şu günlerde motorsiklet devir işlemi yapan warmı??? warsa neler yapılıyo nekadar tutuyo herşeyi ve hangi motor için devir işlemi yapıldı?? sadece yapanlar yazsn lütfn
şu günlerde motorsiklet devir işlemi yapan warmı??? warsa neler yapılıyo nekadar tutuyo herşeyi ve hangi motor için devir işlemi yapıldı?? sadece yapanlar yazsn lütfn
ya koskoca motorsiklet formunda hiçkimsemi motor almaıyo
Muayene süresi var ise doğruca notere gidip 69 liraya satış yapılıyor.Satın alan motora binilerek gidecek ise hemen kendi adına trafik sigortası yaptıracak.Şirkete göre değişiyor,şehre göre değişiyor.İstanbul da 80-105 lira arası.Noter evrakları bağlı olduğu ilçe trafik tescil şubesine gönderiyor.Bir kaç gün sonra gidip kendiniz alabilirsiniz veya beklerseniz acele posta ile 5 lira ödemeli adrese gönderiliyor.şehir değişecekse noter bir posta parası daha fazla tutuyormuş.Notere illa nüfus cüzdanı ile gidilecek.Şubeye gidilecekse,nüfüs cüzdanı ve geçici ruhsat fotokopisi(aslını alıyorlar,fotokopi yeni ruhsatı alana kadar yanınızda bulunsun),sigorta poliçesi bakıp geri veriyor.
aynı konuları açtığı için insanlar o yüzden cvp atan yoktur. sitede arama yapılsa vardır elbet. ben 70 lira diye biliyorum plaka değişirse 130 lira ortalama..
kardeş 70tl harcaman oluyor araba motor farketmiyor biz ikisinide denedık
HIZ YOLU DEĞİL ÖMRÜ KISALTIR
125'lik scooter aldım daha bir hafta olmadı.
vergi borcu falan varsa noter satışı yapmıyor haberin olsun. önce onu yatırtıyor. sonra notere ruhsat ve satış işi için 70 lira veriyorsun. ruhsat satışın yapıldığı ilçe trafikten adresine postalanıyor. hepsi bu.
pardon trafik sigortayı yazmayı unuttum;
axa 89 lira
ergoisviçre 65
adını hatırlayamadığım bir kaç firmada 90-135 arası fiyat verdiler.
saçmalamayın ne 60 mı ne 100 u sigortayı daha gecen hafta yaptırdım yeni motor devrinden sonra 36 tl ödedim. o fiyatlara kocaman
ilden ile değişir.mesela nufüsü çok olan şehirde kaza yapma olanağı daha fazla olduğu için sigortalar pağlıdır.ve ilk yağtırdığında zamlı ödersin daha sonra bu %10 ertesi sene %20 ve daha sonra 3 sene sonra şimdi yaptırdığın sigorta ücretini 3 sene sonra %20 indirimli ödersin.tabi kaza bela olmadığı sürece.
bir konuyuda ben hatırlatayım.artık motorun kayıtlı oldugu trafik şubeye degilde sizin nufusa kayıtlı oldugunuz ilçenin trafik şubesinden işlemleri yaptırmanız gerekiyor.1 mayıstan itibaren kanun yürürlüge girmiş.
NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE
çok sağolun arkadslar peki birşey daha sorcam satan adam sigortasını yeni yaptırmışsa yada sigortası daha bitmemişse yinede sigortaya para ödüyomuyuz???
devir için noter işlemi 70 tl.
plaka değişecekse +60 tl daha.
sigorta yaptırman gerekli.ben izmirde 652 cc bmw için 52 tl ödedim.
beklersen ruhsat postayla eve teslim ediliyor.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:15 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:13 ----------
sigorta kişiye özeldir.yeni yaptırmışsa iptal ettirecek ve parasını alacak.sen de kendi sigortanı yaptıracaksın
valla üstad bende senin gibi bayağı bi araştırmıştım. yukarıda biri saçmalamayın ben 38 tl'ye yaptırdım falan yazmış ama bizim istanbul kendisinin izmirde olduğunu unutmuş.
ilden ile farklılık gösteriyor sigorta bedelleri. benim bulabildiğim en ucuz ergoisviçre idi. daha ucuz belki koç alianz yada dubai olabilir. onlarada bak.
aklınızda bulunsun arkadaşlar en uygun sigorta anadolu sigortada ben baya bi sigortacı aradım hepsinin genel kanısı bu yönde. sigortacıya gittiğinizde muhakkak sorun ben ankarada 200luk aleti 46 ya yaptırdım 3 taksit ergo sorduğumda ise 160 küsür fiyat çekti aynı yer mesela...araştırın sigorta kafasına göre tutturabildiğine 1 yere sorup gidip yaptırmayın...
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)