Gülşah Merve Yüksel tek başına Türkiye'yi dolaşacak
Reklamlar
-
18 Haziran 2015, 17:08
Üniversite öğrencisi 21 yaşındaki Gülşah Merve Yüksel, Türkiye’de kadınların yaşadığı zorluklara, istismarlara dikkati çekmek ve Türk kadınının sesini duyurmak amacıyla 36 günde 28 şehri motosikletle dolaşacak.
Henüz 21 yaşındaki Gülşah Merve Yüksel, Türkiye’nin tamamını motosikletiyle tek başına dolaşacak ilk kadın olmaya hazırlanıyor. Şile’nin Karadeniz kıyısından Türkiye’yi dolaşmaya başlayacak olan Yüksel, yaklaşık 7 bin km yol yapacak. Çocuk ve kadınlara yönelik istismarlara dikkat çekmeyi amaçlayan Yüksel, “Kadın isterse neleri başarabilir göstermek istiyorum” dedi.
Maltepe Üniversitesi Zihinsel Engelliler Öğretmenliği 3. Sınıf öğrencisi olan Gülşah Merve Yüksel, Türkiye’de kadınların yaşadığı zorluklara ve istismarlara dikkati çekmek için tek başına motosiklet seyahatine çıkıyor. Yamaha Motor Türkiye’nin desteğiyle 36 günde en az 28 şehir gezmeyi hedefleyen Yüksel, 5 yaşından beri motosiklet kullandığını ve seyahat için özel motosiklet eğitimi aldığını belirtti.
Motosiklet tutkunu
Babasının çocuk yaşlarda aşıladığı motosiklet aşkının hayatını şekillendirdiğini söyleyen Yüksel, Türk kadını için yola koyulacağını vurguladı. Yüksel, “Türkiye’de kadınların yaşadığı zorluklar, istismarlar beni çok etkiliyor. Kız çocukları sürekli baskı altında, hep bir korku ve baskı ile yetiştiriliyor. Cesaretle kendi ayakları üzerinde durabilme yeteneği de burada başlıyor. Ben bu açıdan aileme çok şey borçluyum. Erkek işi olarak görünen motosiklet sürücülüğü ile aslında her alanda başarılı olabileceğimizi göstermek istiyorum” dedi.
Halfeti’de duraklayacak
Son yıllarda Türkiye’de yaşanan kötü olaylar nedeniyle motosikletle seyahatin güvensiz olduğu önyargısının oluştuğunu belirten Yüksel, seyahatiyle bunu yıkmayı amaçladığını da kaydetti. Halfeti’de 24 Temmuz’da öldürülen Engin Öksüz ve Abdullah Türk için özel mola vereceğini söyleyen Yüksel, “Bu iki motorcu ağabeyim ülkemizin güvenli olduğuna inandığı için Halfeti’ye gittiler. Ben de onların hatırasına sahip çıkmak için Halfeti’de olacağım ve ülkemizin güvenli olduğunu haykıracağım” dedi.
Yamaha Motor Türkiye Satış ve Pazarlama Müdürü Nihat Çadırcı ise “Avrupa’da 9 kişiye 1 motosiklet düşerken Türkiye’de 30 kişiye 1 tane düşüyor. Öncelikli hedefimiz motosiklet kullanımını artırmak ve geliştirmek. Kadınların güven konusunda çekinceleri olduğu için biz eğitimlerimizde ağırlıklı bu konuya eğiliyor ve onları cesaretlendiriyoruz” diye konuştu.
Kaynak: Milliyet / Gökhan Karakaş
Gülşah Merve Yüksel'i aşağıdaki facebook sayfasından takip edebilirsiniz.
https://www.facebook.com/pages/G%C3%...45607039008341
Reklamlar
-
18 Haziran 2015, 17:12
Başına bir iş gelmese bari üzülürüm.
-
18 Haziran 2015, 17:15
İnşallah sağ salim tamamlar.Büyük cesaret tebrik etmek lazım.
-
Kolay gelsin, yolculuğa çıkması şartsa yanında bir koruma ekibiyle yola çıksa ile olur. Daha dün muğlada tecavüze uğradıktan sonra boğulup dereye atılan 18 yaşında bir kızın haberini aldık.
http://ilerihaber.org/tecavuz-edip-b...attilar/17177/
-
Urfa'ya uğramaz umarim! Unutmadık..
-
18 Haziran 2015, 17:19
Konu enteresan.. Yamaha yada bazı markaların uzayda yaşıyormuş gibi bazı etkinlikler yapmasına şaşıyorum..Kadınların tek sorunu motosiklet kullanmak ile mi ilgili? Dıdının dıdısının dıdısı gibi bişey olmuş. HEr neyse kolay gelsin...
Servisine ve yedek parçasına zerre önem vermeyen müşterisinin e-mailine cevap vermeyen bir Marka olan YAMAHA bu tip sosyal sotumluluk projeleri ile pasif reklam moduna girmiş maşallah.. Daha müşteriniz size ulaşamıyor kadınlar sizin ne kadar umrunuzda tartışılır..
