Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Doğum Günü Cezası

Motovento
    REKLAM ALANI
    crazy_devil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MONDIAL MCT 250
    Bildiğiniz üzere dün doğum günümdü arkadaşlar.Ben motorumla diğer arkadaşlarım arabada bir bara gittik.12.30 - 01.00 sularında bardan çıktık ve 2arkadaşımızı eve bıraktık.Eee malumunuz alkol de aldık bir miktar.Bana içtiklerim yetmedi.Bu sefer başka bir bara gittik iki arkadaş.Bir miktarda orda içtim.(Neticede;alkolmetreyi üflediğimde 102 promil alkollü çıktım).Bir müddet sonra yanımdaki arkadaşım kalktı.Ben tek başıma ve bardaki arkadaşlarla muhabbet edelim derken saat epey oldu.Daha sonra bardan çıktım ve az açılayım eve gideyim derken ara sokağın birisinde durdum ve bu ara sokak öyle çokca insanın ikamet ettiği bir bölge değil (Denizli'de olanlarınız bilir;Ulu Cami arkasını,işte ordan bahsediyorum).Motorumu stop ettim,bir sigara içmek için indim.Motorun üstüne oturdum falan ama bu esnada motor çalışır ya da hareket halinde değil (Siz anlıyorsunuz ama trafik polislerine anlatamıyorsun).Bir anda sokaktan polis arabası geldiğini gördüm ama bir çekintim olmadığı için ne kaçtım ne de hareket ettim.(Bu arada hala motorun üstündeyim ve motor çalışır vaziyette değil).Hemen otomobilden inen polisler üstümü aramaya başladılar,faturalı kurusıkı silahımı aldılar,faturanızı görebilirmiyim dedi verdim ve bir problem çıkmadı.Silahımı geri verdiler.Gelen aşayiş ekibiydi.Aradan 1 dakika geçmeden trafik geldi ve hiç bir şey sormadan işlem yapmaya başladılar benim de kafamın tası attı ve verdim veriştirdim.Trafik polisinin birisi motoruma binip otoparka götürecekti bende ona ehliyetinin olup olmadığını sordum.Bu arada bende maddiyatsızlıktan ehliyetimi gidip alamamıştım emniyete(100-125 YTL vermem gerekiyor).Trafik polisi kıllık yapıcak ya;çekici çağırdılar.En nihayetinde 3 ekip oldular ve hepside kıllık yapmaya başladılar.Bende "Bakın,sizlerin neler yaptığını (bu konuyu yazmak istemiyorum,çünkü sansasyon yaratır!!!) biliyorum diye çıkıştım.Böyle olunca susmak zorunda kaldılar.En nihayetinde çekici geldi ve motorum otoparka (Hemde günlüğü 4YTL olan bir otoparka) çekildi.Bana 3-5 tane evrak imzalattılar.En büyük hatayı da orda yaptım(Keşke atmasaydım).Çünkü şu an elimde ne bir kanıt ne de bir şahit var.Pazartesi günü mahkemeye çıkacağım ve yapmadığım bir şey için (En azından motor ile hareket halinde değildim) en az yazılan tutar kadar (416 YTL) ödemek zorunda kalacağım.
    Sizce şahitim,kanıtım olmadığı halde bir hak talep edebilirmiyim.Cezaya itiraz edebilirmiyim.(Bu arada ehliyet için paramı da biriktirdim ve pazartesiye alacaktım zaten) Böyle bir anayasal hak veriliyormu biz motor sürücülerine?
    Kusura bakmayın arkadaşlar silah gerçek değil kurusıkıydı ama konunun silahla bir alakası yok

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    ylmzzz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki Z800
    geçmiş olsun kanka yav. walla ehliyetini almak üzereyken olmuş hem de. çok üzüldüm
    Korkarak yaşıyorsan yalnızca hayatı seyredersin

Khutuck - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2.5 yıl akbil, sonra CuBuF150, şimdi Fazer, az KTM
    Ehliyetin olmadığı için ceza puanı almazsın, ama ehliyet sertifikanı iptal etme olasılıkları var sanırım. Arkadaşlar bu tarz durumlarda şahidiniz yoksa mümkün olduğunca birşeyler imzalamayın, sonra aleyhinize kullanılabilecek belge yaratmayın.

tubis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Cygnus L
    hiç de geçmiş olmasın hadi içtin motorlamı gezmek zorundasın
    koy evinin önüne atla taksinin birine
    hele hele silah konusunu hiç açmayalım
    polisler dışında silah taşıyanlara kıl oluorum çünküüüüüü üüüüü........
    Sonsuza kadar süren tek A$K motosiklet aşkıdır !
    'TUĞBA OKAN EKİN' << 03.04.2007 >>

dex_cooler - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    geçmiş olsun, sen birşey yapmamışsın ki. Kimsede olayı abartmaz zaten, inşallah çabuk hallolur..

xxxxx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    honda cbf 500
    ayvayı yedin gibime geliyo çünkü motor çalışsın çalışmasını bunu neden olarak gösteremezsin o sırada motor çalışmıyo ve hareket halinde değildi dersen o zaman sana bu motor uçarak mı geldi buraya diye sorarlar. içkiyi o sırada orda içtim desende kimse yemez. ayrıca adamlar içiyo içiyo sonra sağa çekip uyuyorlar ama polis onlarıda gördüğü zaman işlem yapıyo adamlar ben uyuyodum kullanmıyodum diyo ama kimse sallamıyo
    ben giderim adım kalır dostlar beni hatırlasın

rider89 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Hussar125
    Cidden kötü bişey boşuna para
    0 Rh (+)
    06 - 09

mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    dostum yasa dışı şeyler yaptığımızda verilecek cezaya katlanmamız gerekir.. üzüldüm...
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
    (1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar

watercolours - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    speederbike
    Alıntı dishy adlı üyeden alıntı
    hiç de geçmiş olmasın hadi içtin motorlamı gezmek zorundasın
    koy evinin önüne atla taksinin birine
    hele hele silah konusunu hiç açmayalım
    polisler dışında silah taşıyanlara kıl oluorum çünküüüüüüüüüüü........
    bunu söyleyeceğimi sanmazdım ama dishy'ye katılıyorum. hadi diyelim sana ceza yazma hakları yoktu. sen şimdi o motoru içkili olarak kullanmanı bize haklı gösterebilir misin? artı ben de ruhsatlı/ruhsatsız silah taşınmasına karşıyım.
    May the Force be with McLaren Mercedes

Motosikleti
    MONDIAL MCT 250
    Bunda yasa dışı birşey olduğunu zannetmiyorum. Ruhsatımla silah taşıyorum,hareket halinde olmayan bir motorun üstünde oturuyorum.Ve saat gecenin 3.30 u.Ayrıca ara sokakta ve evime 1 km bile uzaklıkta olmayan bir yerde!!!

mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    dostum silah konusunda bişey demiyorum...sadece içkilisin ve motoru oraya kadar başkası getirmedi herhalde...
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
    (1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar

Motosikleti
    MONDIAL MCT 250
    Kendi şahsıma ait bir şeyi (motosiklet olur,bilgisayar olur...vs) herhangi bir yere götürebilme gibi bir özgürlüğüm yokmu benim bu ülkede_?İster elimle ister sırtımda götürmüşümdür;ama anlatmak istediğim şu :Neden yargısız infaz?Adamlar beni hareket halinde görmemişler,ve sorgu sual olmadan bu cezayı nasıl kesebiliyorlar_?Bana bir soru bile sormadılar direk belgelerimi istediler!Durduğum yerin iki tarafında da otopark var.Mesela otoparktan motorumu çıkardım ve arızalı olduğu için elimde,binmeden evimin önüne ya da dükkanıma götürüyor olamazmıydım_?Ve kendi evimde alkol almış._?Aklıma takılan bu.Hepinizin bildiği kadar Alkollü araç kullanmanın yasalara göre YASAK olduğunu bende biliyorum.Ama neden bana bir soru bile sorulmadan direk işlem yapıldı.Pazartesi günü savcıya itiraz edeceğim.Elimde bir kanıt yok.Ama o an orda bulunan bütün polislerin gerekirse ifadelerine başvurdurtucam ve hareket halinde olmamama rağmen,sorgusuz sualsiz neden ceza kesildiğini anlamaya çalışcağım.

watercolours - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    speederbike
    silah taşımak kanunlara aykırı demedim ben. kanunlar buna izin verebilir, ama ben o kanunun doğru olduğuna inanmak zorunda değilim. sonuçta silahın bulunması gerekiyorsa sadece meskenlerde bulunması gerektiğini düşünüyorum.
    ve dediğim gibi, polisler sorgulamadan direkt ceza yazarak yanlış davranmış olabilirler, ama sorguya çekseler açıklayabilir miydin? motorum arızalı deseydin, onlar da bir çalıştır da görelim deselerdi mesela?
    May the Force be with McLaren Mercedes

mcosh - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    arkadasım aslında guvenlıkle ılgılı sahsıyetler dısında sadece kadınlar silah taşımalıdır.ve bu kavramın ıcıne bıcak satır vb de gırer hatta kurusıkıda.ya ozel bır durumun var.hos hak vermemek mumkun deıl ne yazıkkı ulkemızde dayak atmanın komaya sokma anlamı tasıdıgı varsayılırsa sende sılah tasımakla haklısın.ayrıca % de 100 suclusun alkol konusunda.gecmıs olsun

Motosikleti
    '16 Z-One S Mondial
    gecmiş olsun.

devriyeler seni yolda giderken görmüş olabilirler mi
    Uzaklarda bir güneş doğuyor!..

Moderatör (forrap) Tuncer Sezen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Arkadaşlar alkollü ve ehliyetsiz bi şekilde motosiklet kullanmasının mantıklı olduğunu bende savunmuyorum ama şu silahla ilgili yazdıklarınız açıkcası akşamın 9 unda sıcak yatağında gaz çıkara çıkara uyuyan ve herkesi kendisi gibi harikalar diyarında sanan insanlardan olduğunuzu düşünmeme neden oldu.Yani tamam bende katılıyorum silahsız olmak lazım bireysel silahlanma gerçekten olmaması gereken ve çok zararlı bişey.Ama yapmayın arkadaşlar crazy_devil arkadaşımız da benim gibi gece yarılarına kadar çalışan sabahın erken saatlerine kadar dışarlarda olan bir insan...Soruyorum size şuan ki Türkiye ortamını düşündüğünüzde gerçekten içten bi şekilde crazy_devil i silah taşıdığı (ruhsatlı ve kurusıkı) için ne kadar suçlu görebiliriz? Diğer konularda dediğim gibi bende çok haklı bulmuyorum ama en azından her konuda yüklenmeyin adama alacağı cezayı almış zaten...

Motosikleti
    MONDIAL MCT 250
    Bende silahla ilgili bişi demiyorum arkadaşlar.mcosh arkadaşımın dediği gibi özel durumum olduğu için taşıyorum.Normalde de sürekli yanında taşıyan bir insan değilim.Dükkanda durur genellikle.Yani ben keşke silah olduğunu yazmasaydım arkadaşlar.Bireysel silahlanmaya ben de hepinizin olduğu kadar karşıyım.Anlatmak istediğimi anlayan birileri varsa söylesin lütfen.Konunun silahla bir ilgisi olmadığını anlatmaya çalışıyorum hepinize + bi gece size de bir trafik ekibi denk gelir de fazladan far taktığınız için ceza keserse bu olayla aynı anlamı taşıdığını izah etmeye çalışıyorum.

Forumdan Uzaklaştırıldı CenkKeskin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Hitchhiking 1000 RR :)
    Geçmiş olsun hocam Polislerden nefret ederim bu yaşıma kadar her içeri aldıklarında ya dayak yiyip çıktım yada birbirimize girip yaka paca dışarı atıldık... birkeresinde alkolden girdim içeri olayı nasıl çevirdiyseler Siyasi çatışmaya çevirdiler demek istediğim evrakları imzalama olayını öyle bir anda yaptırıyolarki ne oldunu anlamıyosun bile. Diceğim polisle işin olduğunda asla sinirlenme sakin ol yoksa onlar ne yapmak isterseler yapabilir kısaca polislerden hoşlanmam çünkü şu ana kadar bir tane rastlamdım işini yapan polise bu yüzden: En iyi polis ölü polistir. Bence

Not: Polis arkadaşlarım var akrabalarım var onlar ile de mesleğe girdikten sonra görüşmemi kesmişimdir.

just_life - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Fazer
    Geçmiş olsun dostum ama imzayı atmışssın artık. Bildiğim kadarı ile itiraz hakkın var ama bir kanıtın tanığın yok imza atman demek kabul etmen anlamına geliyor üzüldüm..
    \'\'Sadece ileri gitme riskini alanlar, ne kadar ileri gidebileceğini öğrenir\'\'

Eğitim şart...

crazy_devil geçmiş olsun kardeş...

REKLAM ALANI
1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler