Faturalı Motosiklet Satışı
Reklamlar
-
Arkadaşlar ikinci el motosiklet alacağım fakat sahibi plaka çıkartmamış faturası var,bunun satışını nasıl yapabiliriz fatura sonuçta adamın üstüne ileride plaka çıkartmak istesem sıkıntı yaratıcak.Bu konuyu bilen arkadaşlar yardımcı olabilirseler sevinirim
Reklamlar
-
Faturada kimin adı yazıyorsa onun adına plaka ve ruhsat çıkabilir sadece. Önce arkadaşınız plaka ruhsat çıkartacak, ondan sonra size satış verecek. Diğer bir yol ise aldığı yerden tekrar sizin adınıza fatura kesilecek ve siz plaka ruhsat çıkartacaksınız. Bunu satıcı firmalar kabul etmez genelde. İki defa fatura kesmek KDV, gelir vergisi mevzuatı nedeniyle.
-
metinkilic adlı üyeden alıntı
Faturada kimin adı yazıyorsa onun adına plaka ve ruhsat çıkabilir sadece. Önce arkadaşınız plaka ruhsat çıkartacak, ondan sonra size satış verecek. Diğer bir yol ise aldığı yerden tekrar sizin adınıza fatura kesilecek ve siz plaka ruhsat çıkartacaksınız. Bunu satıcı firmalar kabul etmez genelde. İki defa fatura kesmek KDV, gelir vergisi mevzuatı nedeniyle.
Faturanın üstünde oynama yapamazmı satıcı bayii yani fatura kimin üstüneyse o gitse isim değişikliği olurmu ?
-
Fazla şansını zorlama istersen ,oynama ne demek evrak da sahtecilik.Kaldıki arkadaş yazmış tekrar fatura düzenlense bir dünya meblağ gider kdv vs.
-
Macit250 adlı üyeden alıntı
Fazla şansını zorlama istersen ,oynama ne demek evrak da sahtecilik.Kaldıki arkadaş yazmış tekrar fatura düzenlense bir dünya meblağ gider kdv vs.
Oynama derken bayiinin faturasını düzenlemeyi kastettim(öyle bir imkan varsa) yoksa çakallık peşinde değiliz
-
Atıyorum, faturalı olarak 5000'e satıyor motoru. Diyeceksin ki plakayı çıkart, satışı yapınca onu da ödeyim. 5000+plaka ruhsat = x
Bu x miktarı ödersin motorun devrini alırken, hiç riske girmemiş olursun.
-
faturanin/satisin ne kadar eski oldugu onemli.
1-fatura tarihinden itibaren 1 ay gecmedi ise+faturayi kesen sirket henuz beyan etmedi ise;
fatura iptal edilip senin adina kesilebilir.
2- fatura tarihinden itibaren 3 ay gecmedi ise;
(ilk faturadan sonra 3 ay icinde ruhsat-plaka cikartmak zorunlu.)
adina fatura kesilen kisi
gider normal sekilde ruhsat-plaka cikartir, sana devreder.
3- fatura tarihinden itibaren 3 ay gecti ise;
adina ilk fatura kesilen kisi ruhsat-plakayi cezali olarak cikarabilir.
ve daha sonra da sana devredebilir.
-
abi ensalamı sen pilakası ruhsatı olan bi motorbul derim cokdaha basitve basında arımaz buyuk ihtimal o motor 3 aydan eskidirvr fatura sahibine bile oplaka pahalıya patlar
-
Merhabalar.
Reklam olmasin isim vermiyorum. Motor satis bayisiyiz. Bir bayinin motora fatura kesmesi şu demek. Devlet amca ben bu motor turkiyeye getirdim musteriye satis bedelim icinde de size odeyecegim kdv otv cart curt. Bu motorun sase motor numarali bilmem ne vs ahmet mehmet kimse eger bu kisi adina fatura kesiyorum. Trafik islemleride bu isme gore cikis yapilabilir. Bu sase motor numarali motorlu arac bu adama aittir. Fatura kesmek demek sizin adiniza devlete de OTV odemek demek. Bunun devri olmaz olmasi icin noterde satis yapmaniz gerekir. Fatura uzerinden satis vekalet yapilamaz. Bugune kafar biz bi kere bi musteriye yanlis motor cikis yaptik. Yanlislikla kirmizi renk yerine siyah renk baska sase numarali ayni motor. Kendi bunyemiz icinde daha motor sifir dukkanda duruyor. O motorun faturasini kestikten sonra ÖTV yattiktan sonra 1 ay iptal islemleri icin ugrastik. her zaman mal bi yana para bi yana. Tanidik olsun olmasin. Parayi verince ruhsatla birlikte ya satis yapin yada baska motor bakin. Heves edip basiniza olmadik isler acmacin. Cok uzucu durumlar olabilir. Faturali motoru trafikte kullanmak bile ciddi cezalara kadar gider. Sigortasizligi soylemiyorum bile. Sadece fikir olsun istedim. Herkese saygilar. Kusurumuz olduysa affolaa.
-
Sen fatura plaka devir işi ile uğraşacaksın cebinden de 300-500 tl gibi bi para çıkacak.
Bu parayı alacağın plakalı motorun üstüne koy yada gidip sıfır motor al kafan rahat olsun uğraşmamış ol.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)