Selam Arkadaşlar,
Aranıza bugün katıldım ve yıllardır motor almak istiyordum, bu amacıma bu yaz ulaşabilmeyi planlıyorum ama yardımlarınıza çok ihtiyacım olacak
Lafı uzatmadan kısaca kendimi tanıtıp sorularıma geçeyim:
29 yaşındayım Ankara'da yaşıyorum, 178 boy 74kiloyum. Özel bir üniversitenin Endüstri Mühendisliği bölümünde Öretim Görevlisiyim. 10yılı aşkın süredir B sınıf ehliyet sahibiyim. Motor hiç kullanmadım (bi kaç kez scooter kullanmıştım onu saymazsak), A2 için kursa yazılıyorum bu hafta ve SuperSport motorlarla ilgileniyorum.
Alacağım motor'lar şehir içi trafiğe girmeyeceğim, çok yüksek hızlarda kullanmayacağım. Beni çeken tarafı bu motorların ivmelenmesi. Arabayı kullanmadığım bazı zamanlarda işe giderken de kullanacağım. Ev ve iş arasında şehir içi gibi bir trafik yok (full 3 şeritli yol, nerdeyse kırmızı ışık bile yok) 15km'lik bir yol ve oldukça dik uzun bir yokuş çıkmak gerekiyor. Motorla sadece bakım için şehre ineceğim.
Pratik yapmak için çevremde bol bol alan olacak.
Sorularıma bu şartları düşünerek cevap verirseniz mutlu olurum
İkinci el 250cc bir modelle başlayıp tecrübe kazandıktan sonra sıfır 600cc bir model almayı düşünüyorum. Honda'nın kurslarını önermişsiniz pek çok yerde ancak Ankara'da yaşadığım için ne yazik ki bunlara katılma şansım yok. Ama Ankara içinde kurs araştıracağım (ehliyet kursunun vereceği hiç bir şeye yaramayacaktır diye düşünüyorum).
1.) Ankara içerisinde önerebileceğiniz bir kurs var mı acaba?
Başlangış için almayı düşündüğüm motorlar şunlar:
- Ninja 250R,
- CBR 250R,
- GT 250R,
- YZF R125 (eğer 250cc ciddi sıkıntı yaşatırsa).
2.) 125cc yerine bu motorlardan birisi ile başlamak çok büyük sıkıntı yaşatır mı? İlk aşamada nasıl olsa trafiğe çıkmayacağım.
3.) Bu motorlardan hangisini önerirsiniz? Hem acemiliği atmak için hem de en az sorun çıkarması bakımından? (yukarda yazdığım kriterler altında düşünün lütfen)
4.) Bu motorlar için ikinci elde max kaç km'de almam gerekir? Motor ömürleri yaklaşık olarak nedir?
5.) Kaç km.'de bir bakıma götürmek gerekir? Yukardaki markalardan hangisini bakım masraf/servis şartları açılarından Ankara için önerirsiniz?
6.) Ehliyet için 4'ünde kurslar başlıyormuş. Ağustos'ta sınava girecekmişim sadece 2 zamanlı motor bölümünden ardından da sürüş sınavı varmış. Ehliyeti Eylül'de alabileceğim söylendi :( Sanırım daha öne çekme şansı yok :( Ehliyeti alana kadar motor almam önerilir mi pratik için? Ya da bu süre zarfını nasıl değerlendirmem gerekir?
İlk etapta sorularım bunlar arkadaşlar. Biraz uzun oldu farkındayım ama vakit ayırıp okuduysanız çok teşekkür ederim sizlere. Çevremde tanıdığım motorcu hiç kimse yok. O nedenle sorularımı kimseye yöneltemedim. Eğer bana detaylı ve yol gösterecek bir biçimde yardımcı olabilirseniz gerçekten çok minnettar kalırım sizlere
Şimdiden çok teşekkür ediyorum.
Saygılar,