Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 12

Medicana internatıonal'a kan lazım olduğunda sizden yardım alabilir miyim?

Motovento
    REKLAM ALANI

Motosikleti
    henüz beklemede
    evet eğer bu bir torba kan bi çocuk kalp ameliyatıysa evet hasta ölür neyse yargılanmak istemem yada hastanemin suçlanmasını sizinde dediğiniz gibi size dokunmayan yılan bir gün aniden siizi öldürebilir bu yüzden ben ufak bir yardım isteğinde bulundum okadar zaten bu hergün olan bişey değil arada çok sıkıştığımız anlar oluyor ve istanbulda kan olmuyor kişi lazım bu yüzen

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    musti81 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Seyhan 125
    Alıntı lady_macbeth adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    evet eğer bu bir torba kan bi çocuk kalp ameliyatıysa evet hasta ölür neyse yargılanmak istemem yada hastanemin suçlanmasını sizinde dediğiniz gibi size dokunmayan yılan bir gün aniden siizi öldürebilir bu yüzden ben ufak bir yardım isteğinde bulundum okadar zaten bu hergün olan bişey değil arada çok sıkıştığımız anlar oluyor ve istanbulda kan olmuyor kişi lazım bu yüzen
    Verirler verirler tanışma bölümünd kan bölümü var sorman hata ara tek tek bende başka forumlara veriyorum o topikteki kişileri.. Sen onlara bakma

Böyle güzel bir konuyu bile polemiğe çeviren çıkıntıları Allah onları bildiği gibi etsin..

askon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    pıoneer 200cc 2007
    bu durumun farkında olan arkadaşlarım genel olarak kan bağışı topic i actılar zaten gereken hassasıyetı gösteren arkadaşlarım oldu. sızınde böyle ihtıyacınızda yardımcı olan olacaktır yalnız kanbağışı organızasyonunu yapan arkadaşımız bızlere yeterınce bılgılendırdı yetmeyıp kızılaydan bızlerı daha ıyı bılgılendırmek amacı ile personel bıle cağırdı ama böyle ortamda bıle şakalaştık ama bu bizim önemsemıyeceğimiz anlamına gelmez aklımızdakı soruları yönelttık cevaplarınıda aldık ki onlar bu sorularla ne kadar karsılaşmışlardır.ama yınede sabırla bılgılendırdıler kımse aaaaaaa istıyorlar ben koşup kan vereyım demıyor dolayısı ile siz isteyenlerın en saçma gelebılecek yada guvensız olabılecek durumları bıle olgunlukla anlatmanız gerekır düşüncesındeyım zaten kımse yardımcı olamayız dememiş

CBR- KADİR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    honda cbr 125r repsol idi..
    o kadar cümle içersinden cımbızla cümleler çekilmiş ve yorum yazılmış vay halimize. ameliyatlarınızda başarılar dilerim. Yazılan yorumlardan bir kaçı sizlerin fikirlerinizi değiştirmesin eğer acil bir durum söz konusu olduğunda herkesin elinden geleni yapabileceğine inanıyorum. iyi çalışmalar.
    motorumla hayatımı çeyrek mil yaşıyorum

Motosikleti
    henüz beklemede
    kusura bakmayın bende çok gergindim arada bkıyordum foruma ve tbi o durumda biraz alınganlıkta yaptım TÜRK milletinin bu konuda hayır diyeceğini zaten düşünmüyorum heleki bu MOTORCULAR ise aslaa snırım birbirine en çok yardım eden ve destek veren grup motorculardır ben öle görüyorum..:D ihtiyacımız olduğu zaman hemen buraya yazıcam kanını vermiyeni yakaladığımda affetmem haberiniz olsun..

yt_servan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Triumph TİGER
    İstanbul'un 1 yıllık kan ihtiyacı 1.800.000 torba ve 2008 yılı içerisinde kızılay bunun sadece 700.000 ünitesini karşılayabilmiştir. geriye kalan 1.100.000 ünite kan diğer illerden yada kan-kan (1 torba kan karşılığında 3 bağışçı getirmeniz) yöntemleriyle çözülmüştür.

