Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Motor olduğu yerde düştü + Aküde boşaldı ???

Motovento
    REKLAM ALANI
    marten1907 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha XJ 6 Diversion F
    Motorun düşmesinin sebebi akünün boşalması diyeceksiniz neden

Arkadaşımın dükkanından kredi kartı ödemem için bankaya gitmem gerekiyordu akbank'ın BTM sine neyse yolda gidiyordum mesafe yakındı kask yoktu gözüme toz v.s bişey kaçtı saga cektim motoru stop ettirdim aynaya baktım gözüme kaçan v.s cıkartmak için sonra motoru calıştırayım dedim
    Tık yok ama göstergenin ısıgı yanıyor sinyal kısa uzun far yanıyordu marsa bastıgımda cız cız diye akü mi sigortadanmı ses geliyordu baktım cıkan herhangi bi kablo yok allahtan otoparka yakındım 200 mt mesafe motoru oraya cektim.
    Arkadasım HFC'den Mondiemini aradım gel ülen diye yolda kaldım kurtar beni ben mondiemini beklerken o sırada motorla ugrasmaya dewam ediyordum bu sefer stebel havalı kornamdan hiç ses gelmiyor sellektöre basınca sinyal yada farı yakmaya calıstıgımda göstergenin ısıkları sönüyor ve elektrik baglantısı gidiyordu.
    Kornanın kablosunu çıkartmak için gidonu sağ tarafa cektim motor cok hafif bi yokus yerde duruyordu tamamen benim aptallığım oraya cekilirmi motor o sırda mondiemin geldi gidon sag tarafa dönük ben mondiemine bakarken o sırada hyo intihar etti
    Hoopppp yerde Sağ gidon kolu kırıldı Sağ ayna Sağ sinyal ve fren manetinin topuzu kırıldı grenajda küçük cizik var egsozda da kucuk cizik var

Gelelim asıl meseleye AKÜDE SU KALMAMIŞ DAHA MOTOR 1385 KM'DE saf su koyduk işlem tamam ya şimdi burda globali kötülememek elde degil kim ne derse desin nasıl oluyor bu kadar kısa sürede akü boşalıyor bi akünün boşalması nelere mal oldu

işte resimler

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    xxxxx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    honda cbf 500
    o gidonun o şekil kırılması çok ilginç

geçmiş olsun

Motosikleti
    sym mio
    geçmiş olsunnn valllaa...
    [B]Bahar geri gelir biz olsak da olmasak da....[/B]::melek02:
    Apti mi kim o:cherry:,kımılcan:silent:
    ::fool::

vıceroy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    gv650 - RKS 150-kuba xf139
    Geçmiş olsun. Sağ gidon kolu bukadar hassamı yahu! Aynanın bir tanesi 75 ytl ise gidon kaç paradır acaba?
    Aküyü global üretmiyor sonuçta,varsa bir suçlu servisin periyodik bakımda dikkat etmemesidir.
    Hedefi olmayan gemiye hiçbir rüzgar yardım edemez...

tigermbz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ducati 797
    hyorun gidon kolları aliminyum ve yenisi çok pahalı, yanlış hatırlamıyorsam 80$ civarı. bizimkininkileri tornada birebir çelik yaptırdık (15ytl). biriki defa düştü kırılmadı

cakalaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR1000RR "2017
    Geçmiş olsun kardeşim oLur bölee şeyler bişi olmaz
    Ya KASK TaK ; Ya ÖL

Dogan88 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Crypton T115
    yuh dicem artık ordan nasıl kırılmış ya işte çin mallarına laf atarlar kore malı parçalar bile dandik, oldugu yerde düşmüş bu hale gelmiş giderken düşsen demekki motoru perte cıkartıcan + daha 1000 küsür kmde motordan böyle bi hata beklenmez bnm çin malı bile 11 bin km de daha akü konusunda hiçbir sorun yaratmadı maşallah.

Motosikleti
    Yamaha XJ 6 Diversion F
    Sağolun dostlarım

Yarın globale tel. açıcam ayna varmı diye 1,5 ay önce yoktu eğer yine yoksa artık bedava verseler bile hyosung almam vede bundan sonraki motorum asla hyosung olmayacak son sözüm budur

Sağ gidon 84$+kdv
    Ayna 58,5 $+kdv
    Sinyal ön 20$+kdv

tigermbz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ducati 797
    arkadaşlar mal dandik değil. o ağırlıkta bir motor düşünce o şekildeki bir aliminyum gidon kolunu rahatlıkla kırar. 84$ vereceğine çelik olanını yaptır tak bizim gibi, bilmiyorum aliminyum da yaparlar mı?
    ayrıca orjinaline çok benzeyen sinyal buldum 5 lira.
    hiçbir farkı yk aktığımdan beri hiç sorun çıkarmadı.

Motosikleti
    Yamaha XJ 6 Diversion F
    Alıntı tigermbz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar mal dandik değil. o ağırlıkta bir motor düşünce o şekildeki bir aliminyum gidon kolunu rahatlıkla kırar. 84$ vereceğine çelik olanını yaptır tak bizim gibi, bilmiyorum aliminyum da yaparlar mı?
    ayrıca orjinaline çok benzeyen sinyal buldum 5 lira.
    hiçbir farkı yk aktığımdan beri hiç sorun çıkarmadı.
    Bende Çelik olanından yaptırcam zaten dostum ya sanmıyorum ama globalin elinde yokturki sağ gidon debriyaj müşürü bile yok 2 hafta bekledim gelmedi sağ gidon hayli hayli yoktur

efendy_iso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    R1_8
    abi öncelikle büyük geçmiş olsunnn

bide kızmassan bişey diyecem geçen gün bana şey demiştin ya biz suya deydirmeden kullanmaya çalışıyoruz iso sen neler yapıyosun böyle gibisinden abi diyeceğim şudur bişeyin üzerine çok düşersen çok sakınırsan mutlaka bişeyler olur örnek yeni bi pantolon alırsın kirletmemek için elinden geleni yaparsın ama en fazla bir saat temiz giyersin mutlaka bişey olur bence çok sakınma sür gitsin motoru abii bişey olmaz ne çukura girersin ne yan yatırırsın
    [I]315 ile uzaklaştım,aynamda görünmüyorsun...I]

Motosikleti
    Yamaha XJ 6 Diversion F
    Alıntı efendy_iso adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    abi öncelikle büyük geçmiş olsunnn

bide kızmassan bişey diyecem geçen gün bana şey demiştin ya biz suya deydirmeden kullanmaya çalışıyoruz iso sen neler yapıyosun böyle gibisinden abi diyeceğim şudur bişeyin üzerine çok düşersen çok sakınırsan mutlaka bişeyler olur örnek yeni bi pantolon alırsın kirletmemek için elinden geleni yaparsın ama en fazla bir saat temiz giyersin mutlaka bişey olur bence çok sakınma sür gitsin motoru abii bişey olmaz ne çukura girersin ne yan yatırırsın
    sagol iso

Çok haklısın arakadasımda demişti zaten bu kadar özen göstreme diye başına bişey gelir vedee geldi cok haklısınız

Marlboro Man - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda idi bir zamanlaRR
    Hyosung maalesef bu tarz bir motor.Eski bir hyo kullanıcısıyım bende.Bugüne kadarda sağa yatıp bu gidon kırma hareketini yapmayan hyo görmedim ben.Durduk yerde yan yatsa gidonu kırıyor.Allah korusun insanın aklına ya yüksek süratte böyle şeyler olsa geliyor.Size çok geçmiş olsun.Tornacıya yaptırın orjinali hem çok pahalı hem değmez ve emin olun eskisinden sağlam olur.
    Metin ÖZKUL
    Son ırmak kuruduğunda, son ağaç yok olduğunda, son balık öldüğünde; beyaz adam paranın yenmeyen birşey olduğunu anlayacak...

Motosikleti
    Honda CG 125 2006.
    hyosung rezil oldu böylece

Motosikleti
    R1_8
    arkadaşlar hayatında hyonun selesine oturmamış kişiler gereksiz yorum yapmasınlar lütfen

Marlboro Man - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda idi bir zamanlaRR
    Bir markanın rezil olması bu kadar kolay olsaydı Hyosung bugüne kadar çoktan silinip giderdi.Ama son derece emin gidiyor hyosung.Müsade edinde 25000 ytl ye satılan japonlarla arasında biraz fark olsun.Bu gidon kırılma meselesi alimünyum olmasından.Motorun ağırlığını tartmıyor olabilir.Zaten düşünce bi tarafı kırılmayan motorda olmaz sanırıım.Eleştiri yapmakla markaya çamur atmak arasındaki ince çizgiyi geçmemek gerek bence.Her güzelin bir kusuru vardır.Sorun bunlar olsun.
    Metin ÖZKUL
    Son ırmak kuruduğunda, son ağaç yok olduğunda, son balık öldüğünde; beyaz adam paranın yenmeyen birşey olduğunu anlayacak...

Motosikleti
    R1_8
    Alıntı Marlboro Man adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bir markanın rezil olması bu kadar kolay olsaydı Hyosung bugüne kadar çoktan silinip giderdi.Ama son derece emin gidiyor hyosung.Müsade edinde 25000 ytl ye satılan japonlarla arasında biraz fark olsun.Bu gidon kırılma meselesi alimünyum olmasından.Motorun ağırlığını tartmıyor olabilir.Zaten düşünce bi tarafı kırılmayan motorda olmaz sanırıım.Eleştiri yapmakla markaya çamur atmak arasındaki ince çizgiyi geçmemek gerek bence.Her güzelin bir kusuru vardır.Sorun bunlar olsun.
    abi 25 kere süpersin

Gültekin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW F650FB
    geçmiş olsun.
    çin malı alsaydın, bu tür sorunlar yaşamazdın.
    bu köre malları hep böyle.

sıcak bir yaz geçirdik, ve havalar soğumaya başladı.
    aküler yavaş yavaş tırtlama moduna geçiyorlar.

sulu akü kullanan herkesi, akülerinin elektrolit seviyesini kontrol etmeye davet ediyörüm.
    Ülkemde hiçbir iyilik cezasız kalmaz.

THE_LANCET - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Peugeot Trekker & Asya AS200GY2 Süpermoto niyetine
    Marten geçmiş olsun. Gidon alimünyum olması aslında iyi ama dayanıklı değil o yönden kötü işte alimünyum çelikten daha hafif olur bu yüzden iyi demiştim ama sağlıklı değil demekki belkide gidon kırılmasa daha az masraf açardı en azından gidon parası vermezdin... Tekrar geçmiş olsun
    Bir 4 silindirlilere, Birde 2 zamanlılara hastayım.

Motosikleti
    Yamaha XJ 6 Diversion F
    Alıntı THE_LANCET adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Marten geçmiş olsun. Gidon alimünyum olması aslında iyi ama dayanıklı değil o yönden kötü işte alimünyum çelikten daha hafif olur bu yüzden iyi demiştim ama sağlıklı değil demekki belkide gidon kırılmasa daha az masraf açardı en azından gidon parası vermezdin... Tekrar geçmiş olsun
    Sagol hocam gidon önemli degil o iş kolay da ayna asıl 1. planda

REKLAM ALANI
1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)