Yeni Honda Maxiscotter (PCX)
Reklamlar
-
Honda Maxiscotter sınıfında yeni PCX modelini piyasaya sunacağını duyurdu...Fiyatı henüz netleşmemiş olan modelde 125 cc motor hacminde 2 sübaplı sıvı soğutmalı SOHC ,4 zamanlı bir motor tercih edilmiş.Honda tarafından oldukça düşük tüketim verilerine sahip olduğu belirtilen PGM-FI elektronik enjeksiyon sisteminin yanısıra yeni V-Matic transmisyon sistemine sahip yeni PCX sportif yapıda günlük baniyö kullanımına uygun tasarlanmış...Yeni modelde Hondanın V tipi kayış iletim sistemini kullandığı konfor tanımlamasına uygun bir tasarımın hedeflendiği tanıtımda belirtilen noktalar arasında yer alıyor...
Alıntı: http://powersports.honda.com/2011/pcx/innovations.aspx
Reklamlar
-
İŞ yapmaz enaz 250 cc olması gerekir.
-
Bende diyorum HondaTr getirecek bu model de gelmez baktık ve 3 sene sonra belki.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:35 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:12 ----------
http://powersports.honda.com/2009/crf230l/offroad.aspx
Küçükleri büyütmek isteyenlere bunun gibi 250'likler yakışır Honda, ufaklara bakma azıcık saksıyı çalıştır.
-
125 cc grubu bence maxi scooter olamaz. Bu motor tr ye gelse bile (125 cc scooter a o kadar para verilir mi?) tartışmaları eşliğinde gelir.
-
eskiden peugeot un 125cc bir maxi scooteri vardı bazen tamirci köşlerinde yatanlarını görüyorum..
edit:
2 subab la yerinden kalkmaz o makina 4 subablıymış ve tabiki yüksek sıkıştırma oranı yani 125cc nin cacığını çıkartıp pahalı parçalar kullanıp uzun ömürlü yapmaya çalışılmış hp ve tork bilgileri nedense yok
Engine Type 125cc liquid-cooled single-cylinder four-stroke
Bore And Stroke 52.4mm x 57.9mm
Induction PGM-FI with automatic enrichment
Ignition Digital with electronic advance
Compression Ratio 11.0:1
Valve Train SOHC; two-valve
DRIVE TRAIN
Transmission Honda V-Matic belt-converter automatic transmission
CHASSIS / SUSPENSION / BRAKES
Front Suspension 31mm hydraulic fork; 3.5 inches of travel
Rear Suspension Unit swingarm, 2.9 inches of travel
Front Brake Single 220mm disc with three-piston caliper and CBS
Rear Brake Drum with CBS
Front Tire 90/90-14
Rear Tire 100/90-14
DIMENSIONS
Rake 27.0°
Trail 86mm (3.4 inches)
Wheelbase 51.4 inches
Seat Height 29.9 inches
Curb Weight 280 pounds (Includes all standard equipment, required fluids and a full tank of fuel—ready to ride)
Fuel Capacity 1.6 gallons
OTHER
Model Id PCX125
Available Colors Pearl White, Candy Red
Emissions Meets current EPA standards.
FACTORY WARRANTY INFORMATION
One Year Transferable, unlimited-mileage limited warranty; extended coverage available with a Honda Protection Plan.
zengin veya fakir farketmez, apaçilik ya da ezik alt kültürün, motosiklet üzerinde hiç bir izahı ve bahanesi olamaz...
) (3 litre benzin koyuyorum bir hafta geziyorum diyen adamlardan ve motorlarından uzak durun)
-
Şimdi Bİz Bunu bide Şu YÖnden Ele alalım ;
MAxi Scoterin Şase Agırlıgı (kuru Ağırlık canım ) 200 kg
Sürücü 80 kg
yolcu 60 kg(Bayanları Baz alıyorum gerçi 50 civarı almam gerekirdi ama, arkaya alacagımız artçı biraz balık etli olsun )
Ne etti Arkadaslar? 340 Kg
125 cc Lik Minnacık bir motor mümkün değil o şaseyede ağırlıgada ivmelenmeyede yetmez..
Maxi Scooter dediğin Şaseye öyle bir motor koyman lazım ki KAldırıp koparsın...
PiaggioCiao 25cc>>Mobilette Enduro 50cc>>Peugeot Nİnja 52>>Peugeot Trekker 100cc>>Ledow Cxm 250cc>>Kawasaki Zx9>> Yamaha DraGStaR 650..
"www.radyomoto.com"/MoToRCu CC'si BüYüK OLaN DeĞiL;GöNLü BüYüK OLaNDıR
-
By_StaR adlı üyeden alıntı
Sürücü 80 kg
yolcu 60 kg(Bayanları Baz alıyorum gerçi 50 civarı almam gerekirdi ama, arkaya alacagımız artçı biraz balık etli olsun
)
125 cc Lik Minnacık bir motor mümkün değil o şaseyede ağırlıgada ivmelenmeyede yetmez..
Katılıyorum toprak.
-
fiyatıda 7-8 den aşşağı olmaz belki daha fazla
gerçekleri tarih yazar tarihide GALATASARAY
-
yaw o değilde bu scooter ların ön kızmını biraz daha yükseltirlerse bildiğin motosikler olacak hani kendileriyle pek aram yoktur ama bu scooter'ın mantığına ters değil mi
Hayliden hayli kalınlaştı yobazlık yeniden, Softalık zorlu anırtı ile aldı yürüdü.
