Merhaba ,
şu motor yada şu marka diye birşey yok arkadaşım. Motosiklet özel bir araçtır.
Herkesin bir tarzı var. Sevmediğin , binmekten zevk almadığın makina 20 bin euro da olsa birşey ifade etmez. 3 bin lira motor parası ayırdım gittim 8500 'e er-6n aldım. bir gördüm , işte bu benim olmalı dedim.
Bak, beğen, gücün yetiyorsa al. Ancak yetmiyorsa ve yeni kullanıcıysan hedef koy kendine. Ona ulaşana kadar da paranı çarçur etmeyecek birşeyler al.
Ama ne alırsan al güvenlik ekipmanını başta düzgün ayarla.
Kask demişsin ama onunla bitmiyor.
Kask- 1000 TL
Mont - 400 TL
Pantolon - 250 TL
bellik+dizlik= 75 TL
Eldiven : 50 TL (ilk defa motor kullancaksan hemen kullanma, elin alışsın 1-2ay)
Bot : 300 TL
bunlar bence asgari güvenlik iihtiyaçlarını karşılayan malzemelerin ortalama fiyatları. Ayrıca motor kullanmaya başlayınca bunların yazlık ve kışlık olarak 2 adet olduğunu da göreceksin...
Özetle sadece kask değil, tüm malzeme için yaklaşık 1500-2000 TL ayırman gerek.
Bu rakamlara alacağın, sırt çantası, disk kilidi, file,balaklava,gözlük, zincir yağı, lastik patlarsa ne olacak koruma zımbırtısı, branda falan gibi şeyler dahil değildir.
Motoru olanla bilir
senin yerinde olsam 500 TL de sürüş eğitimi için para ayırırdım.
Yani enson 2500 TL derim herşeye...
kalan 9500'e Ocak - Şubat ayında süper fırsatlar bulabilirsin ki motor için 9500 TL bayağı iyi bir rakam.
Ne alırsan al , yeni kullanıcıysan önce eğitim al, sonra güvenlik malzemesini al , en son motoru al.
Seni uzun yıllar aramızda motorsever olarak görmek isteriz.
Yoksa anasayfada gördüğün "bir arkadaşımızı daha kaybettik " bölümünde arkandan "allah rahmet eylesin ama yeniydi arkadaş biz demiştik " yazıları kalacak .
Motor keyif işidir. Keyif için ne kendini ne de başkalarını tehlikeye atmamak gerek.
Sana çooooook keyifli, çok zevkli, çoooooooook güvenli sürüşlerle dolu bir yaşam dilerim.
Motosikleti olmak ayrıcalıktır, binebiliyor olmak daha büyük bir ayrıcalıktır.
Sevginin bonusa + 4 taksidi olmaz. Seveceksen peşin seveceksin. Yapacaksan tam yapacaksın.
Sevgiler,