Arkadaslar motorumun nikelaj egzoslarinda ayakkabi tabanindan bulasmis olan yanik plastik izleri var. Bunlari nasil temizleyebilirim?
Arkadaslar motorumun nikelaj egzoslarinda ayakkabi tabanindan bulasmis olan yanik plastik izleri var. Bunlari nasil temizleyebilirim?
Soğuk su döküp,eksoza yapışan plastik eriğini sertleştirdikten sonra,sert ama çizmeyecek bir spartula veya kör bir bıçak,yada veet ağda kazıyıcısının sert mika bıçağıyla temizleyebilirsiniz
Arada bir buz sürerseniz yapışıp kalan malzemeyi sert ve kırılgan hale getirip,zayıf anından faydalanarak 2 puanı alabilirsiniz.
Haydi hükümeti yıkalım yerine AVM yapalım.
hiçbir şeye gerek yok motor ve eksoz sıkcakken sert tahta parçası ile kazırsan hiçbirşey kalmaz...
www.kalyoncumotor.com
maket bıcanı alacasın morotu yıkadıktan sonra oturacaksın onune baslayacaksın kazımaya allah sabır versın
Hocam egzosu 1ytl demir para ile hafifce kazı para hem çizmez hemde lekeyi çıkarmanda yardımcı olur .
2011 Hyosung GT250R EFI Beyaz
ben o lekeleri egzost sogukken..kaliteli bir pasta cilayla çok hafif bastırarak temizledim...haa bu arada cif de çok işe yarıyor ...işin püfü fazla bastırmamak
gaz yağını dekeceksin sonrada sürteceksin bu kadar basit
*** Hayatta En Güzel Şey Özgürlüğün Tadını Doyasıya Çıkarmaktır ***
Hayat sadece ölüme giden yoldaki bir rüyadır...
aynen katılıyorum
http://s16.bitefight.net/c.php?uid=45927
Tahsin Oğuz Acartürk çok KRAL adamsın......
ben nikelaj parlatıcısyla ovup tırnağımla kazıdım ama tırnak bile çizik yaptı aklında olsun
Lekeleri hallettim Egzos iyice soguduktan sonra maket bicaginin ters tarafiyla cok hafif kazidim tertemiz oldu. isin puf noktasi, plastigin iyice yanip komurlesmesini bekledim
iyi halletmişsin kardes ama biraz daha parlamasını istiyorsan bir tane nikelaj parlatıcı ol 1-2 ytl falan onunla silersen işil işil olur vallahiii....
Honda Falcon NX4
Honda Today
vallahi o biraz zor ama çiziklere çok kalın degilse macunm attırıp üstüne tekrar nikalaj attıra bilirsin bende rx135 varken oyle yaptırmıstım ve güzel olmustu işin acayıp tarafı macun sıcakla atmamıştı...
Honda Falcon NX4
Honda Today
benim egsozta da lekeler var. ancak ayakkabı izi değil. motoru kullanılmış aldım. aldığımda vardı bu lekeler. sanki su damlayıp iz yapmış gibi. tam artçı ayaklığının altında. gaz yağı ile sildim çıkmadılar. egsozun geri kalanı tertemiz oldu ama o izler hiç etkilenmedi. bir de tiner veya aseton ile temizlemeyi denicem ama pek ümitli değilim.
lekelerin sebebi belki deniz suyu gibi bişeydir. tuzlu su sıcak egsoz üzerinde nikelajı bozmuş olabilir diye düşünüyorum ama nasıl oluştuğunu da bilemiyorum, bilsem bir fikir üreticem. siz hiç böyle birşeye rastladınız mı? nikelaj bozulmuş olabilir mi?
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)