Kara bir kinle taassub pusudan çıktı yine, Yurdu şâhâne cehâlet yeni baştan bürüdü. (Neyzen Tevfik)
-
By_StaR adlı üyeden alıntı
Sürücü 80 kg
yolcu 60 kg(Bayanları Baz alıyorum gerçi 50 civarı almam gerekirdi ama, arkaya alacagımız artçı biraz balık etli olsun
)
araba sollanmaz ki kesinlikle doğru.bunun ilk 125 liklerini satarlar sonrada 250 liklerini .
3.18 tl olan benzinin 2 tl'si vergi
-
çok bilgili değilim bu konuda ama benim bildigim maxi- maximumdan geliyor we en büyük cc li vitessiz motorlara yani scooterlara maxiscooter deniyor. bu durumda bu alet maxi olamaz olsa olsa cup deriz buna
-
04 Haziran 2011, 00:28
Honda PCX geldi, satılmaya başladı ve yukarıdaki tüm yorumları çürüttü bence. Bir kullanıcının yalancısıyım. Bu 125 cc lik makinenin pekçok 200 cc lik makineden daha güçlü olduğunu ve rodaj döneminde olmasına rağmen 100 km.de yalnızca 2,5 litre yakıt tükettiğini, rodaj sonunda 100 km.de 2,2 litre tüketimi yakalayabileceğini söylemektedir. Benden söylemesi. Ayrıca kendi tanık olduğum bir nokta da motor şu anda 4870 TL plaka, ruhsat ,sigorta vs hariç fiyatı ile yok satmaktadır. Bayiler Temmuz ve Ağustosa sıra yazdıklarını söylemektedirler.
-
04 Haziran 2011, 01:35
bu pcx in iki başlığı var galiba?
-
04 Haziran 2011, 01:37
karavelioglu adlı üyeden alıntı
Honda PCX geldi, satılmaya başladı ve yukarıdaki tüm yorumları çürüttü bence. Bir kullanıcının yalancısıyım. Bu 125 cc lik makinenin pekçok 200 cc lik makineden daha güçlü olduğunu ve rodaj döneminde olmasına rağmen 100 km.de yalnızca 2,5 litre yakıt tükettiğini, rodaj sonunda 100 km.de 2,2 litre tüketimi yakalayabileceğini söylemektedir. Benden söylemesi. Ayrıca kendi tanık olduğum bir nokta da motor şu anda 4870 TL plaka, ruhsat ,sigorta vs hariç fiyatı ile yok satmaktadır. Bayiler Temmuz ve Ağustosa sıra yazdıklarını söylemektedirler.
sonuçta yeni teknoloji..
-
04 Haziran 2011, 01:50
burgman 200 gibi geldi bana
-
09 Haziran 2011, 00:52
Arkadaslar bugun pcx 125 i aldim. Bu benim ilk motorum 5000 tl ye bundan iyisi can sagligi
ilk gun depoyu fulledim,24 tl ....60 km yol yaptim benzin ibresimi bozuk nedir ibre oynamadi
bile halen full gozukuyor.Gayet az yakiyor. Arkadasimin silverwingi var pesine takildim
asiri yokus asagi ve yokus yukari yollarda deneme yaptik gayet iyi.Kalkislar cok hizli ve
100 km hiza hizli ve kolay bir sekilde cikiyor.100 un ustune henuz cikmadim motor yeni diye. Kisaca cok memnun kaldim. Hayirlisi derim,Allah hepimize kazasiz belasiz yolculuk nasib etsin.
-
09 Haziran 2011, 00:56
yanlış bilmiyorsam 13 ps veriyo + autostop var
-
09 Haziran 2011, 00:58
kemalozgen adlı üyeden alıntı
Arkadaslar bugun pcx 125 i aldim. Bu benim ilk motorum 5000 tl ye bundan iyisi can sagligi
ilk gun depoyu fulledim,24 tl ....60 km yol yaptim benzin ibresimi bozuk nedir ibre oynamadi
bile halen full gozukuyor.Gayet az yakiyor. Arkadasimin silverwingi var pesine takildim
asiri yokus asagi ve yokus yukari yollarda deneme yaptik gayet iyi.Kalkislar cok hizli ve
100 km hiza hizli ve kolay bir sekilde cikiyor.100 un ustune henuz cikmadim motor yeni diye. Kisaca cok memnun kaldim. Hayirlisi derim,Allah hepimize kazasiz belasiz yolculuk nasib etsin.
Hayırlı olsun,kazasız belasız kardeşim.Standartın altında yakıt tüketiğini Hondanin mühendisleri açıklmıştı.100 km gibi hıza rahat ulaştıysan 125 lik scooterda gayet iyi ki rodajda olduğun için sıkıştırmadığından bahsetmiştin.Renk ne aldın?Şahsi fikrim futuristik bir motor.Yakıt tüketimini rodajda olsan bile bildirirsen sevinirim.
-
09 Haziran 2011, 00:59
Kullanılan teknolojilerin detayı için bkz:
http://world.honda.com/PCX/
-
09 Haziran 2011, 01:10
bende bugün sakaryada gördüm daha plaka yoktu malzeme kalitesi 10 üzerinden 8 gayet yakışıklı yapmışlar bütün gözler onun üstündeydi
hayat bir savaştır tek silahın aklın ve inancındır
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)