Sevgili yamaha ve Nihat Çadırcı. Evet malum ülkemizde 30 kişiye bir motosikelt üdşüyor ve bu motosikletlerin buyuk bolumu 250 cc altı made in china menşeili ucuz ve kötü motosikletler.. Sizde marka olarak bakalım gidiyormu bu motor felsefenizle ki R25 buna çok iyi bir örnektir üst üste aldığı zamlarla.. Motosikleti satarkende , satış sonrasında servis verirkende müşterinizi yorup, canını çıkarıp bir daha motosiklet almamak üzere küstürüyorsunuz zaten...
Bu nedenle bu tip sosyal sorumluluk projeleride para etmez.. Güzel birşey yapmayı planlıyorsanız Bayan müşterileriniz başta olmak üzere tüm müşterilerinize güzel ve markanıza güven duyacakları imkanlar sağlayın..
-
18 Haziran 2015, 17:31
Bu arkadaş Pulsarlada baya gezmişti. Ancak resimleri kaldırmış sanırım facebook hesabından. Bu işler paraya bakıyor tabi. Merak etmesin kimsede yamaha yanlız bırakmaz gittiği yerlerde.
-
18 Haziran 2015, 17:34
Allah yardımcısı olsun.Türkiyenin heryerinde gezi yapmak sıkıntı
-
18 Haziran 2015, 17:49
_kaan_ adlı üyeden alıntı
Bu arkadaş Pulsarlada baya gezmişti. Ancak resimleri kaldırmış sanırım facebook hesabından. Bu işler paraya bakıyor tabi. Merak etmesin kimsede yamaha yanlız bırakmaz gittiği yerlerde.
Heh kardes apacheyle gezen di degil mi o. Aradim bulamamistim. Veya bajaj pardon.
Yamaha kaldirtmistir fotolari.
Ula kiz olmak vardi var ya. Su ulkede bi adim ondesin.
Yillardir ummet perkitan gezer durur sehir sehir. Adam a hala 125 scooter biniyor. Olup olup diriliyor scooterlari. Bilmiyorum da pek yardmci olan yok gbi.
Umarim yanlis anlasilmam.
-
18 Haziran 2015, 18:03
Yazık olur bu kıza ya
-
18 Haziran 2015, 18:36
Rota çok tehlikeli inşallah başına bir şey gelmez.
-
18 Haziran 2015, 19:02
21 yaşında kız mt07 ye biniyor biz 4 binlara bulup motoru değiştiremiyoruz. acıdım şuan kendime...
-
18 Haziran 2015, 19:07
-
18 Haziran 2015, 19:24
Yav başına belamı arıyorsun sen bacım. 2 arkadaşımız hemde senden büyük olgun insanlar bilmeden taa İstanbul dan çıkıp gele gele terörist başı öcalanın memleketi halfetiye geldiler. Gördün bak ikiside rahmetli oldu. Başına gelenleri çok iyi biliyorsun. Ben bir öğretmen çocugu olarak zorla tayinimizin çıkması sebebi ile 11 sene orada oturdum. O kötü zihniyetli insanlar arasında. Sen hala oraya gitmek istiyorsun. O taraflar karışık sınıra yakın yerler. Degil Şanlıurfa güneydogu turu bile yapılmasını tavsiye etmiyorum.
Eğerki kadının sesini duyurmak istiyorsan toplanın grup halinde bayanlar beraber gidin. Yalnız başına bir bayanın yolculuk yapması tehlikeli..!!!
-
18 Haziran 2015, 19:38
Ne anlatiyosunuz efendiler? Kafaniz mi iyi?
-
18 Haziran 2015, 19:39
Bence doğu tarafını Gürcistan'dan geniş alsın daha güvenli olur
-
18 Haziran 2015, 19:59
birşeylere dikkat çekecekmiş
motosikletle gezip neye dikkat çekebilir veya nasıl bir farkındalık oluşturabilirsin sanıyorsun çocuk? hem de Türkiyede
inşAllah okuyordur burayı
sana o gazı kim verdiyse artık
motora bin, şehirler arası gez- toz dilediğin gibi
ancak hiç gidilmeyecek bir rota çizmişsin
VAZGEÇ!!!
-
18 Haziran 2015, 20:14
Kadın hakları şubu hikaye amaç Yamaha reklamı
-
18 Haziran 2015, 20:21
inşallah hayırlısı ile tamamlar ama abi sakat yav. Kız olduğunu fazla belli etmemesi lazım kıyafetle falan. saçları kaskın içine saklasa bari.
Doğruya doğru o sarı saçları görüpte üzerine kıracak, durdurmaya çalışacak, laf atacak dünya kadar öküz çıkacak.
-
18 Haziran 2015, 20:50
Shamy adlı üyeden alıntı
Yardın bizi gülmekten, daha böyle insanlar varmı hemde hayatımızın içinde. Şimdi senin kızın okudu astronot oldu, Aya giderken mekikte adamlar olacak ozaman ne yapacak? mekikte taksi gibi arka koltukta yok.
Yemin ederim cehaletten ve meczupluktan gebermişsiniz.
Ayda ne işin var hacı çok mu gitmek istiyorsun dünya dar mı geldi
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)