Motor üzerinde en az 100 k görmeden ortalamaya yaklaştım bile diyemem. Sadece bu sene 35k oldu.
Motor üzerinde en az 100 k görmeden ortalamaya yaklaştım bile diyemem. Sadece bu sene 35k oldu.
Hala öğreniyorum ...
2009’da Ehliyeti aldığımdan beri kaza yaşamadım demekki ortalama bir sürücüyüm. Allah’da yaşatmasın inş.
İyi sürmenin tanımı nedir ?
A noktasından B noktasına en hızlı biçimde ulaşmak ?
A noktasından B noktasına ulaşırken minimum kaza riskiyle ulaşmak ?
Akrobatik haraketler yapabilmek ?
Akrobatik haraketler yaparken trafikte ilerleyebilmek ?
Herkes kendine göre iyi benden iyi sürdüğünü düişünen birisi direksiyonda olsada ben sürünce içim daha rahat :d neden acaba
45k kullandım.
Honda ve Rahmi Barutçu'dan 2 tane sertifikam var.
Ama..
Hayır.
sanırım (şimdilik) hayatta olmamı bu şekilde düşünmeye borcluyum.
Ve böyle düşünmeye devam edeceğim 😊
Mezarlıklar iki tip motosiklet kullanıcısıyla doludur.
Doğru dürüst kullanamadığı halde iyi kullandığını düşünenler.
Artık motosiklet duayeni olup senelerce kaza yapmayıp artık bana bu saatten sonra birşey olmazcılar.(2017 de çok örneği var)
Ben motosiklet sürmeyi beceremem. Karşıma çıkan taksi sürücüleride hep gerizekalı zaten. O yüzden hep dikkatli olmam gerek.
Defansif kullanırım,kendimi korumaya çalışarak sürerim , duran trafikte emniyet şeridine girmek dışında hiç bir trafik kuralını esnetmem yada çiğnemem, artistlik yapmak için açık egsoz takmam, asla ayı gibi kaldırıma çıkıp sürmem, Başka motorları arkadan girip taciz etmem, ters yöne girmem, Motora görünecem diye 10 tane çakarlı lamba takıp milletin gözünün içine edip onlar için tehlike yaratmam, sürekli makas atıp ondan sonra bizi göremeyen arabalara saldırmam, Ehh bunları yaptığıma göre ortalamanın üstünde olma ihtimalim yüksek.
Aman ileri sürücü olmayayım da.Ortalama da yeter bana.
Ortalama bir motosiklet sürücüsünün tanımını bilmiyorum onun için kendimi değerlendiremem. Ama iyi bir motosiklet sürücüsünü tanımlamak gerekirse (Bu işe yeni başlamış bi kardeşiniz olarak)
İyi bir motosiklet sürücüsü:
1_Trafik kurallarını eksiksiz bilmeli ve hepsine uymalı (Kendini tehlikede gördüğü durumlar hariç)
2_Motorun bakımları tam olmalı, motora her binişinde yapılması gereken kontrolleri yapmalı, mevsimine göre lastik kullanmalı
3_Trafiğe açık alanlarda apaçilik yapmamalı
4_Her zaman ful ekipman giymeli
5_En önemlisi aklını kullanmalı
Ben kötü bir sürücüyüm sanırım. 3 kez kaza yaptım. Biri yolda biriken yada dökülen çakıl yüzünden. Biri belediye çim sulaması yapayım derken yolu da sulamış ve su birikmiş yaz günü. Birde yolun yolda oluşan çatlak uzun bir çizgi yapmış yolda düz gidiyordum ne firen yaptım nede gaza yüklendim ama birden düz giden motor altımda kaymaya başladı. Çok şükür ne bende bişey var ne motorumda ve hala kullanıyorum. Ekstra olarak motosiklet elbisesi aldım bide mt kask.
Tek sıkıntı hangi motosiklet kullanıcısını görsem sohbet etsem. Bu elbise bu motora çok fazla diyor. Bende biliyorum biraz abarttım ama ne yapayım yollar pis kardeşim
Bi rossi değilim ama hiç motosiklet kullanmamışlardan iyiyim.
Yaşıtlarımdan daha iyi olduğumu düşünüyorum 2 yıldır kullanıyorum acısıyla tatlısıyla 2500 km oldu elektrikli ile kazalar da yaşadım motoru parçalayıp tekrar da topladım.
Ben kendime kadarlık bir motosiklet sürücüsüyüm. Safi zevk için sakin tempolu bir sürüş tarzım var. Bir yaya, kedi, köpek ve diğer sürücüler için tehlikeli olmamaya özen gösteriyorum. Gerekirse durur beklerim. İşin keyfindeyim zaten.
Konuyu açan arkadaş alacağı cevap belli olan soruyu neden sormuş ben onu merak ettim. Herkes kendisine göre Valentino Rossi kıvamında sürücüdür sonuçta. Kimse ben kötü motorcuyum demez.
Bir başkasınınkine denk gelene kadar herkes kendininkini balta sapı sanır.
İyi sürmekten kasıt performanslı sürebilmek ise piyasada ne gençler var, bize toz yutturur. İyi sürmekten kasıt güvenliği ön plana almaksa piyasada ne abiler var her hareketinden feyz almamız gereken.
Benden yavaş giden acemidir , benden hızlı giden cahildir :D
yok yok benden hızlı adamın peşine takılmayı severim çizgisini takip etmek inanılmaz keyif verir ;)
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)