Dün açılan bir konu üzerine ben de bu konuyu açtım;
Esas konu...
Teklif güzel ancak içerik geyikten öteye gitmeyeceği için anket önerisi gelmişti konuda. Biz de açalım dedik.
Forum yönetimi dislike butonuna karşı çıksa da like butonunun da tam olarak ne maksatla koyulduğunu kimse bilmiyor(sanırım). Ve ben bu dislike butonunun daha faydalı olacağı konusunda eminim. Çünkü like butonu çok çok insanların kendini iyi hissetmesini sağlıyor diye düşünüyorum.
Ancak dislike butonu'nun gerçekten bir işlevi olabilir. Gereksiz açılan konuların belli bir dislike sayısından sonra kitlenme-silinme-gizlenme yada ana listenin dışına çıkma durumu olabilir. Özellikle hala "Honda mı - Hıyar mı? Abiler yardım" konularının kirliliğini engelleyebiliriz. Mod'lara yardımcı olunacağı düşüncesindeyim.
Genelde Konu dışı kısmında açılan dini-siyasi vb, konularda tartışmalar çok oluyor. Ve çok fazla sayıda kişi yorum yapıyor. O tarz konular da genelde 2 taraf belirginleşeceği için konu çok fazla sayıda dislike alabilir. Belki de Konu Dışı kısmındaki konularda bu butonun işlevsiz yapabiliriz. Yada konunun kitlenmesi için çok daha yüksek dislike sayısı belirlenebilir(mümkünse tabi)
Önceki konuda ihtiyar abimizin değindiği nokta da güzel. Bu sebeple belki de dislike butonuna kimlerin bastığı gizlenebilir. Hem böylece en sevdiğiniz kişileri de objektif bir şekilde dislike'layabiliriz Forumun anlam ve önemini belirten, belki de başka forumlar ile kıyaslama yapan büyüklerimize de eğer işe yarayacaksa bırakın bu forumda bişeyler farklı olsun diye selam ediyorum
Kısacası işlevinin olacağını düşündüğümüz bir tuş bu dislike, ancak detayları tartışılır. Yönetime duyrulur.
Şimdi soruyorum, dislike butonu olmalı mı olmamalı mı? Geyik-sohbet-tartışma yapalım elbet ama oy vermeden geçmeyin