Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

SS başlangıç motoru?

REKLAM ALANI

Motosikleti
    biyanki şark sıfırsekiz:D
    Merhaba,

Foruma yeni üye olmama rağmen uzaktanda olsa uzun süredir motorlara ilgim var fakat gördüğüm kadarıyla ss motorlar hayli büyük ve ağır oluyor. Yaş 19 ehliyeti motordan önce alacağım, Boy 1.75 kilo 65 sizce altından kalkabilir miyim?(modellerin boyutları hakkında bir fikrim yok gibi, bildiğim kadarıyla rs125<ninja 250r<gt250r=600cc) Ayrıca çoğu kişi başlangıç motoru olarak 125cc 2t motorları öneriyor fakat gerek bakımı olsun gerek yakıt tüketimi olsun sıcak bakamıyorum. 250cc 4t ile başlamam hata olur mu ve boyut açısından özellikle ninja 250r sorun çıkarır mı? (sele yüksekliği gidon uzunluğu vs. ve 170kg civarı olması gibi...)

Model yükseltme gibi bir durumum ilerde olamayabilir. Açıkcası alıp 3-4 sene gereğinden fazla sorun olmadan kullanmak istiyorum. 250cc'de bana fazlasıyla yeter diye düşünüyorum sonuçta öğrenciyim ve akıl dışı tehlikeli işlere girmem
    Sizden ricam beni bı konularda aydınlatmanız.

not: mümkün ise yakıt tüketimi hakkında da bilgi verebilir misiniz acaba?
    okul-ev arası gidiş geliş 20km ve şehir dışı yol.(trafik yok hatta araç yok denilebilecek bi seviyede)

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    ZX6-R
    bütçen nedir?

Motosikleti
    Bütçe konusunda az biraz birikmişim var, ikinci el düşünüyorum zaten. Ehliyete kadar ehliyet parası + 6-7 bin TL civarı olabilir.

Aslında gönlüm ninja 250r'dan yana ama boy sıkıntısı olur mu acaba diye çok kafaya taktım. Az önce forumda dolaşırken bir iki konu gördüm ama yinede kafam karışık:/

emocan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    GT 250 R fiyat performans açısından sana en uygun motosiklettir .
    29 beygirlik güç ile acemilerin bile kolaylıkla zaptedebileceği bir motosiklettir.
    Bakımlarını düzgün yaptığın sürece hiçbir sıkıntı yaşamazsın .

GT250 R ile edineceğin tecrübelerden sonraki motorun 600 lük olabilir.

özelden sana bir mesaj attım bu arada bir bakar mısın

Motosikleti
    lifan 100 a(satılık)
    bence gt 250 r yeterli olur
    lifan 100

Motosikleti
    S&T GT 250 R,2009
    Alıntı anilb adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bütçe konusunda az biraz birikmişim var, ikinci el düşünüyorum zaten. Ehliyete kadar ehliyet parası + 6-7 bin TL civarı olabilir.

Aslında gönlüm ninja 250r'dan yana ama boy sıkıntısı olur mu acaba diye çok kafaya taktım. Az önce forumda dolaşırken bir iki konu gördüm ama yinede kafam karışık:/
    Arkadaşlarında dediği gibi gt 250 r uygun olabilir zaten ninja 250 lere bütçen yetmicek gibi yetse bile unutmaki herzaman bi miktar ayrı paran bulunmalı heran bi arıza çıkabilir.Genede sakın küçümseme gt250R gerçekten yeni başlayan için güçlü bi motor ama alışmasıda çok kolay ve çok zevkli bi motor.

Motosikleti
    KUBA CG 150 SPORT
    evet dostum katılıyorum ninja 250 ye o kadar para vermene gerek yok gtr250 r seni fazlasıyla tatmin edebilecek bi motor

Motosikleti
    gt250r biraz fazla büyük gelmez mi bana acaba? yani kontrol edebileceğim birşey olsun istiyorum, motor beni değil ben motoru kullanayım...
    hondanın cbr125ini gördüm aksamüstü, biraz fazla küçük oda.

birde kafama takılan bir soru var, bir ilanda görmüştüm adam motorun lastiklerini değiştiriğ daha kalın lastik takmış motora. bir sorun cıkarırmı öyle bir durum? eğer öyle birşey varsa ilerde lastikler eskiyince kalın lastik takmak isterim. hoş oluyor:D

