Anket: Motosikletlerin Kaldırımları Kullanmaları Sizce Doğru Mu ?
- Katılımcı sayısı
- 150. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor
-
Evet kullanabilirler,bir sakınca yok
-
Hayır,hiçbir koşulda kullanılmamalıdır.
-
Gerektiğinde kullanılmasında bir sakınca görmüyorum.
Motosikletlerin Kaldırımları Kullanmaları Sizce Doğru Mu ?
Reklamlar
-
15 Temmuz 2017, 02:09
Boş kaldırımsa acımam yapıştırırım.
Doğru veya yanlış olduğunundan bahsetmiyorum, baktım kaldırım boş Allah kulu yok, niye 4 tekerli canavarların arasından 10 saniyelikte olsa kurtulma fırsatını geri tepeyim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 02:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:08 ----------
Bir de; malum kaldırımlarımız avrupanın Motocross pistlerine taş çıkartıyor.
Kısa süreli enduro gibi his veriyor.
Reklamlar
-
15 Temmuz 2017, 10:51
Bisikletimi bile kaldırımda kullanmıyorum...
-
Arkadaşlar bize yapılan yanlışları göz önüne alırsak biz tehlikeli durumlara soktuğumuz sürece yanlış yaparız tehlikeli durum oluşturmadığımız sürece bence yanlış felan değil olmamalı
Mesela ben kaldırıma çıktığım zaman eğer önümde birisi yürüyorsa hayatta yol istemem kornaya basmam kaldıki zaten karnaya basmayıda pek seven birisi değilim
-
yol trafikten kilit ve araçların arasında boşluk yok, kaldırımda da yaya yok veya varsa da kaldırım geniş ise kapalı yolu geçene kadar giriyorum. yaya var ise çok yavaş ve uzağından geçmeye çalışıyorum. çekilsinler diye korna falan çalanlar veya hız kesmeden kaldırıma dalanlara uyuz oluyorum. yaya olduğum durumlarda bu arkadaşların önünden çekilmiyorum. motorumla kaldırımda gittiğim zamanlar haksız olduğumu biliyorum.
park için ise dar yerlere koyup kaldırımı kapatmıyorum. geniş kaldırımlarda geçişi engellemeyecek şekilde bırakıyorum.
-
Yayaları engellemeyecek şekilde koyabiliyorum
Yola koyarsak araba çarpabilir
-
Emniyet seridinde kaza yapip araba ustume kirdi diye sikayet edip sigortadan 10da10 kusurlu cikinca isyan eden motorcu zihniyeti var bir kere.
O bir asilsin, ondan sonra bunlari konussak olur mu?
-
Sizce de şu ilk mesajdaki motor çok masum görünmüyor mu? kimseye bir zararı yok garibin.
-
Arabaların %50 sinin kaldırıma, yaya yoluna ve kırmızı ışıkta park etmesi ne kadar doğru ise ! Motosikletin kaldırıma park etmesi yada o bölgeden geçiş yapması o kadar doğru.
Yani burası türkiye araba veya motor farketmez hepsi aynı yanlışı yapıyor
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:56 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:53 ----------
Kırmızı ışık diyince kafanız karışmasın 5 dakikalık işim var bir paket sigara alacam,para çekip gelecem diyen var. Gerisini siz hesap edin
-
Otomobil sürücüleri tarafından bisiklet muamelesi görmekten gocunmayanlar bisikletler gibi kaldırımları kullanabilir. Yok, biz de taşıtız, otomobil sürücüleri bize de saygı göstermeli diyenler, motosikletlerini de otomobil gibi kullanmalı, yani kaldırımdan gitmemelidir.
-
park konusunda yayalara engel oluşturmuyor ise kullanılabilir, ben de yeri geldiğinde kullanıyorum.
fakat kaldırımda motosiklet kullanmak yanlış, bence yapılmamalı.
-
F54 adlı üyeden alıntı
bu motorcular da az apache değil
her bok u iyyorlar sonra saygı görmüyoruz diyorlar
şimdi biz kendi şeridimizden gidip aradan makas atarak geçmesek trafik te saygı görürmüyüz
işler düzelir mi?
HAYIR HAYIR HAYIR.
Haklısın, ama biz ne yaparsak yapalım motosiklet üstü araç kullanıcılarının hepsini memnun etmemiz mümkün değil. Yavaşlayan trafikte düşük hızda filtreleme yapsan adamın ağırına gidiyor, çoğu empati kuramayıp arayı daraltmaya çalışıyor. Şeridini koruyup diğer araçların hızına uysan, arkadan korna çalıp sıkıştıranlar, şeridine girip seni diğer tarafa sıkıştırmaya çalışanlar, kafasını çıkarıp kenardan git diye bağıranlar, sollama yapıp, sollama bitmeden üstümüze direksiyon kıranlar, ne ararsan var.. Bizde vergimizi, sigortamızı ödeyip yollara çıkıyoruz değil mi? O park yerinde benimde hakkım var. Neymiş, motosikletmiş kaldırıma koyacakmışım, ya da kenara çekecekmişim, yok araya kendi aracını koyacakmış benim motosikletimi çekip sürüklemeye çalışmalar. Kaldırımda motosiklet kullanmayı hiç bir durumda tasvip etmesem de, aracımın kaldırım altında zarar görme riski yüksek olduğundan mecburen kaldırıma park ediyorum ama insanları rahatsız etmeyecek şekilde.
