Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 123 ... SonuncuSonuncu

Bir Kaza Daha:(

REKLAM ALANI
    uglychild - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SUZUKİ gs 500 e Bmw r 25("53)
    Az once kaza haberlerini ve yorumlarini okuduktan sonra, bi hava alayim diye disari cıktım... Marketin onunde insanlar toplanmıs, soyleniyorlardi...
    bi an da bana ''''sen de sat artik su motorunu dediler''''.. ilk once anlam veremedim tabii... kimilerinin gozu yasli oldugu icin yavas yavas anlam vermeye baslamistim... Yan komsumuz Emrah motoruyla kaza yapmis...
    iki arkadas Sarimsakli'dan Ayvalik'a dogru yol aliyorlarmis.. hizlari ise 40km/s civari, kendi seritlerinde bu hizla giderken karsi seritte seyir eden diger bi motosikletli surucu, hastaneye donmek icin ani donus yapmaya calisinca kafa kafaya girmisler...
    Bu kaza hastanenin onunde olmasina ragmen
    serit ihlali yapan motorlu surucu olay yerinde Ölmüş.
    Emrah ise suan yogun bakimda, Ayvaliktan Balikesir merkeze sevk edilmis... Aradim durumu cok agır dediler:(
    artcisinda ise hicbirsey yok... cocuk halen olayin sokunda...

ki bi cogumuz daha yuksek hizlarda daha sert kazalar atlattik ama sonuc olarak bicogumuz full koruma ya da en azindan KASK takiyorduk...
    suan anlam veremedigim, Turkiyemizdeki bi cok ilce ve sahil kasabalarinda kask takmanin bilincinde olunmadiginin, hatta takanlara gulundugunun ve aslinda bi cok kalici sakatliklarin ve ölüm olaylarinin boyle kucuk kasabalarda oldugunu bilmek, caresizligimizi ya da aslinda yapilabilinecek biseylerin olup olamadigini tekrar tekrar dusunduruyor...

kucuk bir kasaba da yasamak; o kasabadaki jandarma ya da polise selam vererek gecebilmek, '''bak kaskim yok hatta ehliyetim de'''' diyebilmek...
    plakasiz bir motorla, ayna ve sinyalleri olmadan, kafasinda sadece siyah bereyle ''''iste ben delikanlıyım'''' mi demek.....?
    07.01.07
    Arkadaslar, bunu duymak cok uzucu ama EMRAH kardesimi de kazadan 5 saat sonra kaybettik... doktorlarin bile tek soyledigi keske KASK taksaydi! ! !
    GET UP STAND UP DONT GIVE UP THE RIDE

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

vay anasını biz üzücü haber dahamıbirinin ailesine bası sagolsun diyorum digerininde Allah yardımcısı olsun.

mithrelios - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mts 950
    kask takmadan süren en büyük zararı kendisine veriyor. topluma da zarar veriyor, hem maddi(hastane masraflarının sigortadan karşılanan kısmı) hem manevi(duyunca bunları üzülüyoruz) ama kendine çok daha büyük zarar.

ne diyelim umarim kask takmakayan koruma giymeyen ve bu yaziyi okuyan birileri bundan ders alip, kendi başına kötü birşeyler gelme şansını azaltır.

bbaday - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    üzüldüm yok yere çekilen acılar .. allah acil şifalar versin

patriote - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Var

Bi gün de güzel bir haber verin yahu!!!

Ölen arkadaşa Allah'tan Rahmet geride kalanlara da sabır diliyorum.
    Yaralı arkadaşlar içinse sağlık dilemek ve dua etmekten başka elimden bir şey gelmiyor.
    Hemen her gün bir başka üzücü haber alıyoruz.
    Aman arkadaşlar Dikkat!!!!

SaLToN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Beyaz MELEK
    işallah eve sağ sağlim döner. döndüğünde hepimiz adına geçmiş olsun dileklerimiz ilet çok üzüldüm yaa ölenin ayilesine baş sağlığı diliyorum allah rahmet eylesin..

