Bir çok forumdan tanıdığımız cumoni nickli kemal abimiz vefaat etmiştir,mekanı cennet,ailesine sabırlar diliyorum...
Hasta iken yaptığı açıklama:
Ve başka bir forumda oğlunun yaptığı açıklama:cumoni Nickli Üyeden Alıntı:
Sanırım biraz açıklama yapmam gerekiyor.
Akciğerimde 1 adet 3,3 cm büyüklüğünde olmak üzere, buradan ayrılarak beynime taşındıktan sonra varlığını hissettiğim ama yine de kanser olabileceğini hiç düşünemediğimden zamanında tedavi yoluna gitmediğim, ortalama irilikleri 1 cm olan 5 adet daha tümörle mücadele ediyorum. Akciğerdeki önemli değil ama Kafamdaki tümörlerin bazılarının baskısı yüzünden 3 kez bilincimi kaybetmişim. Kendime geldiğimde sağ ayağım ve sağ kolum işlevlerini önemli ölçüde kaybetmişlerdi. Bunlardan vaz geçtim, hafızam doğru çalışmamaya başlamıştı, bana ne olduğunun farkına varamıyordum, 2 dakika önce sorduğum soruyu hiçbir şey konuşulmamış gibi tekrar ve tekrar soruyordum çünkü anlatılanları hafızamda tutamıyordum. Konuşmakta güçlük çekiyordum, söylemek istediğim kelimeyi unutuyor ve anlatmak istediğimi bir türlü anlatamıyordum. Yazarak anlatmaya çalıştıysam da yazdıklarımı kendim dahi okuyamıyordum, daha doğrusu doğru düzgün yazamıyordum. Kendimi çok aciz ve çaresiz hissetmeye başlamıştım, arayanlara kendimi ifade etmekte güçlük çektiğim için telefonlarımı kapadım, en yakınlarımın dahi bu durumumu öğrenmesini istemedim ama hiçbir işe yaramadı, herkes duydu bir şekilde.
Velhasıl, şu an planlanan tedavimin yarısında bile değilim ama bayağı bir iyileşme var. İnşallah planlanan tedavi süresinde eski halime kavuşurum. Dün kemoterapi aldığım için bugün bu yazıyı yazabildim, yarın yazamayabilirim. Kemoterapiden sonra ilk gün iyi, 2. ve 3. gün çok kötü oluyorum ama sonra yeniden düzelmeye başlıyorum. Dünkü kür 6. kürdü ve daha 6 kür daha almam gerekiyor. Bu arada önümüzdeki hafta yeniden çekimler yapılarak tümörlerin şimdiki durumu ile önceki durumu kıyaslanacak ve kemoterapide kullanılan ilaçlar yeniden ayarlanacak.
Ben nelerle mücadele ettim ama ne yalan söyleyeyim, çoğunlukla kaybettim. Hayırlı dualarınızla inşallah bu sefer kazanan ben olacağım.
İlgileriniz için tek tek teşekkür ediyorum ve hepinize sağlıklı bir ömür diliyorum. Tekrar görüşebilmek umuduyla...
kaganisko Nickli Üyeden Alıntı:
Ben, cumoni nikli ve gerçek ismiyle Kemal Velioğlu'nun oğlu Kağan Velioğlu' yum babamın bu sitede önemli bir yer tutuğunu bildiğimden bu haberi sizlerinde bilmeye hakkınız olduğunu düşündüm.
Babamın kanser olduğunu yakından ilgilenenler bilir.Babamda akciğer kanseri ve beyne metastas(yayılma) yaptığını öğrendiğimizde doktor 3 ay ömrü oluğunu öğrendiğimizde doktor 3 ay ömrü kaldığını söylemişti ama babam 2 yıl dayandı. Bu 2 yıl içerisinde kanser öteki akciğere, kalça kemiğine, lenflere, böbrek üstüne metastas yaptı. Son zamanlara doğru kemiğine giden kanser aşırı ağrı yaptı,kaslar işlevini yitirdi, mide işlevini yitirdi, sindirim olmuyordu, yediklerini(yiyebildiyse) öbür gün kusuyordu, bu yüzden neredeyse döverek yediriyorduk, babam pes etmişti, bu yüzden ölmek için bize inat ediyordu, akli dengesi zayıfladı, evdeki odaların yerini bile unutuyordu, ölümünden önceki gün öğleden sonra nefes aldığında garip bir ses geliyordu, hani kahvaltıda cezveye su ve yumurta koyup kaynatırken çıkan ses varya ona yakın bir ses, içinde birşeyler çalkalanıyordu, ama ondan kötüsü konuşamıyordu, ama söylenenlere tepki veriyordu, 112' yi aradık ama 2-3 saattir cevap vermiyordu(şerefsizler). Sabaha karşı kendi arabamızla götürdük, hastanede kalp atış hızı etraftakilerde 70-80' ken babamda 180' di, film çekildi ve akciğerinde aşırı ödem(su toplaması) olduğu görüldü, kalp atışı öğleye kadar 130'a kadar inmişti, hastanede aniden nefes daraldı ve kalbi son kez attı.
Evet arkadaşlar, hepinizden bir Fatiha istiyorum, çok zor değildir herhalde...
Bilgisayarı çok açamıyorum ama yorumlarınıza cevap vermeye çalışacağım.