Ayrıca bir konuyu daha sizlerle paylaşmak aktarıyım

Alternatifi olmayan ve sadece gönüllü bağışçılardan elde edilen kana gereksinim duyulduğunda, hasta veya hasta yakınları tarafından kan verecek kişilerin bulunmasının sebep olduğu sağlık ve sosyal sorunları önlemek amacıyla , güvenli kan temini esasına dayalı olarak resmi ve özel hastaneler kan ihtiyaçlarını Kızılay’a ait kan birimi bulunan yerlerden temin etmesi hususunda T.C Sağlık Bakanlığı’nın 31.05.2005 tarihli ve 25831 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 12 no lu tebliğ ile konu yasallaştırılmıştır. Kan ve Kan komponentlerinin talep ve transfer sürecindeki her türlü işlem, talebi yapan sağlık kurumu ile Kızılay Kan Birimi arasında doğrudan gerçekleşecek, hasta ve / veya hasta yakınlarından herhangi bir talepte bulunulmayacak ayrıca kan ve kan komponentlerinin bedeli hastanın kurumundan talep edilecektir.

Hastalarımız hastaneye gittiğinde olası bir kan ihtiyacı durumunda kanlarının hastanede hazır bulunuyor olmasını öngören böyle bir uygulamanın işleyebilmesi, olası bir ihtiyaç halinde sizlerin hastaneye giderek daha fazla zaman harcamamanız olağan durumlardaki kan bağışlarınızla mümkün olacaktır.

yalnız son paragraf genelde hiç uygulanmaz. hasta yakınları yeni uygulamayla % 70 oranda kendileri kan bulma konusunda bir koşuşturmaca içerisinde bulunmadıkları için kanın ne kadar önemli olduğunu unutmuşlar ve bağış yapmaktan kaçınmışlardır. çoğu ameliyatlarda hsta yakınları hastalarına kan takıldığından bile haberdar değillerdir. haberdar bile olsalar o kanın hangi şartlarda, nasıl bulunduğunu bilmezler.

sizlerin affına sığınarak bir soru sormak isterim. acaba zorunlu bağışçılık dışında (ameliyat anında kan bulunmaması sonucu hasta yakınlarında kan verilmesinin talep edilmesi) kaçınız gönüllü olarak düzenli kan bağışında bulundu.

cevapları duyar gibiyim. ben askerde vermiştim ya da bir gün denk geldi verdim.

unutmayın sağlıklı bir insan yılda 4 defa kan bağışında bulunabilir.
    Bekliyorum; öyle bir havada gel ki vazgeçmek mümkün olmasın

Kazasız Sürüşler Dilekle Olmaz Eğitimle Olur

Motosikleti
    xx 12999,9rr cadı süpürgesi :P
    verdiğin bilgiler için teşşekkürler dilaver
    [B]durmak yok... yola devam.....
    [/B]
    [COLOR="Red"][B][I]selam dünyalı ben dostum......::sapka::::151::[/I][/B][/COLOR]

Motosikleti
    Seyhan 125
    Ben Tr nin en büyük hastanelerinden birisinde açık kalp ameliyatı oldum ve acil kan lazım oldu işler yolunda gitmeyince hastane kan bulmak zorunda değil ve o an Allah'tan kolay bulunan bir kana sahibim bulduk şimdi konuyu açan arkadaşı anlıyorum eminim ömründe hastaneye adım atmamış kişiler yine işte polemik çıkarmış neyse..Kolay gelsin.

Motosikleti
    Kawa ZX636
    Alıntı tubis adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kız iyi niyetiyle bişey sormuş Allah aşkına nedir bu agresiflik. Saçma saçma başlıklarda, kişiyi uyarıyorum diye beni muhtar ilan ediyorsunuz. Gayet samimi bir başlık da gereksiz tepki veriyorsunuz.
    Doğru , arkadaşlar gereksiz tepki vermiş olabiLirler , fakat sende diğer başLıklardaki durumdan söz ederek sadece gerginlik ve gereksiz bir yorum yazmış oluyorsun.