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    350 beyaz cava....hemde stylee...
    cok gecmıso lsun yaw gene üzüldüm yaw uuuuuuffffffff bende bazen takmıom kask yaaaaaaa .kısa mesafe dıye ama kaza gelıyorum demezkı.ama kaskı takıncada at gözlugu gıbı oluyo sadece önumu göruyom yan taraflardan gelenı göremıyomkı
    ama genede takmam lazım.takmam lazıııııııııııııııııııım
    tekrara gecmıs olsun

BeYfa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CıbıRepSol
    geçmiş olsun yaşamını yitiren motorucuyuda allah mekanını cennet eylesin üzücü !

bütün ölümlü motosiklet kazalarından bizim haberimiz oluyormu acaba yani bunlar madolyonun bir yüzümü "uglychild" hava almaya çıkmamış olsaydı bu kazayı kimse bilmiyicekmiydi merak ediyorum
    [B][I]hiçbirimiz bu hayattan sağ kurtulamayacağız ki..:mrgreen:[/I][/B](FaRuK)

Motosikleti
    Alıntı Gokhan2433 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    vay anasını biz üzücü haber dahamıbirinin ailesine bası sagolsun diyorum digerininde Allah yardımcısı olsun.
    Alıntı mithrelios adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    kask takmadan süren en büyük zararı kendisine veriyor. topluma da zarar veriyor, hem maddi(hastane masraflarının sigortadan karşılanan kısmı) hem manevi(duyunca bunları üzülüyoruz) ama kendine çok daha büyük zarar.

ne diyelim umarim kask takmakayan koruma giymeyen ve bu yaziyi okuyan birileri bundan ders alip, kendi başına kötü birşeyler gelme şansını azaltır.
    Alıntı bbaday adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    üzüldüm yok yere çekilen acılar .. allah acil şifalar versin
    Alıntı patriote adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ölen arkadaşa Allah'tan Rahmet geride kalanlara da sabır diliyorum.
    Yaralı arkadaşlar içinse sağlık dilemek ve dua etmekten başka elimden bir şey gelmiyor.
    Hemen her gün bir başka üzücü haber alıyoruz.
    Aman arkadaşlar Dikkat!!!!
    Bu Kadar kazalar ard arda, hergun duydugumuz ya da duymadigimiz... uzaktan haber olunca farkli, yakindan daha da bir aci... sonucta hepimizi ilgilendiriyor, adi MOTOSIKLET KAZASI...

Acaba ne yapmali? bu konuda bilinclendirme cabasi mi olusmali... sahil kasabalarina duzenledigimiz gezilerde yapabilecegimiz biseyler olabilir mi?
    bizim gibi gencleri ama hem internetten uzak, hem de egitimden uzak kasabali gencleri nasil uyandirabiliriz diye dusunuyorum...
    Aslinda bir bakima bu gezilerde gittigimiz yerlerde bizleri ornek alanlarda cıkıyor, ama sonra tek baslarina kaliyorlar ve kaldiklari yerden devam ediyorlar...

BeYfa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CıbıRepSol
    benimde kasdetdğim buydu anlatım bozukluğu var bende biraz kusurabakmayın !

acaba göremediğimiz bilmediğimiz ölümlü motosiklet kazaları varmıdır
    [B][I]hiçbirimiz bu hayattan sağ kurtulamayacağız ki..:mrgreen:[/I][/B](FaRuK)

freshpide - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha R1
    Alıntı uglychild adlı üyeden alıntı Mesajı göster

[....]

Turkiyemizdeki bi cok ilce ve sahil kasabalarinda kask takmanin bilincinde olunmadiginin, hatta takanlara gulundugunun ve aslinda bi cok kalici sakatliklarin ve ölüm olaylarinin boyle kucuk kasabalarda oldugunu bilmek, caresizligimizi ya da aslinda yapilabilinecek biseylerin olup olamadigini tekrar tekrar dusunduruyor...

kucuk bir kasaba da yasamak; o kasabadaki jandarma ya da polise selam vererek gecebilmek, '''bak kaskim yok hatta ehliyetim de'''' diyebilmek...
    plakasiz bir motorla, ayna ve sinyalleri olmadan, kafasinda sadece siyah bereyle ''''iste ben delikanlıyım'''' mi demek.....?

abi bu kelimelerin icin seni seviyorum, malesef oyle bir durum var türkiyemizde, ve uyarilar hic bir kulaga yetismiyor, tersine firca bile yiyoruz, bu sitede bile oyle bi laf ettigim icin terslendigimi hatirliyorum, canin okadarmi az kiymeti varmis ? yazik.. cok yazik

allah rahmet eglesin, hastanedeki motorcu arkadasa da acil sifalar dilerim..
    Too much Too soon means you get hurt.

Motosikleti
    Alıntı SaLToN adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    işallah eve sağ sağlim döner. döndüğünde hepimiz adına geçmiş olsun dileklerimiz ilet çok üzüldüm yaa ölenin ayilesine baş sağlığı diliyorum allah rahmet eylesin..
    cok saolasin dostum, burasi ufak bi kasaba, herkes birbiriyle akraba... su an bizim evde bile herkes bu olayi konusuyor ve agliyor... ama bilinclenmek gerekiyor bu konuda... ben az bi mesafe bile giderken kaskimi ve ceketimi muhakkak giyiyorum, ve insanlarin bana dedigi, universite deki mudurun bile dedigi, ''''' oooo kocum nereye boyle yarisa mi katilacaksin'''' iste bu sekilcilikten sıyrılıp, bilinclenmek ve bilinclendirmek lazim...
    Arkadasimin durumu suan cok agir... vucudundaki kirik ve kesikler olmasina ragmen hastanenin dedigi kafatasındaki durummus onu yogun bakimda tutan...

Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat
    necdet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    honda cbr1100xx süperblackbird
    allah rahmet eylesin

eroldayı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yoktur
    allah rahmet eylesin yaralı arkadaşada acil şifalar diliyorum
    SADAKAT NEDİR BİLMEM KİMSENİN GÖLGESİNDEN GEÇİNMEM HİÇ KİMSEYEDE EYVALLAHIM YOKTUR BU CANI ALLAH VERDİ ANCAK ALLAH ALIR EMİR OLUNDUĞUNDA VAKTİ GELDİĞİNDE KOŞA KOŞA GİTMEK NASİP OLUR İNŞAALLAH

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Allah rahmet eylesin Ailesine sabır versin inşhiçbir kuluna böyle

yangın yedirmesin yaradan Yaralı olan arkadaşa acil şifalar

dilerim

kıllıtarkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ALMAYACAĞIM!!!!!!!
    çok üzücü allah rahmet eylesin
    [FONT="Arial Black"][COLOR="Red"]BU ALANA REKLAM ALINIR[/COLOR][/FONT] ::tutkuy::

mostwanted_57 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Xmax 250 ABS
    Allah rahmet eylesin..

Emrah'a da geçmiş olsun..

Gökhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    F 650 GS
    Allah rahmet eylesin....

herşeyin başı egitim. insanlara kask mont gibi korumların ; bir arabanın hava yastıgı,abs ,gibi donanımlardan daha önemli oldugunu anlatmak gerek. hani cem yılmazın bir sözü vardı. "EGİTİM ŞART" nekadar söyleyeni komedyende olsa . söylenebilcek en ciddi cümle... her sorunun vardıgı kesin çözüm bu cümlenin içinde...

Motosikleti
    Arkadaslar az once haber geldi, EMRAH kardeşimi kaybetmisiz... inanmak istemedim ve hastaneyi bi daha aradim... maalesef haber dogruydu...
    20 yaslarinda bi genc, acili bi aile ve ne yazik ki motosiklete yagan lanetler...
    ufak bi dikkatsizlik bir genci ve bir de iki cocuk babasini aldi aramizdan...
    simdi annem yanimda gozu yasli, bana bakip bakip agliyor,artik motora binme dercesine...bense sinirimden aglayamiyorum ve bunlari yazmak istiyorum... su an iceri giren herkes bana '''motorunu sat''' diyor... bunu hicbir zaman yapmayacagim ama en azindan cevremdeki motosikletlileri uyarmaya devam edecegim...

Ne yazik ki, hergun bu haberleri alacagiz, ... ve bu ulke de boyle tupculerde motosiklet satacak, beyaz esya magazalari da.... ve kimse neye bindigini ve nasil binilecegini ogrenemiyecek...
    ehliyet kurslari yine formaliteden verilecek, ehliyeti alan da alamayanda binecek... bugune kadar kac kisi ehliyet kurslarinda ilk yardim disinda bilgi edinebildi ki motosiklet hakkinda...ya da korumaliklar hakkinda... kac tane taksitle motosiklet satan bayii, sattigi motosikletin yaninda korumalik ya da kask satiyor ya da almasini tavsiye ediyor... basinda sadece motor kazalarina yer verilirken ayni zaman da bunlarin hafifletilmesi ya da bilinclendirilmesi konusunda haber de yapilmiyor...

ben de daha bi sure oncesine kadar bi haberdim, mt toplantilariyla daha da bilinclendim....ama daha bi cok insana ulasmamiz lazim... hem de coookkkkk....

watercolours - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    speederbike
    Kazayı geçirenlere önce geçmiş olsun diyelim. Üzücü bir haber. Keşke halkımız biraz bilinçlense de insanlar korumalara önem gösterse. İşin bir hazin yönü de kask takanlara gülenlerin motosiklet sahibi olmayan ve sürekli motosikletin tehlikeli olduğunu söyleyen kişiler olması.

Uglychild'ın mesajı ben yazarken gelmiş. "Geçmiş olsun"ların bir anlamı yok artık. Sevenlerinin ve hepimizin başı sağolsun.
    May the Force be with McLaren Mercedes

1. sayfa 123 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler