27-28 Mayıs Honda'nın düzenlemiş olduğu Güvenli Sürüş 1 adlı eğitime katıldım.
Bence her aceminin bu tip ciddi bir eğitim merkezinden eğitim alması çok faydalı olur. Eğitimin 1. günü gayet faydalı ve eğlenceli geçti. 2. günün ortalarında bir hata yaptım... Olaya gelince, yaklaşık 30 metre düzlükten sonra bir U dönüşü var. Bu dönüşe biraz dar girdim ve ön tekere bir kuka sıkıştı. Normal şartlarda eğitmenlerin söylediğini gibi düşsem hiç bir sorun olmaz, sürüşe devam ederdim. Fakat ben ne yaptım? 20 yıllık uzmanım sanki ya bir yadan yavaş yavaş giderken bir yandan da sol ayağımla kukayı tekmeliyorum tam o sırada zaten dönüş halinde olduğumdan sola yatmış olan motoru düşüreceğimi anladığımda son bir umutla ayağımı yere koymaya çalıştım. Kukayı tekmelemekle meşgul olan ayağım olmaması gereken bir yerde olduğundan devrilirken motorun yanındaki emniyet demiri ile pist arasında kaldı. Demir ayağımı ezerken gözlerime inanamadım ayağım yamuluyor tuhaf şekiller alıyordu. Ben ayağımın parçalandığını düşünürken bir baktım ayakkabım ayağımdan çıktı Bu acıya daha fazla dayanamayıp bayıldım. Bu arada ilk defa bayıldım çok keyifli bir şeymiş. Kendime geldiğimde sırıtıyordum, tekrar acıyı hissedince sırıtmamda kayboldu tabi... Eğitim uzmanları hemen ilk müdehaleyi yaparak beni hastaneye kaldırdılar çekilen filmden sonra sol ayak tarak kemiklerimin 2 tanesinin kırık olduğu saptandı. Sonuç; 4 hafta alçı ve yere basmak yasak. Okuduğunuz gibi çok gereksiz ve anlamsız bir davranışım yüzünden 1 ay evden çıkamaz hale geldim. Daha da kötüsü 900cc Hornet kullanamadan eve döndüm
Lütfen çok dikkatli olun benim gibi basit hatalar yapmayın, hatta hiç hata yapmayın
Honda Motosiklet Eğitim Merkezi ekibi Cengiz, Çağrı, Murat ve Tayfun'a gösterdikleri ilgi için çok teşekkür ederim...