Motosiklet Neden Yağ Eksiltir
-
17 Haziran 2008, 10:22
Merhaba arkadaşlar bu sabah motosikletimin yağını kontrol ediyim dedim bir baktım bayağı yağ seviyesi düşük yağ değiştireli 1000-1200 km olmuştu motoru bıraktığım yerde herangi bir yağ sızıntısı olmuyor yani contalarda sorun yok acaba yağmı yakıyor ama egzos dumanıda doğal geldi yakıyosada çok az yakıyor belli olmuyor egzosdan bu bir sorunmudur nedenleri ne ola bilir segmanlardan veya başka bişeydenmidir..
motorun çekişi iyi geçen yağ değişiminde sorun çıkmadı arasıra 50 ml falan eklemiştim çubukta iyi gözüküyodu ama çıkan yağ biraz fazla gelmişti gözüme ama emin değilim bu seferki yağ değişimminde çıkan yağı ölçücem yardımlarınız için şimdiden teşşekkürler
bide fazla yağ ne zarar verir az bi aeksik olsa zararı olurmu?
Reklamlar
-
17 Haziran 2008, 10:45
rektifiye
Motorunuz sizden önce yağsız kullanıldıysa böyle bir problem olabilir. Çekişte bir sorun olmaz, egsozdan normal duman gelir fakat ciddi anlamda yağ eksiltir.Bu segmanlardaki bozulmadan olabileceği gibi ( nispeten az masraflı), eğer segman değişimi ile yağ yakma değişmiyorsa, kovandaki bozulmadan kaynaklanır. Bunun telafisi için yeni piston almanız, kovanları onlama işlemi yaptırmanız, yeni takım segmanlarla motorunuzu yaptırmanız gerekecektir ki bu işleme kısaca rektifiye denilir. Böyle bir işlemle motor sıfır olacağı için yeniden rodaj yapmanız da gerekecektir. Fakat bu işlemi yapmadan sadece segman değişimi ile olaydan kurtulma şanşınızda olabilir, masrafı diğerine göre çok daha az olacaktır fakat yağ yakma devam ederse siz hem diğer işlemleri yapıcak hemde tekrar yeni segman takımı almak zorunda kalacaksınız..Bende bu ikinci dediğim oldu çünkü
Selamlar, Kolay gelsin
-
17 Haziran 2008, 10:53
motorlarda yaglama ve yağ çeşitleri diye bir başlık acılmıştı orayı okursan daha iyi anlarsın sekmanlar tutamadığı yağı yanma odasına ğönderir ve yağ orda yanar motor bravatr arkadaşın dediği ğibi sekman veya komple rektefiye istiyor olabilir bi kontrol ettir yağını eksik etme sık sık kontrol et yagsız kalırsa kilitlenip kaza yapmanada sebebiyet verebilir
müzisyen agırsiklet şampiyon
-
17 Haziran 2008, 11:43
Arkadaş,
Motorunun 4 zamanlı olduğunu tahmin ederek yazıyorum. Motorunda aşınma varsa (Piston-segman-gömlek vs...) soğuk durumdan ilk çalıştırmada farkedilir miktarda beyaz duman atar ki bu da yağ yaktığını gösterir. Aşınma çok değilse motor ısındığında bu duman hesilebilir. Ancak motor ısındığında da duman çıkmaya hatta duman möiktarı artmaya devam ediyor ise motorunun komple bakım ve tamirinin yapılması gerekir.
Normal durumda çok az bir yağ yakması aslında istenen durumdur ki bu motor yanma odasında asidasyonun, valflerde vanadium vb tuzların nötralize edilmesi amacıyladır.
Poturdak
-
17 Haziran 2008, 13:32
Motorrun ilk sahibiyim hep yağını kontrol eder ve 1000 km de bir castrol 15/40 la değişirdim çu anda motor 9500 km de mart ayında bir kaza yaptığımda öyle bırakmıştım motoru 2 ay yağ dursa bozurlurmu uçarmı
büyük ihtimal ile segmanlar biraz sızdırıyordur 70 ml yağ ekledim 1 kutu yağ vardı açık bu yağ bir buçuk senedir kullanıyorum folyosu açık bunda bir bozulma olma ihtimali varmıdır motora zararı olurmu sizce..?
-
17 Haziran 2008, 17:56
xufuk adlı üyeden alıntı
Motorrun ilk sahibiyim hep yağını kontrol eder ve 1000 km de bir castrol 15/40 la değişirdim çu anda motor 9500 km de mart ayında bir kaza yaptığımda öyle bırakmıştım motoru 2 ay yağ dursa bozurlurmu uçarmı
büyük ihtimal ile segmanlar biraz sızdırıyordur 70 ml yağ ekledim 1 kutu yağ vardı açık bu yağ bir buçuk senedir kullanıyorum folyosu açık bunda bir bozulma olma ihtimali varmıdır motora zararı olurmu sizce..?
