Dun nıkah ile ilgili evraklarımızı tamamladık.Bugun ise nikah günü alabilmek için saat sabah 9 gibi nikah dairesine gittik.Baya bı sıra vardı önumuzdekı kişilere mayıs ayına falan sıra verıyorlardı.Bizim ilk çıkmaya başladığımız tarih 23 nisan 1998 dır.Bizde nikahımızın 23 nisanda olabılmesı için gün alacaktık.Neyseki saat 10:30 gıbı sıra bıze geldı ve bızım nıkahımızın daha erken bı zamanda olup olamayacagını sorduk.Memur hanımda normal nıkah ile arasında fazla bı fiyat farkı olmadıgını soyledı ve kabul ettik.memurun yıldırım nıkahını kastettığını ne ben nede eşim anlayamadık.Siz biraz bekleyın ben işlemlerinizi yapayım dedi ve biz beklemeye başladık.Bizi çağırdıgında nıkah gununu yanı 23 nısanda nıkah yapmak istediğimizi söyleyecektık.Memur hanım bizi çağırdı ve yanına gittiğimizde bize öğleden sonra saat 2 de burada hazır bulunun ikide şahit bulun demezmi Tabi ikimizde resmen şok olduk.biz 23 nısan için gun almak istemiştik falandı filandı ama yok işlemleriniz yapıldı dedi.bizde hergun nıkah kıymıyoruz o yuzden pek bi bilgimiz yok işleyişle(aslında işimede gelmedi değil)
Neyse saat 11:00 cıvarı nıkah adairesinden cıktık ben bizimkılere eşimde kendi akrabalarını arayarak durumu izah ettik.Motora atladığımız gibi eşimi evine bıraktım bende doğru eve gııtım hazırlanmaya başladık.Bİ taraftan gömlek ütülemekle bi taraftanda akrabalar için araba ayarlamaya falan ugrasıyorum yanı iki ayağım bir pabucta pozısyonundayım.Neysekı herseyı tamamlayıp takım elbısem ile motoruma atlayıp yola cıktım eşimi alıp oradanda motorla nıkah dairesine gidecektik.Ama yolda giderken birden motoru susletmek geldı aklıma ve kucukcekmecede bı cıcekcıye gırdım durumu izah ettım adam 20 yıldır buradayım ilk defa motor susleyecegim dedi.Ama ılk defa olmasına ragmen gayet guzel oldu.Neyse bizimkıler ve kız tarafı coktan nıkah salonuna gıtmışler ve bızı beklıyorlar.Saat 13:30 oldu ve ben hala cıcekcıdeyım.Annemleri arayıp yarım saat idere etmelerını yarım saat kadar gecıkecegımızı soyledık.Sonunda süs işi bitti ve hemen eşimin yanına gidip onu aldıgım gibi nikah dairesıne gittik.Butun akrabalar motoru o halde görünce cok şaşırdılar.Tatlı bı tebessüm oldu yuzlerınde.hatta e 5 üzerinde giderken beledıye otobusunun içindekiler hepberaber alkışlamaları dıger cok tekerleklı aracların ve motosıkletlerın kornaları cok hosumuza gıttı.
Çok maceralı bı nıkahımız oldu.İNŞALLAH düğünü 23 nisanda yapacağız ve bu sefer hepberaber olacağız.