Motosikleti
    motoshow'a mı gitsem ki?:/
    2.5 ay var daha gerçi

Motosikleti
    Stunt Apache RTR Artık Yok....
    Uzun zamanlardan sonra.
    Kendini bilen birinden aklı başında bir SS topici alnından öpesim geldi
    gt250r Gözünde çok büyütme sana fazlasıyla yeter.Dıştan göründüğü gibi vuvvv yapıpta 200 e çıkıcak bir makine değil.Ama hızıda görüntüsüde seni baya bir tatmin eder.
    [B]Bahadır Şenonar[/B] [COLOR="Red"]A rh(+)[/COLOR]
    [B]Sözcüklerin gücünü anlamadan insanların gücünü anlayamazsınız.[/B] :bounce:

Motosikleti
    Bugun, caddebostan sahilde bir iki tane motor grubu ile inceleme fırsatım oldu. Sağolsunlar bayagı bir yardımcı oldular. Genelde +600 cc motorlar vardı ama bi tane gt250r görme fırsatımda oldu. Aklımda canlandırdığım kadar büyük bir motor değilmiş. hayırlısıyla bakalım...
    yardımcı olan herkese teşekkür ettim(:

acayüp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cawa
    Bu sorunun cevabının gt250 r olduğunu bilmeyen bir sen kaldın sanırım
    Şaka bir yana bencede sana en uygun görünen de bu .. Hayırlı olsun şimdiden

Motosikleti
    Arkadaşlar, biraz daha araştırma yaptım. Motoru almadan önce bi sorunlarını araştırayım dedim. Bildiğiniz üzere temel problem krank kırılması.

Bu sorunun nedeni nedir? masrafı nedir?
    Devir kesici yada hız kesici gibisinden bişi motora taktırabilirmiyim? Yararı olur mu? (kendimden biliyorum gaza gelirsem -ki nadirde olsa gelirim- redline medline kalmaz) devir kesici gibi bişi varsa taktırabilirmiyim? daha önce hiç karşılaşmadım bu kesici mevzusuyla bilgilendirirseniz çok sevinirim.

daparadoks - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Voge SR4
    bende acemiyim daha dün aldım 23bg ss kontrol aptallık yapmadıkça gayet kolay altından motoru fırlatmak için özel yetenek gerekir bence. giderken durmayı yada basmayı bilmek gerek tabi leventten beylikdüzüne geldim hiç sorun yaşamadım. sadece sokak arasında sorun yaşadım zxr 250 nasıl bir alet bilmem ama bnm motorumdan az daha güçlü(derbi gpr 125)

Motosikleti
    yamaha r6
    hyo al keyfine bak 2 ay sonrada 600 diye tutturursun zaten
    ZevkLer ve RenkLer TartışıLmaz...

Motosikleti
    H-D Sportster Forty Eight 2010 Gri
    başlangıç için 600cc ss almak bence yanlış.
    kaza tehlikesi çok yüksek.
    virajı çıkınca vediğin yanlış bir gaz herşeyi bitirebilir :D
    veya kalkışta yaptığın bir hata...

Motosikleti
    HONDA NSS300 FORZA ABS
    bütçeni eğitim ve koruma ekipmanlarını düşünerek ayarla. öncelikle güvenli sürüş eğitimi al bu iş çok tehlikeli şaka değil ölürsün, sakat kalırsın vs. Hondanın eğitimleri bu konuda çok iyi. sonra kaliteli full koruma kask, kıyafet vs al ki bir seferlik alacağın birşey ve çok önemli. Sonra bütçenin kalan kısmı ile 125 veya en fazla 150 cc ile bu işe başla. acele etmene gerek yok daha gençsin uzun yılar motora bineceksin, bu iş tecrübe işi. kimsenin gazına gelme

c3nk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda PS 150i
    2011 model cbr 125r seni hacim olarak,bütçe olarak ve performans olarak tatmin edebilir.

Alıntı c3nk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    2011 model cbr 125r seni hacim olarak,bütçe olarak ve performans olarak tatmin edebilir.
    evet kardeşm katılıyorum senı tatmin edecek hem hız hem performans hem görünüş olarak parça sıkıntısı da çekmezsin satarkende rahat piyasası olan bi model yeni kasalarının kalıplı görünüşü ile bir bütün olursun

sercan2667 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '''14 Crypton&''05 TDM 900''22 GSX-S 1000
    cbr al 125 al 200 cc yaptır hahaha)))))al sana kralından ss

---------- Mesaj ekleme zamanı: 16:35 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 16:31 ----------

bırakın bu ss ayaklarını eninde sonunda herkes enduro ya dönecek...
    2020 'Tracer 900 İcon Blue

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)