Yağ uçmaz bozulmaz ya segman sızdırıyor yada conta sızdırıyor 9500 kmde gömlwek pistona birşey omaz tabikullanıma bağlı
Eklediğin yağa gelince o yağ bozulmaz 50 senelikte 10-40 yağ koysan yine zarar vermez yağın son kullanma tarihi yoktur ;)
-
17 Haziran 2008, 18:33
aşağı yağ sızdırmadına göre motor yağı uçmadınada göre :-) sanırım segmanlarda sorun beyaz duman atmadını belirtiyim egzozun demekki çok az yakıyo 1000 km de 100 gr kadar başka bir fikrim yok artık hep yağı kontrol edicem napalım git gide bu miktar çoğalır gibi bu ay 1000 km de 100 gr önümüzdeki ay 120 gr..
-
17 Haziran 2008, 18:49
darjeling adlı üyeden alıntı
Yağ uçmaz bozulmaz ya segman sızdırıyor yada conta sızdırıyor 9500 kmde gömlwek pistona birşey omaz tabikullanıma bağlı
Eklediğin yağa gelince o yağ bozulmaz 50 senelikte 10-40 yağ koysan yine zarar vermez yağın son kullanma tarihi yoktur ;)
Tam tersi. Yağ 1 yıldan uzun süre açık kalmış ve havayla temas etmişse niteliğini yitirmeye başlar. Motor hiç kullanılmasa bile yılda bir kez yağ değiştirmek gerekir.
-
17 Haziran 2008, 18:51
merhaba,
benim burda sana sormak istediğim soru şu :
motorunda kullandığın yağ 10-40 mı? kullandığın yağ motoruna çok ince geliyor olabilir hal böyle olunca çok ısınan yağ su kıvamına gelince segmanlardan atabilir, özellikle üst devirlerde atabilir.
Ben de aynı sorunu yaşıyordum.
Sana tavsiyem motoruna 20-50 dizel yağı koyup denemen, ama sadece yazın kullan. Kışın çok kalın gelir. Ayrıca 1200km yol gitmişsin 100ml kadar yağ eksiltebilir bu normaldir. Motor üst devirlere çıktığında segmanlar yağı sıyıramayabiliyor. Bu otomobillerde 500ml ye kadar çıkar genelde.
motorunun yağ penceresine bakarak bunu kontrol edebilirsin ya da çubuğa, 100km yol aldığında yarı yarıya eksiliyorsa ya çok ince yağ kullanıyorsundur ya da segmanlarında bir sorun vardır.
kolay gelsin :=)
-
17 Haziran 2008, 19:21
darjeling adlı üyeden alıntı
Darjeling arkadaş,
Bu yağ mevzusu çok uzun ve karmaşıktır, ancak standart 4 zamanlı yüksek devirli motor yağları için muhakkak kullanma broşürüne bakmak gerekir. Uzun süre hava ile temas altınd kalan yağın içindeki kimyasallar okside olabilirler. 2 Zamanlı ağır devirli ve yanma gazlarına muhattap olmayan yağlarda dediğin doğrudur, ben 15 senedir değiştirilmemiş yağlar bilirim ve tüm testlerden de geçerlerdi. (Bunun ne kadar önemli olduğunu anlamak için yağın 15 Ton civarında olduğunu aklamaliyim)
Poturdak
-
17 Haziran 2008, 19:45
-
18 Haziran 2008, 14:51
bir duyumuma göre yazın yağ eksilmesi normalmiş bide her araç biraz yağ eksilte bilirmiş oldukça normal bir durum oldunu duydum kullandığım yağ castrol 15/40 power1 20/50 motosikletler için bulamadım castrolde bennce dizel araçlar için olan 20/50 yağ kullanmayın ne yaz ne kış çünki dizel araçlara göre üretilmiş bir yağ o düşük devir çevirmesi için düşünülmüş bizim motorlarda korunma yapmaz yüksek devirlerde filim kopar şanzımanıda iyi yağlamaz
-
18 Haziran 2008, 16:37
Motorun ilk sahibiyseniz, piston ve segmanlarda bozukluk olacağını zannetmiyorum. Rodajı uygun şekilde yapılmamıştır ve segmanlar bozulmuştur. Bu iyi haber sizin için..Bir takım orjinal segman alıp değiştirin bence..Sonrada 1000 km alışması için fazla zorlamayın büyük ihtimalle sorununuz çözülür..
-
18 Haziran 2008, 19:05
Herkeze ilginiz için teşekkürler rodajı iyi yapmıştım tek sorun 700 km deyken uzun yol yaptım 180 km git gel yazın sıcakta onun dışında rodajı iyiydi..
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)