paylaşım icin sağol ellerine sağlık
Teşekkürler umarım birçok kişiyi fren konusunda aydınlatır ;)
۞۞۞۞Drift Religion۞۞۞۞ GT 250RR
bnm için süper bi bilgi oldu buu saol alfawings
yazanın ellerine hortlatıp okumamıza vesile olan arkadaşın yüreğine sağlık
gerçekten fydalı tşkler
elınıze emeğinize sağlık yalnız bu takıp mesafesi durumu hiç iç açıcı değil en basıt söylemem gerekırse vatan caddesinden otogar istıkametıne gıden yolda araclar 100 ve üzeri süratlerde seyrediyorlar siz öndeki aracla takıp mesafewsi ayarlıyorsunuz aranızdakı boşluk nhemen başka bır arac tarafından dolduruluyor. O zaman da sız bunu uygulama şansınız olmuyor ve yakın mesafelerde onlarla aynı hızda hele birde motorunuz 200 cc lık olupta 120 km gecmıyorsa beraber ALLAHA emanet seyredıyoruz . Bırde yazdıklarınız gibimi bilmiyorum ama her pazar sabahı cok erken saatlerde yaz kış demeden kemerburgaz bahceköy arası bol virajlı yollarda kendımce calışmalar yaptım şidi kısa zamanda kazasız belasız bu yolları bitiriyorum ve virajları rahatca alıyor iyi hızlanıp yavaşlayabılıyor frenlemeler konusunda problem yasamıyorum . ama yaptıklarımın hiç birisini adlandıramam tamamen ic güdüsel belkıde yanlışlarım cok ama daha güvenlı hakımıyetli hissettiğim kesın mümkün olduğunca dıkkatlı olmalıyız ilkesiyle cok kısa mesafelerde bıle koruyucu ekıpmanlar ve kask mı ıhhmal etmezken eden arkadaşlarımı sayenızde sızın gıbı bızleri bilgilendiren bılgılgılerınızı üşenmeden aktarıyorum . şu ara mevsım değişikliği olsa gerek yorguluğum cok motorum garajda arabamla her yere gıdıyorum mecbur kalmadıkca kendınızı iyi hissetmessenız motora bınmeyın benımde tavsiyem bu olsun
çok güzel bilgiler ama allah korusun yaşayınca bunların hiçbiri aklına gelmiyor insanın
TÜRK CHOPPER TÜRKİYE ESKİŞEHİR İL TEŞKİLATI - O ERRORDU DİSİPLİN OLDU
bildiğini paylaşmak en büyük erdemdir.
teşekkürler çok güzel.yarın bu konuda alıştırma yapıcam..benim arka balata bitmek üzre sanırım
teşekkürler bu faydalı bilgiler için...
herkes kurallara uyduktan sonra faydalı bilgiler, ama siz takip mesafesine uyup gitiğiniz zaman arkadaki araç hemen o boşluğu dolduruyo sizde böylece yakın mesafeden gidiyosunuz, yani önce sürücüler bilinçlenmeli.
İnsan olmak yetmez, yetmiyor zaten süpermen olmak lazım bazen..
çok faydalı hayati önem taşıyan bilgiler teşekkürler
paylaşım için çokteşekkür ederim. Benmim gibi bilmeyen arkadaşalr için çok iyi bir paylaşım olmuş..
dikkat edilmesi ve uygulanması gereken bilgiler için teşekkürler
Bu linke tıklarsanız, flash olarak hazırlanmış sayfada duruş mesafesini daha net görebilirsiniz.
http://www.liikenneturva.fi/www/fi/a...Motorcycle.swf
---------- Mesaj ekleme zamanı: 02:24 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 02:19 ----------
Yabancı dildeki sitelerde detaylı bilgi var. Özellikle aşağıdaki linki ingilizcesi olan arkadaşlar okursa faydalı olacaktır. Çeşitli fren teknikleri anlatılmış, ayrıca nasıl pratik yapmak gerektiğinden de bahsediliyor.
http://www.lazymotorbike.eu/tips/braking/
Teşekkürler hocam, İngilizce bilmediği için anlayamayan arkadaşlara bilenler yardımcı olmaya çalışır.
120 km ile giderken fren yapma refleksi oluştuğu an ile frene başlandığı arasında geçen 1 saniyelik sürede 33 metre ilerlemiş olmak beni ürküttü açıkçası. Bu hususları göz önünde bulundurmak lazım her zaman.
Sizin de bahsettiğiniz gibi ben de fren tekniği konusunda burada ve diğer sitelerde yazılanları okuduğumda çoğunluk işimizi şansa bıraktığımızı düşündüm ve ürktüm. Hatta uygun bir vakitte uygun bir güzergahta biraz fren pratiği yapmaya karar verdim. Çünkü maalesef çoğunlukla 90'ın altında seyretmiyoruz. İşin ilginç tarafı yavaş gittiğiniz zaman da kaza riski alıyorsunuz. Herkes sizi sıkıştırıyor.
Yalnız fren tekniğini teorik olarak buralarda okuyorum ama bir ustanın göstermesi gerek.
Kendi adıma acil fren tekniğini teorik olarak okumadan evvel bizzat başıma gelen bir olayda bilgimden değil ama refleksiv olarak ucuz kurtarmıştım. CBF 250 ile hızım 90 civarında iken arabanın biri önüme kırdı ve beni görünce şaşırdı ve yolun ortasında kaldı. Ben de yazılarda hata olarak belirtildiği gibi korkuyla arka frene bastım. Hemen savrulma başladı, hafifçe freni bırakırak gaz verip arabanın solundan motoru yatırarak geçtim, bir hayli de ileride durabilmiştim. Otomobil sürücüsü riskin büyüklüğünün her zaman olduğu gibi farkında değildi.
bu faydalı bilgiler için çok ler.
paylaşım için teşekkürler ama çok uzun be abi
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)