2014 senesinin ocak ayından beri motosiklet üzerine değişik konuları içeren bir sayfa yapma çabasındayız. Her ne kadar kişisel yaklaşımlarım gibi görünse de, aslında birçok dost muhabbetlerinde, farklı sosyal medya paylaşımlarındaki yazışmalar ve bilgi aktarımlarıyla çok fazla motorcu dostumuzun emeği olan ortak bir sayfa Milliyet Akdeniz Motosikletli Yaşam…
Bazı zamanlar özelden maillerime gelen, bazen de sosyal medyadaki paylaştığımız sayfaların altına yazılan yorumlara değinerek bir sonraki sayfamızın içeriğini oluşturmaya çalışıyoruz. Motosikleti yıllardır kullanan dostların yanında, hayatında hiç motora binmemiş iki teker sevdalısı arkadaşların da ilgisine açık bir sayfa hazırlamaya çalışıyoruz.
Akdeniz ekinde bir sayfa olmasından dolayı, bölgesel konuları ve olayları ön plana çıkarmayı hedefledik. Ulusal ölçekli motosiklet konularını da işlemeye çalışıyoruz. Olumlu ve olumsuz gelen bütün eleştirileri tek tek değerlendiriyor ve sayfamızın bu işe gönül veren herkesi kucaklamasını arzu ediyoruz.
Yeni çıkan motosiklet modellerinin en son teknik bilgilerini zaten bu piyasada olan aylık ve haftalık motosiklet dergileri gayet başarılı test edip, sayfalarında değerlendiriyor. Bunları tekrar ederek kalıplaşmış bir sayfa yerine daha fazla insan ağırlıklı, daha fazla hayatın içinden, daha fazla bizlerden olan motorcuların haberlerini işlemek, sayfamızı tabana yaymamızda faydalı olduğu kanaatindeyiz.
“Motosikletli Yaşam” sayfamızı yine motosiklete meraklı ve motor kullanan bir grafikçi arkadaş tasarlıyor. Yazdığımız haberin konunun içeriğine motorcu olduğundan daha kolay sayfa düzeni oluşturuyor. Gazetemizin yazı işlerinde motosiklet merakı da bu sayfamızın hazırlık aşamasındaki olan muhabbetten dolayı her geçen hafta artarak devam ediyor.
Eğitim amaçlı dergi ve kitaplar
İlk sayfamızdan beri; güvenliği ön plana çıkarıp, koruma ekipmanlarını tanıtmaya çalıştık. Sonrasında eğitimin; neden çok önemli olduğunu yazdık. Arada festival ve benzeri sosyal etkinliklerin motosiklet dünyasındaki güzelliklerini işledik. Belediye ve emniyet teşkilatıyla dirsek teması konuları grafikler halinde sunduk. Eğitim amaçlı dergi, kitap ve diğer yayınlarla ilgili bilgiler vermeye çalıştık. “Motosikletli Yaşam” içerik olarak; eğitime yönlendirme, sürüş ve gezi kitaplarını okumaya özendirme amaçlı konulara ağırlık veriyor.
Kaç tane motosiklet sevdalısı arkadaş, bu sayfada haber olarak işlediğimiz eğitim, gezi kitaplarından ve dergilerinden edinmeye çalıştı? Bu kitapları okuyan kaç kişi sürüş konusunda kendi eleştirisini yaptı? Eğitim bitmeyen bir süreçtir. Her zaman öğrenecek bir şeyler vardır. Gerek yeni teknolojiler olsun, gerek yeni çıkan trafik kuralları olsun her zaman araştırma ve bilgilerimizi geliştirme hevesi içinde olmalıyız.
En güzel motosiklete sahip olmak için parayı bulan arkadaşların, para bahanesiyle eğitimine uzak durmaları acayip bir tezat oluşturuyor. Motosiklet bir sıralama işidir. Önce eğitim, sonra ekipman en sonra da motosiklet gelir. Kaskına dünya para verip eğitim almayan kişiler de aynı eleştirilere hedef oluyor. Hiçbir haklı gerekçeleri yok. Bir eğitim kitabını alıp, ne marka olursa olsun motosikletini binip, trafiğe kapalı bir alanda okuyup anladıklarını uygulayıp çok güzel bir güvenli sürüş altyapısını geliştirebilir.
Bir araya gelip motor yarıştırmakla, tek teker yapmakla motorcu olunmaz, motorculuk önce adam gibi eğitimle, sonrasında da trafik kurallarına uymakla başlar. Yanından geçtiğiniz diğer araçların küfrederek değil, imrenerek baktığı bilinçli motorcular olmayı diliyorum, bütün iki teker sevdalıları adına…
Yolunuz farınız ve şansınız açık, kaskınız başınızda olsun!
Motosikletli Yaşam - Alpaslan Apak - Motorcuların HULK abisi..
Kaynak: Milliyet Akdeniz