motor ve araba km sayaçları farklı mı?
Reklamlar
-
Pazar günü beypazarına giderken bir arkadşım arabası ile eşlik etti bana. Yol boyunca hızım 90-110 arası değişti. Ankaraya döndüğümüzde sohbet ederken sürekli 80 le gittiğini sadace bir kere 140 yaptığını ve benim de o sırada arkasında kaybolduğumu söyledi. ama onun 80 le gittim dediği yerleri biliyorum, benim 90-100 gittiğim yerlerden bahsediyo. böyle bi fark norma mi, yoksa benim kmsaatim mi bozuk?
motorsikletler için hız limitleri farklı mı?
Reklamlar
-
motor ne marka ne model. araba ne marka ne model
ben giderim adım kalır dostlar beni hatırlasın
-
Km/h teknik bir terimdir. Araçtan araca değişmez. Bu tıpkı 1 Kg ın malına göre değişmesi gibi acaip birşey olur.
Hız göstergeleri otomobillerden Motosikletlere kadar çok çeşitlidir, biliriz. Önemli olan doğru göstermesidir. Yanılmıyorsam Ferrari, Km göstergesinin yanlışlığı dolayısı ile tazminat ödemeye mahkum olmuştu. Ferrari nin ucuza kaçtığına hükmetmemeli elbette. Dünya da gösterge işini yapan firma sayısı çok olmakla beraber Doğru! gösterge yapan sayısı o denli azdır.
Karşılaştığın sorun normal olabilir. Genelde (Burada yazdığımın aksine) kaliteli denen otomobillerin göstergeleri yaklaşık olarak doğrudur.
bir şey daha eklemeli: motosikletlerde, hele iyice ucuz modellerde, alıp takarlar bir şey, doğrudur yanlıştır bakmazlar
Kazasız sürüşler
Poturdak
-
100 km/sa üzerinde hızlarda %10'a yakın sapma olabiliyormuş kilometre saatlerinde, Autocar'da okumuştum sanırım.
-
bu sorunun kesin cevabını bende cok merak ediorum ama sanırım khutuckun dedigi gibi kucuk bi pay var yani motonunki az malesef..
[COLOR="Black"][B] A STATE OF TRANCE[/B][/COLOR]
-
CBF150 ve CBF250 nin ibreleri aynıydı. 80 km/h ile tabii ki. Arabaya ve motora göre değişiyor. Genelde hepsi ufak bir fark da olsa fazla gösterir.
100 Km/ ile yapılan testlerde genelde 95-96 gibi sonuçlardı gerçek hızlar.
Korkarak yaşıyorsan yalnızca hayatı seyredersin
-
neyse en azından fazla gösteriyor.. ya az gösterseydi.. biz 70 le gidiyor sanırken aslında 90 la gidiyormuşuz.. bence bu daha kötü olurdu..
-
Arkadaşlar bende bu sorunla daha önce karşılaştım, motosiklet ile araba kilometre göstergelerinde hiçbir fark olmaması gerekiyor ancak iki aracın herhangi birisinin lastik ebatları orjinal ebadında değil yada aracın jantı kendi jantı olsa bile dar yanaklı bir lastik takılı ise lastiğin dış çapı, çevresi değişiyor. tekerin devri normalden daha fazla döndüğü için hızı normalden daha fazla görünüyor. bu dediğimin tam terside olabilir arabanın lastik ebadı orjinalden daha büyük ise kadranda gördüğünüz değer gerçek hızınızdan daha küçük değer olacaktır.
Bilmem haklımıyım
-
hondailotunun dediği doğru lastik ebatlarıylada ilgili bi durum bu
Ken wa kyouki. Kenjutsu wa satsujin-jutsu. Donna kireigotoya odaimoku wo kuchi ni shite mo, sore ga shinjitu...
-
eğer arabada jant modifiyesi varsa, yani orjinal janttan daha geniş çaplı bir jant takılmışsa araba km göstergesinden daha hızlı gidiyordur. ;)
-
pg13 e katılıyorum gosterge hızlı oluyor ama hız az oluyor jantların agırlıgından dolayı
pg13 e katılıyorum gosterge hızlı oluyor ama hız az oluyor jantların agırlıgından dolayı farklılık oluyor
-
jantların agarlıgıyla alakası yok dış çap büyüdüğünden tekerlek 10 tur atınca 100mt gidiyorsa bu sefer 8 tur atıp 100mt gidicek saatte 80 yerine 70 göstericek..
-
arkadaşlar aslında motor ile arabanın hız göstergeleri aynıdır ikisin arasında da fark yoktur (bu doğru olması gereken şeydir)
ancak çoğu motorlarda test edıldıgı gıbı motorların gostergelerı daha cok gosterıyor.
ancak şu var ki her hız gostergesı en fazla %10 yanlıs olabılmektedır ve buna dayanarak trafık kanununda hız lımıtlerı 90 iken %10 yanılma payı ıle bırlıkte 99 hız yapabılecegımızi de belirtiyor.
dikkat ederseniz trafık ceza kanunlarında hız lımıtlerı %10 yanılma payı ıle hesaplanır ve %10 yanılma payını da gecersek ancak ceza yazılabılır. aksi takdırde bize 98 ile bir suratte gıttıgımız belırtılerek 90km/h limitini aşmıs oldugumuzda asla ceza yazılmamalı ve boyle kosullarda karsılasıp da cok ceza yıyen suruculerımız mevcuttur.
dikkat edelım mı hız lımıtlerımızı ceza yazan memurdan lütfen öğrenelim...
bilginize...
BiRi TeKNoLoJiYi DuRDuRSuN..!
-
Arkadaslar km bu Her tur aracta aynı olmasi lazim degilmi ??
Ben denedim Broaway le benim Asya 150 t
Braodway hız 80
Asya 150 t hız 102
Yani 3-5 km oynasin ona lafimiz yokta bu ne yaw 22km oynuyo Bide ben Tabelaya bakarak 50 km yol gittigimde benim motorum gidilen km yi gösteren sayac 65 km gitti gösteriyor
-
Teker farkı we boyutundan dolayı hız deişebiliyo arkadaşım
-
Normal şartlarda aynıdır... Bu herşey için aynıdır , traktör-kamyon-motosiklet vs... Çünkü km/s universal bir değerdir.
Tekerlek çapıyla alakası da yoktur...
Fakat bazen istisnalar olabiliyor... Mesela çin malı motorların bazıları yanlış göstergeye sahip. Arkadaşımın asya'sı 80'le giderken 110 gösteriyor...
Bradley
Evet asyanın gösterge yanlış...
Sonuç olarak , araç ne olursa olsun km değeri değişmez
-
GorkeM adlı üyeden alıntı
Normal şartlarda aynıdır... Bu herşey için aynıdır , traktör-kamyon-motosiklet vs... Çünkü km/s universal bir değerdir.
traktörlerde hız göstergesi yoktur. onlarınkisi kaç saat çalıştıgını gösterir.. sizi yanlıtmasın..
-
GorkeM adlı üyeden alıntı
Fakat bazen istisnalar olabiliyor... Mesela çin malı motorların bazıları yanlış göstergeye sahip. Arkadaşımın asya'sı 80'le giderken 110 gösteriyor...
Bradley
Evet asyanın gösterge yanlış...
Sonuç olarak , araç ne olursa olsun km değeri değişmez
benimde aklıma hemen sen geldin ve bu örneği wericektim
-
-
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)