Motosikleti
    Seyhan 125
    Alıntı sysroot adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Doğru , arkadaşlar gereksiz tepki vermiş olabiLirler , fakat sende diğer başLıklardaki durumdan söz ederek sadece gerginlik ve gereksiz bir yorum yazmış oluyorsun.
    Kendisi diğer başlıklarda yapmıyor biliyor musun..

groteks - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    honda 750 shadow
    yıllar önce anneme kan lazım oldu( 0 rh -) hastanede bulmadık ve kızılaya gittik.( doktorun bize söylediği bi kaç saat içinde kanı bulmanız lazım yoksa hastayı kaybederiz ) tahlil etmeden direk alıcıdan kan alıp hastamıza vermeye mecburen razıydık.. bu arada kızılay bize ( 0 rh -) elinde olduğu halde vermedi sebebi ise aynı grup kan istemesiydi. durumu anlattık ama yok vermeyiz dediler. başka grup kanı istediğiniz kadar getirelim dedik parası neyse verelim dedik ama yok alamadık kanı....
    sonrasında tv ve radyo kanallarına baş vurduk (sağolsunlar altyazı ve ananos yaparak hemde tek kuruş ve karşılık istemeden) ve yaklaşık 6 ünite kan bulduk bu sayede.
    ben şimdiye kadar yaklaşık olarak 5 ünite kan 15 20 arası trombosit( imla hatası olabilir. trombosit lösemi hastaları için verilen beyaz kan denilen ve kanın içinde bulunan bi madde diyeyim, bildiğim kadarıyla) verdim ama bunlların hiç birisini kızılay için yapmadım yapmamda...
    annemden dolayı o günden beri her türlü kan isteğine cevap veririm. elimden geleni yaparım.
    arkadaşımı kaybettiğim günden beri boş günlerimde devlet hastanelerinin lösemi bölümlerine uğrar trombosit ihtiyacı olan varmı diye sorarım.
    neyse konuyu uzatmayayım...
    arkadaşlar kan ihtiyacı olanlar öncelik olarak öğrenci yurtlarında ve askeri yerleşkelerde arayın. sonrasında veya öncesinde tv ve radyolara anons yada alt yazı geçtirin...
    mt ve buna benzer forumalarıda unutmayın...

Alıntı lady_macbeth adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ben beylikdüzü medicana hastanesinde anestezistim ve bazen çok ciddi kan ihtiyacımız oluyor amelyatta sırf bu yüzden hasta kayıpları olmakta istendiğinde en hızlı sizlerden birinin bana kanı ulaştıracağını düşünüp kan istendiğinde sizden isteyebilirmiyim???

0rh+ istedigin zaman arkadaşım

0535 252 89 87

Süper Moderatör (BBRR) Barış Şuşut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Yönetimin ortak kararıdır ..

Medicana Internetional özel bir hastanedir. Dolayısıyla hastaya verilen her ünite kan için hastadan bir ücret talep edilecektir. Biz MT yönetimi olarak ihtiyaç sahibine katkıda bulunabilirsek ne mutlu bize ..

Biz bu tip duyurularınızı anında yayınlar ve üyelerimizden yardım talep edebiliriz. Ancak kan bağışında bulunan üye kararı kendisi vermek kaydı ile .. Donör ister kanını hiç bir ücret talep etmeden hayır için verir ki bu durumda hastanede bu kan için hastadan bir ücret talep edemez .. yada donör ünite başına hastadan alınacak paraya hiç bir kesinti yapılmadan talip olur ve kan verimine mütakip bu bedel donöre ödenir ..

Eğer sizde hastane yönetimine bu şartları sunarsanız ve kabul edilirse .. Neden olmasın ..

Cevabın gecikme nedeni ortak ve uygun bir karar alabilmek için tüm yönetimden görüş almamızdır.

