Gösterge modifikasyonu, fikriniz gerekiyor
Reklamlar
-
Reklamlar
-
Bu arada jikleyi bir termostat ve röle aracılığı ile otomatiğe
çevirmeyi düşünüyorum, ısı sensörleri hakkında fazla bilgim
yok ama termostat yerine ısı sensörü ile bu iş yapılabilir mi
diye aklıma takılıyor...
[COLOR="Red"] Özgürlük ona bağımlı olunduğu sürece diğer bağımlılıklardan uzak tutandır[/COLOR]
[B] [COLOR="navy"]Bu dünyada çok güzel yaşanabilir, yeterki isteyelim![/COLOR][/B]
-
dookie adlı üyeden alıntı
CBR 125'imin göstergeleri ile ön siperliği arasında boş bir yerim var. gerçi şimdi eldivenleri koyuyorum oraya ama, mesleğimiz elektronikçi olmasından dolayı oraya bir ısı göstergesi yapmayı düşünüyorum. PIC ile DS18B20 ısı sensoru ile hem hava sıcaklığını hem de motor sıcaklığını aynı LCD displaye düşüreceğim. bununla beraber gosterge ışıklarını da beyaz yapmak 2. iş
soru: motor sıcaklığını en ideal olarak nereden ölcerim.
cbr 125 sıvı soğutmalı olduğu için sıvı ısısından faydalanabilirsin meslektaşım.fakat yerleştirirken motor bloğuna yakın olan tarafı seçmelisin.yani termostat belli bir ısıdan sonra açıyor biliyorsun,sensörü termostattan sonra koyarsan yanıltır.kolaygelsin
·sevgi eylem ister·
-
cbr125 de zaten hararet göstergesi yokmu
zengin veya fakir farketmez, apaçilik ya da ezik alt kültürün, motosiklet üzerinde hiç bir izahı ve bahanesi olamaz...
) (3 litre benzin koyuyorum bir hafta geziyorum diyen adamlardan ve motorlarından uzak durun)
-
teşekkürler kdzli, zaten ya sogutma suyuna koymayı ya da termal silikon yardımı ile sensoru bloga tutturmayı dusunuyordum. muhtemelen sogutma suyu olacak...
@satoyama
kardeş var ama digitalini yapacağız ;)
[B][COLOR="Red"]C[/COLOR][/B]ourageous [COLOR="red"][B]B[/B][/COLOR]eautiful [COLOR="red"][B]R[/B][/COLOR]acer...... [B][I]HoNDa RuLeZZzzz[/I][/B]... :cat:
-
bnce silindire yapıştırabilirsen arka tarafına en uygun olur CBR de zaten orası çok müsait hemde termostat ağrızasına karşı daha iyi olur harareti hemen görürsün.
Hayat ENDURO yla başlar
ENDURO yla devam eder
ENDURO yla biter.
-
sogutma suyu deposuna yakın olan kısma mı hocam
[B][COLOR="Red"]C[/COLOR][/B]ourageous [COLOR="red"][B]B[/B][/COLOR]eautiful [COLOR="red"][B]R[/B][/COLOR]acer...... [B][I]HoNDa RuLeZZzzz[/I][/B]... :cat:
-
Peki bunu YBR de uygulayabilirmiyiz.Mesela vites kutusunun içine bu sensörü yerleştirip yağ sıcaklığını takip etmek gibi
-
gokhan_307 adlı üyeden alıntı
Peki bunu YBR de uygulayabilirmiyiz.Mesela vites kutusunun içine bu sensörü yerleştirip yağ sıcaklığını takip etmek gibi
sensoru koyduğun her yerden sıcaklığı digital olarak okuyup PIC yardımıyla LCD ye veya 7segment displaye gonderebilirsin ;)
-
05 Temmuz 2008, 09:26
dookie adlı üyeden alıntı
sogutma suyu deposuna yakın olan kısma mı hocam
madem analog gösterge var takip edip nereden algıladığını bulup sensörü oraya yerleştirmek en mantıklısı.fotoları bekliyoruz,kolaygele.peki yanına böyle bişe eklemek ister misin http://www.motosiklet.net/forum/tekn...vir-saati.html
·sevgi eylem ister·
-
05 Temmuz 2008, 09:40
eline sağlık güzel iş çıkarmışsın.peki buna benzer benzin göstergesi yapmak mümkün mü acaba benim motords gösterge yok ta
Tahsin Oğuz Acartürk çok KRAL adamsın......
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)