-
Rahatsızlık verilmediği sürece park edilebilir bence. Sürüş için asla. Kaldırımdan süren motosikletli, bilinçsizin, magandanın önde gidenidir. Trafikte makas ata ata gidip, arabanın biri keyfini bozdumu "bizi araçtan saymıyorlar yaw" diyen asalak tiptir.
Edit: Zamanında arabamın çıkışını park edecek şekilde bırakmıştı birisi motosikletini. Tam tarif nasıl edeceğim bilmiyorum, ama arabanın burnu duvara dayalı, arkasında da el kadar boşlukla motosiklet yanlamasına duruyor gibi düşünün. 15-20 dakika uğraştım, elimle yerinden kaldırıp ite ite, 2 cm 2 cm oynata oynata saçma sapan bir yere soktum motorunu. Kendi uğraşsın çıkarken diye.
Bir diğer anım da yine arabam varken, fakülte önünde açık otoparkın çıkışını kapatan bir otomobildi. İlk arabamdı, hem eski model hem bel altı zaten çizik ve hasarlıydı. Sürterek geçtim, başka çıkış yolum olmadığı için. Sileceğine de telefon numaram ve kallavali bir küfür içeren bir not bıraktım. Dönüş olmadı.
Üstteki örnekteki motosiklet sürücüsü profilindeki saygısızlar yüzünden motosiklet sürücüleri, alttaki örnekteki araba sürücülerü profilindeki sürücüler yüzünden de araba sürücülerinden nefret ediyor her grup. Halbuki olay motosikletli veya arabalı değil. Milletimiz bencil. Kendinden başkasını düşünmüyor. İyi niyete hasret kaldık.
-
Diğer insanları rahatsız etmeyeceksek çıkılır falan filan yanlış, bende çıkıyorum öyle denk gelincede değil sık sık çıkıyorum, bazen mecburen çıkıyorum ama genede yanlış. Kural ortada açık seçik ve net. Kaldırımlar YASAK. 100 kere çıkarsın yayaları rahatsız etmezsiz tıpış tıpış gidersin yolunu da kısaltırsın, 100 kişi çıkar efendi efendi gider hiç bir şey olmaz. Sonra 101. çıkar normalde yapmıyacağı bir şey yapar, bir an nasıl yaptığını anlamadan yapar, belki sorsalar BÖYLE YAPILMAZ diyeceği bir şeyi yapar kaldırımda gazı açar durak bilboard unun arkasından çıkan bebek arabası göremez.
Lakin diyeceğim odur ki kurallar açıktır, vay yayaları rahatsız etmeyecekseniz gidin, yok şöyle yavaş böyle temkinli gidecekseniz gidin, kornaya basmayacaksanız gidin, yarım debriyaj 1500 devirde sol ayak yerde vizör yarım açık gideceksen git değil, yasak efendi, hiçbir şekilde kaldırımdan gitmeyeceksin.
-
Yayalarda yolda araba gelirken topukları neticesine vururuyo kaçışırken ama motoru görünce bırak kaçmayı kaldırımda bekleyenler bile motor geliyo deyip yola iniyolar.Sonra bizden saygı bekliyolar.İnsanım -ki saygısızlık etmedim AMA ne kadar sürer bilmiyorum .
Kaldırımdan gitmemek lazım doğrudur.Kaldırıma park etmemek lazım doğrudur.AMA kaldırımdan gitmezde sıkışık trafikte yoldan giderek şeridini ortaladığında küfürde yersin,birileri sıkıştırırda.YİNE kaldırıma park etmezsen şakşağın biri gelip dokunuverir motoruna ondan sonra ağla dur.
Yasak,yanlış AMA çıkar yol bu.
Dediğim gibi şu ana kadar yapmamış olmam veya yanlış olduğunu düşünmem yapmak zorunda kalmıyacağım anlamına gelmez...
-
Evet kullanabilirler, ellerine sağlık onların çok güzel yapıyorlar. Zaten çoğu kurye oluyor sipariş kargo yetiştirme telaşında oldukları için mecburen böyle davranıyorlar, o kaldırımlar analarının ak sütü gibi helaldir onlara, yayaları taciz etmeden kullandıkları sürece yollar onların, kaldırım dere tepe onlarındır,
-
Böyle bir soru sorulması bile yanlış bence.. kaldırımda ne gidilir ne de park edilir.. kaldırımda yürürken yanından geçen motordan rahatsız olmayacak insan olabileceğini sanmıyorum.. tekerlekli sandalyeli, bebek arabalı, görme engelli, çocuklu aileler ve diğer yayalar o kaldırımları kullanıyorlar .. rahatsız etmeyin insanları..
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:49 ----------
Yolda giden araba dört tekerli canavar değildir fakat kaldırımda giden motosiklet iki tekerlekli canavardır
-
Pek kaldırımı kullanmam ve kaldırımı kullanmak doğru değil.
Fakat gerekli durumlarda park etmek durumundayım. Hatta bugün park yerine koymuştum motoru fakat trafik polisi allah razı olsun uyardı beni. Çünkü araçlar motoru farketmekte zorlanıyor, motora geri gelirken vuruyorlar. Polis kaldırıma koymamı önerdi ve haklıydı. İki defa motoru yerde bulduğum için banada mantıklı geldi.
-
Kaldırım kullanmaya karşıyım.
Ama refüjlere özel ilgim var.
-
Araç trafiğine kapalı bi caddede oturuyorum. Mecburen kullanıyorum, ama mecbur kalmasamda kullanırdım heralde yalan olmasın
-
Kullanılmamalıdır. Velakin çok nadiren de olsa, utancımdan yayaların yüzüne bakamadan kullanmak zorunda kalıyorum. Malum istanbul trafiği.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)