Saygılar
    MT. Yönetimi
    [B][COLOR="DarkOliveGreen"]"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz"[/COLOR][/B] [B]A. Şerif İZGÖREN[/B]

ergün1968 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    NC 700 SA
    Alıntı BBRR adlı üyeden alıntı Mesajı göster

Yönetimin ortak kararıdır ..

Medicana Internetional özel bir hastanedir. Dolayısıyla hastaya verilen her ünite kan için hastadan bir ücret talep edilecektir. Biz MT yönetimi olarak ihtiyaç sahibine katkıda bulunabilirsek ne mutlu bize ..

Biz bu tip duyurularınızı anında yayınlar ve üyelerimizden yardım talep edebiliriz. Ancak kan bağışında bulunan üye kararı kendisi vermek kaydı ile .. Donör ister kanını hiç bir ücret talep etmeden hayır için verir ki bu durumda hastanede bu kan için hastadan bir ücret talep edemez .. yada donör ünite başına hastadan alınacak paraya hiç bir kesinti yapılmadan talip olur ve kan verimine mütakip bu bedel donöre ödenir ..

Eğer sizde hastane yönetimine bu şartları sunarsanız ve kabul edilirse .. Neden olmasın ..

Cevabın gecikme nedeni ortak ve uygun bir karar alabilmek için tüm yönetimden görüş almamızdır.

Saygılar
    MT. Yönetimi

Tebrik ediyorum.İnsani duyguların,maddi çıkarlara dönüştürülmemesi gerekir.
    AKILLI OLALIM;DÜNYADA EŞİ BENZERİ OLMAYAN BU MÜKEMMEL COĞRAFYAYA,TÜRK İNSANINA VE TÜRK'LÜĞE SAHİP ÇIKALIM.100 YILI AŞKIN SÜRDÜRÜLEN TÜRK ULUSUNU BÖLMEYE YÖNELİK OYUNLARA ALET OLMAYALIM.HEPİMİZ KARDEŞİZ.NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE...

Süper Moderatör (BBRR) Barış Şuşut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı ergün1968 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Tebrik ediyorum.İnsani duyguların,maddi çıkarlara dönüştürülmemesi gerekir.
    İnsani duyguyla verende olacatır.. motoruna benzin parası veya parça parası vermek amacı ile ücretini talep edende olacatır ki bence bu ayıp değildir .. Yıllar önce çapa da ki kan bağış merkezine her 3 ayda bir bağış yapmaya gider ve kapıda kan satan kişilere denk gelirdim .. önceleri yadırgasamda buda bir ekmek kapısı. hırsızlık değil şerefsizlik değil ..
    [B][COLOR="DarkOliveGreen"]"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz"[/COLOR][/B] [B]A. Şerif İZGÖREN[/B]

CBR700F - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Marauder
    Eğer hayat kurtaracaksa süper bir başlık fakat , kusruma bakmayın ama anne babam doktor ve şimdiye kadar ikisindende kan yüzünden kaybettikleri hasta duymadım biri sizin gibi anestezi uzmanı diğeri jinekolog ki senelerdir anlatırlar neler olup bittiğini . Bilmiyorum belki devlet hastanelerinde olduklarındandır ama garibime gitti doğrusu..
    Bu krallığın tacı kask , tahtıda motordur.
    "htmetin"

BerKToprak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HİLTİ
    Bu sitede hep motorcular oldugundan en kısa sürede kan vermeye gelecek kişiler diyebiliriz trafiğe takılma yok nede olsa. Ve o hastalara yardımcı olmak hepimizin temennisi.
    Yolver gitsin .

CBR700F - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Marauder
    Not: oluyormuş böyle durumlar , Çok hızlı hareket etmez,aciliyetini ekibine vurgulamazsan herşey olur diyede cevap aldım , Ve taktır etti acil durumlarda akıllıca diye
    Bu krallığın tacı kask , tahtıda motordur.
    "htmetin"

REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)

Bu Konudaki Etiketler