Bakkala bile gideceksem kask takarım. Mesela daha önce de eldiven kullanmıyordum. Ulan diyordum nasıl alışacağım bunlara. Şimdi eldivensiz de süremiyorum.
Evet,onsuz motorumun üstüne oturmam.
Evet, ama sadece yasal zorunluluk olduğu için
Hayır, her zaman değil. Nereye ve nasıl gittiğime bağlı olarak değişir.
Hayır, kask olayı bana göre değil. Zorunlu kalırsam nazi kaskı ile idare ederim.
Bakkala bile gideceksem kask takarım. Mesela daha önce de eldiven kullanmıyordum. Ulan diyordum nasıl alışacağım bunlara. Şimdi eldivensiz de süremiyorum.
tatile gittiğimde scooter kiralamıştım bir haftalığına. kız arkadaşıma da bana da tas gibi olan harleyci kasklarından verdiler, eldiven mont zaten yok biliyosunuzdur. öyle bi alışmışım ki tam takım olmaya yakında yamaha bayisi vardı gittim ucuzundan yarım parmak eldiven aldım en azından onu takayım da çıplak gibi hissetmiyim diye, tribe girdim süremiyodum.
Bu nasıl bir hisse aynısını bende yaşıyorum, araba ile giderken herkese emniyet kemerini taktırırım. Nasıl bir şeyse arkada emniyet kemeri takmanın öne göre daha önemsiz olduğunu düşünüyorlar, halbuki ortada oturan kemer takmazsa kaza anında ön cama doğru savrulur, yanlarda oturanlar ise koltuklara çarpacağı için koltuklar onlara duvar etkisi yapacaktır ve öndeki oturan kişininde sıkışmasına sebep verecektir.
şehir içinde 3-5 km lik mesafelerde bazen takmam.
Şu temsili videoyu herkesin izlemesini tavsiye ederim.
https://youtu.be/RG36MRX8cQg
Play stupid games , win stupid prizes..
Daha önce 60km/s civarı bir hızla kaza yaptık. Arkada oturan ön koltuğu kırdı ve koltuk ön göğse dayandı. Eğer önde oturan birisi olsa onun için de büyük sıkıntı olurdu. Neyse ki kimsede ciddi bir yaralanma olmadı ama o günden sonra kesinlikle emniyet kemeri takmadan yola çıkmadım. Arkada otursam da takarım, önde otursam da. Hatta emniyet kemerleri güvenli gelmediği için otobüs yolculuğundan da kaçınıyorum.
Ekipman ne olursa olsun bence uzun/kısa mesafe sıcak soğuk fark etmeksizin her zaman kullanılmalıdır.Ortalama bir süratte giderken yolda uçan sinek/böcek/arı neyse kaskın vizöründe öyle bi patladıki önümü göremez oldum o şiddette gözüme gelmiş olsaydı yaşayacağım durumu tahmin bile etmek istemiyorum. Tehlikenin ne zaman geleceği belli olmaz 5 dakikalık yol dersin adam seni çiğner gider durduk yere canından olursun
Kask ne ki, dizlik ve bot olmadan sokaktan çıkmıyorum. Çıplak gibi hissediyorum tribe giriyorum. Ağustos sıcağında dizlik keyfi.
Motosiklete ilk bindiğim zamanlarda 2007 yılı olması lazim CBR125R vardi bende. Evden çıktım bakkala gidicem arkadaş kask tak dedi. Bende gerek yok çok yakın dedim. Evden çıktım köşeyi döndüm yerde kum varmış dönerken ani bir ön fren yaptım ve düştüm. Sonra asla kasksiz üstüne oturmadım
kask çok önemli ama hayatta koca bir kimsesize dönüştükten sonra yarım kask mı alsam düşüncesi sardı içimi. düşsem kaybedeceğim tek şey ya canım ya da param ikisinin de değeri önemi kalmadı.
Bende klostrofobi var birde gözlük takıyorum hem kask hemde gözlük takınca ölüyorum sanıyorum kask sürekli motorumda ama kafam da değil, :( belkide motoru sevmemim sebebi de budur araba gibi kapalı kutuda hissettirmiyordur,
Herif Manyak Yüzünden Belli,
Sadece yatarken çıkarıyorum
Kask sadece kaza yapınca veya düşünce koruyan bir ekipman gibi algılanıyor...
Kask olmadan sürüş yaparken gözünüze, burnunuza, ağzınıza sinek, arı ve hatta kuş çarpma ihtimali bile var. Öndeki aracın taş atma ihtimali var. Gözünüze toz veya yoldan kalkan hafif çöplerin kaçma ihtimali var. Var da var...
Yaz aylarında özellikle kask olmadan sadece güneş gözlüğü ile sürenleri görüyorum. Büyük tehlike. Gerçi adamın ayağında parmak arası terlik var, gözlüğü mü dert ediyorsun diyebilirsiniz
Evden cıkarken unutmazsam alıyorum yanıma, yoksa püfür püfür rüzgar, misss ..
Değişiyor kimi zaman takma ihtiyacı hissederken kimi zaman ise insanın salla boşver diyesi geliyor ama gerçek şu ki o kask bizi bi kafa travması veya ölümden koruyan gerekli ve her zaman takılması gereken bir araç
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)