

culcu07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    hyosung gt 250r
    Hyosung gt 250r motorumla en cok uyuz oldugum onumde bı aracın gıtmesı. Hıc sevmıyorum onumde bı aracın gıtmesını ne motorda ne arabada. Onumde ne var ne yok vıraj nasıl rahat etmek ıstıyorum bıde benı sıkıstıran arabalar oluyor arada mesela ford transıt marka araclar pesımden gelıyo hanı yarıs yapar gıbı arkamı bırakmıyo bı sure dayanabılıyorum duz yolda benı tokatlıyo ıllakı ya da ne olur ne olmaz dıye saga cekıp gecmesıne ızın verıyorum ama yedıremıyorum

Motosikleti
    KAWASAKİ VERSYS 650
    Alıntı culcu07 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hyosung gt 250r motorumla en cok uyuz oldugum onumde bı aracın gıtmesı. Hıc sevmıyorum onumde bı aracın gıtmesını ne motorda ne arabada. Onumde ne var ne yok vıraj nasıl rahat etmek ıstıyorum bıde benı sıkıstıran arabalar oluyor arada mesela ford transıt marka araclar pesımden gelıyo hanı yarıs yapar gıbı arkamı bırakmıyo bı sure dayanabılıyorum duz yolda benı tokatlıyo ıllakı ya da ne olur ne olmaz dıye saga cekıp gecmesıne ızın verıyorum ama yedıremıyorum
    Ne transit gtr yi geçiyor mu

Mengu16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj 200NS, Mondial 210MX
    Alıntı Sepetçioğlu adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ne transit gtr yi geçiyor mu
    200 beygirlik transit ise hiç affetmez.

Motosikleti
    KAWASAKİ VERSYS 650
    Alıntı Mengu16 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hıım ben sıradan bir transit düşünmüştüm

Motosikleti
    Cat 428c :D
    Seyir halindeyken düşüncelere dalıyorum şayet artçım beni dürtene kadar yoksa sabit gaz aynı pozisyon basıp gidiyorum
    Pşşştt Unutma ! Sen Bu Yazıyı Okurken Birileri 299 + da Adrenalin Patlaması Yaşıyor

culcu07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    hyosung gt 250r
    Alıntı Mengu16 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Valla kac beygır bılmıyorum bı ıkı denk geldı herzaman degıl tabi

Tolga Can - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kymco Xciting 250i
    Aşırı kontrollü sürüyorum. Tüm arkadaşlarım deli oluyor
    Arazide dönüşlerde görüş yoksa yarı hız giderim. Arkadaşlarım ise tam gaz, her daim geride kalırım. Riski sevmem. Yaşamak güzel.
    Uzun yolda limitim bellidir. 80-100 km arası üstüne çıkmam. Araçların sağından yada solundan benden yavaş değilse geçmem. ihtiyaç duymam. geride kalırım.
    Umrumda olmaz. varacağım yere en fazla 15 dk geç kalırım. Malesef her zaman da geç kalırım. Tüm arkadaşlarımın oğlum çok yavaş gidiyorsun demesine kulak tıkarım.
    Kimseye bir şey kanıtlamak zorunda değilim. Kurallar dahilinde, limitlerde kullanırım. Ekobislerin geçeceği kadar da yavaş gitmem :D
    14 yaşında motosikleti tek başıma kullanmaya başladım. 18 yıllık motorcuyum. Hiç bir şekilde kaza yapmadım. Allah düşmanımın başına dahi vermesin.
    anaconda84 ve Tengri bunu beğendiler.
    2006 Peugot -2010Kenbo125 - 2011Racer 200s- 2012GT250R -2014Xtreme Max- 2015: Snappy x Cub
    2016 Asya Shark 150- 2017Cbf150 -2018 BMW F650GS / Snapyy x- 2019 Kymco Xciting250i

anaconda84 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial Z-One S 180
    araba şoförlerinde büyük hata yapanlara söver sayarım birde gazı her kesişimde tekrar küçük bir gaz verme hareketi yapıyorum.
    TAKARIM KASKIMI GİYERİM MONTUMU VERİRİM GAZIMI ALIRIM YOLUMU

chozen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW f 650 & Cbf 150 & Yakında inşallah Fazer
    Genelde çok sakin sürerim motorumu fakat o sakinlik içindeyken yanıma biri yanaşıp kapışalımmı gibi hareketler çekince çileden çıkıyorum ve 15 senelik motor geçmişimi tekrar hatırlayıp o arkadaşları yanıma yanaştıklarına pişman edebiliyorum bugüne kadar da hiç kaybettiğim olmadı geçenlerdede 4 adet motorcu yunus arkadaşları üzdüm çok kötüyüm çokkkkk
    Ey kardeşim! Sen fikirden ve düşünceden ibaretsin. Senin varlığın bunlardandır. Geri kalan sinir ve kemiktir ki, onlar hayvanlarda da vardır.
    Mevlana

Chronix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ducati Monster 1200
    yol boşken motorun arkasına yapışıp korna çaldıklarında başka biri oluyorum hatta arkamda artçım varsa önce çalma işte çalma lan diye mırıldanıp sonra bildiği duaları ediyor.
    speed_dream bunu beğendi.
    Two Against the World

Hyosung RT125 (55.000) Hyosung GT250 X (100.000) Ducati Monster 1200

Edip_17 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha YBR 125 ESD
    Gece sürüşlerinde elim far tuşunun üstünde durur hep.
    Ne YaPaRsAn YaP , DiKKATLi oL !

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler